Alkoholregler med AFS

Dato: 06.jun.2011 | Tid: 02:03 |

Siden så mange lurte, tenkte jeg like så greit å lage et innlegg om det.

Ja, en av AFS sine strengeste regler er at man ikke har lov til å drikke alkohol under utvekslingsoppholdet. Dette er de VELDIG strenge på. Finner de et bilde av deg på internettet med alkohol i hånda, blir du sendt hjem på flekken, det nøler de ikke med engang. Dette er de veldig strenge på, nettopp fordi de tidligere har hatt ulykker hvor utvekslingsstudentene har blitt så fulle at de har kommet i ulykker og dødd, og det er ikke akkurat en beskjed de vil gi til foreldrene som venter på at dattera/sønnen sin skal komme hjem etter et år borte. De har derimot ikke noen regler på å være på fest hvor det er alkohol. Det å dra på amerikanske fester er jo en del av utvekslingsopplevelsen, så om du legger ut bilder hvor det er alkohol på bordene/i andres hender (så lenge du ikke holder det), har ikke det noe å si. Dette kan selvfølgelig skape mistanker hos AFS, så de følger kanskje ekstra med deg.

I begynnelsen av året mitt ble det lagt ut et bilde av meg på Facebook fra en fest hvor jeg lå langflat ute på gresset i en minikjole med en rød plastikkopp i hånda, og dette skapte store problemer med AFS. De kontaktet familien, snakket med kontaktpersonen min, og jeg fikk en "siste advarsel", fordi de mente dette var veldig mistenksomt. Så det gjelder å være forsiktig med hva du lar deg avbilde med, og hva du selv legger ut bilder av! Retusjering er en veldig fin oppfinnelse. Så, som jeg sier, i følge AFS-reglene er det ikke LOV til å drikke, og om du velger å gjøre det - make sure you don't get caught! Bare ligg litt lavt i terrenget og ikke gjør det veldig åpenbart. Nå går det mot slutten av året mitt, så jeg tror ikke AFS er sånn superstreng på det, siden jeg reiser hjem i morgen uansett.

Men vær forsiktig, ikke tvil et sekund på dem, for de har øyer der du minst aner det. Et tips er å ikke legge til AFS-personer på Facebook etc. Dere som har lest litt mellom linjene har vel skjønt litt! Likevel er det ikke noen god idè - man vet aldri hva folk blander i drinkene deres, og guttene er VELDIG snare til å utnytte jenter når de er fulle - og de nøler ikke akkurat når det er ei "blonde foreign white girl". Keep that in mind.

Anbefaler hudprodukter!

Dato: 01.jun.2011 | Tid: 04:37 |

Helt siden jeg flyttet til USA, har jeg sverget til C-vitamin-serien fra Body Shop. Synes den virker helt fantastisk godt. Jeg har alltid hatt relativt matt og livløs hud i fjeset, og disse produktene gjorde underverker for meg. Huden kan aldri få nok C-vitaminer! Disse er mine favoritter fra serien:

Vitamin C Microdermabrasion
Dette er en ansiktsskrubb. Den varer veldig lenge, ettersom man kun skal bruke en veldig liten mengde 1-2 ganger i uka. Den påføres på et vått fjes, helst i dusjen. Skrubb i sirkulære bevegelser for å forbedre hudtonen. Huden kjennes silkemyk etterpå, og man får en veldig fin glød i fjeset. Denne er super spesielt nå til sommeren, for å få frem den fine brunfargen i fjeset. 198,- hos Body Shop.


Vitamin C Daily Moisturiser SPF30
Dette er en ansiktskrem som skal påføres daglig. Den tilfører mye fuktighet, og etterlater huden veldig myk og strålende. Har gått tom, så skal kjøpe ny på kjøpesenteret i morgen. 199,- hos Body Shop.

Vitamin C Skin Boost
Dette er en slags "gele" som påføres i fjeset daglig før man påfører sminke. Den tilfører huden fuktighet, samtidig som den gjør huden jevn og silkemyk. Denne fungerer også perfekt som primer, og gjør at du får et jevnere resultat som varer lengre! Love it, definitivt min favoritt. 219,- hos Body Shop.


Vitamin C Eye Reviver Duo
Denne gelen fungerer som en slags concealer. Den har en "roll" som skal brukes rundt øyet for å skape en fin glød, i tillegg til en krem som skal påføres under øyet for å redusere fine linjer, hevelser og mørke ringer. Perfekt om man har fått noen timer for lite søvn, eller om man bare vil friske opp fjeset litt. 169,- hos Body Shop.


 I tillegg vil jeg anbefale disse produktene:

Skin Primer Matte It
Min favorittprimer! Jeg bruker denne når jeg drar på fest eller lignende, og den gjør at sminken sitter på hele kvelden. Den gjør også huden silkemyk og jevn! 169,- hos Body Shop.

På bildet ser dere også Radiant Highlighter som jeg har blitt helt avhengig av. Jeg bruker den på kinnbeina og på nesa for å skape en "highlightende" effekt.Veldig fornøyd med denne, men den selges ikke i webshopen til Body Shop. Mulig de har den i butikken, dere kan alltids spørre. Den heter Radiant Highlighter.

Resultat:Dette er IKKE et sponset innlegg.

Dere kan bestille produktene online i Webshopen til Body Shop på www.webshop.bodyshop.no.

Tips til kameraobjektiv?

Dato: 30.mai.2011 | Tid: 09:33 |

Det er i tider som disse jeg elsker å ha blogg.. Nå trenger jeg nemlig å kjøpe nytt objektiv til kameraet. Er fornøyd med selve kameraet, men vil skaffe meg et bedre objektiv. De eneste kriteriene er at det tar tydeligere og mer detaljerte bilder, egentlig. Og kanskje at det tar bedre bilder i mørket. Liker bildene til for eksempel Ulrikke Lund og Nette Nestea veldig godt. Har dere noen tips til objektiv? Eventuelt noen tips til manuelle innstillinger på Canon 450d?


Familieparty i kveld!

Miss Selfridge

Dato: 27.mai.2011 | Tid: 17:47 |

Bare for å gjøre det helt klart, så blir jeg ikke sponset for å tipse dere om dette. Jeg elsker denne nettbutikken, de har så utrolig mye søtt, men de er ikke så veldig "kjent". De har VELDIG mye søtt nå til sommeren. Husk at butikken ligger i England, leveransetid kan være opp til tre uker, og du må regne med toll i tillegg til selve prisen! Jeg fant først denne butikken da jeg var i London (den ligger i Oxford Street), i og med at dattera til et vennepar av mamma og pappa eier den.

www.missselfridge.com

Her er mine sommerfavoritter:

polyvore

accessories

selfridge

ilove
  
summer
  
UNDERWEAR
   
Hva synes dere? :-)

Solbrillefavoritter

Dato: 23.mai.2011 | Tid: 17:20 |

Personlig har jeg aldri vært noen stor forbruker av solbriller. Jeg har kjøpt meg et jallapar på H&M every now and then, men det har liksom bare vært fordi jeg måtte kjøpe et par. Fikk streng beskjed fra Bernie og Judi (som eier et optikerfirma) om at jeg måtte begynne å bruke solbriller oftere, fordi det ikke var bra for meg å gå rundt i så sterk sol uten solbriller. I likhet med resten av kroppen, blir også øynene solbrent på netthinnen. Brianna kom for eksempel hjem fra Softball med to røde streker på øynene fordi hun hadde myset, og blitt solbrent i den lille åpningen, haha. Det fins jo faktisk utrolig mye stilig out there!

Her er mine favoritter fra Nelly. Klikk på navnene under hvert bilde for å komme direkte til produktet! Husk at Nelly har gratis frakt og gratis bytter heller sommeren.

Billigere briller: 

FV:
1.  Cheap Monday 199,-
2.  Nelly 79,-
3.  Pieces 149,- 

Litt dyrere:

FV:
1. Björn Borg 599,-
2. Le Specs 499,-
3. Le Specs 599,-

Eksklusive kvalitetsbriller:FV:
1. Dolce & Gabbana 1949,- (min favoritt!)
2. Prada 2049,-

3. Triwa 995,- 

Reklame.

Nellyfavoritter!

Dato: 16.mai.2011 | Tid: 17:23 |

Man vet det er tre uker igjen av utvekslingsåret sitt når man begynner å bestille kjoler på Nelly så man kan ha de til man kommer hjem..Haha. Oh well, nok en ting å glede seg til når jeg kommer hjem! De har SÅ mye fint der for tiden. Bonuset er at de har gratis frakt og gratis bytter hele sommeren til 31. juli! 

Her er noen av mine favoritter. Klikk på bildene for å komme direkte til produktet!

 

 

 

 

Reklame.

Litt om det å gå på amerikansk high school

Dato: 14.mai.2011 | Tid: 20:31 |

Og når vi kun har 10 dager igjen med skole bestemmer jeg meg for å skrive dette innlegget, haha.. Jaja, bedre sent enn aldri? Vet at mange av dere har lurt veldig på hvordan alt fungerer. Jeg vet ikke om dette er felles for alle amerikanske high schools, men vet at det er sånn nogen lunde det samme, derfor må dere ikke angrepe meg om dere har hørt at det er annerledes i en annen stat for eksempel. Det er godt mulig.

Om Patterson High
Skolen jeg går på har omtrent 2000 elever. I likhet med alle andre high schools i USA er den inndelt i fire årstrinn: Freshmen, Sophomores, Juniors og Seniors. Freshmen er de yngste osv. Bare så dere er klar over det, har dere ingen garanti for at dere får bli senior på utvekslingsåret deres. Det avhenger av når du er født på året. Jeg berget meg akkurat til å bli senior siden jeg er født i juli. Hadde jeg vært født i august, hadde jeg måttet vært junior!

GOOOOO SENIORS. Neida............


Hvordan velge fag?
Før du drar får du informasjon fra en AFS-person om hvilke fag du må ha for å få året godkjent. Det de sier stemmer nødvendigvis ikke. Jeg fikk feil informasjon fra AFS i mitt tilfelle, for skolen min sa noe helt annet om hvilke fag jeg måtte ha. AFS sa for eksempel at jeg MÅ ha fremmedspråk, dette stemte ikke i følge skolen min. Trengte heller ikke ha gym. Det er VELDIG viktig at du trippelsjekker med skolen din både før du drar og på e-post etter du har ankommet vertslandet, så du kan være sikker på at du får året godkjent. Du må bestå i alle fag og ha et minimumsantall av 25 timer i uka for å få året godkjent. Min skole sier "så lenge du hadde vært kvalifisert til å flytte opp til neste årstrinn på skolen du går på, får du året godkjent av oss". Fag som matte, historie og engelsk MÅ du ha, resten kan du vel egentlig velge selv. Jeg valgte US History, Piano, og TA (teacher's aide) i tillegg. Rådgiveren på skolen i USA hjelper deg med dette.Nivået på skolen
Nivået for en senior på amerikansk high school er VELDIG mye lavere enn hjemme i Norge. Det jeg har lært i år, lærte jeg på ungdomsskolen altså. Bortsett fra AP - og College PREP-klassene, de er vanskeligere. Alle prøvene i alle fag er multiple choice (altså at de gir deg fire alternativer, og du må krysse av det riktige), så det er jo veldig lett. I tillegg gir de deg karakterer på hvor mange timer du møter opp på i uka, hvor mye lekser du gjør, og hvor aktiv du er i timen. English og American Government er de vanskeligste fagene jeg har. Engelsk er veldig vanskelig faktisk, for der må vi lese bøker på gammelengelsk, det er VELDIG mye analysering av gamle tekster som Beowulf, Macbeth etc. Heldigvis tar lærerne mine litt hensyn til meg, ihvertfall noen. De gir meg noen ekstra dager på å gjøre ferdig leksene, og gir meg ikke minuspoeng om jeg ikke forstår noe.

Min favorittlærer, Mr. De Zego. 

Idrett
Jeg er nesten bombesikker på at alle amerikanske high schools har idretter i regi av skolen. PHS tilbyr blant annet Volleyball, Cross Country, Football, Girls Golf, Boys Soccer og Girls Tennis på høsten, og Softball, Baseball, Track, Swim, Boys Tennis, og Girls Soccer på våren. For å kunne bli med på et team må du gå på "try outs", som foregår over ei uke i begynnelsen av skoleåret. Da drar du på trening med dem, viser hvor flink du er og hva du kan, så avgjører  treneren om du har kvalifisert deg for å bli med på laget. Dere må vite at de er VELDIG into sporten sin her, de trener hver bidige dag i minst 2 timer, og på helgene og etter skolen i uka er det kamper. Dette var grunnen til at jeg valgte å ikke spille volleyball likevel, for det ble rett og slett for mye i begynnelsen. Jeg hadde tenkt å spille tennis nå til våren, men det ble byttet til høst-sport i år.. Samtidig som jeg anbefaler å bli med på et idrettslag for å få den amerikanske opplevelsen, bør dere også finne ut om det er det dere virkelig vil, for store deler av fritiden deres kommer til å gå til det. Men det er jo veldig lett å få seg venner gjennom sporten! Hver fredag i begynnelsen av året mens footballsesongen fortsatt holdt på, var vi på footballfieldet  og så på kamper. Voldsomt til stemning!Andre aktiviteter
Dere har vel hørt om både Formal, Sadie's, Spring Fling, Prom, Homecoming og alt det der.. Well, alt er i regi av skolen, og disse tingene er VELDIG artige å være med på, og man får VIRKELIG følelsen av at man går på amerikansk high school, og man merker veldig mye til school spiriten.

Homecoming: Dette foregår både på høst og vinter, da arrangeres det såkalte "rallys". Homecoming foregår over en uke med mange aktiviteter som danser, kåring av King og Queen, aktiviteter i lunchen osv. Hvert klassetrinn lager en dans (såkalt Lip Sync) eller Boy's Cheer for guttene, og fremfører det for skolen på Homecoming Night. Etterpå er det Homecoming Dance. Her er video fra Winter Rallyen i år (Boy's Cheer):

Senior Lip Sync, denne var jeg med på. Du ser meg på tredje rad med sorte leggings og grå langsokker, og den eneste med blondt hår:

Lunch
På min skole har vi to forskjellige luncher. Den første er fra 11.00-11.45, og den andre er fra 12.05-12.50 (den har jeg). På skolen har vi en cafeteria og en student store. I cafeterian sitter som regel kun freshmen, sophomores og juniors. Seniors får nemlig dra "off campus" (altså dra ut for å spise lunch), og det tilbudet utnytter vi veldig. Så lenge jeg har en "ride", altså noen som kan gjøre meg, blir jeg med dem og spiser. Det er egentlig hver dag! I cafeterian selges det kyllingburgere, ostepizza, sandwhicher, potetgull, kjekser, melk og juice. Cafeteriamaten på min skole smaker dritt, og jeg blir dårlig hver gang jeg spiser det! Vi drar som regel til Pizza Plus, Subway, Jack In The Box eller Carl's Junior for å spise lunch.

Dress Code
Skolen min har dress codes, og følger du den ikke får det konsekvenser. Man kan bli utvist, få in-house, få saturday school etc. Men de er som regel ikke så superstrenge på det. På min skole kan man ikke ha på seg tubetopper, stroppene på toppen på være minst fem cm bred, ikke noe kløft, shortsen må være såpass lang at den ikke er kortere enn armene dine når de henger ved siden av kroppen din, ikke noe fishnets etc, kun rødt er forbudt (da det viser til at du er medlem av en gang), og ikke t-skjorter med diskrimerende prints.


Legger man på seg på utveksling?

Dato: 02.apr.2011 | Tid: 22:11 |

Et spørsmål jeg får veldig mye, er nettopp det om det er vanlig å legge på seg på utveksling, om jeg har lagt på meg, og hvordan jeg har greid å holde vekta så stabil gjennom hele året.

De aller, aller fleste legger på seg en del mens de er på utveksling. Grunnen til dette er ikke nødvendigvis fordi de som er i Amerika KUN spiser Mc Donalds, eller at de som er i England KUN spiser eggs&bacon, eller at de som er i Italia KUN spiser feit pizza hver dag. Uansett hvor du drar, og uansett hvor sunt du spiser, er sjansene for at du legger på deg store. Grunnen til dette er at maten er annerledes, den inneholder andre typer stoffer enn hva kroppen din er vant til å forbrenne, og en burger på Burgerking i Norge er HELT annerledes fra en burger på Burgerking her i USA, nettopp pga. hvordan de lager maten, hva slags kjøtt de bruker, og hva som foregår gjennom hele produksjonen. Derfor er det usedvanlig vanskelig å unngå å legge på seg litt mens man er på utveksling.

Da jeg først kom hit spiste vi Mc Donalds, Taco Bell, Jack in the Box, Pizza Plus og all slags dritt til lunsj hver eneste dag. "Can I get a medium chicken nugget meal with a large pepsi?" var ei setning som til slutt kom av seg selv i drive thru-vinduet på Mc Donalds. Jeg ELSKET det. For det smaker jo sykt godt (i ny og ne..) Etter en god stund merket jeg aldri at jeg la på meg eller noe, men at energien min gikk ned. Jeg tok meg selv i å heller ville ligge hjemme i senga og se på TV på fredagskveldene enn å dra ut og feste, og jeg tror dette har noe med det å gjøre. Jeg ble veldig lat, var trøtt på skolen etc., nettopp pga. at jeg ikke fikk nok av vitaminer, proteiner og andre nødvendige stoffer jeg trenger for å holde energinivået oppe i maten jeg spiste. Jeg gjorde mye research på maten jeg spiste, og etter å ha lest utallige skrekkhistorier om hvordan maten lages og hva folk har funnet inni maten sin, fikk jeg helt avsmak for den type mat. Nå hæler jeg ikke engang Mc Donalds og Taco Bell, det gjør meg direkte kvalm av å tenke på at de faktisk henter de nedfryste kyllingbitene som har ligget i fryseren i hvor enn mange måneder, og at de tiner de opp og slik får du de servert. Noen på skolen hadde hatt et prosjekt, og fant ut at hvis de lot en french fry (chips) fra Mc Donalds ligge på rommet sitt på samme sted i 3 måneder, så den AKKURAT likedan ut etter 3 måneder. Hva slags potet råtner ikke etter 3 måneder liksom? Det er da man begynner å lure på hva de faktisk har i maten.

Uansett. Tilbake til saken. Det er ikke til å legge skjul på at jeg fortsatt spiser en del dritt, men drar nå alltid til Subway (som er en sunn sandwich-plass, hvor de lager ferske sandwicher og du kan velge innholdet fra en grønnsaks/kjøtt-disk), og av og til kjøper vi pizza. Har begynt å ha med vannflasker på skolen i stedet for å bestille brus på fast food-plassene, og har også begynt å trene mer regelmessig. Jeg merker jo at kroppen min ser litt annerledes ut enn den gjorde før jeg dro, ettersom jeg var mye mer aktiv hjemme i Norge. Men mitt råd er å ikke tenke så altfor mye på det mens du er på utveksling. For hva har det vel å si om du legger på deg 10-15kg, når du kommer til å miste det når du kommer hjem, fordi du kommer hjem til maten du er vant til, og dine normale treningsvaner? NYT utvekslingsåret ditt. Men for all del, det er viktig å tenke over hva du spiser, bare ikke la det bli til noe som stopper deg fra å nyte utvekslingsåret ditt fullt ut. Det skal godt gjøres å ikke legge på seg litt, men jeg kan garantere deg at til slutt kommer alt til å være verdt det uansett, og det er definitivt ikke en faktor som bør stoppe deg fra å dra på utveksling. Man kan alltids gjøre noe for å stoppe vektreduksjonen, du må bare være innstilt på det :-)

Favoritter fra Nelly

Dato: 01.apr.2011 | Tid: 18:51 |

Tenkte bare å tipse om at Nelly har fått inn utrolig mye fint nå mot sommeren. Du kan også bestille nå, og betale i juni, om det passer deg bedre :-) Disse er mine favoritter:

Klikk på bildene for å komme direkte til produktet, eller klikk HER for å komme til Nellys hjemmeside.

 

 

 

 

Dette innlegget er reklame, og jeg får betalt for det.

Bli vertsfamilie!

Dato: 03.mar.2011 | Tid: 01:11 |

Hvert år har AFS mye vanskeligheter for å finne vertsfamilier i Norge, og utvekslingsstudenter pines til siste sekund før de får vite hvor de skal bo i løpet av oppholdet sitt. Og tro meg - den ventinga der er noe av det jævligste med hele året!

Hvorfor? Det er mange grunner til at man bør bli vertsfamilie. Det er en utrolig opplevelse å hente en helt ny kultur inn i stua. Du kan lære så vanvittig mye om hvordan andre mennesker lever, og du kan lære deg å få et mer åpent syn på andre kulturer. Du har også muligheten til å bidra til å gjøre en persons utvekslingsår så fantastisk som mulig!

Har vi alternativer? Vertsfamiliene får velge hvilket land de ønsker å ha studenten fra, og hvilket kjønn du ønsker å ha. AFS deler ut et hefte med bilder og en liten beskrivelse av studentene de tror kunne passe i din familie utifra familiebeskrivelsen dere gir til AFS, så er det bare å velge og vrake (stygt å si, men sant!). På denne måten kan du finne ut om dere har matchende interesser, og du kan generelt få et førsteinntrykk av hvordan personen er.

Passer vi som vertsfamilie? De aller fleste kan bli vertsfamilie. De formelle kravene er at man har hjerterom og en ekstra seng. Videre må de som ønsker å bli vertsfamilie sende inn en søknad på AFS sine hjemmesider, og deretter er det frivillige som drar på besøk til familien for å intervjue alle familiemedlemmene. På bakgrunn av intervjuet og søknaden vil AFS vurdere om familien blir godkjent. Alt du trenger å vite er at du virkelig kunne tenke deg å hente en ny kultur inn i stua, at du vil hjelpe til å gjøre et utvekslingsår så bra som mulig for en utvekslingsstudent, og du må også være inneforstått med hva dette innebærer (det kan du lese MYE om på AFS-sidene (www.afs.no), og du kan også ta kontakt med AFS for mer info. om dette.) Vertsfamiliene i AFS blir vertsfamilie fordi de ønsker å bli kjent med en ungdom fra en annen kultur, og på den måten få "verden inn i stua". De får ingen materiell kompensasjon for å være vertsfamilie.Vertsfamilien sier ja til å stille med kost og tak over hodet til studenten, samt betale familieaktiviteter som de vil at AFSeren skal bli med på. AFS betaler skoleutgifter. AFSer står selv for sine egne lommepenger.

Hvordan kan vi bli det? Om du ønsker å bli familie, send inn søknad her: http://afs.no/vertsfamilie/soknad.asp. For å få mer informasjon eller få tilsendt presentasjoner av noen av de som kommer til Norge, send en mail til info@afs.no. Hvert år sender vi ut over 300 studenter på utveksling, men tar kun imot ca. 150 fordi det er altfor få vertsfamilier i Norge. Bli vertsfamilie NÅ, og la flere utenlandske studenter få opplevelsen av å se - og lære om det fantastiske landet vårt!

Til slutt: Mange utvekslingsstudenter som kommer til Norge opplever at elevene på skolene ikke er særlig imøtekommende og interesserte. Jeg skulle virkelig ønske at dere som har utvekslingsstudenter på skolen deres kunne tatt dem litt inn i varmen, og vist interesse for dem! Det er SÅ viktig, og tror meg, det betyr så utrolig mye mer for dem enn dere kan tenke dere. Det er utrolig tøft å starte helt alene uten NOEN på en ny skole i et helt nytt land, hvor det snakkes et fremmed språk, og bare det å vite at du har noen å snakke med/spise lunsj med på skolen/være sammen med etter skolen, kan gjøre et utvekslingsår helt ekstremt mye bedre.

Kunne du tenke deg å bli vertsfamilie?

Nellylove

Dato: 01.mar.2011 | Tid: 06:40 |

Klikk på bildet for å komme til produktet. I love it! Liker klærne Nelly selger nå MYE bedre enn de før.Shoppingtips!

Dato: 26.feb.2011 | Tid: 20:22 |

I skrivende stund sitter jeg og drømmer meg bort i kjoler på Nelly, det er så mye fint! Ahh, savner å bestille klær fra Nelly. De shipper vel ikke til USA, gjør de vel? Mine fem favorittkjoler (klikk på navnet for å komme til kjolen):

Rosa Strapless Dress
Open Back Shift Dress
Oneshoulder Drape Dress
Meshdress
Floral Lantern Dress

Jeg så at flere av dere lurte på hvor jeg shoppa, og om jeg kunne tipse om det. Så her kommer en liten liste over butikker (SOM SHIPPER TIL NORGE!) som er mine favoritter her i USA:

Tilly's, www.tillys.com.

tillys

Urban Outfitters, www.urbanoutfitters.com.
urban

Forever 21, www.forever21.com
forever21
Abercrombie & Fitch, www.abercrombie.com
abercrombie
Hollister, www.hollisterco.com
hollister

American Eagle Outfitters, www.ae.com
american eagle

Wet Seal, www.wetseal.com
wet seal
Hva likte du best? Mine topp tre favoritter er helt klart 1. Urban Outfitters, 2. Abercrombie & Fitch, 3. Tilly's. Håper dere likte noe av det :-)

iPhone Skin

Dato: 23.feb.2011 | Tid: 07:11 |

I dag kom mitt nye iPhone-cover i posten, og jeg elsker det! Synes det er knallstilig. Du kan bestille det på www.iphoneskin.no. De finnes i seks forskjellige farger, men jeg bestilte mitt i fargen valnøtt. Coveret sitter utrolig godt på telefonen, det ser ut til å beskytte bra (hovedsaklig mot riper etc), og gjør slik at iPhonen sitter godt i hånda. Man klistrer det på baksiden og siden av iPhonen. Dekselets hensikt er også å hjelpe til å løse signalproblemene som det har vært med iphone 4 tidligere. Ah, mitt nye favorittdeksel!

Fargen er mest tro til det øverste bildet. Hva synes dere? Må prøves!

Innlegget er sponset av www.iphoneskin.no.

Følg med på NRK kl 19:45!

Dato: 16.feb.2011 | Tid: 19:13 |
Jaja, så får jeg bare fortelle dere dette så dere ikke hater meg for at jeg ikke sa noe om det.. Klokka 19:45 norsk tid starter et program om blogging på NRK, og jeg skal være med live på skype fra USA i deler av sendinga. Jeg er helt sykt nervøs, haha! Wish me luck :-)

Tips til hotell i Paris?

Dato: 16.feb.2011 | Tid: 08:15 |

Jeg vet ikke om dere husker at kjæresten overraska meg med at han hadde bestilt paristur til oss, og vi drar 2. - 9. august i år. Nå prøver vi å finne hotell, men det er jo alltid ganske risky. Noen som vet om et rent og fint, ikke altfor dyrt hotell med sentral beliggenhet i Paris? :-)

Andre utvekslingsstudenter om det å dra på utveksling

Dato: 15.feb.2011 | Tid: 01:15 |

Jeg har spurt noen av de i utvekslingsgruppa mi som også er på utvekling i år om hvordan opplevelsen deres har vært, og de sendte meg noen små "sammendrag" jeg skulle få dele med dere. Sånn er det litt enklere for dere som skal på/vurderer å dra på utveksling å få høre det fra andres point of view også.

"Utvekslingsåret så langt har både vært fantastisk og kjipt. Det er lett å føle seg alene, og det er hardt å være borte fra alle du kjenner. Man må virkelig ut av sin comfortzone for å bli kjent med folk, liksom "put yourself out there". Det er også veldig vanskelig å leve med en annen familie, tilpasningen til hverdagen er tøff. Jeg har byttet familie nå etter fem måneder, og er lykkeligere enn på lenge. Man må virkelig være sin egen lykkes smed. Jeg elsker USA og jeg vet at de gode minnene vil overkomme de vonde." 
- Ingrid Cogorno i North Carolina, USA. (Fra Norge)

"For meg har utvekslingsåret gått veldig opp og ned. Noen dager har vært helt fantastiske, mens andre har jeg helst kunne klart meg uten. Jeg har vært frustrert og irritert over skole og AFS, men til sist kan jeg vel si meg annet enn stolt av meg selv for at jeg tok utfordringen, for dette er en opplevelse jeg ikke kunne gått glipp av!"
- Caroline Hammerø i Mexico. (Fra Norge)

"Å være utvekslingsstudent er noe jeg virkelig ikke angrer på. Har allerede lært utrolig mye, samt møtt mange nye mennesker som jeg aldri ville møtt hvis jeg ikke dro hit! Noen av de vet jeg faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten hvis jeg ser tilbake. Har vokst utrolig mye, samt opplevd en hel masse. Alt jeg har å si er, har du sjangsen, DRA!"
- Stian Møst i Missouri, USA. (Fra Norge)

"Å dra på utveksling er det beste valget jeg har tatt. Ville ikke byttet ut dette året for alt i verden, og jeg er så stolt av meg for å ha gjort dette!"
- Monica Haugen i Ohio, USA. (Fra Norge)

"Jeg hadde aldri trodd at det kom til å bli så vanskelig å stå på den andre siden av jorda, og bare ha meg selv å stole på. Jeg er så skuffet, sint og lei meg for alt jeg måtte gå gjennom, og jeg kommer aldri til å glemme hvor vanskelig det var å stå for det jeg trodde på, når vertsfamilien prøvde å gjøre meg kristen. Jeg bestemte meg for å dra hjem fordi jeg ikke fikk hjelp til å skaffe ny familie, og fordi jeg på ett tidspunkt ble redd for min egen helse. Likevel sitter jeg igjen med opplevelser få andre på min alder har, og jeg angrer verken på at jeg dro til USA, eller at jeg dro hjem. Jeg har vokst på det, og har blitt en helt annen person etterpå."
- Elin Damstuen i Texas, USA. (Fra Norge)

"Mitt år i USA har vært det beste og det vanskeligste året i mitt liv. Det har vært utfordrende situasjoner, kule opplevelser på rekke og rad, fantastiske mennesker og tunge stunder. Jeg er så utrolig stolt av meg selv, jeg kom hit uten å kjenne noen; nå har jeg innrettet meg etter en familie veldig forskjellig fra min egen. Jeg har et stort nettverk av venner og bekjente. Jeg snakker engelsk nesten flytende. Jeg har blitt sterkere som et menneske. Jeg har overlevd snart ett år i USA helt alene. Er det noe jeg ikke kan gjøre etter dette? Det blir utrolig hardt å reise herifra, jeg elsker livet her. Men fytti grisen så godt det skal bli å se igjen familien min og vennene mine, spise norsk mat, og ta buss! Jeg er glad for at jeg fortsatt har fem måneder igjen, men likevel; jeg teller ned dager til jeg står på Gardermoen og klemmer mammaen og pappaen min."
- Anonym i California. (Fra Norge)

"Mitt utvekslingsår ble langt ifra slik som forventet. Etter et par måneder skiftet jeg vertsfamilie siden jeg ikke kom overens med den første familien i det hele tatt. I den nye familien viste vertssøstera mi seg å være både narkoman og tyv, og hun gjorde hva som helst for å gjøre sin egen situasjon så god som mulig. Ble grundig bedratt av både henne og andre jeg stolte 100% på, og inntrykket jeg fikk av USA er ikke akkurat særlig positivt. Etter min mening er det et veldig overfladisk land fylt av falske mennesker som ikke nøler med å dolke deg i ryggen så snart du snur deg. Menneskene der er alltid utrolig hyggelige mot ansiktet ditt, men det er umulig å vite om de faktisk mener det eller ikke. Men tross alt dette møtte jeg også mange fantastiske personer jeg kommer til å være venner med livet ut, og selv om jeg avbrøt året, og dro hjem tidligere enn planlagt, så sitter jeg igjen med mange gode minner derfra også. Angrer fortsatt ikke på at jeg reiste ut. Eneste jeg angrer på er at jeg ikke tenkte mer "utenfor boksen", jeg skulle kanskje heller dratt til for eksempel Sør-Amerika, i stedet for USA."
- Elida Langstein i Wisconsin. (Fra Norge)

Håper dette var til hjelp :-)

Tenk alternativt!

Dato: 01.feb.2011 | Tid: 04:26 |

Jeg leser alltid kommentarene jeg får på bloggen, og ser at mange av dere skriver at "ååh, jeg vil også på utveksling til USA" eller "jeg skal snart søke, anbefaler du USA?" osv. Derfor tenkte jeg at jeg skulle råde dere til noe.

Tenker du på å dra på utveksling, tenk litt alternativt. Velg utradisjonelt. Det er veldig lett å velge USA, pga. at det er enkelt å lære språket, nettopp fordi de aller fleste av oss i Norge kan nok engelsk til å klare oss lenge fra før av. Man ser også mye av USA i filmer, det er der de fleste "kjendisene" bor, og alle har liksom ønsket om å leve the American dream. Det dere kanskje ikke tenker på er at det er ikke noe liv blant skyskrapere, med Gossip Girl-jentene rundt hjørnet, og Mean Girls-jenter på skolen. Det er ikke bare billig og fantastisk, og ABSOLUTT ikke sånn som det vises på TV. Folk lever normale liv, og det hender YTTERST sjeldent at utvekslingsstudenter blir plassert i storbyer, nettopp på grunn av at det er utrygt. Som regel havner man i en liten, øde småby med få innbyggere og lite å gjøre. Det er sant! Fordi om jeg bor i California, ligger jeg ikke ute og plasker i bassenget dagen lang, jeg er ikke på stranda og surfer med vennene mine, jeg er blekere enn...ja, og nærmeste skyskraper er et GODT stykke unna.

For meg følte jeg (og føler jeg fortsatt) at USA har passet best, men jeg vil likevel råde dere til å tenke dere godt om, og kanskje velge et litt mer utradisjonelt land. For eksempel Spania. Der kan man jo lære spansk også! Et av de viktigste verdensspråkene, tenk alle fordelene du får om du har "flytende spansk" på CV'en.


Eller kanskje Italia, et helt fantastisk nydelig land, herlig mat, og kjekke italienere.

Kanskje Sør-Afrika! TENK så lærerikt det hadde vært, tenk alle de stilige stedene du kunne fått sett, alle dyrene, man kunne samlet med seg SÅ mange erfaringer.

Eller hva med Hellas, også veldig eksotisk og spennende. Nydelige små hus, fantastisk fine strender, gresk musikk, ååh. Verdens fineste sted! AFS sender ikke studenter dit, da.

De fleste vet det aller meste om USA likevel. Ja - menneskene her er utrolig overfladiske. Ja - det er billig, men du blir overrasket over hvor fort pengene ryker likevel. Ja - de spiser på McDonalds hver dag. Ja - de elsker å dra på football games. Det ALLER meste stemmer, som vi vet fra før. Vi kan nok om USA, vi trenger ikke dra hit for å virkelig få bekreftet at det er slik vi hadde sett for oss. Jeg skal ikke lyve, det har vært UTROLIG lærerikt å være her også, selv om jeg sikkert kunne lært enda mer jeg ikke visste fra før av i et annet land.

Vil egentlig bare at dere skal tenke litt lengre, vær tøff og velg utradisjonelt, i stedet for å safe med USA. Språket lærer du etter hvert uansett hvor du drar, dere kan alltids ta språkkurs før dere drar, men det er uansett sagt at etter 3 måneder i et fremmed land kan man språket godt nok til å klare seg lenge.
Hvor ville du dratt om du skulle på utveksling?

Partymusikk

Dato: 20.jan.2011 | Tid: 03:18 |

Siden dere lurte, er dette partymusikken vi hører på for tiden:

Too Short - Blow The Whistle
Mann - Buzzin
Dev, The Cataracs  - Bass Down Low
Dr. Dre, Akon, Snoop Dogg - Kush
Cali Swag District - Teach Me How To Dougie
Wiz Remix - Black And Yellow
Sean Kingston ft. Nicki Minaj - Letting Go
Akon - Angel
Lil Wayne, Drake - Right Above It
Bobby Brackins, Ray J - 143
Lil Wayne, Nicki Minaj - Knockout
Ray J ft. Yung Berg - Sexy Can I
Taio Cruz, Kylie Minouge - Higher
Empire of the Sun - Walking On A Dream


Til dere som skal på utveksling : fagvalg

Dato: 13.jan.2011 | Tid: 01:42 |

Nå som det nærmer seg fagvalg til neste år, får jeg mange spørsmål fra jenter/gutter som skal på utveksling, som lurer på hvilke fag de skal velge på fagvalget, hvilke fag de trenger på utveksling, hvilke fag jeg har, osv. osv.

På fagvalget trenger du egentlig ikke tenke over hva du velger. Det jeg fikk beskjed av rådgiveren om å gjøre, var å krysse av fagene jeg "ville ha til neste år", og så skrive nederst på arket at jeg skulle være utvekslingsstudent det året. Du trenger egentlig ikke velge fag utifra hvilke fag du skal ha i USA, for du vet enda ikke hvilke fag skolen i utvekslingslandet tilbyr, i tillegg til at det egentlig ikke er viktig.

Skolen sier at du må velge minst to fag i utvekslingslandet som du kan fortsette på når du kommer hjem. I mitt tilfelle er det engelsk og økonomi. Har du tenkt å gå realfagslinja, er det helt sikkert lurt å velge fysikk, kjemi, biologi eller realfagsmatematikk, så du på en måte har grunnlaget for det når du kommer hjem. Skal du gå samfunn/økonomi er det nok lurt å velge økonomi, marketing, business math osv, om skolen din tilbyr det. Jeg tror for å være helt ærlig at dette ikke er for skolens skyld, men for din egen skyld. Jeg tenkte ikke så nøye over det da jeg valgte fag her, fordi jeg vet at pensumet/nivået her er helt annerledes enn hjemme, så det ikke er noe poeng i det likevel. Rådgiveren på skolen min (i Norge) fortalte meg at de fagene jeg velger når jeg er på utveksling egentlig ikke er så viktig for skolen i Norge, så lenge skolen min i USA lar meg graduate, og godkjenner skoleåret mitt. Så du må egentlig bare snakke med skolen din i USA.

Jeg har 6 forskjellige fag, 5 timer i uka av hvert fag. Fagene jeg har er US History, Piano (lol), Personal Finance S1/Business Math S2, Aerobics, Economics S1/American Government S2, English College PREP. S1 og S2 står for Semester 1 og Semester 2, forresten. Jeg fikk beskjed av AFS om at man kun trenger 25 timer i uka, så jeg har flere timer enn jeg egentlig trenger.

Jeg har også fått beskjed fra den norske skolen min om at jeg må velge fag til neste år nå, og det gjør jeg elektronisk her fra USA. Kommuniserer med skolen på mail om hvordan det gjøres, og hvilke fag som er tilgjengelige. Jeg spør også henne om hvilke fag hun tror det kan lønne seg for meg å ta. Jeg hadde tenkt å velge markedsføring og ledelse, entreprenørskap og bedriftsutvikling, og mediekunnskap. Mediekunnskap blir bare tilgjengelig neste år hvis faget får nok "stemmer" på prøvevalget (SÅ STEM, DERE PÅ ATLANTEN.) Rådgiveren min sa at markedsføring er basert på det de lærte 2.året, så det kan bli vanskelig for meg. Derfor vurderer jeg å velge samfunnsfaglig engelsk i stedet for, men jeg har hørt at det er veldig tørt. Noen av dere på Atlanten som vil råde meg til det ene eller det andre?Håper dette hjalp dere, så får dere spørre i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på :-) Lover å svare.

Bare en liten anbefaling!

Dato: 12.jan.2011 | Tid: 01:57 |

Siden jeg kom hit, eller generelt siden jeg begynte å interessere meg for hår, har jeg prøvd utallige hårserier uten å finne en serie jeg var hundre prosent fornøyd med. Nå har jeg ENDELIG funnet den BESTE hårserien jeg noen gang har prøvd, så jeg tenkte jeg kunne anbefale den til dere der ute som fortvilt sitter hjemme med tørt, slitt og pistrete hår.

Redken Smooth Down
Dette er navnet på serien. Jeg har sjampoen, balsamen og hårkuren (Butter Treat), og alle tre er helt fantastiske. Selve serien skal kontrolle tørt og brusete hår, og gir håret mye fuktighet i tillegg til at den hjelper til med å bygge opp et ødelagt hår. Hårkuren er favoritten. Håret mitt blir silkemykt hver gang jeg bruker den. På flaska står det at du skal ha den i håret fra 5-15 minutter. Anbefaler også å sove med den over natta, og skylle ut om morgenen. Da får du mykt og glansfult hår hele dagen!

Produktene kan kjøpes blant annet her (klikk), her eller her. Definitivt verdt hver en krone.

Dette innlegget er IKKE sponset.

Om det å få seg venner på utveksling

Dato: 09.des.2010 | Tid: 09:24 |

Dere spør mye om dette med å få seg venner på utveksling, om det er vanskelig, hva man må gjøre osv. Så jeg tenkte å skrive litt om dette.

Ta initiativ. Du kan ikke forvente at de skal komme løpende til deg, det er DU som må ta initiativ til å vise at du er interessert. Du er den som må gå bort til dem og introdusere deg selv, og du er den som må spørre om å få være sammen med dem.

What matters? For all del, IKKE se etter de peneste, mest populære jentene på skolen. Det er helt uvesentlig. De er som regel ikke de beste å være venner med. Se heller etter noen som ikke stikker ut hodet sitt så veldig, da det vanligvis er de som er de jordnære personene det går an å danne et skikkelig vennskapsforhold til. Dette varierer selvfølgelig, da.

Ikke takk nei. Spør de deg om å være med på noe, takker du ja. Om de skal på kino takker du ikke nei fordi de skal på en film du ikke liker, du blir med for å være sosial, og for å vise til dem at du er takknemlig for at de spurte deg. Sier du nei tror de kanskje at du ikke vil være sammen med dem, og spør deg ikke nødvendigvis flere ganger.

Vær smart og observant. Du legger fort merke til hvem som er venner med deg fordi de virkelig liker personen du er, fordi de vil bli bedre kjent med deg, og fordi de liker å være sammen med deg, og hvem som kun er sammen med deg fordi de populære guttene liker deg, pga. utseendet og klærne dine, og pga. det dyre speilreflekskameraet ditt, for å si det sånn.

Still spørsmål. Spør dem om alt mulig, enten du bryr deg eller ikke. Det viser at du er interessert i hva de holder på med. Prøv å engasjere deg i livene deres, og memoriser så mye som mulig av det de sier, slik at du kan ta del i samtalen i senere situasjoner når det er snakk om det. Ikke vær stille og beskjeden, da føler de seg ukomfortable og tror du mistrives.

Go with the flow. Ikke still for mye krav til hvor dere skal dra, hva dere skal gjøre osv. I begynnelsen er det lurt å være stille og bare bli med på det de gjør, enten du har spesielt lyst til det eller ikke. Det er DU som må justere deg til deres måter å gjøre ting på, de kommer ikke til å forandre seg for deg.

Åpne deg opp til dem. Sørg for at de vet at de har tilliten din. Fortell dem hva du føler, tenker, synes om ting. Da får de med en gang følelsen av at du er en av dem, og at du føler deg såpass trygg på dem at du kan fortelle dem slike ting.

Ikke finn deg i hva som helst. Ikke la de si og gjøre ting som sårer deg, eller som du synes er ekkelt. Let them know hvis du synes det er irriterende at de stopper deg opp midt i det du holder på å fortelle dem noe alvorlig for å le av et ord du uttalte feil, hvis du synes de kommer med spydige kommentarer osv. Du kan sammenligne det med en ballong. For hver ting som plager deg, kan du blåse en gang i ballongen. Når det er for mye luft i ballongen, eksploderer den. Sånn er det med menneskene også. Når flere og flere ting plager deg, blir det til slutt så mye at du ikke takler det.

Vær deg selv. Det er alltid det beste, det er da det er enklest for begge parter å finne ut om dere passer sammen. Da er det også enklere for deg å lære å kjenne deg som person, og du virker mye mer ekte.

Vær realistisk. Ikke tro at det er som på film, har erfart at sånn er det ikke. Har du en vanskelig dag, kommer de ikke løpende på døra di med sjokolade og en artig film, det er ikke sikkert det fungerer sånn i gjengen deres.Tro heller ikke at alt kommer til å være slik som vennskapet du har til bestevenninnene dine hjemme, for sånn blir det heller aldri. Jeg har jo et bilde i hodet mitt av hvordan alle bestevenninner skal være, ut ifra bestevenninnene mine hjemme, men jeg VET at jeg aldri kommer til å finne noen likedane. Sånne venner er one of a kind. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er ikke sikkert du finner deg venner du kommer til å ha kontakt med resten av livet, eller som du i det hele tatt kommer til å snakke med etter du drar hjem. Men er det virkelig så viktig? Det viktigste er vel at du har noen å være sammen med mens du er på utveksling, slik at du ikke føler deg ensom. Av og til finner du noen helt fantastiske bestevenninner du kommer til å hate å dra fra, som du kommer til å dra tilbake og besøke flere ganger i livet, og som du ALDRI kommer til å kutte kontakten med, mens andre ganger finner du deg noen gode venninner du har det kjempebra med sammen i løpet av året, men som du aldri klikket helt med, hvis dere skjønner.Håper dette hjalp dere litt. Spørrerunden kommer etter hvert, bare gi meg litt tid. Det var mange spørsmål, og jeg har det travelt for tiden! Men det blir :-)

Sangtips

Dato: 08.des.2010 | Tid: 08:14 |

Jeg har blitt countryfrelst.. Det er litt pinlig, haha. Jeg brukte å hate country liksom, men når jeg er rundt det hele tiden, og siden det er det alle vennene mine hører mest på, er det den musikken jeg liker best akkurat nå. Så siden dere ville vite favorittsangene mine nå for tiden, kan jeg vel dele de med dere (ikke alt er country altså):

Miranda Lambert - The House That Built Me

Jaron and the Long Road to Love - Pray For You

Carrie Underwood - Temporary Home

Sara Evans - A Little Bit Stronger

Carrie Underwood - Someday When I Stop Loving You

Darius Rucker - Come Back Song

Darius Rucker - Alright

Darius Rucker - I Won't Be Like This For Long

Lady Antebellum - Our Kind of Love

Lady Antebellum - Need You Now

Joe Nichols - Gimme That Girl

Jason Aldean - The Truth

Maria Mena - Home For Christmas

Colbie Caillat - Magic

Rascal Flatts - Stand

Jason Derulo - What If

Owl City - Peppermint Winter


<3 Sissy

PS: Ikke henrett meg om jeg henger litt etter med musikken, jeg kan jo ikke vite hva dere hører på hjemme!

Sminken jeg bruker

Dato: 05.des.2010 | Tid: 11:26 |

Siden så mange av dere spør, tenkte jeg bare jeg kunne lage et innlegg om produktene jeg anbefaler og bruker selv. Det har vel egentlig ikke noe med utvekslingsåret mitt å gjøre, men jeg interesserer meg fortsatt veldig for det, og har begynt å bruke litt andre produkter siden jeg kom hit! Jeg anbefaler ALT nedenfor på det sterkeste.

Mineralpudder fra BareMinerals i fargen "Light W15". Børsten heter Handy Buki.

Concealer fra BareMinerals i fargen "Bisque 1B". Børsten heter Max Coverage Concealer.

Blush fra Bareminerals i fargen "Warmth nr 36077". Børsten heter Angled Blush.


FV: Lash Queen Feline Extravaganza i fargen 01 Black fra Helena Rubinstein (vannfast), Lash Queen Feline Blacks i fargen 01 Black fra Helena Rubinstein, og Flawless Definition Volumizing Mascara fra BareMinerals.

Vannfaste eyelinere fra Sephora, 01 black og 08 brown.

Lys rosa øyenskygge fra BareMinerals i fargen "Bahaman".


Brun/gylden øyenskygge fra BareMinerals i fargen "Camp".

Øyenbrynsfarge fra Bareminerals i fargen Darke Blonde Medium Brown. Anbefaler å bruke en annen børste. Den nedenfor er egentlig for eyeliner.

The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall

Dato: 25.nov.2010 | Tid: 03:28 |

Leserspørsmål: Jeg har ekstremt lyst på utveksling, men tror ikke jeg kommer til å overleve hjemlengselen. Jeg er altfor glad i de jeg har hjemme til å bare dra fra de sånn. Hvordan takler du hjemlengselen?

Dette med hjemlengsel er utrolig vanskelig, og som regel er det den eneste grunnen til at så mange velger å ikke dra på utveksling. På mange måter har jeg forståelse for det, for alle er ikke klar for å reise helt alene ut i den store verden vekk fra alt som er trygt og nært for dem, i en alder av 16-17 år.

Før du drar.
Før du drar kommer du nesten HELT sikkert til å tenke som jeg gjorde. Jeg tenkte "ess, jeg kommer ikke til å savne mamma og pappa, er jo dritlei av alt maset deres", "venninnene mine kommer jeg til å savne minst, for jeg kommer jo til å få meg nye venninner der borte uansett", "savnet etter Håkon kommer til å ta livet av meg", og "jeg er SÅ klar for å dra til h vekk fra denne drittbyen". Men dette vet du INGENTING om før du faktisk sitter i situasjonen selv.

Hvorfor?
Hjemlengsel får man fordi man savner alt man har vært vant til å ha rundt seg helt siden man ble født. Å sitte på andre siden av jorda og ha det vanskelig, og da ikke ha muligheten til å ha de nærmeste tilgjengelig kan være utrolig tøft. Du har ikke mamma og pappa, du har ikke vennene dine der, du har ikke rommet ditt, du har ikke senga di, du er ikke kjent i området der du bor, du kan ikke språket så godt, du kjenner bare noen få folk, etc.

Når?
Det slår aldri feil; hjemlengselen kommer:
- Når noe vanskelig har skjedd.
- Når du føler deg ensom og alene.
- Når du sitter hjemme og kjeder deg.
- Når det begynner å bli høst (oktober - desember er de vanskeligste månedene)
- Når det er jul, siden det er en tid for å være sammen med familie, venner og de du er mest glad i i hele verden.
- Hvis du har problemer der du bor.

Hva hjelper?
- Sørg for å holde deg "opptatt". Vær sammen med vertsfamilien din, og vær så mye med vennene dine som mulig. Ta deg heller en joggetur i stedet for å sitte på PC'en på rommet ditt og chatte med mammaen din.
- Ring mamma og pappa, si hva du føler og tenker, og jeg garanterer deg at du kommer til å føle deg bedre. Alle organisasjoner sier at du ikke skal ta kontakt med de hjemme når du har hjemlengsel, men det er bare tull. Det blir mye bedre av å få snakket med dem om det, å få høre stemmene deres, og å få noen støttende og motiverende ord fra de.
- Få det ut. Skriv det på bloggen din, i en dagbok, ring ei venninne og fortell henne hva du føler, eller ring kontaktpersonen fra organisasjonen din, så kanskje vedkommende kan hjelpe deg.
- Tenk på det du har å se frem til med året ditt, alt du kommer til å oppleve, alt du kommer til å lære, alle vennskapene du kommer til å knytte.
- Tenk på grunnene til at du valgte å dra in the first place. Det høres kanskje stygt ut, men tenk på de tingene du VIRKELIG hata hjemme, de tingene du gråt over, de personene som plagde livet ut av deg, den grå og kjedelige skolen du gikk på, kranglene du hadde med mamma/pappa/kjæresten, hvor lei du var av å daglig se de samme folkene etc. Husk alle de tingene som motiverte deg til å dra, og som fikk deg til å tenke "HERREGUD så klar jeg er for å dra nå, jeg holder ikke ut lengre, jeg MÅ VEKK!".

Hva om det ikke går over, og du knapt holder ut?
Nå skal jeg være helt ærlig, og si akkurat hva jeg mener. Blir det altfor vanskelig, kan du faktisk komme hjem i løpet av 20 timer. Å dra hjem bør selvfølgelig ikke være første utvei, men hvis du føler at du har prøvd lenge nok, at du har gjort alt du kan for å prøve å gjøre dette året til et så bra år som mulig, så er det INGEN skam over å dra hjem. MANGE utvekslingsstudenter drar hjem hvert år på grunn av savnet etter de hjemme. Jeg har 2 venner som har dratt hjem fra utveksling allerede, og jeg forstår dem utrolig godt. Du er IKKE svak fordi om du velger å dra hjem, så ikke tenk på hva folk kommer til å tenke/si. Du er sterk fordi du hadde styrken til å velge det som var best for deg AKKURAT der og da.

Hva om jeg drar hjem og angrer?
Om det har kommet til det punktet at du valgte å avbryte et utvekslingsår og reiste hjem, så ikke kast bort tiden din etter du har kommet hjem på å sitte der og hate deg selv for valget du tok. Etter du kommer hjem kommer det helt sikkert til å bli vanskelige tider, og det er da du kommer til å sitte og tenke "faen, hvorfor dro jeg hjem til dette?!". Da gjelder det å ikke hate seg selv for valget du tok, eller å irritere seg over det og angre, du må tenke at det var DET som var det rette å gjøre der og da, og hadde jeg valgt å bli igjen, hadde det sannsynligvis vært enda verre enn det er her hjemme akkurat nå. Tenk at du kan alltids dra tilbake og studere i utlandet senere i livet, når du er mer klar for det, og vet hva det innebærer.

Men se på det slik:
Du er ufattelig heldig som har noen å savne, eller noe å lengte etter, i det hele tatt. Det er ikke alle som har det. Tenk over hvor heldig du er som har fått denne muligheten. Du VET at de ekte venninnene dine og foreldrene dine er der for deg når du kommer hjem. Tiden står stille hjemme hvor du dro fra, det er du som er ute og opplever verden. DU går ikke glipp av noe som helst, det er de hjemme som gjør det. Og tenk den stolte følelsen du kommer til å stå på Gardermoen med når du har fullført et helt år i USA ene og alene, tenk så utrolig mye sterkere du har blitt, og tenk så glad du kommer til å være for at du holdt ut hele året. Jeg kan se for meg at det er en av de beste følelsene i verden.

Du er sterk nok til å klare det. Det er vi alle.

Musikken vi hører på

Dato: 03.nov.2010 | Tid: 01:38 |

Dere lurer kanskje på hva slags musikk vi hører på her nede, så derfor tenkte jeg å dele mine favoritter her:

Mike Posner - Please Don't Go

Akon - Angel

Bruno Mars - Grenade

Usher ft. Jay Z - Hot Tottie

Sean Kingston ft. Nicki Minaj - Letting Go

Cee-Lo Green - Fuck You

Chris Brown ft. Tyga & Kevin McCall - Deuces

Nelly - Just A Dream

Nicki Minaj - Your Love

Trey Songz - Bottoms Up

Lil Wayne, Drake - Right Above It

Jaron And The Long Road To Love - Pray For You

Sara Evans - A Little Bit Stronger

Carrie Underwood - Mama's Song

Darius Rucker - Alright

Train - If It's Love

Ke$ha - We Are Who We Are

Willow Smith - Whip My HairHvilke sanger er hiter i Norge nå?

Positivt/negativt ved å dra på utveksling

Dato: 19.okt.2010 | Tid: 01:36 |

En leser ville at jeg skulle skrive ned de positive og negative sidene ved å være på utveksling!

Først kan jeg si 10 positive/negative ting generelt:

Man lærer å snakke et helt nytt språk flytende.
Man lærer utrolig mye om andre kulturer, og får en videre forståelse for omverdenen.
Man får venner for livet.
Du lærer å sette pris på de menneskene og tingene du har i hjemlandet ditt.
Det gjør seg veldig godt på en jobbsøknad senere i livet.
Du lærer å bli selvstendig, ansvarsbevisst og modnes veldig i løpet av året.
Man får et inntrykk av hvordan det er å bo vekke fra de man elsker.
Du får ta del i hvordan et helt annerledes folkeslag lever.
Det kan være godt å komme seg vekk hjemmefra for å tenke over enkelte ting.
Du får lært andre mennesker om din egen kultur og levemåte.
Du lærer vanvittig mye om deg selv i løpet av året, hvordan du takler visse situasjoner etc.

Det er veldig dyrt.
Man må være sterk for å kunne takle å leve et helt år vekke fra familien sin. Man innser at mamma og pappa kanskje ikke er så jævlige likevel!
Hele året ditt kan bli en katastrofe om alt skjærer seg med tanke på venner, vertsfamilie og skole.
Om du skal ha året tellende, er det veldig hardt å begynne rett på 3.året når du kommer hjem, siden du har mistet et års pensum.
De aller, aller fleste går opp i vekt.
Det stilles ganske høye krav til karakterer på skolen, og stryker du i ett eneste fag, må du gå om 2.året.
Utvekslingsorganisasjonenes regler er veldig strenge, og man må vite at man greier å følge dem.
Man vet aldri om vertsfamilien du får matcher deg, og det er ikke bare bare å bytte familie.
Det er mange dager som er ufattelig tunge, og du kommer til å være veldig nær å sette deg på flyet hjem.
Det å følge undervisningen på et helt fremmed språk kan være veldig vanskelig.

I mitt år så langt:

Jeg har fått meg verdens beste venninner!
Jeg har allerede blitt mye bedre i engelsk, og vet at jeg kommer til å få fordeler av dette senere, blant annet når jeg flytter til England for å studere etter VGS.
Jeg bor hos en helt fantastisk familie!
Jeg synes det er veldig spennende å lære om hvordan amerikanerne lever, hvilke verdier da har osv.
Jeg har fått opplevd veldig mye.
Jeg har lært vanvittig mye om meg selv, jeg vet nå mer om hvordan jeg reagerer på ting, hva jeg gjør i enkelte situasjoner, hva jeg ikke takler, hva jeg liker etc.
ALT ER BILLIG!
Det har gått mer opp for meg hvor mye jeg setter pris på begge familiene mine og kjæresten min i Norge.
Jeg har aldri lekser, og skolen er EASY bortsett fra engelsk og økonomi (mange begrep.)
Dagene går mye fortere unna enn hjemme i Norge.


Jeg har hatt veldig mye problemer med hjemlengsel.
De første fire ukene gråt jeg meg selv i søvn hver kveld fordi jeg savnet de hjemme.
Jeg måtte bytte vertsfamilie, noe som var både en ekkel og pinlig opplevelse for meg.
De spiser bare junk her, det er faktisk sant altså.
Man må tenke mer over hva man bruker penger på.
Jeg savner venninnene mine mye, de som kjenner meg ut og inn.
Jeg har fått et ekstremt dårlig norsk ordforråd, og hver gang jeg snakker norsk må jeg tenke over hva jeg sier.
Skoledagene er likedane, timene er i samme rekkefølge hver dag, det blir kjedelig i lengden.
Jeg kan ikke bare ringe mamma og pappa når som helst (selv om de sier jeg kan det.)
Det er utrolig vanskelig for meg å være her når noen av de nærmeste venninnene mine hjemme har det vanskelig, da føler jeg meg egoistisk og skyldig.

Noe annet dere vil ha et innlegg om?

Dilemma

Dato: 20.sep.2010 | Tid: 20:20 |

Jeg har et dilemma. Her i USA er det vanlig å barbere både lår og armer, og jeg er den eneste i jentegjengen som ikke gjør det. Jeg har aldri barbert armene mine. Da mener jeg ikke ARMHULER altså, men armene liksom. Så i helga spurte jentene hvorfor jeg ikke barberte lårene mine, og jeg bare lo og sa at jeg ikke ville at det skulle vokse skjegg på dem. Er jeg den eneste idioten i verden som ikke barberer lårene mine? For det trodde jeg virkelig ikke var vanlig. Man barberer leggene sine (fra knærne og ned), men ikke lårene sine, sant?

Hårene på lårene mine er lyseblonde så man ser de ikke (annet enn i sollys), de er også så myke at man knapt kjenner de. Så jeg vet ikke om jeg skal fortsette å være den eneste ekle personen som ikke barberer lårene sine, og ha myke hår man ikke kjenner, eller om jeg skal begynne å barbere de, og gjøre det resten av livet fordi det vokser ut stive skjegg-hår hele tiden? Det blir ikke aktuelt å begynne å barbere armene sine, haha, det sier jeg bare.

Hva ville dere gjort?


Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits