The hardest part

Dato: 07.jun.2011 | Tid: 02:56 |
Jaja, så blir det mobilblogging, siden det ikke finnes én eneste jævla stikkontakt på LAX.. I skrivende stund sitter jeg på en slags japansk restaurant og kjeder meg. Har vandret rundt omkring i 6 timer nå, og fikk endelig slått meg til ro. Herregud så vanskelig det var å stå opp i morges etter hele én time med søvn. Jeg hadde nemlig fest hjemme hos meg, og den foregikk helt til klokka 06.00, haha. Litt lengre enn planlagt kan man si! Men definitivt verdt det. Kunne ikke hatt en bedre avslutning på året. Alle de nærmeste vennene mine kom (bortsett fra ashley som har vært utrolig travel i det siste), og jeg var virkelig glad for at jeg fikk tilbringe mine siste timer med dem. Dere lurer vel på hvordan avskjeden med familien var, og jeg kan bare si så mye som at det var noe av det aller verste jeg har måttet gjort. Jeg tok farvel med Bernie og Brooke Lynn hjemme, mens Judi, Diana, Brianna, Shari og jeg dro på flyplassen. Var veldig lei meg og skuffet over at Bernie ikke ble med på flyplassen. Han orka ikke kjøre.. Det var veldig tøft å si hadet til alle jentene i dag, og det gjorde veldig vondt å se tårene deres strømme på i det de ropte "Boarding flight number 4726, gate closing".. Noe skjedde med familiem til Ashley, så hun kunne ikke bli med, veldig synd.. Gråt hele veien til LA, men nå har jeg tatt meg sammen, og kjenner bare sommerfuglene i magen fordi jeg gleder meg sånn til å se Håkon! Vi fikk oss en liten nedtur i og med at flyet mitt er to timer forsinket og han må betale ekstra for å endre billetten, men sånn ble det bare. Regner med at jeg lander i Oslo ca. klokka 19:30 i morgen, og det neste flyet til Kristiansund går vel kl. 21:45, noe som resulterer i litt dødtid på Gardermoen, og en enda mer utålmodig mamma, hehe.. Jeg merker at så snart jeg assosierer noe med vennene mine hjemme i Patterson, får jeg en stor klump i magen. Enten det er parfymen til Diana på taxfreen, eller når jeg spiste chow mein i dag (det elsker nemlig Brianna..). Well, jeg har skjemt meg bort litt på taxfreen i dag! Nå skal jeg krype rundt på alle fire gjennom hele flyplassen for å prøve å finne en stikkontakt så jeg kan lade ipoden. Det trengs til en 12 timers flytur, to put it that way.. Nå er utvekslingsårer mitt over, dere.

Awkwaaard

Dato: 31.mai.2011 | Tid: 05:04 |

Kvelden har ikke vært så veldig bra.. Kom nettopp i en liten "krangel" med vertsfamilien, og ble satt i en veldig ubehagelig posisjon mellom to parter. I det siste har vertssøstera mi begynt å bli veldig sjalu pga. forholdet jeg og Bernie har fått. Dette opplevde jeg mye av i Florida spesielt.. I går skulle Brianna til Tracy (nabobyen) på fest, og hun spurte meg om jeg ville bli med. Tidligere samme dag hadde Bernie sagt "last night was your party night, I want you to stay home and spend time with us tonight, Hedda." Jeg sa til Brianna hva Bernie hadde sagt, og at jeg derfor ikke kunne bli med. Fikk som respons "Oh yeah, he doesn't give a shit what I do, but he f****** loves you." Så i dag skulle vi på Chilaberries og hun ville ikke bli med fordi hun var sur på Bernie. Judi spurte hva problemet var, og hun sa "Hedda told me that dad doesn't give a shit what I do." Det ble storstyr ut av det, og jeg syntes det var veldig ekkelt.. Vet liksom ikke helt hva jeg skal tenke eller gjøre. Er irritert fordi hun løy om hva jeg sa, men har samtidig litt skyldsfølelse. Bør vel kanskje ikke ha det.. Det er vel ikke til å skyve under en stol at Bernie og jeg har fått et veldig godt forhold, men det er jeg også veldig glad for. Likevel er jo Brianna den ekte dattera hans, og jeg kan bare tenke meg hvordan jeg hadde følt det hvis det var min pappa..

Hva tenker dere?

FML

Dato: 09.mai.2011 | Tid: 03:14 |

Soo, dagen i dag har ikke akkurat vært en av de aller beste. Føler jeg har vært uheldig helt siden jeg våknet, haha! Hater slike dager. Tør nesten ikke gå ut av dørene fordi jeg er redd for hva det neste som skjer er! Det startet med at jeg måtte våkne klokka 7 for å lage morsdagsfrokost..... Neida. Joda. Haha.



Jeg våknet med en helt ekstrem hodepine som ikke ville gå vekk. Greide knapt å spise fordi jeg var kvalm. Nede på kjøkkenbenken lå dette:


Straffa for Senior Pranken. Vi TP'd hele skolen. Vi snek oss altså inn på skolen midt på natta, kastet toalettpapir i alle trærne, buskene, stakk plastikkgafler i gresset, laget feller med fisketråd, og det så helt jævlig ut.. Haha, men for $35 (185kr) var det verdt det ass!

Familien skulle på barbecue til noen slektninger, og sa at jeg måtte bli med. Der ble jeg så allergisk mot alle de 15 hundene de hadde at jeg ikke greide å puste, så familien måtte kjøre meg hjem. Jeg kommer hjem, og er tom for nesespray og astmamedisin... Og så presterer jeg å....




........

Og fant nå nettopp ut at jeg har glemt igjen kameraladeren min i Miami. Har ringt alle elektronikkbutikker i Patterson, og ingen av de selger kameraladere..

Så jeg bare..


Men ellers har det vært en relativt bra dag, dere.

Homesick

Dato: 04.apr.2011 | Tid: 05:41 |

Nå har jeg kun 8 uker igjen her, og jeg kjenner jeg er veldig klar for å komme hjem, om jeg skal være helt ærlig. Akkurat nå ser jeg ikke helt poenget i de siste åtte ukene, jeg vil bare komme meg hjem til alle sammen og fortsette livet mitt. Hjemlengselen begynner å bli veldig sterk, jeg har vært borte fra alle i 8 måneder nå. Det aller vanskeligste har vært å være borte fra kjæresten min. Men ja, vi er fortsatt kjærester, og alt er fantastisk mellom oss. Jeg greier ikke vente til jeg skal hoppe i armene hans på Gardermoen den 7. juni. Jeg vet ikke jeg altså.. Disse siste ukene virker på en måte unødvendige, fordi jeg stort sett kun går rundt og tenker på hjemreisa, og hvor mye jeg gleder meg til å se alle igjen. For meg har kanskje ikke utvekslingsopplevelsen vært helt slik som jeg hadde sett for meg, og selv om det kommer til å bli VELDIG tøft å dra fra vertsforeldrene mine, Ashley og Diana, så er jeg veldig klar for det. Jeg har vært her lenge nok nå føler jeg. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til mamma og pappa, kjæresten og familien hans, venninnene mine, hunden min, nære slektninger, til å begynne å jobbe, til å ta kjøretimer, til å komme tilbake til rommet mitt og senga mi, til norsk mat og kultur, og ikke minst til selvstendigheten. Håper disse 8 ukene fyker avgårde, slik at jeg, før jeg vet ordet av det, står på flyplassen i Modesto, klar for å dra hjem dit jeg hører til!

Ikke tolk meg feil, jeg har hatt et veldig fint og minnerikt år, det er ikke noe med det. Det er nok vanskelig for dere å forstå om dere ikke har vært i situasjonen selv. Tenkte også å slenge med en takk til alle dere som har støttet meg og kommet med så mange gode råd, oppmuntrende kommentarer og søte ord, det har betydd VELDIG mye for meg!

Sick

Dato: 30.mar.2011 | Tid: 02:40 |
Hei kjære lesere. Beklager dårlig oppdatering. Har nemlig blitt syk og var hjemme fra skolen i dag. Sitter og blogger fra iPhonen, så unnskyld skrivefeil. Dro til legen tidlig i morges for å prøve å finne ut om det var noe spesielt. Har en veldig sterk hodepine, mye kvalme og en veldig sår hals. Legen kunne ikke komme med noen konklusjon, annet enn at det sannsynligvis bare er noe som går rundt. Astmaen min har også blitt verre siden jeg kom hit til the Central Valley i California. Legen sier at utvekslingsstudenter med astma ikke burde bli plassert i valleyen, ettersom alle kjemikalene og støvet som er i lufta fra blant annet risting og spraying av alle frukttrærne etc., og at dette er noe organisasjonene burde ta hensyn til. Så jeg fikk litt medisin, og har egentlig bare ligget i senga og spilt Mario Bros, spist animal crackers, og sovet litt for mye. Håper jeg er frisk til i morgen, orker ikke være hjemme en dag til. Er så kjedelig, spesielt nå som det er meldt 27-30 grader og full sol hele uka :-) På fredag bærer det til Santa Cruz med kullet, ettersom det er Senior Ditch Day, noe seniorene arrangerer. Lærerne bruker som regel å lage noen HUGE assignments verdt ekstremt mange poeng, kun for å holde oss igjen på skolen, men krysser fingrene for at det ikke skjer. Ellers kom klærne jeg hadde bestilt fra Urban Outfitters i posten i dag, så det var i alle fall dagens høydepunkt! Kommer sterkere tilbake i morgen. Stay tuned!

For å være helt ærlig

Dato: 03.mar.2011 | Tid: 01:56 |

Ahh, jeg blir så sjalu på alle kjæresteparene som leies bortover gatene, som kysser på hjørnene, og som får være sammen med kjæresten sin så mye de vil, fordi han ikke sitter på den andre siden av jordkloden.. Urettferdig ass.

Nå er det 13, 5 uker igjen, dere. Det går ikke en dag uten at jeg går på "countdown"-appen min og ser hvor mange dager det er igjen. Det er rundt denne tiden mange utvekslingsstudenter begynner å innse hvor utrolig vanskelig det skal bli å forlate alle sammen, hvor mye man kommer til å savne stedet, og hvor lite man egentlig har lyst å dra hjem. Personlig kan jeg faktisk ikke vente med å dra hjem. Joda, det er jo noen få personer her jeg kommer til å savne, men det kommer aldri til å kunne måle seg med savnet jeg har etter de hjemme akkurat nå. For å være helt ærlig, tror jeg kanskje ikke dette utvekslingsåret var helt rett for meg. Det skal ikke være sånn at motivasjonen til å komme seg gjennom dagen er at det er 1 dag mindre til man skal hjem. Jeg trives bare ikke her i grunnen. Eller, det er vel rettere å si at jeg trivdes bedre i Norge. Tror det er mest pga. stedet, og fordi jeg er så sykt lei av å ikke kunne være selvstendig, og fordi alt jeg gjør om dagene er å råtne i senga mi fordi det ikke er noe å finne på her..

Det er vel kanskje bare det at jeg er litt skuffet. Jeg hadde trodd jeg skulle få oppleve så mye mer, at hver dag skulle bli så mye mer spennende.. Alt jeg har sett, som er verdt å nevne, er noen få timer av San Francisco liksom, og byen ligger bare 1 time unna. LA, Hollywood og Beverly Hills ligger 5 timer unna, og enda har jeg ikke fått sett det. Jeg har bodd i California i 7 måneder, og har enda ikke vært på stranda. Jeg har knapt 13 uker igjen, hvordan skal jeg få tid til å se litt av USA? Jeg snakket med historielæreren min om dette, han sa det var utrolig synd at jeg skulle bli plassert i en så øde og dødsforlatt by som Patterson. Man får liksom ikke opplevelsen av hvordan USA faktisk er, slik som man får i storbyene. Han er selv oppvokst i New York City, og sier at det er DIT utvekslingsstudenter burde blitt sendt. Det tror jeg på! Det rådet burde organisasjonene ta også.

Jeg skulle jo til Florida med vertsfamilien, men i dag fikk jeg e-post fra AFS om at det er en obligatorisk AFS-orientering den helga som jeg MÅ delta på for å få året godkjent, AKKURAT den samme uka som jeg skal til Florida. Just my luck.

Og nå kommer dere sikkert til å angripe meg med kommentarer som sier at jeg er så utakknemlig og ditten og datten. Men nei, det er ikke det det handler om altså. For noen er å dra på utveksling det BESTE de noen gang har gjort, for andre er det den verste avgjørelsen de har tatt, og for enkelte har det bare vært helt OK, og kanskje ikke noe de ville gjort igjen om de kunne velge. Så tenk deg godt om, og vær inneforstått med hva det innbærer. Mitt beste råd. Det er ikke noen dans på roser.

If tomorrow never comes

Dato: 18.feb.2011 | Tid: 08:09 |

Sorry for lite blogging, har hatt det så travelt! I dag var det vertsmors bursdag. Vi gjorde egentlig ingenting spesielt. Jeg var på trening, var på Dennys med vennene mine, og nå sitter jeg hjemme hos Diana og skal overnatte der. I morgen tidlig klokka 08.00 drar vi til Fresno, hovedsaklig for å dra i zoo, men har blitt enige om å heller bare dra på shopping hvis det blir for dårlig vær!

I går var det ei jente som tok selvmord i San Francisco. Det var kjæresten til bestekompisen til Diana, så det har gått veldig hardt innpå Diana også. De hadde vært kjærester i over to år. Hun var i SF i hele går og i dag med kompisen sin, og han er helt ødelagt, og tror ikke at det virkelig har skjedd. Jenta hadde bare kjørt til togstasjonen og hoppet foran et tog og tatt livet sitt rett etter skolen. Hun var et enebarn, og mora besvimte da de fortalte det til henne. På Valentines Day hadde Tommy (gutten) fløyet ned fra LA til SF for å overraske henne, og hun hadde blitt kjempeglad. Hun var ei utrolig pen jente, og gutten er den snilleste og beste kjæresten man kan tenke seg, i følge Diana. Så ekstremt trist at jeg ikke finner ord.. Det er det som får meg til å huske at man må passe på å fortelle alle man er glad i hvor mye de betyr for deg, for man vet aldri hva morgendagen bringer. Jeg ringte kjæresten min den kvelden og fortalte han hvor utrolig mye han betyr for meg.

Bildene er hentet fra en side til minne om henne.

Hvil i fred.

And with that, another day is over, and I'm one step closer to home

Dato: 17.jan.2011 | Tid: 06:03 |

Har hatt en dårlig dag i dag egentlig.. I natt drømte jeg om Håkon, kjæresten min. Jeg landet med flyet på Gardermoen, og i det jeg gikk inn på Gardermoen stod han der. Jeg var så sinnssykt glad. Jeg løp så fort jeg kunne og hoppet i armene hans mens jeg gråt av glede. Jeg husker den følelsen av at nå er jeg hjem, hvor jeg er lykkelig. HATER dere ikke å våkne opp etter slike drømmer? Jeg våknet brått av at jeg hørte at bursdagssangen ble sunget nede i førsteetasjen. Brianna hadde visstnok familieselskap, og ingen hadde tatt seg bryet med å vekke meg..

Så skulle jeg egentlig bli med alle sammen på High School Nights i kveld, men bestemte meg for å bli hjemme, for å hente inn meg selv litt. Så jeg satt meg ned på PCen og så "Marley & Me". Hjalp ikke akkurat på tårene, for å si det sånn, haha. Men herregud for en fin film. Etter filmen gikk jeg ned med tårer i øynene, og så at Brad og Bernie lå og så en film på stua. Familien hadde allerede spist middag, uten å si fra til meg, og det var ikke mere mat. Så da ble det frokostblanding til middag.

Bestemte meg så for å prøve å overtale Ashley til å bli med meg på Denny's, men lyktes ikke. Har gått rundt og vært søtsyk i hele dag. Savner det å ha gåavstand til butikken. Jeg hater å måtte være avhengig av at alle kjører meg hit og dit. Folk blir irritert når jeg spør også. De greier vel ikke helt å sette seg i min situasjon. Can't blame them, I guess.

Nei, nå venter Frustrerte Fruer. Dagens høydepunkt, det skal sies. Gleder meg til mamma og Håkon våkner. I morgen har vi fri pga. Martin Luther King Day, yayyy.

Just my luck

Dato: 17.des.2010 | Tid: 02:42 |

Det ble SELVFØLGELIG for dårlig vær til at vi kunne dra til LA. De sa at hvis det var meldt 60% sjanse for nedbør dro de ikke. Helt frem til i dag har det bare vært 50%, så snur det plutselig. Det er så jævlig typisk, sånt skjer ALLTID med meg. Akkurat i det jeg har en sjanse til å få en liten opptur i denne ellers døde hverdagen, skjer dette. Blir så sykt lei. Men jeg visste jo at det kom til å skje, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg orka å glede meg engang. Ååhhhhhrrr. Jenny spurte om jeg ville bli med på nyttårsaften i stedet, men da vil jeg jo egentlig være her med vennene mine og feire. Nei, vet ikke jeg ass. Hva ville dere gjort?

Nå vet jeg ikke engang om jeg skal dra til Bakersfield, mista plutselig helt lysten på alt. Dere vet hvordan det blir når man får slik en nedtur.. Off, hadde gledet meg sånn. Akkurat det jeg trengte nå kjenner jeg.

Heaven is a place nearby

Dato: 14.des.2010 | Tid: 07:59 |

For noen dager siden mistet ei venninne av meg som var på utveksling i USA broren sin. Alle mine tanker går til Andrea, familien hennes og alle de nære. Jeg tenker på dere. <3


http://nomlette.tumblr.com/page/1

Heaven is a place nearby, there's no need to say goodbye.

Syk igjen da.

Dato: 19.sep.2010 | Tid: 07:12 |

Flott, nå har jeg blitt syk IGJEN. Skikkelig syk denne gangen, da. Shari har smittet meg. Tror jeg har fått influensa. Har feber, er steintett i både nesa og halsen, øynene mine er hovne, jeg har ekstremt vondt i hodet og er veldig kvalm. Så derfor blir det ikke mye blogging. Kom nettopp hjem fra Pleasanton med Shari og mora hennes, fikk kjøpt meg litt mer klær. Skal legge meg nå, så får vi se om jeg oppdaterer i morgen hvis jeg er litt bedre. Kjipt å være hjemme mens alle jentene er på fest ;-(

Ønsk meg god bedring!

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovin







hits