Diverse videoer

Dato: 31.des.2010 | Tid: 20:34 |

Her kommer en liten blanding av videoer gjennom hele året.

Adriana snakker norsk (på Kristiansunder-dialekt vel å merke.)

Brooke Lynn (vertssøster) snakker norsk.

Bernie (vertsfar) danser på 1. juledag. Det var om å gjort å få alle ballene ut av eska på ryggen hans.

Jentene synger i hot tuben.

Judi danser på 1. juledag.

Flom i Bakersfield, haha.

The day before New Years

Dato: 31.des.2010 | Tid: 09:41 |

Når begynner dere i Norge på skolen igjen egentlig? Her har vi juleferie frem til 10. januar. I mars har vi en ti-dagers Spring Break, i april har vi påskeferie, og den 2. juni er det graduation (!!!), så er skolen ferdig. Får en 3 ukers ekstra lang sommerferie i år også!

I går fant Brianna ut at hvis hun blir akseptert på colleget hun søkte seg inn på, må hun flytte til Texas den 2. juni :-( Jeg drar ikke hjem før den 27., så dvs. at jeg må si hade til henne en måned før.. Det er det eneste colleget hun søkte på, og hun har egentlig ikke troen på at hun kommer inn. Hun sa hun skulle spare opp og komme og besøke meg i Norge hvis hun ikke kommer inn! Sjekket flybilletter i går, og det ligger på ca. 5000kr tur-retur. Det er jo MYE mer penger for amerikanerne enn for oss nordmenn, da. Men hun får jo gratis opphold! Og jeg vil si det er verdt det.

I går hadde jeg en bra dag. Fra 15-18 lå jeg bare og rulla meg foran peisen med bikkja mens jeg så på alle mulige TV-serier med vertsfar. Klokka 18 dro Marissa, Brianna, Wyatt, Nicole og jeg på Denny's. Jeg har forelsket meg helt i chocolate chip pancakes with powdered sugar and syrup derfira. Etterpå dro vi hjemme hos Marissa, og jeg lovte foreldrene hennes at jeg skulle komme innom og lage en tradisjonell norsk matrett til dem en dag. Hva enn det er... Senere på kvelden dro vi hjemme hos Jazi, og hadde det kjempeartig. Dit skal vi på nyttårsaften også, men en haug folk. Bilder fra kvelden:


Brianna og Marissa.


Brianna, Marissa og meg.I morgen skal John, Maria og jeg på shopping etter noe å ha på oss på nyttårsaften. JEG FÅR PYNTE MEG. FINALLY. På kvelden skal vi først til søskenbarnet vårt med hele slekta, og senere skal vi med vennene våre til Jazi. Lurer på hvordan det blir på nyttårsaften egentlig. Her sender de ikke engang opp raketter.. I år får jeg heller ikke stå i Kaibakken og hoppe i armene på Håkon og ønske han et godt nyttår i det klokka slår 00:00.. Men det er jo nettopp det dette året går ut på - å få oppleve nye ting. Så forhåpentligvis blir det en kjempebra kveld!

20 ting jeg ville opplevd i USA om jeg kunne

Dato: 30.des.2010 | Tid: 04:29 |

1. Hollywood. http://janellehope.tumblr.com/post/2365651622.

2. Universal Studios.


3. Disneylandhttp://www.tumblr.com/dashboard.

4. Grand Canyon National Park, Arizona.


5. Manhattan, New York City. Har vært der før, men hvem kan vel få nok av NYC? http://beautyineverything.com/3917827700.


6. Downtown Los Angeles. http://jjaslene.tumblr.com/.


7. Hawaii. http://beachguurl.tumblr.com/page/3


8. Six Flags. http://thehipsterkids.tumblr.com/page/2.


9. Las Vegas. http://rhiannonceriserose.tumblr.com/


10. Harry Potter Theme Park, Florida.


11. Miami, Florida. http://taeloveeehr.tumblr.com/


12. Broadway, New York. http://-starsandboulevards-.tumblr.com/post/2390744683


13. Bahamas. http://jonnamarika.tumblr.com.


14. Sea World, Orlando.


15. Santa Monica Beach.

16. Santa Cruz,  http://www.flickr.com/photos/mike_king/4745079277/.


17. San Diego

18. Rodeo Drive, Beverly Hills.

19. Golden Gate Bridge, San Francisco.

20. Harpo Studios og være med på et show med Oprah Winfrey.


Hvilke ting ville du opplevd i USA om du kunne?

Garasjeparty

Dato: 29.des.2010 | Tid: 11:43 |

I går var vi på en liten fest hos en kompis. Det var en....interessant kveld, men HERREGUD, har ikke hatt det så artig på lenge. Det får holde med bilder.


JP, Bri, Jazi og Chris.
<3 Sissy

I dag var Brianna og jeg hos veterinæren med Bella, katta. Den kom tilbake etter en måned, og Bernie hoppet ikke akkurat i taket av glede. Dyret går nemlig rundt i huset og tar seg friheten til å drite overalt. På teppegulvet. Når skal amerikanerne innse at det ikke er NOE praktisk i å ha teppegulv... Uansett, i går dreit den blod, så vi tok den til dyrlegen. Etter det dro vi til Janessa, søskenbarnet til Brianna. Jeg stripet håret hennes, og hun var imponert over kunnskapene mine, og ble heldigvis veldig fornøyd med resultatet. Fortalte at jeg har jobbet på frisørsalong i tre år, da. Ellers vokset hund øyenbrynene mine just for the hell of it, det trengtes vel egentlig ikke.

Må forresten bare få gjort noe klart. Så i forrige innlegg at dere har inntrykket av at jeg ikke trives her, og der tar dere HELT feil. Jeg trives kjempegodt her, jeg elsker familien min og har det kjempeartig med vennene mine. Det er vel kanskje pga. alt som har skjedd av drama, juletider osv at det har vært litt vanskelig, og at jeg har virket litt negativ. Men det er ikke tilfelle at jeg ikke liker meg her. Jeg elsker det her!

6 måneder til hjemreise!

Dato: 28.des.2010 | Tid: 01:20 |

Tenk på det. Tenk at det er hele fire måneder siden jeg satt på flyplassen og gråt mine modige tårer fordi jeg skulle dra fra alle jeg var glad i. Tenk at det er fire måneder siden jeg og Håkon lå med verdens største klump i magen på Gardermoen, den natta før jeg skulle dra. Jeg vet ikke helt om det har gått fort eller sakte. Alt jeg vet at fire måneder er ganske lenge, og jeg er stolt av å ha holdt ut såpass lenge også. For det er så lett å bare snu og dra hjem. Jeg tror og håper at tiden etter jul kommer til å fly avgårde. Da er den mørkeste tida over, jeg skal begynne med en aktivitet, det er mer å finne på, og jeg har en del planer. Forhåpentligvis LA-tur med Jenny, og så blir det Las Vegas i april.

Apropos det å dra hjem, så jeg at dere lurte på om jeg kunne skrive et innlegg om det å dra hjem fra utveksling før planlagt, så det kan jeg vel gjøre.

Når vet man om det er riktig å dra hjem?

Uansett hva du velger å gjøre kommer det ikke til å føles 100% riktig. Personlig synes jeg at hvis du føler du har prøvd alt du kan lenge nok uten å se forbedringer, hvis du ikke har noen glede av å være der lengre, og hvis det eneste som motiverer deg til å stå opp om morgenen er at du er en dag nærmere å komme hjem, DA tror jeg ikke utveksling er noe for deg.

Hvordan gjør man det?

Slik det helst skal gjøres: Først tar du kontakt med kontaktpersonen din i AFS og forteller det til han/henne. Så er det kontaktpersonen sitt ansvar å formidle det til AFS lokalt, som formidler det til AFS i landet, som så formidler det til AFS Norge. Så setter de i gang med prosessen med å få deg hjem. Dette kan ta lang tid, spesielt hvis det ikke er noe som haster. Det kan lett ta opp til tre uker.

Hva innebærer det av konsekvenser?

Den største og sureste konsekvensen er vel helt klart at du mister stipendet. Hadde jeg dratt hjem nå, hadde stipendet jeg fikk på 51000 kr blitt omgjort til lån, noe som hadde vært VELDIG kjipt. Det er mye penger altså. En annen konsekvens er at det ikke er sikkert skolen din lar deg begynne rett på 2. semester av 2.året ditt i Norge. Noen skoler tillater det, men ikke alle. Dette innebærer da at du må gå et halvt år uten å gå på skole, og at du må gå om hele 2.året hjemme. Enda en konsekvens er at kanskje vil du angre etter bare en liten stund, og da er det tungt å gå rundt og irritere seg over at man ikke greide å holde ut det antall måneder som var igjen.

Hva synes jeg om folk som drar hjem?

Jeg synes ikke det er noe skam i det å dra hjem. Absolutt ikke! Jeg synes det er et stort valg å ta, og de som velger å dra hjem er sterke fordi de greide å ta et såpass vanskelig valg fordi det var til sitt eget beste.

Har jeg vært inne på tanken om å dra hjem selv? Hva har stoppet meg?

For å være helt ærlig så har jeg faktisk det. Det som har stoppet meg er at jeg VET med meg selv at jeg hadde kommet til å angret når jeg satt hjemme og blomstret på Atlanten VGS etter å ha kommet hjem. Jeg hadde også kommet til å fått ekstremt dårlig samvittighet med tanke på at foreldrene mine hadde vært nødt til å betale 51000kr ekstra. Ikke det at vi ikke kan ta oss råd til det, foreldrene mine sier at jeg ikke skal tenke på pengene, og at de vil at jeg skal komme hjem for at det blir for ille. Men likevel, jeg tenker på det, og det er MYE penger foreldrene mine måtte betalt fordi jeg ikke greide å holde ut 6 fattige måneder til i USA! Den største grunnen er vel det at jeg er redd for å angre, og at jeg egentlig ikke har noen god grunn til å dra hjem. Det vil være mange oppturer og nedturer, og nedturene kan være helt jævlige. Det gjelder å pushe seg selv til å holde ut, du må bare ha det innstilt i hodet ditt, at dette skal jeg klare.

Ingen tvil om at den dagen jeg kommer hjem kommer til å bli den beste dagen i mitt liv så langt, da.

USA vs. Norge

Dato: 27.des.2010 | Tid: 10:33 |

Dere har flere ganger spurt meg hva jeg liker bedre med USA enn ved Norge og omvendt, så jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om dette.

Maten

Her vinner definitivt mitt kjære hjemland, Norge. I'm not gonna lie, jeg ELSKER junken her da. Kunne sikkert levd på Mc Donalds, KFC, Tacobell osv, men jeg foretrekker definitivt noe sunn norsk mat fremfor det. Jeg savner faktisk FISK. Tenk på det, mamma! Jeg liker heller ikke kjøttdeigen her, den smaker seig gummi, og jeg finner ALLTID bein/brusk i den. Savner også norske pølser.. Ellers er noe av det jeg savner mest tandori chicken/tikka masala (bare den mamma lager), stappe (fra stappebua), fishan (det har de her også, men det smaker herk), gyros (den pappa lager), pølsegrateng (den stemor lager), fiskegrateng, panini (fra 7 Eleven, hehe), og spaghetti carbonara (den faren til Håkon lager).Godteriet

Amerikansk godteri tror jeg må være noe av det kvalmeste jeg vet om. Kanskje DET er grunnen til at jeg ikke har blitt smellfeit enda. Jeg spiser jo aldri godteri her. Bare det norske godteriet familien min sender nedover, og Brianna spiser som regel opp halvparten av det, haha! De har forresten ikke hørt om salt lakris her! Alle jeg har delt ut salte måner fra Mix, dundersalt-drops, tyrkisk peber og slikt til, har laget den SAMME grimasen og spyttet det ut med en gang. Skjønner ikke jeg. De har heller ikke plukke-godteri på kolonialvarebutikkene. Synes mye av godteriet her er for søtt også. Liker mye bedre det norske.

Klimaet/temperaturen

Der vinner soleklart California. Soleklart... SOLeklart. Faen så dryg jeg er. Det blir kanskje LITT for varmt på sommeren, når det er oppi 50 grader (slik som det var da jeg kom hit), men fra august - november var det veldig herlig temperatur. Nå er det litt kaldt synes jeg, men det har aldri gått under sånn 13-14 grader siden jeg kom hit, så jeg skal ikke klage. I dag gikk jeg ut i bare t-skjorte liksom, og jeg frøs ikke engang. Jeg savnet snø litt i jula da. Eller... skal innrømme at det har vært sykt godt å slippe å gli og tryne 5 ganger på vei til skolen, og å ikke trenge å tenke på hvilke sko jeg har på meg når jeg går ut. Det er så artig å se hvor fascinert vennene mine her blir av snø/is. Her en morgen var det frost over hele baseballbanen, og Brianna bare "OH MY GOD HEDDA, LOOK!!!" og pekte på banen, og jeg bare "mhm.." Kom til Norge, så skal jeg vise deg frost, tenkte jeg. Haha.Stilen/klærne

Tror jeg må gå for den norske stilen. Eller europeisk, mer. Her bruker de fortsatt slengbukser, magetopper, topper som så vidt går nedenfor hoftene (tok meg en stund å vende meg til å bruke det selv), UGGs er fortsatt nyeste mote, og det går veldig mye i hoodies. Synes stilen her er litt mer knæsj og laid back, hjemme er den litt penere og mer urban? Dere forstår vel. Sier ikke at de kler seg stygt her altså, de gjør de absolutt ikke. Må bare nevne det. Forresten, sist gang noen av dere nevnte noe negativt om den amerikanske klesstilen hadde vennene mine her sett det og blitt fornærmet. Lol. Fikk forklart det til dem, da, så forstod de det. Alltid må jeg forsvare dere!

Husene/innredningen

På utsiden synes jeg amerikanske hus er finere, in general. De ser mye mer moderne og "velstående" ut, synes jeg. Dessuten har alle så fine hager med palmetrær og slikt. På innsiden foretrekker jeg norske hus. De er mye koseligere, "varmere", og penere innredet. Mye mer stilrent. Tror nordmenn har mer estetisk sans enn amerikanere. Her er alt veldig simpelt på innsiden. Ikke mye bilder på veggene, ikke mye kunst/ting og tang rundt om kring. Og mye vegg-til-vegg-tepper..... Enough said, haha! Må bare nevne at da jeg viste Brianna husene til mamma og pappa på google maps, sa hun at det ser ut som vi alle bor i kvadratiske bokser. Og det er jo faktisk sant! Her er husene inndelt i mye mer kringer og kroker, de er mer fortelt utover flaten, de er ikke bygd oppover liksom.Skolen

Vet ikke helt hvor jeg likte best å gå på skole. Her er det MYE lettere, mye mindre lekser og færre prøver, men skoledagene er like lange og jeg har timene i samme rekkefølge hver bidige dag. Derfor der det litt kjedelig. Det er også mye strengere, og alle mulige kleskoder som må følges. Hjemme har jeg varierte skoledager, jeg lærer mer, jeg har alle vennene mine der, jeg har mer frihet, og jeg snakker språket mitt. Dessuten har vi god mat i kantina hjemme. Så jeg må gå for min kjære skole hjemme i Norge.


SAVNER DERE!

Folkene

Den var vanskelig. Liker de på hver sin måte. Her er alle veldig direkte, de sier det de mener om deg til deg, i stedet for å si det bak ryggen din. Det synes jeg er bra. Har fått inntrykk av at de er mye mer imøtekommende og vennlige her, og ikke fult så fordomsfulle som nordmenn! Vet ikke hvordan jeg skal si det, og er redd for at noen av vennene mine her skal lese det, og misforstå helt. De er også litt mer "barnslige" her, de gjør ting som vi i Norge gjorde da vi gikk i 7.klassen liksom. Ikke det at det nødvendigvis er noe galt med det. Hjemme har folk mer ironi og humoristisk sans, og man trenger ikke passe på alt man sier så gale, for folk tar seg ikke nær av så mye, fordi de skjønner ironien i det. Her forstår de knapt ironi, og de MINSTE ting kan være fornærmende for dem. Derfor kan jeg vel si at jeg føler meg mer avslappet blant folk hjemme i Norge. Men det har vel noe med å gjøre at det er slik jeg forestiller meg at det skal være. Nå snakker jeg om folk generelt. Jeg ELSKER vennene mine her.Shoppingen/butikkene

AMERICAN! Definitivt. Har ikke fått inntrykk av at så mange har de samme klærne her. Sikkert fordi det er så mye å velge i. Dette er kanskje litt ironisk, siden jeg tidligere sa at jeg foretrekker europeisk fashion. Men det er MYE å velge i, så jeg finner meg alltid noen fine ting, i tillegg til at alt er billigbillig! Mine fem favorittbutikker her er Express, American Eagle, Pacsun, Hollister og Victoria's Secret. Dere lurer kanskje på hvorfor Forever 21 ikke er på lista? Nå skal jeg gi dere dagens fakta; kvaliteten er SYKT dårlig, klærne revner, de krymper i vask, farger falmer og det går hull i klærne når du vasker dem. Når det kommer til kolonialvarebutikkene foretrekker jeg de norske, fordi det virker som om det er mer kvalitet over varene som selges, i tillegg til at utvalget ikke er så stort at du ikke greier å velge mellom de 80 forskjellige deodorant-variantene i hylla! Mest av alt fordi jeg liker alt som selges da. FORRESTEN, neste gang noen føler for å sende meg en pakke fra Norge, ønsker jeg meg Snack A Jacks! De med ostesmak eller de med bare salt, helst de med salt. Både de i de store og små pakningene :-DEllers vil jeg anbefale en blogg til dere. Venninna mi, Monica, er på utveksling i Ohio i år. Ta en titt på bloggen hennes nedenfor. Jeg vet at hun blir veldig glad om dere tar dere tiden til å legge igjen en kommentar også :-)

www.monicainusa.blogg.no
www.monicainusa.blogg.no
www.monicainusa.blogg.no

Guess what, you guys

Dato: 27.des.2010 | Tid: 09:12 |

Brianna og jeg har funnet en ny katt! Etter Bernie kasta ut den forrige katta fordi han var lei av at den dreit inne i huset, bestemte Brianna og jeg oss for at vi skulle finne en ny. Så i dag kom vi tilfeldigvis over verdens søteste lille kattunge hjemme hos søskenbarnet til Marissa. Mora bare "we need to get rid of that cat, do you want it?", jeg og Brianna så på hverandre og bare "YEAH WE DO!!" Den er helt hvit, og har ett knæsjgrønt og ett knallblått øye. Kjempefin. Jeg ville at vi skulle kalle den Snowflake, Brianna vil at den skal hete Snow White, og Brooke Lynn vil at den skal hete Snowball. Hva synes dere?

Ellers har jeg hatt en kjempefin dag. Jeg sov fra 23.00 til 14.00, hehee. 15 timer, dere. Så jeg våknet uthvilt og fin i morges (ettermiddag). Først dro Bri, Maria og jeg rett på KFC for å besøke Marissa som jobbet. Spiste verdens beste chicken snacker der. Etterpå dro vi hjem en liten stund og hjalp Bernie med å ta vekk julepynten, så dro vi og hentet Jessica og Marissa, og dro på Denny's hvor vi møtte Maria og Sommerly. Var så mett at jeg nesten rullet ut dørene. Så rånet vi litt rundt omkring i Briannas nye bil mens vi hørte på Taylor Swift-CD'en Brianna tydeligvis ALDRI går lei av... Fikk tatt litt bilder også:

OG GJETT HVA, HAHA. I morgen skal jeg mest sannsynlig på min første dansetime! Har tenkt å begynne på dansing etter jul faktisk, bare for å get in shape. Ingen av skolesportene er interessante (de på våren), så jeg bestemte meg for å starte på noe utenom skolen. Hvis det ikke er noe for meg, tenkte jeg å få meg et medlemsskap på treningssenteret. Brianna og jeg har også store planer om å sette i gang med workouten på Just Dance (wii), man blir faktisk utslitt av det ass. Men den plana funker vel like bra som den forrige workout-plana vi lagde, som vi utførte hele *trommevirvel* EN gang, dere!

BTW: Vær så snill ikke spør mer om hvorfor jeg ikke er sammen med Shari. For å si det sånn, så har jeg ikke behov for slike "venner", og jeg har det bedre enn noen sinne med de vennene jeg har nå! De er helt fantastiske. Jeg kommer uansett ikke til å gå i detaljer om hvorfor, så jeg hadde satt pris på om dere sluttet å spørre :-) Til dere andre som er på utveksling/skal på utveksling, les dette innlegget: http://heddainusa.blogg.no/1291883045_om_det__f_seg_venner_.html. Sikter spesielt til punkt nummer 2!

Christmas Party

Dato: 26.des.2010 | Tid: 08:09 |

I kveld dro vi hos Ruben, nevøen til Bernie. Der var HELE slekta, og det er ikke rent få, haha. Hadde det kjempekjekt. Vi lekte Secret Santa (altså at vi gir hverandre gaver) + mange andre leker, spiste mye mat, tok bilder og kosa oss veldig. Etterpå dro jeg og Bri en tur til Marissa for å vise frem nybilen hennes. Har hatt en råbra kveld! Har ingen planer så langt resten av ferien, så jeg får håpe jeg finner på noe. Nå har jeg steinvondt i hodet, så jeg skal legge meg! Vet forresten at innleggene har vært sugne i det siste, så bloggingen skal bli bedre.


Brianna.


Bernie og Daniel.


Gabe.
Arielle og meg.


Daniel.


Cecilia, Daniel og Genevieve.


Santaaaa.


Santa og Lexie.Julaften

Dato: 25.des.2010 | Tid: 23:56 |

Julaften var veldig annerledes. Jeg hadde sett for meg at det i det minste var LITT slik som hjemme, at vi i det minste samlet oss rundt bordet og spiste sammen, at det var julemat og dessert, at vi pyntet oss i finkjoler, at vi hørte på julemusikk og slikt, men sånn var det ikke i det hele tatt. Ingen pynta seg, det var ikke julemat, ingen dessert, folk forsynte seg når de var sultne, alle satt rundt omkring i huset og spiste, og vi spilte dansespill på wii hele kvelden. Helt ærlig synes jeg det var litt stusslig. Var ikke noe stemning over det liksom, så jeg var litt skuffet..

1. juledag åpner de pakkene. Det var også litt annerledes enn forventet. Klokka 05:00 ble jeg vekt. Vi måtte sitte på toppen av trappa og vente i et kvarter før vi fikk komme ned. Vi kom ned og alle rev opp sine egne pakker. Jeg trodde en person skulle sitte under treet og dele ut gaver, så skulle alle se på den tingen personen fikk, så fikk neste person en pakke, osv. Jeg fikk voldsomt til hjemlengsel kjente jeg. Føler jeg høres veldig negativ ut nå, og det er ikke meningen, jeg sier det bare som det var. Noe som også var annerledes var at i julestrømpa i år var det knapt noe godteri, vi fikk mest sjampoer, deodoranter osv. Brianna fikk en ny bil til jul! Her er litt bilder av gavene jeg fikk:

Fra vertsfamilien (inkludert alle søsken):

Fra verdens beste kjæreste, gavekort på Victoria's Secret:

Sjampo, balsam, hårkur og godteri fra Tante Lisbeth, Redken-hårkur fra foreldrene til Håkon, Elizabeth Arden Body Scrub fra søstera til Håkon, bamse + mer penger fra mamma, sportsklokke, magnet og godteri fra Tante Hilde, smurfesker fra Kira. Fikk også rundt 3000kr tilsammen i pengegaver fra venner og slektninger hjemme!

Julestrømpa mi:

Hva var den beste gaven du fikk i år? :-)

Amerikanere i et nøtteskall

Dato: 24.des.2010 | Tid: 14:06 |

For to dager siden ble taxien pappa satt i påkjørt av en fyllekjører. Det gikk bra med han altså, bare for å nevne det. Ingen personskader. Uansett, jeg fortalte dette til vertsfamilien min, og slektningene som var på besøk den dagen, og alle sperret opp øynene og bare "HE'S GONNA SUE, RIGHT!?!? He can sue both the drunk driver and the taxi company and get LOTS of money for it." Og jeg bare "We don't sue for that kind of stuff. That's more of an American thing, you guys sue if someone spells a cup of coffee on you!". Og Judi bare "That actually happened last month at McDonalds, a woman bought a cup of coffee and when they handed it to her, she burnt her hand. So she sued them, she won, and she got A LOT of money!"

Tror jeg skal tvinge Brianna til å ta meg med til Turlock, nabobyen i dag, for å kjøpe ei dyne. Helt siden jeg kom hit har jeg sovet med en sånn merkelig, stiv og hard overdyne. Finner ikke engang ordet.. Sånn som man legger over dyna som pynt. DET har liksom vært dyna mi. Jeg har masa på familien min om å få en dyne, men de tar meg ikke seriøst, haha.. Så jeg skal dra og kjøpe meg en selv, GLEDER MEG. Gud. Har ikke hatt en skikkelig dyne på fire måneder. Sykt. Nå skal det soves, god natt!Har hatt en kjempefin dag, forresten.

My American Christmas

Dato: 24.des.2010 | Tid: 09:54 |

Nå er julaften kommet, og det er vel slik som forventet. Jeg synes det er kjempespennende og artig å feire jul på en annen måte. For første gang henger julestrømpene på peishylla (slik som på film) også. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg savner alt hjemme akkurat nå, spesielt nå. Det blir rart å ikke se mamma stå i døråpningen på rommet mitt og spørre "ser jeg fin ut eller?" etter hun har pyntet seg, eller å se gliset til pappa som synes juleslipset sitt som spiller av julesanger er kjempefestlig. Å ikke kunne se verdens beste hund som løper rundt med en påtvunget rød sløyfe rundt halsen, og stikker av med sokken til den lille julenissebamsen som sitter på en stol på stua. Det er ingen tvil om at det kommer til å bli en rar jul. Veldig annerledes.. Likevel må jeg få sagt at jeg er sååå glad for at jeg har kommet til en så herlig familie som jeg skal feire jul sammen med. De gjør meg så glad, og jeg vet at dette kommer til å bli en opplevelse jeg skal ha for resten av livet.

Jeg skulle ønske jeg var hjemme og kunne gi verdens mest fantastiske foreldre en stor klem, så jeg kunne kjøre rundt med julegaver til de beste venninnene som finnes, så jeg kunne vært sammen med kjæresten min som jeg elsker mest i verden, så jeg kunne dratt på besøk til Faffa og ønsket han en god jul, så jeg kunne spist grøt hos bestemor, så jeg kunne ledd med Therese over alle de teite tingene pappa sier, så jeg kunne sett Jan og Mamma som var lykkelige sammen, så Kira kunne sovet i senga mi, så jeg kunne vært sammen med Stine og Jan Fredrik, og så jeg kunne delt ut julegaver med Karianne og Elisabeth på julaften. Jeg vil bare ønske dere alle en helt utrolig fin jul, og tusen takk for at dere er en del av livet mitt. Dere betyr mer for meg enn noe annet, og jeg er kjempeglad i dere alle sammen. I dag spurte en kompis meg hva jeg ønsket meg fra julenissen. Jeg sa at det eneste jeg ønsket meg var at mamma og pappa skulle få en fin jul til tross for at det pia deres ikke var hjemme og feiret den sammen med dem.

Sist, men ikke minst, vil jeg ønske alle mine fantastiske blogglesere en kjempefin jul. Vær mye sammen med familiene deres, og la de vite hvor mye dere setter pris på dem. Det er så viktig. Tusen takk for at dere har støttet meg gjennom alt så langt i løpet av utvekslingsåret mitt, jeg setter utrolig stor pris på det. Ha en god jul, alle sammen! :-)

Jeg har forresten tilbrakt lillejulaften i hottuben i hagen med mine amerikanske favorittjenter. Og i år ble det McDonalds som middag på lillejulaften.

Nikkis birthday

Dato: 22.des.2010 | Tid: 10:34 |

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra bursdag hos Nikki. Hun er så søt. Hun hadde fått seg en syk tatovering på ryggen, et stort kamera og "Beeda" som tekst. Beeda er bestefaren som døde, han var fotograf - derfor kameraet. Alle her prøver forresten å overtale meg til å tatovere meg, eller til å pierce enten nesa mi eller navlen min. Vet ikke jeg, synes det er litt 1990s. Ikke tatoveringer, men piercinger i nesa og navlen osv. Greit nok om du har de fra før, men om jeg skulle tatt det nå hadde det blitt litt "velkommen etter". Så hver gang noen ser meg i bikini sier de "OMG you need to get your belly button pierced!". Til og med foreldrene til venninnene mine liksom. Men det er vel kanskje litt mer in her siden de sprader rundt i bikini 3/4 av året, haha. Noe tatovering blir det i alle fall ikke, det er ikke helt meg.

Føler at jeg bare har kommet med innlegg uten mål og mening i det siste. Er det noe dere vil lese om eller? Og jada jada, jeg vet at jeg er sykt treig med spørrerunden denne gangen.. Det er bare det at det er noe som skjer hele tiden, og hver gang jeg ser gjennom svarene på videoen blir jeg så flau at jeg vil grave meg ned. Men det kommer!

I dag har Håkon og jeg vært kjærester i 2 år og 5 måneder. Ikke noe "stort tall", men tenkte bare å nevne det. Savner han veldig!

This is my home, after all, and I just realized how much I love it

Dato: 21.des.2010 | Tid: 08:20 |

Nå har jeg nettopp kommet hjem fra Bakersfield. Jeg har hatt en kjempefin helg med Jenny, og gleder meg allerede til neste gang vi skal møtes! Legger ut noen siste bilder fra helga som jeg ikke har lagt ut enda.

Huset hennes:Isabella og Jenny.


Jenny.

Kjøpte ganske så mye, men orker ikke legge ut bilde av alt. Kjøpte en god del julegaver, sminke, kremer osv. til meg selv, en del basice topper, varme sokker, undertøy og belter. Her er i alle fall noe:
Det føles veldig godt å være tilbake til verdens herligste vertsfamilie. Jeg har savnet dem veldig faktisk. Det var så godt å glede seg til å komme hjem igjen. Nå har jeg innsett at dette virkelig har blitt et hjem for meg, og at det er noe jeg lengter etter når jeg er borte fra det. Har også innsett at familien min her har blitt til en familie nummer 2 for meg, og jeg ville ikke byttet dem ut for alt i verden. Har blitt så glad i dem! Bernie kom og hentet meg på togstasjonen klokka 19.30. Vi dro på Jack In The Box og spiste mat, bare jeg og han. Det var veldig koselig, vi har alltid så mye å prate om, og har akkurat samme humor. Han er så artig å være sammen med, og så merker jeg at han bryr seg veldig om meg. Etterpå kjørte vi hjem, og da jeg kom inn dørene snudde Brad seg i sofaen og ropte "YOU'RE BACK!" med et stort smil om munnen, og Brooke Lynn kom løpende ned trappa, ropte "HEDDAAAA!!!" og ga meg en klem. Ble veldig rørt! Brianna er i nabobyen til ei venninne og kommer ikke hjem før i morgen tidlig.

I dag kom jeg hjem til en gigantisk pakke på rommet mitt. Jeg hadde fått beskjed av mamma om å ikke åpne den før julaften, men etter mye mas sa hun at jeg kunne få åpne den når jeg kom hjem fra Bakersfield. Jeg åpnet den, og inni lå det maaange julegaver fra både mamma, tanter og onkler, venner av mamma, og foreldrene og lillesøstera til Håkon. Det lå også et TONN av godteri oppi der, til og med en sjokoladekalender fra Håkon. Det var litt artig, siden vi hadde snakket sammen på Skype for noen dager siden, og vi hadde snakket om hvordan jeg alltid brukte å spørre "kan jeg vær så snill få åpne sjokoladekalenderen din i dag?", og at han alltid brukte å finne halvspiste sjokoladebiter inni der. FINS jo ikke noe bedre sjokolade. Inni pakken var det også julepynt jeg kunne sette opp på rommet mitt som mamma alltid bruker å pynte med hjemme, slik at jeg også kunne føle meg litt hjemme nå i jula. Ååh, kjenner jeg begynner å gråte når jeg skriver dette.. Ikke sånn jeg vil hjem-gråting denne gangen, mer sånn herregud for noen fantastiske mennesker jeg har i livet mitt-gråting. Jeg er så ekstremt glad i dem alle sammen. Tusen, tusen, tusen takk!
Juletreet vårt.

Akkurat nå har jeg nettopp pakket inn julegavene jeg kjøpte til vertssøsknene mine, og skal legge dem under treet. På selve julaften skal vi til Nana og Tata (altså besteforeldrene våre). Det er bare vår familie som skal dit, resten skal til sine inngiftede, eller hva enn man kaller det. Bernie fortalte meg i dag at de bruker å være der til ca. 23.00 på kvelden, så drar de hjem. Da går alle ungene og legger seg, mens Judi og Bernie blir oppe for å ordne i stand pakkene fra julenissen og slikt. Brooke Lynn tror nemlig på julenissen enda. GRYtidlig neste morgen står de opp, så må de stå på toppen av trappa og vente i spenning til alt er klart. Da spiller Bernie av julemusikken, og de kan komme ned. Så står han klar med kameraet mens de åpner opp alle pakkene sine! Senere på kvelden på selve julaften skal vi til nevøen til Bernie, der samles ALLE sammen, så leker vi juleleker og spiser masse god mat. 2.-4. juledag har familien tenkt seg til Tahoe for å stå på ski. Brianna og jeg er ikke akkurat så veeeldig begeistret, for å si det sånn, så vi har tenkt å spørre om vi kan være igjen hjemme. På nyttårsaften skal vi til Daniel, broren til Gabe, altså søskenbarnet til vertssøsknene mine, der samles hele slekta. Sånn, mamma - nå fikk du vite juleplanene mine!

Trives!

Dato: 19.des.2010 | Tid: 22:36 |

Herregud, det er flom i halve Bakersfield. Det har regnet i ETT sett helt siden jeg kom hit. I går kjørte vi bil hjemme til en kompis av Jenny fordi han skulle skifte, så satte vi nesten fast bilen fordi det var så mye vann. Nabolaget var HELT oversvømt, overdriver ikke engang. Det var flere biler som stod og blinket midt oppi vannet fordi de ikke kom seg noen steder. Det var helt sykt, haha.

Har ikke hatt tid til å blogge så mye. Det blir mere når jeg kommer hjem. Drar hjem i morgen! Nå kan dere vel få se litt bilder.

Vel fremme i Bakersfield!

Dato: 18.des.2010 | Tid: 21:30 |

Naa vaaknet jeg nettop opp hjemme hos Jenny. Jeg sitter her og blogger mens hun lager pannekaker til meg, haha! Sitter paa hennes pc, derfor har jeg ikke det norske alfabetet. Skjermen paa min PC tok seg nemlig friheten til aa KNEKKE av, saa jeg ville ikke ta den med.

Hadde det kjempeartig i gaar. Motte mange av vennene hennes, de var kjempeherlige alle sammen! Han ene var PRIKK lik soskenbarnet mitt i Norge baade paa oppforsel og utseende, saa jeg folte nesten at jeg var sammen med han, haha. Forst dro vi hos Jessica som hadde en bursdagsfest. Vi endte kvelden paa Jack In The Box.Naa skal vi spise frokost, ordne oss, og saa skal vi paa shopping! Iiih, gleder meg. Skal prove aa faa tatt flere bilder i dag! Trives.

On my way to Bakersfield to visit my favorite German!

Dato: 18.des.2010 | Tid: 00:21 |

Da er jeg på vei til Bakersfield for å besøke Jenny. Jeg bestemte meg for å dra, det viktigste var jo at jeg skulle møte henne. I kveld har vi alle planene klare (ser ut til å bli fuuun). I morgen er det snakk om at vi skal på shopping, og kanskje på kino. Ååh, gleder meg sånn til å se henne!

Nå står jeg fremfor en fire timers togtur, det blir vel mindre spennende.. Min første tur på et amerikansk tog, da. Vertsforeldrene mine var livredde og bare "HVA? SKAL DU TA ET TOG HELT ALENE?". Og jeg bare "øøøh jeg er 17 år?" liksom. Har forstått at her gir de ikke barna sine like mye tillit, eller hvordan jeg skal si det. De lar de liksom ikke lære seg å være selvstendig. Så jeg bare "I managed to get here all by myself all the way from Norway, so I'm pretty sure I won't get lost sitting on a train for four hours." Judi fortalte meg at hun ALDRI har tatt noen form for kollektivtransport i hele sitt liv, unntatt fly, da. Så det var ikke mye hjelp å få i dem når det kom til bestilling av billett og slikt, haha.

Heldigvis har jeg Iphonen min. Utrolig hvordan Bubble Shooter og Bejewled redder meg i slike stunder altså! Jaja. Oppdaterer når jeg er vel fremme i Bakersfield, om jeg får tid :-)


Jennifer og meg på fjelltur med AFS i høst.

So long!

Den beste dagen på lenge!

Dato: 17.des.2010 | Tid: 07:14 |

Åååh, jeg har hatt den beste dagen på lenge, til tross for den store nedturen jeg fikk tidligere i dag. Man kan vel ikke få både i pose og sekk!

Det startet med at jeg fikk A på pianofinalen, A på mattefinalen og B+ på aerobicsfinalen. Den siste timen på skolen satt jeg og snakket lenge med Nataly og Melissa. Jeg henger (haha, merker dere hvordan jeg sier "henger"!?) vanligvis ikke med de til vanlig, men de er to råherlige jenter jeg kunne tenke meg å bli  bedre kjent med. Etter skolen stod jeg utenfor og ventet på Bernie, da Desiree og Jessica kom bort og spurte om jeg ville møte dem etter skolen. Jeg ble kjempeglad for at de spurte, det betyr så mye for meg. Bare en så liten ting.

Jeg dro hjem fra skolen og fikk melding fra Brianna som sa at jeg, hun, Marissa, Melissa og Maria skulle på kjøpesenteret. Desiree hadde fått beskjed om at hun måtte jobbe, så jeg ble med. Vi kjøpte julegaver, flira masse, spiste pizza, og dundra norsk musikk på vei hjem. De var helt AMAZED over Spotify. Jeg forklarte dem at det ikke har blitt oppfunnet i USA enda.

Rett etter jeg kom hjem kom Bernie løpende opp trappene og lurte på om jeg, Brooke Lynn og Brianna ville bli med og kjøpe juletre i nabobyen. Det var kjempekoselig, sånn som på film! Fikk litt julestemning kjente jeg. Etterpå dro vi på Sizzler og spiste. Jeg spiste bare chips med salt og eddik. HERREGUD så uvant det er å si måtte si "french fries" til chips. Her betyr jo "chips" potetgull. Ææh, tok meg en god stund å venne meg til det. Uansett, vi hadde det KJEMPEartig. Bernie er rene underholdningen i seg selv, haha:

Og så må jeg råde dere alle til å laste ned Plain White T'S - Rhythm of Love, om dere ikke allerede har den.

Just my luck

Dato: 17.des.2010 | Tid: 02:42 |

Det ble SELVFØLGELIG for dårlig vær til at vi kunne dra til LA. De sa at hvis det var meldt 60% sjanse for nedbør dro de ikke. Helt frem til i dag har det bare vært 50%, så snur det plutselig. Det er så jævlig typisk, sånt skjer ALLTID med meg. Akkurat i det jeg har en sjanse til å få en liten opptur i denne ellers døde hverdagen, skjer dette. Blir så sykt lei. Men jeg visste jo at det kom til å skje, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg orka å glede meg engang. Ååhhhhhrrr. Jenny spurte om jeg ville bli med på nyttårsaften i stedet, men da vil jeg jo egentlig være her med vennene mine og feire. Nei, vet ikke jeg ass. Hva ville dere gjort?

Nå vet jeg ikke engang om jeg skal dra til Bakersfield, mista plutselig helt lysten på alt. Dere vet hvordan det blir når man får slik en nedtur.. Off, hadde gledet meg sånn. Akkurat det jeg trengte nå kjenner jeg.

Then you stand

Dato: 16.des.2010 | Tid: 02:24 |

You feel like a candle in a hurricane
Just like a picture with a broken frame
Alone and helpless, like you've lost your fight
But you'll be alright, you'll be alright

Life's like a novel with the end ripped out
The edge of a canyon with only one way down
Take what you're given before it's gone
And start holdin' on, keep holdin' on

'Cause when push comes to shove
You taste what you're made of
You might bend till you break
'Cause it's all you can take

On your knees you look up
Decide you've had enough
You get mad, you get strong
Wipe your hands, shake it off
Then you stand.


Utsikten fra soveromsvinduet mitt i morges.

I'm so excited, and I just can't hide it. I'm about to lose control and I think I like it!

Dato: 15.des.2010 | Tid: 06:35 |

Herre, INGEN av dere gjetta jo riktig på hvor jeg skulle i helga! Jeg skal nemlig til...*trommevirvel* LOS ANGELES OG ORANGE COUNTY MED JENNIFER!!! Kunne ikke fortelle dere fordi jeg måtte klargjøre alt med familien, mamma og pappa, og AFS først.

Jennifer er den tyske venninna mi som også er utvekslingsstudent i California. Jeg skal ta toget til Bakersfield (hvor hun bor) klokka 15.00 etter skolen på fredag, og vil være fremme der ca. 19.00. Så kjører vertsfaren, vertsbroren, Jenny og jeg til Orange County klokka 19.30. Vi skal bo i selve Orange County, ved Long Beach, hos mora til vertsfaren. Så skal vi en eller to dager inn til LA hvor vi skal prøve å få sett mest mulig, SHOPPE(!) og kose oss. Usikkert når jeg skal hjem igjen enda, blir vel en gang uti neste uke.

Gleder meg helt sykt til å se Jenny igjen. Tror jeg trenger å komme meg bort litt, for å få tankene på andre ting. Det er et "men" da; hvis værmeldingen er SKIKKELIG dårlig på torsdag, drar vi ikke. Så jeg krysser fingrene for at været holder seg. Drar på besøk til henne i Bakersfield uansett, da. Enten vi drar til LA eller ikke, liksom. Så det blir bra!


http://magnoliatree.tumblr.com/

Iiiih, gleder meg.

Et lite pip

Dato: 14.des.2010 | Tid: 09:35 |

Tenkte bare å legge igjen en liten lyd. Har ikke så mye å blogge om for tiden. Har vært litt deprimert i det siste, har mye hjemlengsel, og ting er kanskje ikke helt som de burde vært her heller. Jeg vil liksom ikke nevne for mye her på bloggen heller, så det blir på en måte til at dere må lese litt mellom linjene. Kan skrive et innlegg i morgen. Var sammen med kontaktpersonen min i AFS i fire timer i dag etter skolen. Det var godt å få snakket med henne, hun er så søt.

ÅH, kom på at jeg måtte vise dere at Gabe har blitt blond forresten. Råstilig synes jeg!


Fikk meg en skikkelig opptur i dag da! NOEN SOM VIL GJETTE HVA JEG SKAL I HELGA ELLER!?

Heaven is a place nearby

Dato: 14.des.2010 | Tid: 07:59 |

For noen dager siden mistet ei venninne av meg som var på utveksling i USA broren sin. Alle mine tanker går til Andrea, familien hennes og alle de nære. Jeg tenker på dere. <3


http://nomlette.tumblr.com/page/1

Heaven is a place nearby, there's no need to say goodbye.

Formal!

Dato: 13.des.2010 | Tid: 04:20 |

Kan ikke si annet enn at Formal var en suksess. De fleste av oss møttes hos Maria, hvor vi tok bilder sammen. Derifra dro vi til the Diablo Grande Club House, hvor vi spiste middag. Tok en del bilder etter det også, før vi dro til selveste festen. Tok ikke med kameraet inn i lokalet fordi folk stjeler som bare det her (tre av venninnene mine ble frastjålet kameraene sine, så takk GUD (eller hvem som helst) for at jeg ikke tok med speilrefleksen min inn). De hadde sjokoladefontener, MAAAASSE ballonger, julepynt, DJ, søte bord med slike STORE polkastenger man kunne henge fra seg klær på. Det var fotobokser hvor vi kunne ta gratis bilder, og en profesjonell fotograf vi kunne betale for å ta bilde av oss. Jeg hadde det kjempeartig. Mye bra musikk, mange fine kjoler å se, og mange søte par. Skulle ønske jeg kunne hatt med meg Håkon. Fikk litt tårer i øynene da jeg så parene som danset roligdans, mens de uten partner satt ved bordene og så på..

Uansett. Jeg ble veldig fornøyd med håret mitt, bortsett fra at jeg ba henne spesifikt om å sørge for å ikke bruke for mye hårspray sånn at luggen min begynte å dele seg, noe hun gjorde:

Noe sier meg at jeg burde tannet litt før Formal også, ettersom de aller fleste vennene mine er mexicans, og jeg ser skummelt hvit ut på bildene, haha. Her er forresten bildene:


Meg, Vanessa, Elizabeth, Maria og Marissa.


Natalie, Janae, meg, Vanessa, Liz, Maria og Marissa.


John og Natalie (dates).


Aubrey og Liz (kjærester og dates).


Natalie, John, Janae, meg, Vanessa, Liz, Aubrey, Marissa, Fro og Maria.


Ved middagsbordet!


Fro og Marissa, haha.


Jennifer, Liz, Vanessa, Maria, Janae og meg.


Meg og Diana, svett og deilig etter mye dansing!


Vanessa, meg, Maria og Marissa. I LOVE YOU GUYS!

Overall en fantastisk kveld. Gruer meg til skole i morgen, haha. Skolen her er faktisk drygere enn hjemme, hvem skulle trodd det! Nå skal jeg spise ferdig sjokoladenissen jeg fikk i julekalenderen i dag, og så skal jeg sove!

Ready for Formal

Dato: 11.des.2010 | Tid: 23:50 |

ÆÆH. Årets flause. I helga er familien min i Sacramento, og jeg er hjemme alene. Eller, de dro i morges klokka 06.00, og jeg skulle være hjemme alene frem til i kveld, så skal jeg overnatte hos Gabe. Uansett. Jeg våknet for ca. en time siden, hoppet i dusjen, og kom som vanlig ut med håret til alle kanter og mascara nedover kinnene. Jeg leta etter bodylotionen min, men fant den ikke. Så kom jeg på at jeg hadde lagt den fra meg i laundry-rommet i går, så jeg løp like så greit ned med håndduken på halv åtte (og ingenting under) for å finne den. Jeg var jo alene hjem uansett, tenkte jeg. Så kommer jeg veltende ned trappene, og der sitter halve slekta! De skulle liksom være "barnevakt" for meg. Så der satt tante Janessa, onkel Mike og lille baby Mike og spiste frokost ved bordet. Haha, det var så flaaaut.

ÅH, nå som jeg nevnte Gabe kom jeg på noe jeg skulle fortelle dere etter helga i San F, men  glemte det. På vei hjem satt Judi, Brooke Lynn og jeg i bilen. Jeg og Judi (vertsmor) fremmi, og Brooke Lynn (lillesøster på 8 år) satt baki og gnegde hull i hodet på oss, som vanlig. Haha.

Brooke Lynn: "Mommy, Gabriel was acting weird today!"
Judy: "How?"
Brooke Lynn: "He was saying that some of the guys on Brianna's team were cute! It was like he was....GAY!"
Hedda: "Well, that's because he IS GAY!"

Brooke Lynn sitter baki som et spørsmålstegn. Så slår Judi meg med albuen og ser på meg med et blikk som sier at nå sa jeg noe jeg ikke burde sagt, haha. Judi og jeg begynner å hylflire fremmi bilen. Etterpå forteller hun meg at Brooke Lynn ikke vet at han er homo enda, de mener hun ikke bør vite det fordi hun er typen til å buse ut med alt som faller henne inn. Haha, Gabe lo seg halvt ihjel da vi fortalte det til han.

Jaja, nå er det off to frisøren, så er det Formal :-)

Kos dere i kveld!

It actually doesn't matter where you are in the world, the moon is never bigger than your thumb.

Dato: 11.des.2010 | Tid: 03:57 |

Må bare beklage at jeg ikke har blogget så mye de siste dagene. Har hatt det vanskelig. Merker at ting er mye tyngre nå som er det jul. Det har blitt en del gråtende telefoner til mamma og pappa, for å si det sånn. Det gjelder å holde seg opptatt har jeg funnet ut. Så i kveld drar jeg og Brianna til noen venner i Newman, nabobyen. Gleder meg, blir godt å komme seg vekk en kveld herifra nå kjenner jeg. Hadde en liten oppløfter i dag da; Marissa J spurte meg om jeg ville bli med henne og mora til San Diego i helgen. Jeg hadde ikke anledning til å bli med henne, men bare det at hun spurte gjorde meg sååå glad. Hun er liksom ikke en av de jeg kjenner best her.

I morgen er det Formal. Jeg har kjolen og frisørtime i boks, så det eneste jeg trenger å fikse er negler, pumps, øredobber og stroppeløs BH. Så blir'e bra. Vi skal alle møtes til Maria i morgen klokka 18.00 for å ta bilder i kjolene våre, det gjør de visst hvert år. Tidligere på dagen skal Marissa C og jeg på kjøpesenteret og finne det siste vi trenger. Brianna kan ikke bli med på Formal fordi hun har cheer competition. Synes det var veldig dumt, hadde gleda meg til å dra med henne!

Da jeg var med Håkon og familien til syden i sommer, syklet vi hjem fra sentrum på kvelden. Jeg og Torild (mora til Håkon) snakket om at det bare var noen uker til jeg skulle flytte til USA, og at jeg trodde det kom til å bli tøft for meg og Håkon. Da sa Torild "Men tenk da, at dere begge kan gå ut og se på månen, og ringe hverandre og vite at dere begge ser på den samme månen. Da vet dere at dere er tross alt ikke langt unna hverandre." Så hver gang jeg ser månen tenker jeg på Håkon, og vet at han ser den samme månen, og at vi bare er en tommels bredde unna hverandre.

Foto: Hedda.

I dag har jeg forresten vært her i nøyaktig 4 måneder. Rart at det virker som en evighet.

Om det å få seg venner på utveksling

Dato: 09.des.2010 | Tid: 09:24 |

Dere spør mye om dette med å få seg venner på utveksling, om det er vanskelig, hva man må gjøre osv. Så jeg tenkte å skrive litt om dette.

Ta initiativ. Du kan ikke forvente at de skal komme løpende til deg, det er DU som må ta initiativ til å vise at du er interessert. Du er den som må gå bort til dem og introdusere deg selv, og du er den som må spørre om å få være sammen med dem.

What matters? For all del, IKKE se etter de peneste, mest populære jentene på skolen. Det er helt uvesentlig. De er som regel ikke de beste å være venner med. Se heller etter noen som ikke stikker ut hodet sitt så veldig, da det vanligvis er de som er de jordnære personene det går an å danne et skikkelig vennskapsforhold til. Dette varierer selvfølgelig, da.

Ikke takk nei. Spør de deg om å være med på noe, takker du ja. Om de skal på kino takker du ikke nei fordi de skal på en film du ikke liker, du blir med for å være sosial, og for å vise til dem at du er takknemlig for at de spurte deg. Sier du nei tror de kanskje at du ikke vil være sammen med dem, og spør deg ikke nødvendigvis flere ganger.

Vær smart og observant. Du legger fort merke til hvem som er venner med deg fordi de virkelig liker personen du er, fordi de vil bli bedre kjent med deg, og fordi de liker å være sammen med deg, og hvem som kun er sammen med deg fordi de populære guttene liker deg, pga. utseendet og klærne dine, og pga. det dyre speilreflekskameraet ditt, for å si det sånn.

Still spørsmål. Spør dem om alt mulig, enten du bryr deg eller ikke. Det viser at du er interessert i hva de holder på med. Prøv å engasjere deg i livene deres, og memoriser så mye som mulig av det de sier, slik at du kan ta del i samtalen i senere situasjoner når det er snakk om det. Ikke vær stille og beskjeden, da føler de seg ukomfortable og tror du mistrives.

Go with the flow. Ikke still for mye krav til hvor dere skal dra, hva dere skal gjøre osv. I begynnelsen er det lurt å være stille og bare bli med på det de gjør, enten du har spesielt lyst til det eller ikke. Det er DU som må justere deg til deres måter å gjøre ting på, de kommer ikke til å forandre seg for deg.

Åpne deg opp til dem. Sørg for at de vet at de har tilliten din. Fortell dem hva du føler, tenker, synes om ting. Da får de med en gang følelsen av at du er en av dem, og at du føler deg såpass trygg på dem at du kan fortelle dem slike ting.

Ikke finn deg i hva som helst. Ikke la de si og gjøre ting som sårer deg, eller som du synes er ekkelt. Let them know hvis du synes det er irriterende at de stopper deg opp midt i det du holder på å fortelle dem noe alvorlig for å le av et ord du uttalte feil, hvis du synes de kommer med spydige kommentarer osv. Du kan sammenligne det med en ballong. For hver ting som plager deg, kan du blåse en gang i ballongen. Når det er for mye luft i ballongen, eksploderer den. Sånn er det med menneskene også. Når flere og flere ting plager deg, blir det til slutt så mye at du ikke takler det.

Vær deg selv. Det er alltid det beste, det er da det er enklest for begge parter å finne ut om dere passer sammen. Da er det også enklere for deg å lære å kjenne deg som person, og du virker mye mer ekte.

Vær realistisk. Ikke tro at det er som på film, har erfart at sånn er det ikke. Har du en vanskelig dag, kommer de ikke løpende på døra di med sjokolade og en artig film, det er ikke sikkert det fungerer sånn i gjengen deres.Tro heller ikke at alt kommer til å være slik som vennskapet du har til bestevenninnene dine hjemme, for sånn blir det heller aldri. Jeg har jo et bilde i hodet mitt av hvordan alle bestevenninner skal være, ut ifra bestevenninnene mine hjemme, men jeg VET at jeg aldri kommer til å finne noen likedane. Sånne venner er one of a kind. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er ikke sikkert du finner deg venner du kommer til å ha kontakt med resten av livet, eller som du i det hele tatt kommer til å snakke med etter du drar hjem. Men er det virkelig så viktig? Det viktigste er vel at du har noen å være sammen med mens du er på utveksling, slik at du ikke føler deg ensom. Av og til finner du noen helt fantastiske bestevenninner du kommer til å hate å dra fra, som du kommer til å dra tilbake og besøke flere ganger i livet, og som du ALDRI kommer til å kutte kontakten med, mens andre ganger finner du deg noen gode venninner du har det kjempebra med sammen i løpet av året, men som du aldri klikket helt med, hvis dere skjønner.Håper dette hjalp dere litt. Spørrerunden kommer etter hvert, bare gi meg litt tid. Det var mange spørsmål, og jeg har det travelt for tiden! Men det blir :-)

I wanna go home for Christmas

Dato: 08.des.2010 | Tid: 08:46 |

Careful what you say, this time of year tends to weaken me

And have a little decency in that, and let me cry in peace

But there's a place where I erase the challenges I've been through, where I know every corner, every street name all by heart

And so it is a part of my courageous plan to leave, with a broken heart tucked away under my sleeve

I wanna go home for Christmas, let me go home this year. I wanna go home for Christmas, let me go home this year.

I'll pack my bags and leave before the sun rises tomorrow, 'cause we act more like strangers for each day that I am here.

But I have people close to me, who never will desert me, who remind me frequently what I was like as a child

And so it is a part of my courageous plan to leave, with a broken heart tucked away under my sleeve

I wanna go home for Christmas, let me go home this yearI wanna go home for Christmas, let me go home this year.

Bilder Weheartit.

Sangtips

Dato: 08.des.2010 | Tid: 08:14 |

Jeg har blitt countryfrelst.. Det er litt pinlig, haha. Jeg brukte å hate country liksom, men når jeg er rundt det hele tiden, og siden det er det alle vennene mine hører mest på, er det den musikken jeg liker best akkurat nå. Så siden dere ville vite favorittsangene mine nå for tiden, kan jeg vel dele de med dere (ikke alt er country altså):

Miranda Lambert - The House That Built Me

Jaron and the Long Road to Love - Pray For You

Carrie Underwood - Temporary Home

Sara Evans - A Little Bit Stronger

Carrie Underwood - Someday When I Stop Loving You

Darius Rucker - Come Back Song

Darius Rucker - Alright

Darius Rucker - I Won't Be Like This For Long

Lady Antebellum - Our Kind of Love

Lady Antebellum - Need You Now

Joe Nichols - Gimme That Girl

Jason Aldean - The Truth

Maria Mena - Home For Christmas

Colbie Caillat - Magic

Rascal Flatts - Stand

Jason Derulo - What If

Owl City - Peppermint Winter


<3 Sissy

PS: Ikke henrett meg om jeg henger litt etter med musikken, jeg kan jo ikke vite hva dere hører på hjemme!

Americans make big deals out of everything

Dato: 07.des.2010 | Tid: 07:34 |

Nå har folk virkelig begynt å legge planer for Formal. Folk har begynt å finne seg dates og slikt. Har oppdaget at det er en VELDIG big deal her, og synes enkelte ting er veldig..merkelig. For eksempel, ei jente må ha foreldrenes godkjennelse før hun kan takke ja til å være daten til en gutt. Og så er det visst veldig "rude" og uforskammet å takke nei hvis noen spør deg, selv om det er noen du ikke liker i det hele tatt. Skjønner ikke helt det der jeg. Her synes de alt er "rude", og du må passe VELDIG på hva du sier. Det er mange ganger jeg bare har busa ut med noe jeg hadde kommet til å sagt til vennene mine hjemme uten at de reagerte på det, mens her har de sett stygt på meg og sagt "OMG that's SO rude, Hedda." Synes i grunnen det er litt slitsomt å måtte tenke over alt jeg sier før jeg sier det. Hvis jeg sier noe de oppfatter som "rude" er det jo ikke fordi jeg mener noe vondt med det. Men amerikanerne er litt mer hårsåre enn oss hardbarka nordmenn, I guess.

I morges kjente jeg at jeg ble irritert da jeg og Brad satt i bilen med Judi på vei til skolen. Judi spør Brad "So are you taking Samantha to Formal?" Samantha er kjæresten hans. Brad bare "No, she broke up with me..." Så sier Judi "WHY?!" og han bare "because her dad didn't like me". Så spør jeg "Braaaad.... What did you do!? Haha" og han bare "NOTHING, all I did was I shook his hand and introduced myself." "What the f*, way to judge you!" sa jeg, og var råirritert. Så sykt latterlig gjort. Herregud, de er 14-15 år, ER DET VIRKELIG EN SÅ JÆVLA BIG DEAL HVEM DE TAR MED SEG PÅ EN SKOLEDANS!? Hvis dere lurte, spurte jeg både Brad, Bernie og Judi om tillatelse til å skrive dette, og de sa det var greit.

Ellers har jeg gode nyheter; de fant pengboka mi (og JA, jeg kaller det pengebok) i San Francisco. Jeg fikk en telefon under mattetimen i dag, ble så glad, åååh. Alt jeg spurte henne om var inni den også. De sendte den i posten til meg i dag, så jeg får den vel i morgen :-)

Nå går forresten temperaturen oppover igjen her. Var 17 grader i dag, brukte ikke jakke engang! Herlig.

Cookie, haha!

Great

Dato: 06.des.2010 | Tid: 07:48 |

Jeg presterte å MISTE pengboka mi i San Francisco, så nå blir det et helvetes styr med å få ordna med nye School ID's, bankkort, helsetrygdekort, og ALLE rabattkortene jeg hadde på alle mulige butikker. Hadde også alle AFS-kortene mine der, også Medical Insurance-kortet mitt fra AFS. Hadde faktisk to bankkort inni der, fordi jeg tok med et ekstra i tilfelle jeg skulle miste det ene. Gjennomtenkt som jeg er, har jeg begge kortene i pengboka mi, da. Føler virkelig dette trengtes rett før alle julegavene skulle innhandles osv. Jaja, forhåpentligvis er Nordea litt kjappe og sender et nytt kort over dammen innen noen få dager.

Jaja. Er vel ikke verdens ende dette heller. Fikk en liten opptur i dag da jeg så at jeg hadde fått A på "eksamen" i Økonomi. Ble veldig glad. Læreren sa at hun ikke kom til å ta noe hensyn til at jeg var norsk, for det gjør hun ikke til de andre elevene som ikke snakker flytende engelsk heller. Derfor ble jeg veldig overrasket. Hadde jobbet HARDT med det, da. 6 sider hvor jeg analyserte den Amerikanske Kongressen liksom..

I morgen er det klart for skole igjen, dessverre. Heldigvis bare en uke, så er det juleferie. Eller, vi har to dager med skole neste uke, siden vi har Finals. Lørdag er det Formal! Holder på å avtale en tur på besøk til Jenny nå, den tyske venninna mi i Bakersfield, California. Har veldig lyst til å se henne. Om ikke lenge skal jeg møte alle utvekslingsstudentene igjen også, i Fresno! GLEDER MEG :-D Kom nettopp hjem fra San Jose nå. Vært på shopping med Gabe. Kjøpte ingenting, da, bare en hårkur og en smoothie!

Jeg bare "GABE, try on this sweater!".Skrik ut om dere ikke får til å se bildene mine forresten. Vet ikke hva som går av blogg.no for tiden jeg. Skal prøve å få svart på spørrerunden om ikke så lenge!

Og hva synes dere om den nye headeren min? TUSEN takk til Lise Stangvik! Trenger fortsatt flere å bytte i, så om du vil kan du sende meg mail på hedda.123@hotmail.com, så sender jeg deg bilder jeg vil ha med i den! :-) Linker selvfølgelig til bloggen din (om du har en), hvis jeg bruker headeren du har laget.

Sminken jeg bruker

Dato: 05.des.2010 | Tid: 11:26 |

Siden så mange av dere spør, tenkte jeg bare jeg kunne lage et innlegg om produktene jeg anbefaler og bruker selv. Det har vel egentlig ikke noe med utvekslingsåret mitt å gjøre, men jeg interesserer meg fortsatt veldig for det, og har begynt å bruke litt andre produkter siden jeg kom hit! Jeg anbefaler ALT nedenfor på det sterkeste.

Mineralpudder fra BareMinerals i fargen "Light W15". Børsten heter Handy Buki.

Concealer fra BareMinerals i fargen "Bisque 1B". Børsten heter Max Coverage Concealer.

Blush fra Bareminerals i fargen "Warmth nr 36077". Børsten heter Angled Blush.


FV: Lash Queen Feline Extravaganza i fargen 01 Black fra Helena Rubinstein (vannfast), Lash Queen Feline Blacks i fargen 01 Black fra Helena Rubinstein, og Flawless Definition Volumizing Mascara fra BareMinerals.

Vannfaste eyelinere fra Sephora, 01 black og 08 brown.

Lys rosa øyenskygge fra BareMinerals i fargen "Bahaman".


Brun/gylden øyenskygge fra BareMinerals i fargen "Camp".

Øyenbrynsfarge fra Bareminerals i fargen Darke Blonde Medium Brown. Anbefaler å bruke en annen børste. Den nedenfor er egentlig for eyeliner.

Helga i bilder og videoer

Dato: 05.des.2010 | Tid: 07:35 |

Hei! Kom nettopp hjem fra San Francisco nå. Tenkte jeg kunne vise dere helga mi i bilder!

Torsdag kom jeg hjem til julekalender fra Pappa og Therese i posten! Ble sååå glad. Motivasjon til å stå opp om morgenen nå :-D

Fredag dro Shari, Danelle, Vanessa, Samantha, Marissa og jeg til Modesto. Først tok vi bilde med Santa på kjøpesenteret, så spiste vi BBQ wings på Wing Stop, sykt godt. Etterpå dro vi alle hjem til hvert vårt hus! Tok ikke så mange bilder, og Danelle har bildet av oss sammen med julenissen. Så forøvrig ut som en nisse selv på det bildet der, så usikkert om det skal deles på bloggen enda. Av alle 6 jentene, har 4 den samme "finsiden" som vi må vende mot kameraet. Og siden jeg ikke orka noe drama, satte jeg meg bare på den siden hvor øret mitt stod ut og hvor jeg bare ser rar ut. Alt for fred, eller hva.. Jaja.


En sulten Danelle, haha :-)

Over til Cheer Compen. Tok både videoer og bilder så dere skulle få se litt! Brooke Lynn og jeg satt egentlig bare i baksetet og tok bilder hele turen.


Frokost på Mc Donalds, naturligvis.
Meg og Gabe på selve compen. Nydelig... Haha.


Inne i hallen før showet startet.
Under Award-utdelingen.Video av teamaet til Brianna. De vant!

video:img0095
Vil dere at jeg skal begynne å skrive litt om mer hverdagslige ting som jeg gjorde før? Litt outfits, sminke, anbefalinger, ting jeg har lyst på, og slike ting som egentlig ikke har så mye med utvekslingsåret å gjøre? :-)

Mobilblogg fra San Francisco

Dato: 04.des.2010 | Tid: 21:28 |
I skrivende stund befinner jeg meg på Cow Palace i Frisco, med Judi, Brooke Lynn og Gabriel. Vi sitter og ser på Brianna som har cheer competition! Artig å se på alle teamene, men mye dryg venting. Vi har vært her i nesten to timer allerede, og det er fortsatt to timer til Brianna skal on stage. Av en eller annen grunn får jeg ikke til å legge ut bilder på bloggen via iPhonen.. Oppdaterer når jeg kommer hjem! :)

Interesting day, haha

Dato: 03.des.2010 | Tid: 03:02 |

Har hatt en veldig interessant, men artig dag. I lunsjen dro jeg og Shari hjem til broren til Shari, hvor noen kompiser av han var, og jenta Shari hadde som utvekslingsstudent for 10 år siden. Vi kjørte dirt bikes, hadde det kjempeartig. Ryan kjørte, så satt vi på, en for en. Da det var min tur, og vi hadde kjørt laaangt ut på landet, stopper plutselig dirt biken. "We're out of gas!!!" hører jeg Ryan si. Haha.. Vi var midt in the middle of nowhere liksom, ingen av oss hadde telefon heller. Så vi gikk til nærmeste hus (som var et godt stykke unna), og spurte om å få låne en telefon. De hadde bensin i stedet, så de fylte opp for oss, så kjørte vi hjem igjen.


I love you, haha.
Ryan og meg, haha.

Har forresten fått mange merkelige spørsmål og kommentarer, som vanlig. Tenkte jeg kunne dele noen med dere:

Porsha: "DAMN GIRL, you got a big ass to be white!" Her i USA er det VELDIG om å gjort å ha størst mulig rumpe, guttene her elsker det.. Bare så det er sagt liksom, haha! Lo meg halvt ihjel, Porsha er HILARIOUS. Hun er forresten mørkhudet, da gir det kanskje mer sense, haha.

Bernie og jeg i bilen på vei hjem fra skolen:
Bernie: "Get out your garbage."
Hedda. "GET OUTTA MY CAR, BITCH!?" (Jeg trodde det var det han sa, si det høyt til deg selv så hører du det, haha. Vi lo oss ihjel.)

Bernie: Did you take all your cups and soda cans out of your room like i told you to?
Hedda: Yeaaahh...
Bernie: Are you sure?
Hedda: Mhmmm..
Bernie: Cause I found them all hidden in your closet this morning. You're just like Brianna, haha!
Hedda: Oh shit, hahahahah.

"Do you miss skiing to school?" Gå på SKI til skolen? Vi rir da på isbjørn til skolen!

"Do Norwegians have to stay inside their houses all winter?" Åjada, vi går i hi!

"I think it's SO sick how you guys have a king and a queen. That's like a fairytale!"

"Are all Norwegians skinny, since all you eat is cracker bread and fish?"

"YOU GUYS DON'T CELEBRATE THANKSGIVING?!" Nei, altså, feirer dere 17.mai? Haha.

Svarer på spørrerunden så snart jeg får tid! Har det travelt om dagene, sjø. Oppdaterer senere/i morgen! So long.

My new baby!

Dato: 02.des.2010 | Tid: 09:27 |Tusen takk til verdens snilleste foreldre!

Spørrerunde!

Dato: 01.des.2010 | Tid: 07:17 |

Tenkte jeg skulle fleske i gang med nok en spørrerunde, jeg. Dere stiller så mange spørsmål i kommentarfeltet og på mail, at jeg ikke rekker å svare på alt, og jeg vet ikke engang om dere finner tilbake til svarene mine. Derfor kan dere spørre om alt nå, men KUN ting som angår utvekslingsåret. Kanskje jeg svarer på videoblogg, og får med meg noen venninner. Man vet aldri, haha! Vi får se.

Edit: JA, Håkon og jeg er kjærester. Det er ingen vits i å spørre om noe rundt det der, for det er ikke noe jeg kommer til å svare på.Jeg lurer også på noe. Jeg trenger en ny header. Selv om jeg elsker den jeg har nå, føler jeg at det er på tide å bytte igjen. Siden jeg alltid plager de samme to jentene (Supermarie og Kristin) som alltid fikser headeren min akkurat slik jeg vil ha den, så tenkte jeg jeg kunne høre med dere denne gangen. Så om du har tid og lyst, kan du lage en header og sende den til hedda.123@hotmail.com. Jeg tenkte noe i samme stil som den jeg har nå. Den bør inkludere at jeg er i California, og ha litt typiske "Californiske" ting i seg. Bilder av meg kan dere hente fra blogginnlegg eller Facebook. Om du vil kan du også sende meg en e-post, så sender jeg deg bilder jeg vil ha med!

I get a little warm in my heart when I think of winter

Dato: 01.des.2010 | Tid: 02:37 |

Synes det er så koselig at det er høst. Litt kaldere, man kan bruke varmere klær (boots, skjerf, hansker, søte luer osv), og bladene på trærne skifter farger. I morgen er det faktisk 1. desember. Så det er jo egentlig mer vinter enn høst, da. Men jeg liker'e. Det blir ikke særlig kaldere her nå, og det ligger på mellom 11-20 grader. Nærmere 20 på dagtid, og mellom 10 og 15 på kveldstid. I dag var det 17 grader liksom. Alle går på skolen i store jakker og skjerf og hutrer. De skulle bare visst, haha..

Tenk at det er 1. desember. Så fort tiden har gått, helt sykt. Og den kommer til å gå enda fortere siden det nå går mot jul, det blir juleferie osv. Mye som skal skje fremover, og det er bra! Det blir nok rart å ikke kunne tvinge Håkon til å se Jul i Blåfjell og Mikkes Jul i Andeby med meg, å ikke komme hjem til mammas kakao og nybakte boller, å ikke se pappa som står på huk og fyrer opp i peisen, eller Kira med rød julesløyfe rundt halsen. Men jeg gleder meg til å feire jul her også. Det blir annerledes, men spennende og artig! Gleder meg til vi skal på julegaveshopping :-) Håper på å få tatt bilde på fanget til julenissen, haha! Ja, jeg er seriøs. Skal tvinge med meg Brianna.

Bernie har dekorert til jul:
Ikke det at jeg ikke går i store jakker og fryser selv..


Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits