Pumpkin Carving

Dato: 31.okt.2010 | Tid: 23:19 |

I går dro hele familien og mange venner til ei venninne av Judi for å lage gresskar til Halloween. Det er den første gangen jeg har gjort det, og  HERREGUD så kvalmt det var, haha. Slimete og ekkelt.

Jeg lagde et dødninghode.Min kjære vertsfar og meg. Ehe.


Senere på kvelden dro først til Steven, broren til Shari, som hadde et Halloweenparty. Brianna skulle ha meg til å ha på meg dette:

HAHA, herregud. There is no way in hell...

Så jeg var en pirat. Og i det jeg trodde JEG var kledd slutty..

"SHARI, pose and pretend like I'm taking a picture of you!".

Så dro vi til Emily, ei i engelskklassen, som hadde et lite party. Var vel kanskje 15 stykker der, men vi dro hjem tidlig siden Brianna skulle på jobb tidlig neste morgen.


Efrim og Johnny.


(Ukjent), Sammy, Desiree og Tieghan.


Caleb, haha.


Emily og Shari.


Josh, Efrim, Manpreet, Frank og Johnny.

Nå skal vi på et halloweenparty til søskenbarnet til Brianna, som er 5 år. Jeg er pirat og Brianna er Hannah Montana. I kveld er storpartyet, det blir sykt! Skal ta MAAASSE bilder. So long!

Norsk vs. Amerikansk ungdom

Dato: 30.okt.2010 | Tid: 20:22 |

Ser at  mange av dere vil vite hva forskjellen på norsk og amerikansk ungdom er, så tenkte jeg skulle fortelle dere litt! Håper dere får svar på det dere lurte på.

Mer utadvendte, hyggelige og fordomsfri
Hovedforskjellen er vel det at amerikanerne er mye mer utadvendte. De er også utrolig mye hyggeligere og fordomsfri. I stedet for å sende deg tidenes bitchblikk en dag du ser bra ut på skolen, roper de heller "Hedda, you look beautiful today!". Da snakker jeg om jentene også altså, jenter jeg knapt kjenner. De er veldig flinke til å gi komplimenter. Hjemme har jeg fått inntrykket av at folk har lett for å hate andre fordi de har vært heldig med utseendet, mens her skjønner folk at man faktisk kan være bra personer fordi om man ser bra ut, og velger heller å gi hverandre komplimenter i stedet for å begrave seg i misunnelse og hat.

Guttevenner
Her henger jentene like mye sammen med gutter som med jenter.  Hjemme har folk lett for å tro at "det er noe på G" hvis en jente og en gutt henger sammen på fritiden, mens her er det helt normalt. Guttene her er med oss hvor enn vi drar, enten det er på shopping, på fest, når vi spiser lunsj, over alt. Vi har det veldig artig sammen!

Guttenes oppførsel mot jentene
Norske gutter en generelt sett mye mer sjenerte og tilbaketrukne (skulle til å si tilbakestående..). Om en gutt i Norge synes ei jente er fin, forteller han det til kompisene sine og kommenterer nasty ting på bildene hennes på Facebook, eller prøver å sjekke henne opp med kvalme sjekkereplikker i Facebook-chatten. Her, derimot, er guttene mye mer direkte. De sier alt rett til deg. Flere ganger har gutter her kommet bort til meg og sagt "damn, you've got some knockers, girl!", "you look hella sexy today", "you've got the cutest smile ever", "you've got a hot ass booty!". Vet ikke hvordan jeg skal formulere meg uten at det høres ut som jeg skryter og står i, men det er faktisk sånn de er, og jeg synes det er veldig artig. Bare et lite kompliment som det der kan berge hele dagen min. I tillegg klemmer alltid guttene jentevennene sine hver gang de ser de, og sier "hey babe" osv. Selvfølgelig ikke med noen baktanker, men bare fordi det er naturlig for dem.

Jentenes oppførsel mot hverandre
Har fått inntrykk av at jentene her er mye mer ærlige og direkte mot hverandre også. Hvis noen synes du har sminket deg rart en dag, sier de "let's take off your make-up, it looks weird". Hvis de synes du har farget håret i feil farge sier de "I don't like that color on you". Det er heller ikke noen god idè å dra på shopping uten minst èn venninne, for du får høre det om de synes du har på deg noe merkelig. Her en dag hadde jeg på meg hvite adidassko, så sa Samantha "why are you wearing those shoes? is it some kind of Norwegian fashion? they look weird." Jeg blir jo stående med hakeslep og oppsperrede øyner, nesten litt fornærmet, fordi jeg ikke er vant til at de er så direkte. Men det er noe jeg har vent meg mer og mer til. Noe annet jeg har lagt merke til, er at for eksempel når vi ordner oss til fest, prøver de å hjelpe hverandre til å se mest mulig fin ut, i stedet for å prøve å fremheve seg selv. Ellers forteller de hverandre ALT. ALT altså. Jeg føler at jeg forteller venninnene mine i Norge ALT, men her forteller de virkelig ALT. Alt, alt, alt, blir nesten litt satt ut av alt de forteller hverandre.

Baksnakking
Det er litt baksnakking her, men ikke på langt nær like ille som hjemme. Her sier de "i hate that fu***** bitch", og så er de ferdige med det. Hjemme er det litt mer sånn at man går i detaljer på hvorfor man hater de, hva de har gjort mot dem, hva som er stygt på dem, og prøver å rakke mest mulig ned på dem for å føle seg bedre selv. Synd, men sant. Litt av grunnen til det, er at man kommer i trøbbel med skolen hvis de finner det ut. Dere husker den gangen jeg fortalte om da Brianna kom i en fight med ei jente hun hata? (Alt hun gjorde var å skubbe henne.) Hadde det ikke vært for at hun er veeeldig godt likt av rektoren på skolen, hadde hun mistet krona si i Miss Patterson-konkurransen, hun hadde mistet jobben sin (for skolen må gi deg work permit, og de hadde tatt den fra henne), hun hadde blitt  kasta ut av cheerleader-teamet, hun hadde fått lørdagsskole og gjensitting, og utrolig mye hadde blitt ødelagt for henne.

Drama
Oppstår det drama mellom to jenter her, foregår det slik som det gjorde da vi gikk 4. klassen. Foreldrene blander seg inn, ringer hverandre og kjefter på hverandre, og selv når selve problemet mellom de to jentene er løst, krangler fortsatt foreldrene. Det er helt normalt her. Om mora til ei jente har noe imot venninna til dattera si, kan hun finne på å ringe foreldrene hennes å fortelle det, uten at dattera nødvendigvis vet om det.

Festing
Ingen tvil om at festene her er villere enn hjemme i Norge. Her tar de HELT av. Dessuten er det mye mer dress-up-parties, altså en hensikt med festene. Her drikker de ikke bare for å drikke, men for å være sosial med vennene sine og kose seg.

Pengebruk
Ungdommene her bruker ikke like mye penger som vi gjør hjemme. Amerikanerne er generelt sett fattigere, og det er kun et fåtall av ungdommer som har jobb. Brianna har jobb, og da jeg spurte hvor mye hun tjente, sa hun "$8 an hour". Og jeg bare HVA I SVARTE, det er jo 40kr i timen liksom!? Hun syntes det var veldig bra betalt selv, så de har et annet syn på penger. Men alt her er jo mye billigere også, da, så det veier vel kanskje opp. Noe jeg har lagt merke til er at de alltid må spørre foreldrene sine om penger til hver minste ting. Det er da jeg setter pris på at jeg har to jobber hjemme, jeg tjener mine egne penger, og trenger ikke spørre foreldrene mine om penger hele tiden. Eller hva, mamma og pappa?

Klesstil
Vet ikke helt hva jeg synes om klesstilen her, men synes generelt europeisk fashion er mye finere. Amerikanerne henger på en måte litt etter med buksesleng, knehøye fake uggs, ja, dere skjønner.. De pynter seg forresten aldri når de skal ut på fest, eller i bursdag osv. Jeg er jo vant til at vi i Norge alltid har på oss de fineste kjolene våre, skyhøye pumps, stæsjer oss skikkelig opp og slik bare vi skal til en kompis på rølpefest liksom. De bruker kun kjoler og pumps til formal og prom.

Nå skal jeg gjøre nok et forsøk på å vaske klær igjen, siden jeg må gjøre det selv her. Jeg og klesvask er et kapittel for seg selv, jeg satt jo på en vaskemaskin for første gang i mitt liv for en uke siden, liksom. Merker at dette utvekslingsåret er lærerikt, både på godt og vondt, haha :-)

Birthday party at Melissa's

Dato: 30.okt.2010 | Tid: 18:35 |


Melissa og Marissa.


Bursdagspia!


Meg og Brianna.


Stephanie og Melissa.


Shari og meg.


Shari, Melissa og Danelle.


Vanessa og Stephanie.


Brianna, meg, Marissa, Sam, Desiree, Melissa, Nicki, Danelle, Maria, Vanessa og Liz.


Liz, Shari og Maria.

Hadde det veldig artig! I dag skal jeg sannsynligvis på kjøpesenteret med Shari, fordi jeg er helt tom for sminke. I morgen er det Halloween Party, og en hel HAUG folk er invitert hos Fro, det blir syyykt :-)

Så det så.

Dato: 29.okt.2010 | Tid: 06:23 |

Noe av det jeg synes er aller vanskeligst med å være på utveksling, er at jeg ikke er like selvstendig som jeg var hjemme, og alt er ikke like tilgjengelig for meg lengre. Jeg kan ikke bare gå til butikken og kjøpe meg godteri, eller slenge meg på scooteren og kjøre til treningssenteret. Ikke det at jeg er der så altfor ofte.. Jeg må alltid spørre om noen kan kjøre meg hit og dit, jeg må alltid hentes, for det er ikke gåavstand til noe som helst. For amerikanere er det vel for så vidt ikke noe som heter "gåavstand" engang. Jeg føler meg som en byrde for alle vennene mine, og familien min for den saks skyld. Her har jo vennene mine kjørt sin egen bil siden de var 16 år, de er vant til å kunne dra akkurat dit de vil og komme seg dit på egen hånd. Jeg skjønner jo godt at de har bedre ting å ta seg til enn å kjøre rundt på flesket mitt hele tiden, men det er vanskelig likevel.

Ellers fikk jeg noen artige spørsmål på skolen i dag, HAHA:

So why did you come here? Did you get in a fight with you parents or something? JA, krangla med foreldrene mine, så ble de så forbanna at de enkelt og greit betalte 100 000kr for å sende meg til USA!

Do you guys pay 90% taxes every year for medicare? LOL, så om du tjente 100 000kr i året, ville du satt igjen med 10 000kr etter all skatten var betalt?!

Aren't you a little pissed that your parents just sent you over here? Mamma TVANG meg ikke akkurat til å dra hit, nei, for å si det sånn.

Ellers så jeg at en leser hadde spurt hvordan vi kler oss nå som det begynner å bli kaldere! I dag kledde jeg meg for eksempel slik:

Svar på spørrerunde

Dato: 29.okt.2010 | Tid: 06:07 |

Skal du få besøk mens du er i USA?

Sannsynligvis.

Nevn 3 ting du har opplevd i USA som du anbefaler.

Cinnamon Twists fra Taco Bell, Reese's Peanut Butter Cups og Curly Fries fra Jack in the Box. Nå hørtes jeg jo ikke ut som et matvrak..

Hva er det mest negative ved å være der nede, utenom at du savner alle?

At man føler seg som en idiot når man snakker, og på en måte må si setningene for seg selv inni hodet før man sier de.

Hvordan fikk du deg venner der borte?

Faktisk, så introduserte Adrian (kjæresten til den forrige vertssøstera mi) Shari til meg. Min første skoledag var jeg sammen med Shari og Samantha, og etter det var jeg sammen med jentegjengen under lunsjen hver dag. Så begynte de å spørre om jeg ville bli med de på ting, og nå er jeg blitt en del av gjengen. Men det har MYE med eget initiativ å gjøre også. Det var JEG som måtte spørre om å bli med de og spise lunsj hver dag de første to ukene, de har jo sine egne venninner, så det er du som må prøve å bli en del av gjengen, ikke forvente at de skal ta deg inn.

Hva er tidsforskjellen?

Vi ligger 9 timer bak dere i Norge.

Hvor mye hadde du med deg til USA av klær og slikt?

Jeg pakket en koffert halvfull, altfor lite. Jeg hadde jo fått beskjed om at jeg ikke fikk dra fordi de ikke fant familie, så jeg hadde ikke pakket. Bare noen få timer før flyet mitt gikk, fikk jeg telefon fra AFS som sa "pakk kofferten din, vi har funnet familie!". Så jeg pakket bare det første jeg fant, og dro.

Hvordan er det å bo hos en vertsfamilie?

VELDIG spennende og lærerikt. Jeg elsker det! Føler meg sååå heldig som har fått sjansen til å bli del av en amerikansk familie, det er helt fantastisk. Noe av det aller beste ved å være her nede.

Ikke rasistisk ment, men er alle vennene på skolen din mexicanske?

Ja. Shari er den eneste venninna jeg har som ikke er meksikansk. Kunne sikkert telt antall hvite elever på skolen på to hender. California ligger jo like ved Mexico, derfor kommer alle mexicanerne hit.

Får du mer igjen for det du savner og føler du går glipp av på andre siden av kloden?

Definitivt! Det er ikke du som går glipp av noe, det er alle de som sitter hjemme i den kjedelige hjembyen din, på den samme dryge skolen, med de samme gamle folkene som går glipp av noe.

Hvor mange stater har du vært i siden du kom?

Kun California.

Hvor i California bor du?

Like ved San Francisco.

Er skolen vanskelig?

Nei, veldig lett sånn generelt sett. Alle prøvene er "sett sirkel rundt det riktige svaret"-spørsmål liksom.

Var du redd for å komme til Alaska?

Ja, faktisk.

Vil du anbefale AFS ovenfor noen andre organisasjoner?

Det vil jeg ikke uttale meg om akkurat nå.

Betalte du for å komme til California, eller var det helt tilfeldig? Er California som du hadde sett for deg? Er det mye festing? Blir du lei av skolen?

Helt tilfeldig, jeg var veldig heldig. Ja, California er pretty much sånn jeg hadde sett for meg. Palmetrær, MYE sol og varme, men litt mindre strand og surfing enn jeg hadde sett for meg, haha.

Hva følte du første skoledag?

Det var ekstremt ekkelt og pinlig, og jeg gråt en del.

Hvordan er vekten din nå i forhold til da du dro?

Har gått ned 4 kilo.

Får du dårlig samvittighet når du går ut med for eksempel Shari uten Brianna?

Neineineinei.

Hvilke karakterer får du?

Akkurat nå er vel GPA'en (Grade Point Average) min en 3. Altså omtrent bare B's, som i Norge ville vært bare 5'ere.

Spiser dere annet enn junk?

Helt ærlig - nei. Litt frukt av og til, da. Og de gangene familien lager middag er det jo ikke junk.

Tenker du på å dra hjem enda?

Jeg har dager hvor jeg holder på å grine meg ihjel og savnet tar livet av meg, da tenker jeg "kommer jeg virkelig til å holde ut hele året?", men jeg vet nesten helt sikkert at jeg ikke kommer til å dra hjem.

Er norsk ungdom og amerikansk ungdom veldig forskjellige?

JA! Veldig forskjellige.

Hva er de største fordommene du har fått mot deg?

"The first time I saw you I thought you were just a spoiled, self-obsessed bitch, but now that I know you, you're like the nicest person I've ever met!". Og at folk synes jeg er "scary", fordi jeg har et seriøst ansiktsuttrykk når jeg går på campusen. Men det er helt tilfeldig, haha.

Hvordan er amerikanske gutter i forhold til norske?

De er mye mer direkte, det er det jeg liker ved de. Synes de du har fin rumpe, sier de det rett til deg face to face. De er veldig flinke til å gi komplimenter, og så er de mye mer utadvendte og hyggelige. Dessuten klemmer alle guttene alle jentevennene sine hver gang de ser de.

Hadde du noe kontakt med vertsfamilien før du reiste?

Nei.

Hvordan var pre-campen?

Den i Norge eller den i USA? Den i Norge var så dryg at jeg trodde jeg skulle dø, mens den i USA var helt fantastisk bra!

Hvilke fag har du?

US History, Piano (lol, bare for mindre lekser), Accounting (Personal Finance, den enkleste matten), Aerobics, Economics/American Government og English.

Hvilken linje gikk du i Norge, og får du året ditt godkjent?

Gikk studiespesialiserende, og jeg får ikke vite om jeg får året godkjent før jeg kommer hjem. Spørs om jeg står i alle fag, står på PREP projectene mine, har valgt de riktige fagene osv.

Er det nøyaktig slik som på High School-filmer?

Nei....

Er blogg like vanlig i USA som i Norge?

Nei, her vet folk knapt hva en blogg er.

Går dere med sko inne som de gjør i amerikanske filmer?

Familiene til vennene mine gjør det (og min egen familie), men jeg tar alltid av meg skoene, bare av vane. Hæler ikke å gå med sko inne.

Er det vanlig å drikke på amerikanske fester? Er du avholds pga. AFS-reglene?

Ja, det er vanlig å drikke, og ja, jeg er avholds.

Hva savner du fra Norge, utenom familie og venner?

Maten, vannet fra springen, godteriet, SALT LAKRIS (her vet ikke engang folk hva det er, og det er en pakke med salt lakris på vei til meg as we speak), senga mi, dyna mi, det å være mer selvstendig, at ting er mer tilgjengelig, å snakke norsk.

Skal du ikke hjem til jul?

Nei, det er ikke lov.

Hvorfor er det så farlig å fortelle om hvorfor du bytta familie?

Fordi AFS har sagt at jeg ikke får lov, og de sender meg hjem om jeg gjør det. Det var greit at jeg skrev at vi ikke matcha, men jeg får ikke gå i detaljer.

Norsk vs. Amerikansk klesstil?

Norsk er mye bedre, definitivt.. Amerikanerne henger litt etter synes jeg!

Søkte du og fikk stipend, i så fall hvor mye er det mulig å få?

Jeg fikk 51000 kr,- i stipend fra Lånekassen. Og ja, man må søke. Vet ikke helt hvor mye det er mulig å få, spørs litt på om du er skilsmissebarn, hvorfor du er på utveksling, hvor du er, og alt det der.

Er jentene bitchy mot hverandre som vi ser på Mean Girls?

Nei.

Savner du norsk tv?

JA! Savner X-Factor, Senkveld, Korslaget og slikt..

Vet du om det går an å bo to stykker i en vertsfamilie, sånn at jeg søker med ei venninne og kan bo med henne?

Kanskje, men jeg tviler på det. Det er vanskelig nok å finne familier som vil ha èn student, liksom.

Får du lov til å få besøk av foreldrene dine?

Ja, men tror det er max 4 dager. Slik er det ihvertfall med venninnebesøk, de får ikke være lengre enn 4 dager.

Når kommer du hjem?

27. juni neste år, slik det ser ut nå.

Snakker du mye om Håkon til venninnene dine? Vet de hvordan han ser ut?

Har fortalt en del om han ja, og ja, de vet hvordan han ser ut!

Vet du noe mer om han får besøke deg?

Han får besøke meg ja, men akkurat nå tenker vi at han heller sparer pengene, så drar vi på en reise til et sted i jula når jeg kommer hjem!

Hvilket forhold har du til vertssøsknene dine?

Har et godt forhold til dem alle.

Hva gjør du på fritiden? Har du stort sett bare tid til venner, eller er du med på noen aktiviteter?

Jeg slapper av på fritiden, er sammen med venner og familien osv. Jeg er ikke med på noen aktiviteter, fordi jeg var helt utslitt av alle tilpasningene i begynnelsen. Mulig jeg begynner med en vårsport etter juleferien, men tror egentlig bare jeg kommer til å skaffe meg et treningskort på treningssenteret i byen. Jeg og Brianna har planer om det i vinter ihvertfall.

Hvilken type mat spiser du vanligvis i løpet av dagen?

Frokostblanding eller ristabrød med nutella til frokost, mcdonalds/taco bell til lunsj, så middag/jack in the box til kvelds.

Hvordan fungerte det med lommepenger for utveksling?

Foreldrene mine overfører et bestemt beløp hver måned, så spør jeg dem hvis jeg trenger ekstra penger til noe spesielt!

Har du en typisk amerikansk kantine?

Ja, en slik som du ser på Mean Girls.

Er du senior? Må du ta SAT's?

Ja, er senior, og nei, jeg må ikke ta SAT's, jeg har jo fortsatt et år til med videregående skole når jeg kommer hjem.

Betalte foreldrene dine alt, eller betalte du noe selv?

De betalte alt, ja. Jeg har verdens snilleste foreldre :-D

Hvordan er det i USA med festing og drikking, har du lov å dra på fest mens du er der?

Ja, har lov å dra på så mange fester jeg vil, så lenge jeg ikke drikker alkohol.

Har du fortsatt mye problemer med hjemlengsel?

Ja, men det bildet jeg hadde av Kristiansund og alle der hjemme begynner å bli litt "blurry" om dere skjønner, altså at det er "fading out". Herregud, dårlig ordforråd sa du?

Hvorfor prøver du deg ikke på cheerleading?

Fordi cheerleaderne er veldig flinke, og jeg vil ikke ødelegge for dem ved å være den nye som failer på dansene og slikt. Har heller ikke noe kropp til å være cheerleader.

Trener du ikke? Er du ikke redd for å bli feit?

Trener hver dag i aerobics, det er faktisk en time med VELDIG hard trening hver eneste dag. Tror det er det som har holdt meg i form frem til nå.

Hvor lange er skoledagene, er det pause mellom hver time?

De er fra 07.55 til 14.55. Vi har 5 minutters pause mellom hver time, og 45 minutter lunsj.

Hva hadde du i snitt på vitnemålet fra ungdomsskolen?

5.2 tror jeg.

Er det mye bedre shoppingmuligheter i USA?

Ja, kjøpesentrene her er HUGE, og det er mye bedre utvalg av butikker. Pluss at alt er superbillig for oss europeere!

Hvor ofte snakker du med venner, familie og kjæreste fra Norge?

Hver dag.

Er det uvant å snakke engelsk hele tiden?

Nei, man tenker ikke over det.

Var du god i engelsk før du dro, bedre enn andre i klassen din liksom?

Ja, jeg var ganske god i engelsk før jeg dro, pga. at jeg tok et år på barneskolen i England.

Kan du søte om hvilken stat du vil komme til?

Nei, men du kan jo alltids legge hint i brevet om deg selv. Jeg ville veldig gjerne til California, så jeg passet på å skrive at jeg trivdes i varmen, at jeg likte å reise til syden, at jeg elsket å være på stranda osv. Det er mulig noen andre organisasjoner lar deg velge stat om du betaler ekstra, men AFS gjør ikke det.

Er det mulig å komme til storbyer?

Det skjer veldig sjeldent, pga. tryggheten.

Skal du fortsette på 3VGS når du kommer hjem, og hvilke karakterer hadde du før du dro?

Hadde vel et snitt på 4.5 fra førsteåret tror jeg. Skal fortsette på 3.året ja, om jeg får året godkjent.

Hvilken matte anbefaler du? Jeg har p-matte, men mange anbefaler å ta vanskelig matte der borte fordi det er så lett.

Neineinei, velg den enkleste matten her borte også. Det er vanskelig nok som det er med alle de nye begrepene. De sier "matematikk er internasjonalt", men alle ordene, og forklaringene er sykt vanskelig å forstå. Jeg ville fortsatt med den enkleste matten om jeg var deg.

Må du ha et spesielt snitt for å bli godkjent som utvekslingsstudent?

Nei, så lenge du ikke har stryk i noen fag.

Er det noen som klager på aksenten din eller ler når du sier noe feil?

Ja, i begynnelsen var det artig, nå er det bare sykt irriterende.

Hva er den morsomste feilen du har gjort når det kommer til å snakke engelsk?

Det var da jeg spurte Adrian "do you have a rubber?", fordi "rubber" betyr viskelær på britisk engelsk, og kondom på amerikansk. Haha, årets flause...

Hvordan uttaler de Hedda?

"Herra."

Hvor mye har du i lommepenger?

Tilsammen blir det vel ca. 3000-3500kr hver måned.

Har du tatt med norske skolebøker for å ikke gå glipp av hele pensumet?

Nei...

Hva bør man forberede seg på før man drar?

Jeg forberedte meg ikke i det hele tatt, tror ikke det er noen vits, for du kommer jo til å snakke slang dit du kommer, og slang er forskjellig fra stat til stat, så det er vel ikke noe du kan forberede deg på.

Hvis du kunne velge 5 stater du kunne bli plassert i, hvilke stater ville det vært i rekkefølge etter dit du mest ville?

1. California.

2. Hawaii.

3. Florida.

4. Arizona.

5. Oregon.

Together forever, never apart. Maybe in distance, but never in heart.

Dato: 28.okt.2010 | Tid: 05:54 |

HERREGUD som jeg savner verdens fineste jentegjeng. Jeg savner å sitte på Brasseriet på hverdagskveldene og drikke kakao med krem og snakke om alt som faller oss inn. Jeg savner å ringe dem og spørre "finne på noe i kveld?". Jeg savner å lage taco med jentene hjemme hos Tonje. Jeg savner å se fjeset til Sissel når hun leser tankene mine uten at jeg har sagt et ord, for så å le seg halvt ihjel. Jeg savner de gode klemmene til Emma. Jeg savner å høre den søte latteren til Ingrid, mens hun ler og rister på hodet av alle de usaklige utsagnene hun mener jeg kommer med. Jeg savner å alltid komme forsent sammen med Sissel, og å høre Ingrid som sier "nå skal jeg slutte å komme presist på kafè lengre, jeg sitter her alltid alene som en ensom idiot fordi dere alltid er forsinka!". Jeg savner å se smilet til Franciska mens hun prøver å etterligne måten jeg snakker på, og avslutter med "nei, faen altså, får det aldri til like bra som deg likevel jeg". Jeg savner å bestille ekstra potet + brød med urtesaus med Alina på Brasseriet, fordi vi aldri blir mett av selve middagen.. Jeg savner å høre Emma si "NEI, HERREGUD HEDDA, DU KAN IKKE GJØRE DET!!!", og så se henne riste på hodet etter jeg bestemt sier "joda, det kan jeg" og gjør det. Jeg savner å få meldinger fra Kristin hvor det står "lyst på kaffe latte du?". Jeg savner å sitte på restaurant og le av kelnere som går på veggene, som sier "ja ketchop?" når jeg spør etter eddik, og å høre jentene småflire hver gang jeg blir forbanna fordi de glemmer at jeg ikke skal ha isbiter i drikken min. Jeg savner å se jentenes skuffa fjes etter jeg og Sissel har fått i oppdrag å kjøpe med smågodt til jentekvelder, fordi vi alltid bare kjøper sure ting som de andre ikke hæler. Jeg savner å se det sløve trynet til Kristin når jeg og Sissel har sittet og brettet ut livshistoria vår til henne, og får høre "hm? k'u sa du no?". Jeg savner å dra på volleyballturneringer og sove på rom med jentene, og høre på at de blir fly forbanna fordi jeg og Sissel alltid ligger og småflirer til langt på natt.

Jeg har verdens mest fantastiske venninner, og jeg tenker på dem og savner dem helt ekstremt hver bidige dag.

I LOVE YOU.

Spørrerunde

Dato: 28.okt.2010 | Tid: 04:35 |

Bare så dere vet det: Jeg kommer IKKE til å svare på noen spørsmål om hvorfor jeg byttet vertsfamilie. Jeg har fått beskjed fra AFS om å ikke skrive noe, og jeg risikerer å bli hjemsendt om jeg gjør det, så det kommer jeg ikke til å gjøre. Ellers kan dere spørre om det meste, og jeg skal svare så godt jeg kan! Men spør om det som er relevant for en utvekslingsblogg, og ikke om hvilken sminke jeg bruker liksom.


Meg, Shari og Chris.

Shoot!

Halloween coming up!

Dato: 27.okt.2010 | Tid: 03:35 |

I helga er det Halloween. Det skal bli så braaa. Det er så gale stemning i nabolaget nå, alle har hengt opp mye dekorasjoner, lys, skumle fjes og greier utenfor. På fredag skal jeg på overnattingsbursdagsparty hos Melissa, lørdag skal vi sikkert bare være hjemme og gi godteri til ungene som kommer på døra, søndag skal Fro ha et Halloweenparty med fult av folk, og mandag har vi fri fordi det er dagen etter Halloween. Denne helga blir SWEET! Jeg bestemt meg for å være Catwoman! Brianna skal være Hannah Montana, Shari skal være Uncle Sam, Samantha skal være sailor, Marissa skal være nerd, og Danelle skal være belly dancer. Alle jentene var og kjøpte kostymene sine i går, men jeg var hjemme fordi jeg ikke følte meg helt bra. Derfor skal Brianna ta meg med på kjøpesenteret på lørdag i stedet.

Og dere! Dere vet slik man ser på Mean Girls, hvor man kjøper godteristenger på skolen og velger hvem de vil sende de til? Sånn gjør de på skolen denne uka! Man kan kjøpe "Halloween Grams" på skolen, så skriver man en liten lappe, og legger de i en eske, så deles de ut (vet ikke helt når). Jeg var helt ÅÅÅÅH, dette har jeg jo sett på film! I morgen er det Colloboration Day på skolen, altså slipper vi ut en time tidligere. HURRA, motivasjon til å våkne opp i morgen tidlig!

Oh well.... Nå skal jeg inn på naborommet og trøste Brianna som nettopp knakk av en bit av tanna si, hæhæ. Vi satt ved middagsbordet, så sitter Brianna og fikler borti tanna si, så hører jeg bare "F***, MY TOOTH JUST BROKE!!!!". Etter en liten stund:

Brianna: Can I brush my teeth, or do you think it'll fall apart?

Bernie (vertsfaren min): Well, maybe if you brushed your teeth, they wouldn't be falling apart!

Haha, steike altså. De får meg alltid til å le. I dag lot jeg Brooke Lynn knipse litt rundt med kameraet mitt, og hun fanget meg i det jeg var ute og tømte søpla, haha:

Tenkte kanskje å ha en spørrerunde siden dere lurer på så mye, så svarer jeg på det jeg føler jeg ikke har svart på før! Hvis det er noe dere lurer på, kan dere alltids bla tilbake i arkivet, eller bruke den lille søkeboksen min for å finne det du leter etter også. Er dere interessert i spørrerunde eller?

EDIT: HERREGUD DERE, dette ER ikke selve spørrerunden, den kommer selvfølgelig i et innlegg for seg selv, så ikke still spørsmål på dette innlegget!

Jeg savner mammaen min.

Dato: 26.okt.2010 | Tid: 02:55 |

Nå som det begynner å bli høst, det er kaldere ute, og stemningen er dystrere, er det ikke så kjekt å sitte på den andre siden av jordkloden. Det er vanskelig å ikke kunne gå inn på stua og to smilende fjes sitte i sofaen, å høre flammene og vedkubbene knitre i peisen, å se verdens fineste hund varme seg på saueteppet sitt, å se tente lys i vinduskarmene, og å høre den gode stemmen din som sier "heia, pia mi!" hver gang jeg kommer inn i rommet. Det er nå jeg skulle hørt "skal du ikke ha på deg et skjerf, da?" når jeg gikk ut av dørene, og fått en sms som sa "vil du at jeg skal lage boller og kakao til du kommer hjem fra trening?". Det er på denne tiden vi skulle gått på byen og lett etter vinterklær til meg sammen, mens vi småløp gjennom snø-fnuggene fra bilen og inn på butikkene. Jeg skulle ønske du var her så jeg kunne gi deg en stor klem og fortelle deg hvor glad jeg er i deg, mens du strøk meg på ryggen og sa at alt kommer til å gå bra til slutt. Jeg kjenner at jeg gruer meg til jul. I år blir det ikke noe snø å se utenfor vinduene, jeg kommer ikke til å høre norske julesanger fra stua, jeg kommer ikke til å ha muligheten til å løpe opp i kjøleskapet og ta med meg julebrus ned på rommet, og jeg kommer ikke til å få se bikkja som febrilsk prøver å få av seg den røde sløyfa jeg alltid prøver å knyte rundt halsen på henne.. Jeg kommer ikke til å sitte under juletreet på julaften og pakke opp alle gavene fra nære og fjerne, og på 1. juledag kommer jeg til å være den med færrest pakker under treet. Jeg kommer til å savne pepperkakene, kakemennene, bollene og vaniljehornene du lager. Det kommer til å være rart å drikke annerledes kakao, for det finnes ingen som lager så god kakao som du gjør.

Det er på dager som dette jeg virkelig kunne trengt mammaen min her.

Girls night out

Dato: 24.okt.2010 | Tid: 11:27 |

02:27

Hadde det artig i kveld, jentene er så herlige. Kom nettopp hjem nå, skal se siste episode av fruene, så skal det soves!


FV: Marissa, Vanessa, Hedda, Alyssa, Lizz, Melissa og Gissell. (Si navnene høyt for deg selv og hør hvor like alle høres ut, haha, bortsett fra mitt).

God natt!

Pink Party

Dato: 24.okt.2010 | Tid: 05:24 |

Da kom jeg nettopp hjem fra kjøpesenteret med Brianna og to venner av henne. Dro dit egentlig bare for å kjøpe sminke og børster, siden den helvetes katta tygger i stykker alt jeg eier.. Så nå har jeg fått freshet opp sminkebagen min litt.

Jeg er forresten desperat for tiden. Visste dere at Spotify ikke er tilgjengelig i USA enda? Det skulle man ikke trodd. I kveld er det Pink Party hos Vanessa, alle skal altså ha på seg rosa! Skal ta maaange bilder.

Halloween Dance

Dato: 23.okt.2010 | Tid: 10:24 |

01.44

Kom nettopp hjem etter å ha danset i ett sett i 5 timer nå, er dødssliten. Folk var steinville. Alle skolefestene er alkoholfrie (her er de LITT mer nøye på det enn hjemme i Kristiansund, da, kan man si), måtte gjennom rene sikkerhetskontrollen før vi fikk gå inn. Fikk ikke tatt så mye bilder, men noen ble det tatt:Nå skal det soves, og i morgen drar jeg til Modesto med Brianna! So long.

Food Court Day

Dato: 23.okt.2010 | Tid: 00:52 |

Det var Food Court Day, nok en gang, på skolen i dag. Det vil si at skoleplana er STAPPA FULL med mat. Kun junk så klart. Cinnamon rolls, pizza, jamba juice, in n out burger, breadsticks fra pizza plus, alt dere kan tenke dere. Elsker disse dagene, haha. Skolen hadde også satt opp bokseringer, hoppeslott, klistrevegger (man hadde på seg en drakt, hoppet på en vegg i et hoppeslott, så satt man fast), og myyye slikt. Det var veldig artig.


Brianna og Marissa.


Shari.
Josh.


Jose og Shari.


Jose.


Danelle.


Sammy.


Freddy, Danelle, Chris og Simote.


Efrim (bak) og Freddy.


Jose i kjent positur..
Melissa.


Josh og Shari.

I går var jeg på Bella Luna og tok en pedikyr igjen. Det er så gooodt. Jeg satt i massasjestol, føttene mine var i turkist og kokvarmt vann, mens Jessica masserte, skrubba og stod i. Blir alltid så fornøyd der, men neste gang tror jeg jeg skal prøve noe annet enn fransk.

Akkurat nå sitter jeg på rommet mitt og venter på at Frustrerte Fruer-episoden min skal laste seg opp, mens jeg hører på at Brianna ler seg ihjel (alene) nede på stua av That 70's Show... Haha. Gleder meg veldig til i kveld, først blir det footballkamp, så bærer det til Halloweendansen på skolen. Etterpå vet jeg ikke hva vi finner på! Det eneste jeg vet er at akkurat nå skal jeg sove litt, so long!

Mine amerikanske venninner

Dato: 22.okt.2010 | Tid: 07:49 |

Dere lurer kanskje på om Shari, Sam, Danelle og Brianna er de eneste jeg henger med, og det er det ikke. Det er de fire som har blitt de aller, aller, aller nærmeste venninnene mine, men jeg har også mange andre nære venninner som jeg har blitt veldig glad i.

Marissa.


Melissa.

Vanessa.


Jessica


Desiree.

Var hos Melissa i dag. Vi lagde 18 t-skjorter til Halloweendansen i morgen. Alle i gjengen har en bokstav, og tilsammen står det "Best Friends Forever". Vi kjøpte sorte t-skjorter og malte dem med navnene våre og andre søte ting. Skal ta masse bilder i morgen! :-)

"Are you from Norwegia?"

Dato: 21.okt.2010 | Tid: 07:36 |

Jeg har fått så mange kallenavn siden jeg kom hit. Nesten ingen kaller meg Hedda, de kallenavnene de bruker mest er "Flawless", "Norway", "Norweezy", "Dollface" og "Knockers" haha.... Synes bare det er artig jeg. Enda artigere er det når folk tror jeg kommer fra "Norwegia". Folk her er så koselige, tenk om alle på skolen min i Norge var slik som de er her liksom! Alle er bestevenner med alle, selv om det går 1400 elever på skolen min. Folk er også veldig utadvendte og vennlige, jeg elsker amerikanere. Får fortsatt en del dumme spørsmål:

"So you speak European, right?"
"Do you guys wear eskimo jackets and uggs all year long?"

Åpenbart tror de at det er snø året rundt, at vi nesten fryser ihjel, at vi bare spiser fisk, at vi alltid er innpakket i store jakker, at alle har blondt hår, at alle er pene (generelt sett er det jo faktisk sant), at vi er rike og at vi fester mye.

Noe annet jeg har lagt merke til, er at amerikanere er VELDIG strenge på dette med å ha gutter på beøsk. Her i huset er det ikke lov for noen å ha gutter opp i andreetasjen, det er ikke lov å ha gutter på besøk når foreldrene ikke er hjemme, og det er DEFINITIVT ikke lov til å ha gutter på overnatting what so ever, selv om det så er kjæresten din. Foreldre som lar barna sine ha kjæresten på overnatting blir sett på som dårlige foreldre, og det er liksom litt skam. Så jeg må si jeg fikk meg et sjokk da jeg spurte Judi om Håkon kunne komme på besøk:

Hedda: My boyfriend wants to come visit, would that be fine by you?
Judi: Yeah, that's fine.
Hedda: Good! He could just sleep in my room since my bed is huge.
Judi: HAHAHAHAHA.
Hedda: What?
Judi: There is NO way he's sleeping in your bed, honey.
Hedda: Alright then, he can sleep in the guest room.
Judi: No no no... He can't even stay in the same house, he would have to stay at Shari's.

Det synes jeg er litt sykt, men ungene her er vant til det, og synes det er helt sykt at jeg har fått lov til å overnatte hos Håkon siden jeg var 15 år. Hva synes dere om dette?

Nå skal jeg se Frustrerte Fruer, og så legge meg. I går kveld sovnet Brianna med ansiktsmaska si, hun er så søt.

Natta!

Når Hedda er borte danser katta på bordet

Dato: 20.okt.2010 | Tid: 08:34 |

HERREGUD. Jeg har offisielt funnet synderen til utslettet jeg fikk i fjeset av sminken min! Katta. Akkurat i det jeg var i ferd med å saksøke BareMinerals.. Har tre ganger på rad tatt henne i å tygge/klore på sminkebørstene mine nå, og jeg er allergisk mot kattespytt, jeg får utslett over hele fjeset av det.

Så hun sover her i natt for å si det sånn.

Ellers har jeg vert syk i dag, og det eneste jeg har gjort er å se White Chicks og Mean Girls med Brianna, jeg har vært på butikken og kjøpt masse potetgull og frukt, jeg har vært på Baskin Robbins og spist Reeses-is og mangosmoothie, og nå var nettopp Brianna og jeg på Tacobell fordi jeg hadde abstinenser. Og jeg klager over at amerikanere spiser junk... Oh well.


Nydelig og sminkeløs..

Nå kom jeg nettopp hjem fra Savemart med Brianna, vi måtte kjøpe kattemat fordi hun kom på at hun har glemt å fôre katta si på en og en halv dag...

Nei ass, jeg vet ikke hvilke innlegg dere vil ha, jeg. Inspirerende innlegg om det å dra på utveksling, eller bare hverdagslige og tilfeldige innlegg? Nå hopper jeg til sengs! Nattaaa.

Et fint minne.

Dato: 20.okt.2010 | Tid: 00:11 |

Det var en sommerkveld i juni 2008, jeg var 14 år. Jeg hadde på meg mørkeblå dongeritights fra Bikbok, og den hvite toppen jeg alltid brukte. Jeg gikk hjem til deg, det var den første gangen jeg var på besøk. Familien din hadde invitert meg på middag, det var spagetti husker jeg, og foreldrene dine hadde et vennepar på besøk. Må ikke glemme å nevne at det var den beste spagettien jeg noen gang har spist. Jeg husker jeg syntes familien din var så koselig. Mora di var det søteste mennesket jeg hadde møtt, og faren din fikk meg til å le konstant. Huset ditt var også veldig pent og koselig innredet. Etter middagen viste du meg vei opp til rommet ditt. Du hadde tent lys over hele rommet, det stod skåler med jordbær og is, sjokoladekake med kokosstrø, små skåler med vingummi og to store flasker med brus på skrivepulten din. Hvem skulle tro du kjente meg så godt? Du hadde leid en skummel film, slik jeg hadde bedt deg om. Jeg sa det var fordi jeg likte skumle filmer, men sannheten var at jeg kunne late som jeg ble redd og ha en unnskyldning til å holde deg i hånda. Vi la oss under dyna i senga di. Begges hender var klamme, og vi var begge skjelvne i stemmen. Vi lå begge og lata som vi fulgte med filmen, men begges hoder var fullstappet med så mye sommerfugler og nyforelskelse at det ikke var plass for å få med seg innholdet i filmen. Du åpnet arma di og jeg gled inn i armkroken din, jeg kjente hjertet mitt banke fortere enn noen gang, og en følelse av lykke fylte kroppen min. Etter en liten stund, snur jeg meg rundt og ser deg inn i de nydelige blå øynene dine. Du smilte forsiktig til meg, og strekte deg mot meg og kysset meg for første gang. Jeg var så glad, jeg følte meg som verdens heldigste. Noen timer, kyss og søte ord senere, var det tid for at jeg skulle dra hjem. Du fulgte meg ned, ga meg en klem og sa at jeg var veldig fin. Så snart døra klappet igjen bak meg, og jeg hadde gått 4 skritt, tikket det en melding inn på mobilen min. "Jeg savner deg allerede" stod det.

Positivt/negativt ved å dra på utveksling

Dato: 19.okt.2010 | Tid: 01:36 |

En leser ville at jeg skulle skrive ned de positive og negative sidene ved å være på utveksling!

Først kan jeg si 10 positive/negative ting generelt:

Man lærer å snakke et helt nytt språk flytende.
Man lærer utrolig mye om andre kulturer, og får en videre forståelse for omverdenen.
Man får venner for livet.
Du lærer å sette pris på de menneskene og tingene du har i hjemlandet ditt.
Det gjør seg veldig godt på en jobbsøknad senere i livet.
Du lærer å bli selvstendig, ansvarsbevisst og modnes veldig i løpet av året.
Man får et inntrykk av hvordan det er å bo vekke fra de man elsker.
Du får ta del i hvordan et helt annerledes folkeslag lever.
Det kan være godt å komme seg vekk hjemmefra for å tenke over enkelte ting.
Du får lært andre mennesker om din egen kultur og levemåte.
Du lærer vanvittig mye om deg selv i løpet av året, hvordan du takler visse situasjoner etc.

Det er veldig dyrt.
Man må være sterk for å kunne takle å leve et helt år vekke fra familien sin. Man innser at mamma og pappa kanskje ikke er så jævlige likevel!
Hele året ditt kan bli en katastrofe om alt skjærer seg med tanke på venner, vertsfamilie og skole.
Om du skal ha året tellende, er det veldig hardt å begynne rett på 3.året når du kommer hjem, siden du har mistet et års pensum.
De aller, aller fleste går opp i vekt.
Det stilles ganske høye krav til karakterer på skolen, og stryker du i ett eneste fag, må du gå om 2.året.
Utvekslingsorganisasjonenes regler er veldig strenge, og man må vite at man greier å følge dem.
Man vet aldri om vertsfamilien du får matcher deg, og det er ikke bare bare å bytte familie.
Det er mange dager som er ufattelig tunge, og du kommer til å være veldig nær å sette deg på flyet hjem.
Det å følge undervisningen på et helt fremmed språk kan være veldig vanskelig.

I mitt år så langt:

Jeg har fått meg verdens beste venninner!
Jeg har allerede blitt mye bedre i engelsk, og vet at jeg kommer til å få fordeler av dette senere, blant annet når jeg flytter til England for å studere etter VGS.
Jeg bor hos en helt fantastisk familie!
Jeg synes det er veldig spennende å lære om hvordan amerikanerne lever, hvilke verdier da har osv.
Jeg har fått opplevd veldig mye.
Jeg har lært vanvittig mye om meg selv, jeg vet nå mer om hvordan jeg reagerer på ting, hva jeg gjør i enkelte situasjoner, hva jeg ikke takler, hva jeg liker etc.
ALT ER BILLIG!
Det har gått mer opp for meg hvor mye jeg setter pris på begge familiene mine og kjæresten min i Norge.
Jeg har aldri lekser, og skolen er EASY bortsett fra engelsk og økonomi (mange begrep.)
Dagene går mye fortere unna enn hjemme i Norge.


Jeg har hatt veldig mye problemer med hjemlengsel.
De første fire ukene gråt jeg meg selv i søvn hver kveld fordi jeg savnet de hjemme.
Jeg måtte bytte vertsfamilie, noe som var både en ekkel og pinlig opplevelse for meg.
De spiser bare junk her, det er faktisk sant altså.
Man må tenke mer over hva man bruker penger på.
Jeg savner venninnene mine mye, de som kjenner meg ut og inn.
Jeg har fått et ekstremt dårlig norsk ordforråd, og hver gang jeg snakker norsk må jeg tenke over hva jeg sier.
Skoledagene er likedane, timene er i samme rekkefølge hver dag, det blir kjedelig i lengden.
Jeg kan ikke bare ringe mamma og pappa når som helst (selv om de sier jeg kan det.)
Det er utrolig vanskelig for meg å være her når noen av de nærmeste venninnene mine hjemme har det vanskelig, da føler jeg meg egoistisk og skyldig.

Noe annet dere vil ha et innlegg om?

Frisco

Dato: 18.okt.2010 | Tid: 05:35 |

San Francisco var FANTASTISK. Syk by, utrolig mye bakker, knallbra butikker, og mye fint å se på. På lørdagen da vi kom dit, dro vi rett på shopping. Shari kjøpte en god del, men jeg fant bare tre ting fra Urban Outfitters fordi jeg tenkte jeg skulle spare pengene til jeg skulle på det syke kjøpesenteret dagen etter. Vi tok masse bilder, lo mye, fikk stygge blikk fordi butikkalarmen i ALLE butikkene gikk av så snart vi gikk ut/inn i butikken, snakket om alt og ingenting, og kosa oss veldig mye. Senere på kvelden dro vi på restaurant, vi satt utenfor på en liten oppvarmet terrasse, så presterer Denise å kjøre stolbeina utenfor kanten og FALLE bakover, så hun lander rett på bakken. Shari og jeg lo så vi trodde vi skulle pisse oss ut, og det gjorde for så vidt resten av folkene på restauranten også. Etterpå dro vi til et sted for å ta bilder av byen, og senere dro vi på hotellet, hvor vi alle sluknet med en gang. HERREGUD så kaldt det var der, jeg frøs ihjel og skal innrømme at jeg klaga litt i slutten..

Hedda: OHMYGOOOD IM FREEEEZING!!!
Denise: Shut up, you're from Norway and you're cold!?! Stop whining, you're used to this!
Hedda: Well that doesn't make me a freakin' polar bear! I thought I had come to California....

I morges da vi var på vei til sentrum ble Shari skikkelig syk, og vi måtte ta henne med på sykehuset. Legene tok mange prøver av henne, og kjørte et langt sabla RØR opp gjennom nesa/hjernen på henne. Haha, Shari brølte ut "HOLY FU**!!!!!!" fordi det var så ekkelt. Så sluknet hun på sykehuset. Donna kjørte meg til kjøpesenteret så jeg kunne shoppe litt imens de ventet på prøveresultatene. Fant meg forresten formal-kjole også, en KNALLFIN (og veldig dyr) en på en butikk i sentrum. Tok bilde av den, men vil ikke vise den til noen før dansen. Gleder meg sånn til å bruke den, den er superfin! Shari kjøpte seg en fra samme butikken.

Litt bilder fra turen:


UMULIG å ta bra bilder av mørk bakgrunn og lyse bygninger ass. Tror jeg trenger et fotokurs.
Haha, gjett hvem?
Donna.


Denise.


Hotellet!


Hotellet hvor presidenten alltid sover.


Hele byen var rene berg- og dalbanen.

Det ble ikke mye shopping, men litt ble det:

"Ikke kjøp noen flere topper nå da," sa mamma. "Neida," sa jeg... Får håpe det ikke blir så lenge til neste gang! Det eneste jeg vet er at vi skal dit på Christmas Shopping i desember, men forhåpentligvis blir det noen turer før det også. Nå håper jeg bare at Shari blir frisk! Alt i alt har jeg hatt en knallbra helg.

SAN FRANCISCO, BABY!

Dato: 16.okt.2010 | Tid: 00:25 |

Da reiser jeg til San Francisco! Skal dit sammen med Shari og mora hennes, vi skal bo paa hotell, og kommer hjem igjen paa sondag. Vi kjorer bil nedover siden det bare er 1,5 timer unna. Det blir saa bra! Vi skal shoppe, shoppe, shoppe, spise masse god mat, flire og kose oss, og selvfolgelig ta mange bilder. Gleder meg til aa se enda mer av California!Onsk oss god tur, da! Blogger saa snart jeg kommer tilbake :-)

Jentene!

Dato: 15.okt.2010 | Tid: 07:59 |

En leser foreslo at jeg kunne skrive et innlegg hvor jeg fortalte litt mer om jentene jeg alltid er sammen med, og det hørtes ut som en god idè. Først og fremst må jeg si at jeg ikke kunne funnet en mer fantastisk jentegjeng. De passer meg perfekt, vi har akkurat de samme interessene, den samme humoren, og jeg elsker å være sammen med de! De er grunnen til at jeg har klart meg så bra gjennom de første to månedene. I love you guys!

Shari

Shari er vel den dere kjenner best til. Hun er den jenta i gjengen alle guttene sikler etter. Hun er ufattelig snill, bryr seg om alle, og stiller alltid opp om det trengs. Hele skolen vet hvem Shari er, og det kan vel trygt sies at hun er den mest populære jenta på skolen. Hun er et av de herligste menneskene jeg har møtt, når vi er sammen er det aldri stille, og vi ler hele tiden. Shari ELSKER junk, hun spiser drittmat, godteri og drikker brus HELE tiden. Noe av det beste hun vet er å shoppe, og hun lar aldri en fest gå forbi henne. Shari er den jenta i gjengen som alltid får meg til å føle meg bra. Jeg elsker denne jenta, og vennskapet jeg har til henne er gull verdt!

Brianna


Brianna er både vertssøstera mi og ei av de nærmeste venninnene mine her. Brianna er syk i hodet! Hun er den tøffe i gjengen, den som havner i catfights og slikt (sist i går, haha!). Hun lar ikke noen fornærme henne, for å si det sånn. I går snakka jeg med henne om ei jente som hadde fått henne i trøbbel, så sa Brianna "IF I'M GOING DOWN, SHE'S GOING DOWN WITH ME!". Brianna ble kronet som Miss Patterson i år, en skjønnhetskonkurranse. Jeg elsker å være sammen med Brianna, vi ler alltid sammen, enten det er fordi vi synger råhøyt i bilen (så kan ikke Brianna halvparten av lyricsene), eller fordi jeg gjør narr av GPS-dama som høres ut som hun har seg når hun forteller retningslinjene.. Brianna blir sykt gretten når hun ikke får mat, det synes vi andre i gjengen er veldig artig, haha. I love you girl! Gleder meg til å tilbringe resten av året sammen med henne.

DanelleDanelle er den artige i gjengen, hun er jenta som alltid er smilende og glad. Hun har den sykeste latteren, man blir glad bare av å høre henne le. Hun er den som alltid kommer med gullkorn og geniale kommentarer. Danelle er den typen som gjør det som passer seg, og driter i hva andre mener. Hun er en av de jentene jeg er "closest" til nå, hun er den jeg har snakket med om alle problemene mine, og hun har alltid gode råd å komme med. Hun engasjerer seg alltid i deg jeg snakker om, og bryr seg veldig. Er så glad i henne!

Samantha


Samantha har definitivt utseendet alle i gjengen misunner, og er guttemagnet til de grader! Sam er den personen i gjengen som er mest laidback og relaxed. Hun tar ting som de kommer, og stresser egentlig aldri. Samantha er sinnssykt søt, og har en veldig bra personlighet. Hun stiller alltid opp når det trengs. Er så utrolig glad for at jeg møtte henne, hun er alltid så smilende og glad, og gir meg alltid komplimenter. Kunne forresten drept for håret hennes. I love my Sammy!

Felles


Noen av de tingene vi i gjengen har til felles er at alle er over gjennomsnittet interessert i hår, klær og sminke, shopping, musikk, dansing, festing og junk. Vi har også alle den samme humoren, vi er alle glade jenter som liker å ha det artig, og vi er som regel alltid der det skjer. Kunne ikke havnet i en bedre gjeng!

I'm a Gill now!

Dato: 14.okt.2010 | Tid: 04:07 |

Jeg elsker den nye familien min. De er så herlige! De passer meg utrolig mye bedre enn den forrige familien. Kan jo fortelle litt om hvordan de er, hva vi gjor på osv. Senere i kveld kommer mest sannsynlig et innlegg om grunnene til familiebyttet osv.

Familien jeg bor hos er meksikansk. Judi og Bernie (foreldrene mine) er sinnssykt artige. De sier mye syke ting, og Judi er like mye ei bestevenninne for meg, som ei mor. Jeg snakker med henne om alt. Bernie er også veldig komisk, og jeg ler av han hele tiden. Vi har det veldig artig sammen! De eier begge et optikerfirma, noe som vil si at jeg får billige kontaktlinser, hihi! 

Judi (og Brianna).

Bernie (og Brianna).

Bradley (broren min på 14 år) er en Freshman på skolen, og spiller amerikansk fotball utenom. Han er veldig koselig!

Brianna (bestevenninna og vertssøstera mi) er 17 år, og går på  cheerleading utenom skolen.

Brooke Lynn (lillesøstra mi paa 8 år) er ekstremt smart for alderen, har foreldrene mine sagt. Hun går på cheerleading utenom skolen også.

Vi har en gartner som kommer og tar seg av hagen, en hushjelp som gjør alt mulig av husarbeid, og en pool guy som tar seg av bassenget! De eneste oppgavene jeg har her i huset er å holde rommet mitt ryddig, og å vaske klærne mine. Det gjør alle barna her i huset. Jeg er veldig glad for at jeg byttet familie, det var definitivt det riktige å gjøre!

Visste du at..

Dato: 13.okt.2010 | Tid: 04:46 |

- Synet mitt har forverret seg veldig siden jeg kom hit. Jeg hadde -1.5 i linsestyrke, nå har jeg -2.25.
- Jeg skal aller mest sannsynlig til Hawaii med Monica i mars.
- Håkon skal besøke meg her, usikkert når det blir enda, men har fått tillatelse fra familien.
- Noe av det jeg savner aller mest hjemmefra er knekkebrød med brelett og norvegia.
- Emma, bestevenninna mi, kommer på besøk i påskeferien!
- Jeg skal til LAS VEGAS (!!!) med Judi og Brianna i april.
- Jeg snakker langt ifra flytende amerikansk enda.
- Det er fortsatt 30 grader her hver bidige dag, og jeg savner å kunne ha på meg jeans!
- Folk blir helt satt ut og får hakeslep når jeg forteller dem at jeg er fra Norge. Som om jeg var fra Mars liksom..
- Jeg skal til Miami, Florida, med Shari, Samantha, Danelle og Brianna i mai/juni (om jeg får lov for AFS.)
- Jeg skal besøke Jenny (tyske venninna mi) i Bakersfield, som er to timer unna, og vi skal til Los Angeles sammen ei helg.
- I går og i morges fikk jeg et helt voldsomt til utslett av I.D.-sminken min fordi katta hadde tygd på børsta mi.
- I helga har mora til Shari invitert meg med dem til San Francisco på shopping, og jeg skal dra om jeg får lov for Judi og Bernie.


My babyyy. Sykt kosete hund!


The back yard.


Bassenget.
Huset.


Garasjen.

Nå kom jeg nettopp hjem fra dollar scoop med gjengen. Dro med Sam i dag! Tirsdagskvelder samles alltid gjengen for å kjøpe is til $1, SYKT god is. Ellers har jeg bare slappa av i senga sammen med Brianna, og i morgen tidlig skal vi til Turlock for å ta senior pictures. Jeg skal bare være med, det er Brianna som skal fotograferes. Vi dro dit på mandag, men fikk beskjed om å dra hjem fordi vi hadde tatt feil av datoen, haha..Brooke Lynn.

Jeg er så utrolig glad for at jeg hadde guts til å gjøre dette. Tenkte bare å nevne at jeg ser at mange av dere skriver "du har et perfekt liv", "skulle ønske jeg hadde livet ditt", "når jeg skal på utveksling håper jeg at jeg får det AKKURAT sånn du har det nå". Derfor vil jeg at dere skal vite at det er ufattelig mye jeg ikke nevner her på bloggen, det er MYE som har skjedd her i det siste, som jeg velger å ikke skrive om fordi det ikke hører hjemme på bloggen. Livet som utvekslingsstudent er ikke en dans på roser, og selv om jeg generelt sett har det utrolig bra og har vært veldig heldig, så er det bare en bitteliten del av meg jeg viser frem på bloggen :)

Meldt nærmere 40 grader i morgen... DØD.

Love at first sight

Dato: 12.okt.2010 | Tid: 00:50 |

De er så sexy på, ååååh.

En typisk dag i USA

Dato: 11.okt.2010 | Tid: 16:23 |

Først må jeg bare si TUSEN takk til Kristin som lagde en ny header til meg. Jeg elsker den! Hun er så flink, og har laget headere for Nette Nestea, VOE, Ulrikke Lund og slikt tidligere. Hun tilbyr også å lage headere for andre mot betaling, hun tar 50kr per header. Se bloggen hennes på www.krist.in eller klikk her! Om du legger igjen en kommentar blir hun nok kjempeglad!

Morgen:

06.00: Jeg våkner. Står opp, rettere sagt. Er for så vidt i søvne frem til lunsj.
07.00: Frokost med familien.
07.30: Vi kjører til skolen.
07.55-12.05: Skole.

Formiddag:

12.05: LUNSJ. Dagens høydepunkt, fordi jeg får møtt jentene. Vi møtes alltid på samme stedet, så går vi sammen til bilen til enten Shari, Sam eller Brianna, så bestemmer vi oss for hvor vi vil dra. Vi drar alltid til T&M og kjøper brus først, så drar vi enten på McDonalds, Pizza Plus, Subway, Taco Bell eller Jack In The Box. Min favoritt er taco bell. Om noen dra til USA, lov meg at dere prøver cinnamon twists fra Taco Bell. You'll fall in love, I swear to God.
12.50-14.55: Skole.

Ettermiddag:

15.00: HOME. Da vandrer jeg gjerne rundt i huset, snoker i skap etter noe søtt, tar litt bilder, bader litt i bassenget, sitter på Facebook, leser blogger, blogger selv og slapper av på rommet. Så ligger jeg og dør for meg selv til klokka blir 17.30, da møter jeg som regel noen av jentene.

Kveld:

19.30: Middag med familien.
20.00: Lekser (Men jeg har faktisk ALDRI lekser, så det er jo veldig greit. Nevner det likevel, så det skal se ut som jeg gjør noe konstruktivt i hverdagen også...)
22.00: Jeg legger meg. TENK på det. At JEG, som aldri la meg tidligere enn 01.00 på hverdager hjemme i Norge, legger meg klokka ti her. Sender vanligvis litt meldinger med Håkon eller Mamma fordi de nylig har stått opp.
23.00: Jeg sovner.

Utrolig hvordan hverdagen kan være så lik sammenlignet med den norske hverdagen, men likevel være VELDIG annerledes. Tror det er de små tingene som gjør det. Er det noe mer dere vil jeg skal skrive om?

Om det å ha et avstandsforhold til kjæresten

Dato: 11.okt.2010 | Tid: 02:30 |

Før jeg dro til USA, var jeg helt sikker på at jeg ikke ville gjøre det slutt med Håkon. Personlig ser jeg ikke noen grunn til det. Vi elsker jo hverandre, og vi hadde jo funnet tilbake til hverandre når jeg kom hjem uansett. Hva er da vitsen med ett års pause, når man heller kan ha en støttende kjæreste man kan fortelle alt til, og søke råd og trøst til i løpet av året? Når utvekslingsstudenter sier de vil ha pause fordi de vil ha frihet og løsere tøyler, da elsker de ikke kjæresten sin nok, tenker jeg. For om man gjør det slutt med kjæresten fordi man vil ha frihet, er det så man kan fly rundt med andre gutter/jenter uten å få dårlig samvittighet for det. Det er stygt å si det, men det er jo faktisk sant! Det var derfor jeg ikke engang vurderte det. Jeg har virkelig ikke behov for noe mer frihet enn jeg har nå.

Det å ha et avstandsforhold er noe av det tøffeste jeg har opplevd. Jeg har ikke sett Håkon på over 2 måneder, annet enn på Skype. Kan ikke beskrive hvor mye jeg savner han. Så langt har jeg ikke opplevd noen problemer med å ha et avstandsforhold, ser ikke noen negative sider ved det, og jeg vet jeg ikke hadde savnet han noe mindre om vi hadde hatt pause. Jeg føler at Håkon opplever dette året sammen med meg, siden jeg forteller han alt (og det er mye jeg ikke nevner her på bloggen, altså). Han er den jeg går til når jeg vil ha noens synspunkt på hvilket valg jeg bør ta, når jeg trenger trøst, hvis jeg trenger råd osv. Det er flere ganger jeg har ligget og skreket på kveldene, så har jeg ringt Håkon, og han har ikke nølt med å komme på Skype så jeg kunne få snakke med han, selv om det var midt på natta i Norge. Etterpå sovner jeg alltid med et smil om munnen.

Mange sier at man ikke skal ha så mye kontakt med de hjemme når man er på utveksling, fordi det forsterker hjemlengselen. Det synes ikke jeg stemmer i det hele tatt. Jeg synes det hjelper på hjemlengselen å snakke med Håkon. Vi snakker sammen nesten hver dag, det er så godt! Om det så bare er en liten melding som sier "god natt, vennen, jeg elsker deg!" før jeg sovner på kvelden. Personlig synes jeg man skal holde seg oppdatert i den andre parten sin hverdag, og man skal vite hvordan den andre personen har det. Det som er det aller viktigste i et avstandsforhold er tillit, man må kunne stole på kjæresten sin. Jeg vet helt sikkert at jeg kan stole på Håkon, og han vet at det er gjensidig, derfor har ikke det vært noe problem for oss.

Jeg angrer ikke et sekund på at vi valgte å ikke ha pause, og Håkon forteller meg hele tiden hvor glad han er for at vi fortsatt er kjærester også. Er det ekte kjærlighet, holder man sammen i tykt og tynt. Av og til innser jeg hvor heldig jeg egentlig er. Det skal sies at man lærer å sette pris på kjæresten sin når man sitter alene på den andre siden av jorda.

You're close enough to see that you're on the other side of the world to me.

My new home!

Dato: 10.okt.2010 | Tid: 08:08 |

Nå har jeg kommet meg til rette hos the Gill family. Trives veldig godt allerede! Jeg har mitt eget rom, eget klesskap, en stor seng, TV på rommet og alt. Har ikke fått pakket ut helt enda, så jeg tar ikke noen bilder av mitt eget rom nå. Brianna og jeg skal fikse det senere. I går dro Judi (min nye vertsmor) og jeg på kjøpesenteret i Modesto, hvor vi kjøpte inn kostymer og maaasse godteri til bursdagspartyet. Etterpå dro vi på footballkampen i Ceres, hvor jeg møtte alle vennene mine. Den gamle vertsfamilien min var der også, noe jeg syntes var litt ekkelt.. Etter kampen dro Judi, Brianna og jeg på Tacobell, saa dro vi hjem. Vi sluknet med en gang, alle var supertrøtte.

i morges våknet jeg av at Brooklyn vekte meg og ville at jeg skulle ordne håret hennes og sminke henne til bursdagspartyet hennes. Syntes det var så søtt, vet jo ikke hvordan det er å ha småsøsken! I dag har Brooklyn hatt bursdagsparty, temaet var Halloween. Ser mange av dere spør hvordan de feirer Halloween her, og folk er allerede godt i gang med å pynte opp husene sine med gresskar, oransje lys, skumle fjes osv. Om ikke lenge (sikkert allerede helga som kommer) starter halloweenpartyene, det gleder vi oss veldig til. Aner ikke hva jeg skal kle meg ut som, da. De kler seg ikke ut skumle her, her er det mer som karneval liksom. Fritt frem. Forslag?

Her er litt bilder av huset. Har naturligvis snakket med familien om dette, og de hadde INGEN problemer med at jeg tok bilder av huset/dem og la ut på bloggen.


Huset.


Nabolaget.


Hottuben og bassenget i hagen.


Stua.


Datarommet m/ tredemølle.


Hva kaller man dette? Pyntestue?


Spisestue.

Badet mitt.


Cookie.


Bella.


Hoppeslottet i hagen (siden det er Brooklyns bursdag).


Cookie og Brooklyn.

Rommet mitt får dere som sagt se når jeg har kommet meg litt mer i orden. Jentene er på fest i kveld, jeg valgte å bli hjem fordi jeg trenger å ta igjen litt søvn.. Oppdaterer sikkert mer i morgen! God natt :-)

Da flytter jeg!

Dato: 09.okt.2010 | Tid: 00:56 |

I dag da Michele (ventefamiliemor) henta meg på skolen, fortalte hun at AFS hadde ringt og sagt at jeg nå kunne pakke sakene mine og flytte ut så snart som mulig. Dere kan vel tenkte dere hvilken awkward situasjon som oppstod..

Så nå skal jeg pakke ned alt jeg eier, og flytte. Det blir nok en stressende dag.. Nok en gang vil jeg si at det ikke var denne familien som kasta meg ut, det var JEG som ringte AFS, det var JEG som ville bytte vertsfamilie. Synes AFS har gjort en god jobb, de har jobbet raskt og effektivt, og jeg er såå glad nå. Etter hvert kommer jeg nok til å skrive et innlegg om det å bytte vertsfamilie, noe hele 50 % av alle utvekslingsstudenter gjør i løpet av oppholdet!

Stay tuned. Dette er min nye vertsmor og vertssøster (og bestevenninne, haha):Ååååh, I'm excited!

Fan-brev fra fengselsfange i Modesto

Dato: 08.okt.2010 | Tid: 01:17 |

Herregud. Jeg er helt satt ut. For fem minutter siden ropte Mom på meg, hun ba meg komme inn på stua, og var alvorlig i blikket. "Du har fått et brev" sier hun, og gir meg brevet mens hun ser på meg med et skeptisk blikk. Så ser jeg at konvolutten er stemplet med "STAN. CO. INMATE MAIL", som er stemplet for Stanislause County Men's Jail. Fikk frysninger med en gang. Hva har jeg rotet meg borti nå!? Så åpnet jeg brevet, og på innsiden står det:

Hi Hedda Ingeborgvik.

I know you don't know me, but my name is ********: In other words aka *fangenummeret*, an inmate for Stanislause County Men's Jail. I live in Patterson. I'm 23 years young. I got the chance to read the article in the Modesto Bee, coming to America as an exchange student all the way from Norway. Wow!! That takes a lot of courage. I mean, it's a big step in life, and it's not easy, especially being away from the people you love the most. Trust me, I felt for you when you said "It's not smart to get into the habit of talking to your family every day, It felt like I was standing with one foot here, and one foot in Norway". I am also sorry for imposing or disturbing and frightening you by sending this letter. I'm just at the wrong place at the wrong time. I bet, you've made a million friends by now. I wish I was part of that million friends, because in here people see me differently. As of friends sieze to excist.... Well I hope you reply to this letter, and thank you for the time. By the way, my name is pronounced ********, but with a Z, yes, likie the Jappanesse Warrior. I know, lol....

PS. I hope you don't think less of me, and or a freak, because I'm an inmate. I'm just an irregular guy, enjoying the finner things in life. Your name is amazingly beautiful. Sincerely *****.


Velger å ikke nevne navnet hans. Ble nesten litt rørt, samtidig som jeg fikk vondt inni meg. Har det med å synes synd på slike. Har lyst til å skrive tilbake til han, tenk så sørgelig det må være i fengselet. Men tror ikke vertsfamilien min hadde satt så stor pris på det.. Hva ville dere gjort?

Sugarland - Stuck Like Glue

Dato: 06.okt.2010 | Tid: 02:22 |

Av en eller annen grunn gjør denne sangen meg så glad at jeg begynner å grine, så derfor vil jeg dedikere den til verdens fineste kjæreste som er hjemme i Norge og venter på meg! Han er min bedre halvdel. I love you, always and forever.

Absolutely no one that knows me better
No one that could make me feel so good
How did we stay so long together?
When everybody, everybody said we never would
And just when I, I start to think they're right
That love has died..

There you go making my heart beat again
Heart beat again, heart beat again
There you go making me feel like a kid
Won't you do it and do it one time?
There you go pulling me right back in
Right back in, right back in
And i know I'm never letting this go

I'm stuck on you, woah woah
Stuck like glue
You and me, baby, we're stuck like glue
Woah woah, stuck like glue
You and me, baby we're stuck like glue

Some days I don't feel like trying
Some days you know I wanna just give up
When it doesn't matter who's right
Fight about it all night, had enough
You give me that look;
"I'm sorry baby, let's make up"
You do that thing that makes me laugh
And just like that..

There you go making my heart beat again
Heart beat again, heart beat again
There you go making me feel like a kid
Won't you do it and do it one time?
There you go pulling me right back in
Right back in, right back in
And i know I'm never letting this go

I'm stuck on you.

Barcelona 2010.

<3

En liten videosnutt, haha

Dato: 05.okt.2010 | Tid: 15:59 |

Shari, Denise (Shari's mom) and me. Dryge da vettu.

Litt om hva amerikanerne synes om oss nordmenn

Dato: 05.okt.2010 | Tid: 04:43 |

Noe jeg synes er artig, er hvordan de amerikanske venninnene mine ser på folkene i hjembyen min. I helga viste jeg dem bilder av de jentene i Kristiansund folk generelt synes er veldig pene, og de guttene folk flest synes er fine, og de var helt sjokkert. "Synes dere virkelig at blondt hår er pent!?", "Hvorfor bleker så mange håret sitt helt hvitt?", "Tuperer alle håret sitt sånn?", "Synes dere det er fint å være så brun?", "Hvorfor har guttene blondt hår?". De synes de som er naturlig pene med mørkt hår og minst mulig sminke er penest. Så noen av jentene jeg viste dem falt i smak! I tillegg synes de vi kler oss som vi skal på Winter Formal hver gang vi er ute på fest, og det er jo faktisk sant. Her kler folk seg casual på fest, mens hjemme pynter vi oss faktisk helt ekstremt! Her går de aldri med kjoler og pumps på fest til kompisen liksom.. Så jeg savner litt å stæsje meg skikkelig opp.

Ellers er jeg sjokkert over hvor lite baksnakking det er her. Det er så GODT, herregud. Her går folk heller rett opp i trynet på hverandre og sier hva de mener, i stedet for å sitte og slenge dritt til venninnene sine. Noen som har innsett at det ikke er til noen nytte! Altså, om noen av venninnene mine misliker ei jente her, sier de kanskje "she's a fu***** slut" til oss i gjengen, men det er ikke sånn at de går dypt inn på alt de hater ved henne, alt som er stygt på henne, kommenterer anonymt på bloggene/myspacene til hverandre og slikt.

Ser forresten at dere synes venninnene mine er veldig pene, og jeg er helt enig. Alle de nærmeste vennene mine her er helt utrolig pene! Jeg forteller dem hele tiden alt det fine dere kommenterer om dem her på bloggen, og de blir så glad. Dere er så søte! Jeg er så glad for at jeg valgte å komme hit. I skrivende stund angrer jeg ikke et sekund! Men jeg har jo de stundene hvor jeg gjør det også.. Heldigvis blir de bare færre og færre. Alle har høstferie i Kristiansund nå, JEG VIL HA HØSTFERIE OGSÅÅÅ... Men nå har jo vi Thanksgiving coming up i slutten av november, da.

Har jeg noen lesere som har blitt inspirert til å dra på utveksling eller?


Pakke fra verdens beste foreldre.

Dato: 05.okt.2010 | Tid: 00:41 |

Endelig kom pakken jeg hadde venta på fra Mamma og Pappa. Ble så glad at jeg nesten begynte å grine litt. Kjenner hvor mye jeg faktisk savner dem! Hadde en drøm i natt, hvor jeg satt rundt middagsbordet med vertsfamilien min, så hører jeg en kjent stemme, snur meg rundt, og der står Pappa og smiler. Jeg løp og kasta meg i armene hans, og var lykkeligere enn jeg har vært på lenge. Så våknet jeg og innså at alt bare var en drøm, derfor har jeg vært litt deprimert i dag. Utrolig hvordan drømmer faktisk kan påvirke resten av dagen din. Jeg er så glad i foreldrene mine, de er de beste menneskene jeg vet om i hele verden.Tusen takk!

Og så bare... HEY, enda en pakke! YEAH!!Hårproduktene mine! Sjampo, balsam, leave-in-kur og vanlig kur. Betalte seriøst bare 300kr inkludert frakt! Bare kuren der koster jo egentlig 450kr i Norge.

EDIT: HERREFAEN det der er såååå typisk meg. Hadde naturligvis ganget prisen med 6 (dollar) i stedet for 10 (pund), så nå fant jeg ut at jeg faktisk betalte 540kr i stedet for 300kr... Gud :-) Husker jeg og søskenbarnet mitt, Fredrik, gjorde det samme på vei hjem fra New York engang. Hamstret klær på flyplassen i London, betalte og var storfornøyd med billig kjøp, så fant vi ut at vi hadde ganget med 5 i stedet for 12. Haha!

Rockerparty

Dato: 03.okt.2010 | Tid: 23:55 |

Vi hadde det sykt artig i går. Startet kvelden hos Danelle, hvor vi alle fant frem klærne vi skulle ha på oss osv. Temaet var "rocker", så vi hadde på oss revnede t-skjorter, rød lebestift, hansker, naglebelter, tegnet stjerner i fjesene våre osv!

Og haha, steike så bra Brianna er. Vi satt i bilen, så sier hun bare "I wanna fall in love tonight. Everybody cross your fingers!!".

Friday night

Dato: 02.okt.2010 | Tid: 10:56 |

Har vært på shopping med jentene i dag. Kjøpte bare en t-skjorte og et skjørt, mens jentene fant seg mye fint. Siden det var Central Valley Game i dag (football), valgte vi heller å dra på den enn på Giants-kampen. Vi var en stor gjeng som dro (her drar man aldri bare to og to altså), og vi hadde det veldig artig. Endte kvelden på In N Out, BESTE burgeren i verden ass. I morgen kveld har en kompis avskjedsfest, vi gleder oss sykt.

Over til dagens bilder.

Brianna er jenta i den blå tubetoppen og det sorte håret, det er den nye vertssøstra mi! Og ja, hun er en av de beste venninnene mine her. Gleder meg veldig! Nå ligger Shari og purker og sover ved siden av meg, og jeg sliter livet av meg med å slå av TV'en..

Just another day with my awesome American friends

Dato: 01.okt.2010 | Tid: 02:38 |

Vi dro ut på landet og kjørte motorsykkel og ATV i dag, SYKT artig. De med førerkort kjørte, og vi andre satt på. Haha. Men så fikk jeg heteslag etter 1,5 timer ute i sola, så vi måtte dra hjem... Så nå ligger jeg i senga til Shari mens hun vasker badet! I morgen er det minimumday, så vi er ferdig 12.00. Skal til John rett etterpå med en haaaug folk og bade. Det er så varmt her for tiden.. Gleder meg litt til det blir jeans- og genser-vær.

Bare i tilfelle noen reagerer på det: Vi brukte SELVFØLGELIG hjelmer, alle bildene ble tatt før vi begynte å kjøre, så vi hadde ikke hatt de på oss enda.

Nå skal vi kjøre på butikken og kjøpe frukt og smoothies, så skal jeg vente hjemme hos Shari mens hun er på foreldresamtaler på skolen. Denne helga er det snakk om at vi skal til San Francisco på lørdagsmorgenen, bare dagstur siden det er så nærme. Vi har tenkt oss på Giants-game, stranda i Santa Cruz, og muligens shoppe litt. The Giants er forresten et sykt populært baseballteam her, det er veldig stort å dra på de kampene. Men ingenting er sikkert enda, må snakke litt med familiene våre osv først.

Nååå roper Shari at hun er klar til å dra. ADIOS!

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits