Å reise fra kjæresten for å dra på utveksling

Dato: 30.apr.2011 | Tid: 08:38 |

Jeg har skrevet noe om dette før, men får stadig flere spørsmål om det i kommentarfeltet og på mail, så tenkte å skrive et nytt innlegg for å gjøre det klart. 

Jeg vet ikke om jeg har fortalt det før, men da jeg søkte hos AFS for første gang, endte jeg opp med å avbryte søknaden min fordi jeg ikke trodde jeg kom til å takle å reise fra Håkon. Det gikk ikke lenge før jeg innså at jeg ikke kan la noen stoppe meg fra å leve ut drømmene mine. Jeg elsker han jo ikke noe mindre fordi om jeg er på den andre siden av jorda og lever ut drømmen min, og vi kommer fortsatt til å være sammen når jeg kommer hjem. Håkon støttet meg, og jeg valgte å reise. Han hadde veldig lite lyst til at jeg skulle dra, men var - og har vært et helt fantastisk støtteapparat gjennom hele prosessen, fra den dagen han kom løpende gjennom sikkerhetskontrollen etter meg på Gardermoen fordi han ville holde rundt meg en siste gang, til den dag i dag. Jeg visste at forholdet vårt var sterkt nok til å klare det. Så det ER mulig, dere, om dere har tro på forholdet deres!

Jeg vet at mange av dere virkelig kunne tenke dere å reise ut og oppleve verden, men kjæresten stopper dere fra å gjøre det. For det første er du enda ung, du er 16-17 år, hvorfor la en flørt (for alt du vet, let's be real) stoppe deg fra å reise ut og gjøre noe du alltid har drømt om å gjøre, noe du virkelig har lyst til, og noe du kunne lært så vanvittig mye av å gjøre? Du har kun ett liv, LEV det. Er det meningen at du og kjæresten skal være sammen, er dere fortsatt sammen om 40 år, og da kan dere sitte der, 67 år gamle i gyngestolen og du kan tenke faen at jeg ikke tok det ENE året av livet mitt på utveksling, tenk at jeg ikke grep sjansen når jeg hadde muligheten. Et annet argument er at det er jo en vinn-vinn-situasjon for deg om du drar. For det første får du leve ut drømmen din, og for det andre setter du virkelig forholdet deres på prøve, og finner både ut om dere er sterke nok - og glad nok i hverandre til å takle det. Hvis h*n ikke unner deg å reise vekk for å oppleve noe så sykt som et utdanningsår i utlandet, eller at h*n ikke vil vente på deg til du kommer hjem, da var h*n jo ikke verdt det i utgangspunktet. You win, for hvem vil vel ha en kjæreste som ikke støtter deg i tykt og tynt, og som ikke vil deg ditt aller beste?

Likevel må jeg advare om at det er veldig utfordrende og vanskelig til tider. Sjalusien kan lett ta overhånd, det kan bli mye misforståelser og krangling over idiotiske bagateller, men man finner fort ut at det er så mange andre ting som er viktigere enn å krangle over et bilde på Facebook.. Savnet kan også gjøre veldig vondt, men det er faktisk noe man venner seg til, tro det eller ei. Et annet argument er at, i tillegg til at du tar det riktige valget ved å reise, lærer du også utrolig mye om deg selv, og finner ut hvor bra du greier deg på egen hånd. Nå kan ikke lengre kjæresten din være der for deg (slik som før) når du trenger det, og du må lære deg å takle ting selv. Det er godt å vite at jeg ikke er avhengig av noen som helst for å klare meg, jeg er selvstendig, og det er veldig betryggende å vite at jeg har den egenskapen. Det er jo noe av det viktigste i verden. I've got my own back now. Jeg elsker jo kjæresten min og greier ikke se for meg et liv uten han, men om jeg MÅTTE hadde jeg nok klart det.

Jeg vil runde av med å si: ikke la NOEN stoppe deg fra å leve ut drømmen din, fra å gjøre noe du brenner for, noe du virkelig har lyst til.Til syvende og sist er det deg selv du må tenke på. Du må tenke på hva du vil gjøre med ditt liv, og ikke på hva alle andre kommer til å tenke om valgene dine. Har du sjansen, don't think twice!

PS. Ville bare minne dere på at AFS har møte i Kristiansund på Lille-Onkel (kafè) torsdag 5. mai kl. 17.30 om noen kunne tenke seg å bli vertsfamilie for en utvekslingsstudent til høsten! Der vil dere få informasjon om hva det innebærer, hva du må gjøre for å bli vertsfamilie etc. Anbefaler alle som har mulighet til å dra :-)

Universal Studios

Dato: 30.apr.2011 | Tid: 07:27 |

Har hatt en knallbra dag med Bernie, Brad og Brooke Lynn i Universal Studios. Vi så mange show, dro på små "karuseller", prøvde alt mulig, så dyreshow (veldig imponerende!), fikk være med og se hvordan filmer lages etc. Ble ikke noe Harry Potter, siden vi ikke kan dra til to parker på èn gang. I morgen skal vi derfor mest sannsynlig til Hogwarts, og på alligator-tour, iih. Gleder meg! Nå skal vi nede og bade i bassenget litt før vi legger oss. Over til bildene:

 Video fra hvordan de laget Twister:

Day 1 in Orlando

Dato: 29.apr.2011 | Tid: 05:44 |

Dagen i dag har vært fin. Har kosa meg masse, selv om vi ikke gjorde noe spesielt. Byen er forresten nydelig! Startet dagen med å lete etter astmamedisin (har gått tom), men fant fort ut at jeg heller ville DØ enn å betale 1900kr for ÈN inhalator med 50 doser, det er jo bare helt latterlig. Det er da du vet du er i USA.. AFS ville heller ikke dekke kostnadene. Men klarer meg fint altså! Brianna har flyttet på et annet hotell med alle cheerleaderne. Det er jo i den sammenhengen vi er her, fordi Brianna skal konkurrere i Worlds Cheer. Så i dag gjorde vi egentlig ikke annet enn å spise på TGIF, bade i bassenget, sole oss litt, og spise middag på Pizza Hut. Og HERREGUD så mye insekter og krypdyr det er her. I bassenget i dag skvatt jeg så voldsomt av at en klegg beit meg, at jeg spruta vann i trynet på mannen bak meg. Han ble skikkelig sint og spruta tilbake.. På vei ned til lobbyen nå, hoppet en FEIT frosk rett foran føttene mine, og det er firfisler over alt! For ikke å snakke om alligatorene som bare vandrer rundt omkring, og er der du minst aner det. Og jeg klager over edderkoppene på rommet mitt hjemme i Norge.. Haha, Bernie ble forresten spurt om jeg var kona hans i dag. "So you're Bernie! And this must be your wife?".

I morgen venter Sea World eller Universal Studios :-) GLEDER MEG! Føler jeg allerede har blitt mye mer "close" med familien, jeg har blitt så utrolig glad i dem, og har på følelsen at dette kommer til å bli en fantastisk ferie! Starten har i alle fall vært lovende. Håper dere har det bra hjemme i Norge.

Reisen:


Brooke Lynn.


Haha, alltid må jeg dra den for langt.....
Brianna.

Fremme i Florida:


Leiebilen.


Leilighetskomplekset.


Brad og Brooke Lynn.


Bernie.I kveld:


Brad og meg.

Brooke Lynn: "HEDDA LET'S HAVE A PHOTO SHOOT!"

På mandag "flytter" vi til Miami, og skal være der ei uke! Gleder meg VELDIG.

Endelig fremme i Florida

Dato: 28.apr.2011 | Tid: 07:56 |
Hei dere! Flyturen gikk helt ok, og vi er nå vel fremme i Orlando. Presterte å søle hele colaen min MED isbiter over fyren ved siden av meg på flyet, så SOVNA jeg på skuldra hans (årets flause...)! Helt fremmed mann. Da vi gikk av flyet stod en gjeng damer og vinka i vår retning og jeg glisa og gikk bort til dem og sa "Hey you guys know each other?" (altså damene og vertsfamilien min), og damene bare så på hverandre og himla med øynene til meg. Det var da jeg innså at de hadde vinket til de bak oss og ikke til oss, haha.. Vertsfamilien og for øvrig alle andre som så det lo seg halvt ihjel, og jeg følte meg som en jævla idiot, haha.. Jaja. Etter å ha brukt to timer på å kjøre rundt her i Orlando etter hotellet som lå 20 minutter unna utgangspunktet (sånn går det når familien skal ha MEG til å lese kart, pappa du kjenner deg vel igjen!?), har vi endelig ankommet leiligheta, om det kan kalles det. Er stuptrøtt, så blir ikke noe langt innlegg, og jeg hater å blogge fra iPhonen (er ikke Internett her, så får ikke brukt pcn.) Det første som møtte meg var en feit kakerlakk som løp rett mot tærne mine. Jeg hyla og vekte sannsynligvis hele leilighetskomplekset. Etter vi kom inn i leiligheta så vi en svær firfisle/igle på gardina, og da Bernie skulle ta tak i den falt den ned og pilte avgårde i min retning.. Jeg hyla, og vekte vel opp både det ene og det andre igjen. Leiligheta var helt annerledes enn vi hadde sett for oss. Kun ETT soverom med to 120cm-senger, og vi er seks personer.. Så Judi har allerede klaget og sier hun ikke hæler å bo her, så vi bytter leilighet i morgen tidlig. Nå skal jeg prøve å sove, selv om jeg er litt forvirret pga tidsforskjellen, de er 3 timer foran California, og 6 timer bak Norge. Oppdaterer i morgen, god natt!

Sånn sett er jeg litt rar

Dato: 27.apr.2011 | Tid: 04:57 |

Jeg lurer egentlig på hvordan det blir å dra til Florida med vertsfamilien. Hver gang jeg reiser vekk "hjemmefra", blir jeg nemlig litt rar. Om det så er på en helgetur med bestevenninna mi, til syden med kjæresten, eller generelt bare når jeg reiser hjemmefra uten foreldrene mine. Jeg vet ikke helt hva som går av meg når det skjer (kun de første dagene vel å merke). Jeg får tårer i øynene når jeg minst aner det, går rundt med en konstant klump i magen, skjelver, greier knapt sove eller spise, og må ringe mamma og fortelle henne at jeg er glad i henne hele tiden. Føler meg som en idiot nå som jeg skriver dette, men lurer egentlig på om andre føler det likedan som meg. Derfor er jeg litt spent på hvordan det blir å dra til Florida. Forskjellen er jo at denne gangen var jeg jo ikke "hjemme" i utgangspunktet, men bare det å være ute og reise, fly etc. uten familien min gir meg en ekkel følelse. Det er ikke det at jeg får hjemlengsel, jeg får bare en slags dårlig-samvittighets-følelse, av en eller annen grunn.

Oh well, nå drar vi til Oakland hvor vi skal fly videre til Chicago, og så videre til Florida hvor vi lander klokka 22.40 i kveld. PCen er med, så bare følg med! Oppdaterer så snart vi lander.Ønsk oss en god tur, da! :-)

Florida-forberedelser

Dato: 26.apr.2011 | Tid: 05:56 |

Nå kom jeg nettopp hjem fra kjøpesenteret i Modesto. Brianna og jeg dro for å prøve å finne noen shortser, topper og bikinier til Floridaturen. Brooke Lynn ble også med, ettersom vi måtte være barnevakt for henne i dag..Vi vandret rundt i sikkert tre timer, så kjøpte Brianna seg Chipotle og jeg Buffalo Wings, så dro vi hjem. På vei sa Brianna "Brad, run in to Starbucks and ask them for a free water!". Så sier Brad "Starbucks gives out free waters?", og Brianna svarer med "YEAH, duh? Every cafe gives out free water." Så Brad løper inn, og kommer ut igjen med tre vannflasker i hendene, hahahaha. Brianna og jeg lo oss halvt ihjel, Brad hadde misforstått helt.

Kjøpte to topper, et par øredobber og en bikini:


FV: Topp fra Tilly's, topp fra Hollister.


Øredobber fra Tilly's.


Bikini fra Hollister.

Jeg er SÅ klar for å dra til varmere strøk nå! Haha, sitter her i California og maser om at jeg vil til varmere strøk...

Jeg trenger forresten musikktips. Liker ikke bråkmusikk. Helst oppmuntrende sommersanger! :-)

World of chances

Dato: 25.apr.2011 | Tid: 07:48 |

Av og til tar jeg meg selv i å ligge i senga mi og dagdrømme om fremtiden. Hva kommer jeg til å utdanne meg til? Hvor kommer jeg til å være om 10 år? Tenk at vi har så mange muligheter her i livet at noe av det aller vanskeligste vi må gjøre er å velge. I skrivende stund har jeg ikke peiling på hva jeg skal gjøre med livet mitt. Hvor jeg vil bo, hva jeg vil jobbe med, hvor jeg skal utdanne meg.. Jeg har noen forestillinger i hodet mitt, men de virker på en måte så fjerne og uoppnåelige. Jeg vet med sikkerhet at jeg vil reise. Jeg vil reise rundt og se så mye av verden som jeg kan, jeg vil oppleve og lære, og utnytte de naturlige evnene jeg har.

Det er ikke umulig at om ikke lenge..

Bor jeg i en søt leilighet og studerer medier i fantastiske London, har deltidsjobb hos Topshop, spiser Pret A Manger til frokost, Walkers eddikpotetgull til lunsj, og på sitter med en Iced White Mocha i den ene hånda og hånda til kjæresten i den andre, mens jeg ser Lion King på Lyceum Theatre en fredags kveld.


Kanskje befinner jeg meg i Afrika og jobber som løvetemmer. Jeg lever et ekstremt lærerikt og spennende liv, og får opplevd en del av verden jeg aldri før har visst mye om. Jeg kan også ha jobb i Plan, og gjøre alt jeg kan for å hjelpe familier i nød.


Kanskje befinner jeg meg på en nydelig øy i Hellas hvor jeg jobber som reiseleder i Apollo eller Wing, bor i en liten, typisk gresk leilighet i en trang og kronglete gate i en sjarmerende by, og kommer meg til jobb på en rød Vespa. Dagene jeg har fri kan nytes på hvite strender med oppskjært vannmelon på et fat ved siden av meg, og når jeg bestiller lunsj kan jeg bestille chicken souvlaki, siden ingen er bedre på det enn grekerne, og på kveldstid kan jeg gå turer barfot på stranda mens bølgene så vidt fosser over tærne mine.

Ikke er det umulig at jeg tar meg et friår i Florida, hvor jeg jobber på heltid i Disney World. Jeg elsker jo Disney. Jeg kan se-og lære om en helt annen del av USA, jeg kan se alle de fantastiske strendene, utnytte språkkunnskapene mine, dra på haisafari, se alligatorer i elvene, nyte varmen og feste i Miami.


Tenk om jeg ender opp på Manhattan i New York og dagliglivet består av yellow taxis, skyskrapere og designerbutikker på ethvert hjørne. Jeg kunne tenke meg å studere på Gateway College. Eller kanskje studere medier.. På sommertid kan jeg vandre rundt i små shortser og lette topper i Central Park eller Times Square, og på vinteren kan jeg nyte synet av alle de overpyntede julegatene. På kveldstid kan jeg sitte på bar med jentene og drikke cosmos og le til natta tar oss.


Å studere skjønnhet/hudpleie/sminke i Paris høres heller ikke så aller verst ut? Kanskje lære fransk, bo i den nydelige byen full av historie og steder å se, spise crèpes, sykle og hente franske baguetter eller pariserloff hos nærmeste bakeri på lørdagsmorgenen, og slappe av under et stort pledd til idiotiske franske såpeoperaer etter jobb.

Jeg kunne også tenke meg å reise til Italia og lære meg å lage skikkelig pizza og pasta på italiensk vis. Det er det beste som fins! Nydelig språk, generelt hyggelig folkeslag, vakkert landskap og mye sol og varme.


Kanskje utdanner jeg meg bare på en høyskole hjemme i Norge. Så simpelt som det. Kanskje (forhåpentligvis) har skolen et utvekslingstilbud så jeg kan slå to fluer i en smekk, jeg kan reise hjem til en veldig fornøyd mamma i helgene, jeg kan leve i nydelige Norge hvor det meste er kjent, så jeg kan slappe av og konsentere meg om utdanninga mi.

Det er faktisk lov å drømme seg vekk litt. Jeg sier ikke at det jeg nevner her ikke er overfladisk og kanskje en smule urealistisk, jeg drømmer bare.. For du kan gjøre akkurat hva du vil her i verden om du bare går inn for det, har tro på deg selv, og jobber hardt nok for det. Da kan man gjøre ALT. Husk det.

Bilder fra weheartit.

Happy Easter!

Dato: 25.apr.2011 | Tid: 05:37 |

I morges ble jeg vekt klokka 07.00, for da skulle nemlig påskegodteriet deles ut. Skjønner ikke heeelt greia med å måtte stå opp SÅ grytidlig for å få godteriet, haha! Vi fikk en kurv med godteri hver fra Bernie og Judi, så gikk vi og la oss igjen. I dag har familien hatt et stooort selskap. Mexicanske familier har alltid halve byen på besøk når enhver anledning byr seg. Veldig koselig da, mange søte barn og hyggelige folk! Vi grillet mat, så jeg spiste kun litt kjekser og salat, siden jeg ikke liker kjøttet her. Ikke engang kyllingen.. Briannas bestevenninner fra Modesto og Tracy kom også på besøk, så jeg fikk hilset på dem. Fikk tatt litt bilder:Nå venter Frustrerte Fruer, så bærer det hjemme til Ashley hvor Nicole, Ash og jeg skal ha jentekveld! Håper dere har hatt en fin påske, verdens beste lesere :-) Noen ønskeinnlegg?

Every day is a gift, and not a given right

Dato: 24.apr.2011 | Tid: 06:10 |

Nedturer. De overrasker deg stadig vekk. Av og til er de seriøse og veldig ødeleggende, som at noen som står deg nær dør eller at du blir alvorlig syk, og av og til er det bare små bagateller du heller skulle vært foruten, som at du får en parkeringsbot, eller at du stryker på en prøve. Dette utvekslingsåret har definitivt kun handlet om oppturer og nedturer. Nedturene har ikke akkurat vært uoverkommelige og direkte alvorlige, men det skal sies at de har vært utfordrende og tunge, selv om det ikke har stått på liv og død. Jeg skal være ærlig; det er mange ganger jeg ikke har vært langt unna å gi opp, og å komme løpende hjem med halen mellom beina. Det har vært mange tøffe stunder hvor jeg har følt meg helt utrolig ensom og ubrukelig, og hjemlengselen virkelig har fått tårene til å strømme på. Nå som jeg sitter her, 5 uker før hjemreise, må jeg bare si at jeg er utrolig stolt av meg selv. Jeg har kun kommet ut av alle disse nedturene sterkere, mer reflektert, og definitivt mer takknemlig for alt det jeg har, som jeg ikke egentlig tenkte over da jeg hadde det tilgjengelig rundt meg hele tiden. Jeg har innsett at Kristiansund ikke lengre bare er den lille, kjedelige, dramatiske drittbyen jeg refererte til den som før, mamma og pappa er ikke lengre et par irriterende, bedrevitende foreldre som alltid skal stikke nesa si i mine saker, og Atlanten VGS er plutselig kanskje ikke så aller verst likevel? Man lærer å få et helt annet syn på de hverdagslige tingene/personene man var så vant til å ha rundt seg til enhver tid, når man ikke lengre har de like tilgjengelige. Det er det nedturene i livet er til for; for å gjøre deg sterkere, for å få deg til å åpne øynene litt, for å få deg til å innse hvor heldig du faktisk er, og for å få deg til å tenke at "tenk om livet mitt var slik hele tiden, tenk om jeg ikke greide å komme meg gjennom dette?", men mest av alt for å få deg til å sette pris på det du har, og akseptere livet ditt som det er. For det kunne nok ALLTID vært verre!

Noe jeg også vil råde dere som skal på utveksling til å gjøre, er å faktisk sette dere ned og høre på hva de nærmeste rundt deg som kjenner deg best har å si. Kanskje mammas råd ikke er så dumme likevel? Før jeg dro prøvde mamma å sette seg ned og snakke med meg mange ganger om hva som stod foran meg. Hun stilte meg alltid spørsmål som "Du er vel forberedt på at du KAN komme på en gård hvor du hater å bo?", "Du vet vel at du kan havne midt ute i ødemarka?", "Du kommer nok til å savne meg og pappa litt også!". Jeg sa alltid bare "JADA JADA MAMMA, hysj nå, jeg kommer da ikke til å havne på en jævla gård eller midt i ødemarka, ingen gjør det. Og neida, jeg gleder meg til å komme meg vekk fra maset deres!" Så kom den 11. august, jeg gikk av flyet her i Patterson, California, (MIDT i the central valley, ødemark så det holder), på en ranch hvor jeg måtte stå opp klokka 06.00 om morgenen for å mate kaninene, og hvor familien snakka om hvordan de gleda seg til jeg skulle kjøre traktor og hjelpe dem med gården når sommeren kom.. Hadde jeg bare hørt på mamma, hadde jeg vært litt mer forberedt. Jeg fikk meg litt av en nedtur og en skikkelig reality check, og det var virkelig et klask i trynet. Vær alltid forberedt, men prøv alltid å gjøre det beste ut av situasjonen du er i. Det er alltid noe som kan gjøres for å forbedre den!

Påske i California

Dato: 23.apr.2011 | Tid: 22:17 |

I år ble det ikke mye kvikklunsj rundt bålet, grillpølse med brød, eller store påskeegg fullstappet med godteri fra Mix. Må si jeg savner det litt.. Her har jeg ikke følelsen av at det er påske engang! Hjemme ville jeg nok vært ute på byen og festa med venninner på denne tiden. Men dette året er vel for å oppleve noe annerledes, I guess. Mens "påskeaften" for dere er i kveld, er den i morgen her i USA. Søndags kveld altså. Familien skal ha en BBQ, tusenvis av folk skal sannsynligvis komme på besøk, og så kommer vel "påskeharen". Heldigvis får jeg to uker ferie! En uke påskeferie, og 10 dager ferie i Florida. Tenk at når jeg kommer hjem fra Florida er det kun 3,5 uker til jeg skal hjem. Det er sykt! 

Today:

God påske, da, dere!

Buffalo Wild Wings with Ash and Nicole!

Dato: 23.apr.2011 | Tid: 08:53 |

I kveld dro Ashley, Nicole og jeg på Buffalo Wild Wings. Vi pynta oss (jeg var selvfølgelig overpynta som alltid), bare for the hell of it. Superkoselig var det! Nå er jeg stuptrøtt og skal legge meg. So long!På farta

Dato: 22.apr.2011 | Tid: 20:28 |

Beklager for dårlig oppdatering. Har vært så opptatt de siste dagene. Har spilt volleyball hver dag etter skolen og kommet hjem seint. Påskeferien har endelig startet nå, råherlig! 

I går dro jeg og Ash rett til Chilaberries (frozen yoghurt) etter skolen, og så dro vi for å se Briannas siste hjemmekamp. Etter det dro jeg og Emily + alle guttene og spilte volleyball i sandparken. Nå våknet jeg nettopp, og jeg og Ashley er egentlig på farta for å dra på Quiznos og kjøpe frokost. Såååå bærer det videre til volleyballparken klokka 12.00, hvor vi skal spille volleyball og grille. Bare synd jeg ikke liker amerikanske pølser eller kjøtt.. Men skal ta med marshmallows og prøve å lage S'Mores (supergodt), selv om det ikke akkurat er et bål vi skal lage.. Savner VIRKELIG norsk kjøtt. Taco, pølse med brød, kjøttboller etc. Her er alt kjøttet dødskvalmt og jeg finner ALLTID brusk og gørr i det, så nå spiser jeg ikke kjøtt i det hele tatt her, haha. Bare påleggskjøtt, ikke engang burgere!

Æh, nå må jeg løpe. Lover å oppdatere senere! PS. Jeg drar til Florida om 5 dager :-D Skal ha med PCen og oppdatere derifra også! Noen som har tips til hva man bør få med seg i Orlando, Florida? Utenom Universal Studios, Sea World og Disney World?

Du vet du er i USA når..

Dato: 21.apr.2011 | Tid: 04:54 |

..du spiser junk til lunsj hver dag.

..det er 10 store flatskjermer på veggene med like mange kanaler på hver restaurant.

..drivethru-køa på Mc Donalds er 40 meter lang klokka 10 om morgenen.

..du ser folk i morgenkåper og tøfler på matvarebutikken.

..halvparten av elevene på skolen er borte for å røyke seg high på 420 (cannabis celebration.)

..du får bruke "cheat sheet" eller bok på de aller fleste prøvene på high school.

..9/10 kvitteringer i lommeboka di er fra Denny's.

..du kan kjøpe 10 fine topper til den samme prisen av EN fin topp i Norge.

..de spiller like mye country som annen musikk på radioen.

..du ser folk som bor 50 meter unna skolen sette seg inn i bilen og KJØRE til skolen.

..40/50 biler på elev-parkeringsplassen på skolen er trucks.

..de har 150 forskjellige typer deodoranter på kolonialvarebutikken.

..det er reklame hver femte minutt mens Frustrerte Fruer er på TV'n.

..det fortsatt er dødskult å komme på skolen med nedrullede vinduer og anlegget på volum hundreoghelvete.

..du greier å lure noen til at du bor i en iglo, sover under reindsyrskinn, og må jakte etter maten din hver eneste dag.

..hånda skal være på hofta på alle bildene.

..TV'n i alle rommene i hele huset står på full guffe dag og natt.
Du vet du er i California når..

..du hører "hola" oftere enn "hey".

..du er den eneste hvite i flere av timene dine.

Neida, haha :-) Dette er forresten noe de her i California kødder mye med, siden omtrent halvparten av de som bor her er mexicanske.

Go for it

Dato: 20.apr.2011 | Tid: 07:15 |

Jeg har det så bra for tiden. Bedre enn på LENGE. Tiden etter jul har bare rast avgårde, det har gått så utrolig fort. Jeg merket at både for meg og for de andre utvekslingsstudentene jeg snakka med, var den tungeste tiden de tre første månedene og rundt jul, og etter det fløy bare ukene og månedene unna. 

Jeg så at mange av dere lurte på om det er vanskelig å lære seg språket og å følge med på skolen etc. Jeg var allerede relativt god i engelsk da jeg kom hit vil jeg si, ettersom jeg bodde-og gikk på skole i England i 1,5 år. Nå er jo britisk engelsk (som vi lærer på skolen) mye mer formelt og "pent" enn de snakker her i USA, så jeg hørtes ut som ei 40 år gammel forretningskvinne i måten jeg snakka på. For eksempel da Brianna spurte meg om jeg hadde mange par sko sa jeg "I have quite a few!", og Brianna bare "QUITE A FEW? HAHA! Here in America we say "Yeah I've got HELLA shoes!". Men det lærte jeg fort, og nå snakker jeg som en skikkelig amerikaner, og kommer helt sikkert til å bli mobba for det når jeg senere i livet flytter til England, haha. Det er veldig lett å lære seg språket, du plukker opp ord og uttrykk uten at du legger merke til det, og du er bare tvunget til å bli bedre. I begynnelsen brukte jeg å hate at alle sa "OMG I LOVE YOUR ACCENT!". Det er mange ganger jeg har følt meg som en KOMPLETT idiot, når jeg har prøvd å sagt noe, og brukt helt feil ord eller sagt ordet feil etc, så henger de seg heller opp i aksenten min, enn det jeg faktisk prøver å si. Det kommer dere til å legge merke til. Skolen er dødslett, det er barneskolenivå i enkelte av klassene altså. Har blitt veldig sløv dette året, gjør aldri lekser. Selv om undervisningen foregår på engelsk, er det veldig lett. De gir deg notatene på PowerPoint som du bare kopierer direkte ned i boka di, og prøvene er multiple choice. Latterlig lett! 

Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått denne opplevelsen. Alt jeg har vært gjennom har gjort meg SÅ mye sterkere, og jeg har lært så utrolig mye om verden, andre kulturer, og ikke minst meg selv. Både den tiden jeg bodde i England, alle ferieturene jeg har vært på til alle slags land, og dette utvekslingsåret i USA. Herregud så heldig jeg er, jeg er SÅ glad for at jeg har fått tatt med meg alle disse erfaringene opp gjennom tiden! Det er definitivt noe jeg skal sørge for at mine barn for gjøre også, når den tid kommer. Har dere sjansen til å reise ut og oppleve verden, GJØR DET. FOR ALL DEL! Ikke nøl engang, du taper bare på det. Jeg LOVER at i slutten er det faen meg verdt det uansett.

Har forresten valgt en tilfeldig vinner av Nelly-konkurransen. Gratulerer til Sausan som ville kjøpe denne kjolen om hun vant! Veldig fortjent :-) Har sendt deg e-post.

Trenger header!

Dato: 19.apr.2011 | Tid: 06:20 |

Jeg trenger VIRKELIG en ny header nå. Er lei av å se det samme trynet hver gang jeg går inn på bloggen, haha. Har fått en del forslag på e-post som jeg er veldig takknemlig for, men har ikke helt likt bildene i de.. Om du vil lage header til meg, kan du sende meg en e-post på hedda.123@hotmail.com, så kan jeg sende bildene jeg kunne tenke meg å ha med :-) Liker veldig godt stilen i headeren jeg har nå, men det kan også funke med noe simplere. På forhånd takk!

Konkurranse: Vinn gavekort fra Nelly

Dato: 18.apr.2011 | Tid: 17:14 |

Fikk tilsendt et gavekort fra Nelly på e-post i dag, på en verdi av 200kr. Siden Nelly ikke shipper til USA, tenkte jeg at en av dere heller kunne få det. Ikke noe store greier, men det er vel bedre at noen får nytte av det enn at det bare er bortkastet. Disse er kriteriene:

  • Gavekortet må benyttes innen 30. april 2011.
  • Du må bestille noe til en verdi av tilsammen 400kr eller mer for å få 200kr avslag.

Her er mine tips til hva du kan bestille, husk at det tilsammen må koste 400kr. Du kan enten velge flere varer som tilsammen blir over 400kr, eller kun èn vare som koster 400kr eller mer. Klikk på bildet for å komme direkte til produktet.

 

 Alt du trenger å gjøre for å vinne er å legge igjen en kommentar i kommentarfeltet med navnet på et plagg fra Nelly du kunne tenke deg å kjøpe hvis du vinner. Trekker vinneren på onsdag!

KLIKK HER FOR Å KOMME DIREKTE TIL NELLY.COM.

Dette innlegget er også reklame.

PROM!

Dato: 17.apr.2011 | Tid: 23:57 |

Prom var helt fantastisk, virkelig en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Klokka 16.00 var jeg hos frisøren og fikk satt opp håret mitt, før jeg dro hjem hvor dama som skulle sminke meg satt og venta. Etterpå ble det tatt tusenvis av bilder utenfor med alle foreldrenes kameraer, så var det klart for å spise. Judi og Bernie hadde arrangert middag hjemme hos oss, og hadde satt opp bord ute i hagen for alle sammen. Vi (Chris, Diana, Damian, Pedro, Raven og meg) hadde allerede reservert bord på Buffalo Wild Wings, men da vi hadde begynt å kjøre mot restauranten fikk jeg så dårlig samvittighet at jeg spurte om det var greit at vi dro tilbake og spiste hjemme i stedet, siden hele familien min og alle vennene mine var der. Fikk nesten en sånn klump-i-magen-følelse, og jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra hjem. Vi kjørte så til Modesto hvor Prom skulle ta sted, og det var veldig til stemning i lokalet. Temaet for Prom var "sweetest dreams", og det var satt opp sjokoladefontener, sukkerspinnmaskiner, MANGE skåler med godteri, drinker (uten alkohol så klart), det var hengt opp lysende ballonger og store baller i taket, og fargerike diskolys fylte opp salen. Dessverre var det mye problemer med anlegget til DJ'en, og det ble MYE "buing" pga. det.

Etter prom dro vi hjem til Stephanie som hadde bonfire. Vi satt egentlig bare rundt bålet til klokka fem i morges, så dro vi hjem. Over til bildene:
Inne på prom.


HAHA, Gabe og meg................. :-)

Video:

Nå betaler blogg.no toppliste-bloggerne månedlig!

Dato: 16.apr.2011 | Tid: 22:52 |

Jeg vet ikke om dere har fått det med dere, men nå har blogg.no bestemt seg for å dele inntektene sine med de topp 20 bloggerne på topplista. Betalingen foregår en gang i måneden ut ifra antall lesere på bloggen. Jo høyere oppe du er, jo mer betalt for du. Slik er "skalaen":

1: 12 500kr

2-3: 10 000kr

4-10: 7500kr

11-15: 5000kr

16-20: 2500kr

Jeg så på innlegget til blogg.no at mange har reagert kraftig på dette og synes det er helt "jævlig teit" og "urettferdig" etc. Samtidig som jeg skjønner at andre bloggere som ikke er blant topp 20 på topplisten synes dette er urettferdig og feil, synes jeg også det er VELDIG velfortjente kroner for de bloggerne som har jobbet seg opp til å være blant de topp 20. Dette sier jeg ikke kun fordi jeg var blant de topp 20, men fordi det er min oppriktige mening. Det krever veldig mye tid og arbeid for å lykkes med en blogg, og noen av toppbloggerne lever jo av bloggen sin - og inntektene som følger med den. Derfor synes jeg det var veldig bra av blogg.no å gjøre dette for de som bidrar aller mest til blogg.nos inntekter. Synes heller ikke det er urettferdig at de topp 20 bloggerne får betalt forskjellige summer, det er jo de som er høyest opp som fortjener det mest og som har gjort den hardeste innsatsen!

Jeg la merke til at mange syntes dette var dumt fordi blogging ikke skal handle om å tjene penger. Man skal ikke blogge for å forhøye månedslønna, men fordi man liker det og trives med å blogge. Dette er jo veldig sant! Men de som var på topp 20 har jo vært der lenge før blogg.no bestemte seg for å betale de.

Det jeg egentlig lurer på er hva MINE lesere synes om dette. Er dette rett eller galt? Hvorfor?

Todayyy

Dato: 16.apr.2011 | Tid: 03:17 |

Dagen i dag har vært kjempebra så langt. Vi startet dagen med Senior Breakfast hvor alle seniorene møttes i gymsalen og spiste pannekaker, egg og bacon. Etterpå kjøpte jeg Prom-billetten min (alltid ute i siste liten, haha), så dro jeg og spilte volleyball med alle guttene og Emily. Vi spilte sandvolleyball i flere timer, vi svetta nesten ihjel ettersom det var 25 grader og stekende sol. Nå kom jeg nettopp hjem og har fått streng beskjed om å ta ut av oppvaskmaskina og rydde rommet mitt før jeg kan dra noen steder. I kveld har Lupita (venninne) Gangsters and Strippers-party, og vi vurderer å dra, selv om alle MÅ kle seg ut. Vet ikke helt hva jeg skal finne på før det, men ender vel opp med å gjøre noe med Brianna eller Ashley. Det var snakk om en tur til kjøpesenteret, og det takker jeg jo aldri nei til! Har forresten også blitt invitert på en fest i nabobyen med tema "beach". Ahh, vanskelig valg.. Hva sier dere?

Today:
Oppdaterer senere!

One day this will all be over

Dato: 15.apr.2011 | Tid: 07:35 |

Tenk at...

 

Om 13 dager ligger jeg ved bassengkanten utenfor leiligheta i Florida.

Om 7 uker kl. 16.10 kan jeg hoppe i armene på verdens beste kjæreste på Gardermoen.

Det kun er 52 dager til jeg får se mammaen min som jeg ikke har sett på 10 måneder.

Jeg og Brianna snart skal svømme med delfiner i Orlando.

Jeg skal til Hogwarts i Universal Studios!

På lørdag er det Prom og jeg skal ha på meg den fineste kjolen jeg noen gang har eid.

Om 15 uker ligger jeg på hotellrommet i Paris med kjæresten.

I begynnelsen av juni er det Apricot Fiesta og vi skal feste dag og natt hele helga i søte kjoler.

Jeg har kun 24 skoledager igjen her i USA.

Jeg skal snart hjem og ha sommerferie og gjøre mye sprell med verdens beste venninner!

Den 2. juni skal jeg oppleve amerikansk graduation, som kommer til å bli helt sykt.

Jeg snart må lære meg å leve uten Starbucks og Buffalo Wings...

Om to måneder kommer alt til å være tilbake til den norske hverdagen med norsk mat, norsk språk, jobbing og vanlige rutiner.

Jeg har så utrolig mange fantastiske mennesker i livet mitt som har støttet meg gjennom hele dette året, og at jeg har møtt så mange herlige mennesker her i USA jeg kommer til å holde kontakt med resten av livet.

Jeg snart har fullført et utvekslingsår i California, dere!


Det er veldig trist å tenke på at om 7 uker er jeg ferdig med livet mitt her i USA, og skal begynne på livet mitt hjemme i Norge igjen. Men det er en fantastisk følelse også.

Senior Sunset

Dato: 14.apr.2011 | Tid: 07:46 |

Senior Sunset er noe seniorene på skolen har hvert år. De møtes på footballfieldet, ser på senior slideshow (bilder fra alle årene på high school), og ser en film etterpå på storskjerm. Det var veldig koselig!

Words

Dato: 13.apr.2011 | Tid: 08:44 |

"Hedda. In this house we really love you. All of us do.You mean SO much to us, and we love you so much. I see you as my own daughter, and I care so much about you. I don't know what I would do if anything ever happened to you. I hope you know that."

- Bernie, vertsfar.

Jeg gråter. Det er utrolig hvor mye bare noen få ord kan si og bety. Tenk at jeg har vært så heldig å få en så fantastisk familie som virkelig har blitt så glad i meg. Vi har fått et veldig sterkt bånd, og den dagen jeg må reise fra de kommer jeg til å være helt ødelagt. Det er vanskelig å prøve å forstå hvordan jeg skal klare meg uten dem nå. De betyr så vanvittig mye for meg, jeg er helt utrolig glad i dem, og jeg setter stor pris på alt de har gjort for meg. De er ikke bare en hvilken som helst familie jeg bare har "bodd på hotell hos" i et år, de har faktisk tatt seg tid til å bli godt kjent med meg, de har blitt familien min. Det er kanskje vanskelig å forstå det.. Som jeg har nevnt tidligere har jeg fått et spesielt godt forhold til vertsfaren min, han betyr så utrolig mye for meg. Han satt nettopp innpå rommet mitt og snakket med meg lenge. Han behandler meg faktisk som om jeg er hans egen datter, og i dag sa han noe til meg som virkelig fikk meg til å åpne øynene mine og tenke. Det betydde SÅ utrolig mye for meg, uten at jeg vil nevne det på bloggen. Det var så utrolig rørende. Jeg håper alle dere som drar på utveksling neste år får et like godt forhold til vertsfamiliene deres. De betyr ubeskrivelig mye for meg.<3

San Francisco

Dato: 12.apr.2011 | Tid: 05:28 |

I går dro pappa, Bernie, Brad, Brooke Lynn og jeg til San Francisco fordi jeg hadde så lyst til at han skulle få se byen, og hadde spurt Bernie om han kunne ta oss med dit. Vi dro dit tidlig på morgenen. Pappa hadde aller mest lyst til å se Alcatraz, men båtene var fulle allerede, så det ble ikke noe av det. Vi dro derimot til Coit Tower (utsiktstårn), Crookedest Road (den mest svingete veien i verden), Golden Gate Bridge, og Pier 39. Fikk tatt masse bilder, og hadde en kjempeherlig dag. Ble litt trist avskjed på flyplassen og det kom noen tårer fra oss begge, men vi visste at det ikke var "ha det", men "ser deg igjen snart!". Nå er det jo bare 7 uker til jeg skal hjem. Likevel var det litt rart at han dro, og det var ekkelt å våkne opp uten han i morges. Uansett. Jeg satte VELDIG stor pris på at Bernie orket å ta oss med dit og vise han rundt, jeg hadde en helt fantastisk dag.

FORRESTEN, vi så en HAI fra toppen av Golden Gate Bridge!!! EN HAI DERE!

Kvelden før var vi ute i hot tuben.

Fikk sikkert århundrets feiteste overarm på dette bildet da.


Bernie, Brad, Pappa og Brooke Lynn.
Alcatraz.
The Crookedest Road.


Pappa og meg.


Det er såpass mange som tar selvmord på Golden Gate Bridge at de henger opp "plakater" mde "counseling"-telefonnummer! Mine to fedre og meg!


VI SÅ SERIØST ASKEPOTT PÅ VEI HJEM, DERE!!!!!! Bernie bare "LOOK, THERES CINDERELLA!" så kjørte vi ekstra fort slik at vi kunne kjøre forbi og ta bilde av henne, haha.

Shopping og Buffalo Wild Wings

Dato: 10.apr.2011 | Tid: 03:51 |

Dagen i dag har også vært super. Vi våknet tidlig til at Bernie hadde laget frokost; egg, bacon og potetbåter. Så vi spiste frokost, så ordna vi oss og satte kursen mot kjøpesenteret i Modesto. Hovedsaklig for at vi skulle prøve å finne noe sommerklær til Floridaturen, og at vi skulle finne en parfyme til mamma, men også fordi jeg ville at han skulle prøve Buffalo Wild Wings. Vi hadde det veldig koselig. Når vi kom tilbake til Patterson dro vi på Starbucks for å kjøpe iskaffe og for å besøke Ashley (bestevenninna mi). Pappa syntes hun virket veldig ekte, og sa at jeg hadde funnet meg ei fantastisk venninne! Hun satt utenfor med oss og snakka med oss i en time, så kom Nancy (AFS-kontaktpersonen min), og ville møte pappa også, så vi snakket en stund med henne før vi leverte tilbake leiebilen, og dro hjem igjen.

Nå sitter vi og ser på innenlands-flybilletter til LAX den 6. juni (da jeg drar hjem), nå begynner det virkelig å nærme seg. Samtidig som jeg kjenner at det skal bli veldig godt å komme hjem, kommer det til å bli tungt å forlate dette stedet også. Fikk litt tårer i øyene da jeg var på flyplassen med vertsmor på fredagskvelden, da det føltes ut som at det var jeg som skulle dra hjem.. Gruer meg veldig til den dagen. UANSETT! I kveld har vi ikke planer enda, men vi finner nok helt sikkert på noe, og i morgen ser det ut som at det blir San Francisco.

Buffalo Wild Wings:

Pappa og Ashley.Litt innkjøp:

PROMKJOLEN:


Sko til promkjolen:


Verden er ikke stor

Dato: 09.apr.2011 | Tid: 07:41 |

Dagen i dag var VELDIG vellykket. Vi våknet tidlig av at Brad og Brooke Lynn krangla før skolen, haha. Så stod vi opp, ordna oss, og dro og henta leiebilen vår. Så kjørte vi til Denny's for å spise frokost, hvor jeg introduserte pappa for skikkelig amerikansk frokost; feite pannekaker med syrup, scrambled eggs, hashbrowns and extra bacon. There goes my diet, haha. Yeah right, hvilken diett.... Etterpå tok jeg han med på skolen og viste han rundt. Han fikk hilse på noen av lærerne mine, og flere av vennene mine kom løpende bort med store øyne og haka nedpå brystet "OH MY GOD HEDDA IS THIS YOUR DAD!?". Sikkert aldri vært en så "hvit" fyr i California før.. Etterpå kjørte vi til Pleasanton, og vi kom omsider frem etter mye frem-og-tilbake-kjøring fordi jeg suger i å forstå meg på GPSen på iPhonen. Pappa er akkurat som før, han har ikke forandret seg i det hele tatt, og det er jeg veldig glad for. Mye tørre pappavitser, like gavmild, like glad og blid, og like stressa når han prøver å finne frem til noe. Fikk noen par "NÆI FAAN ASSÅ HEDDA, LÆSSA TA KARTE RIKTI NO, IKKJE NÅ FACEBOOK NO!" da vi kjørte av på feil vei fra highwayen og måtte kjøre halve jorda rundt for å komme oss på igjen. Dette skjedde altså hele 4 ganger, haha. 

Og dere, jeg fikk endelig kjøpt meg PROMDRESS! Jeg er sååå glad, den er supersøt. Knæsjrosa er'n, fra Cachè. Jeg gleder meg veldig til å bruke den. Men jeg fikk meg en STOR nedtur da jeg fant ut at Diana (bestevenninna mi) hadde bestilt seg AKKURAT den samme kjolen tidligere i dag, så nå vet vi ikke hva vi skal gjøre.. Fikk også kjøpt en del andre klær, litt sminke og småting, og etterspurte Converse til Stine (søster). 

Ellers ble jeg overrasket av verdens største sammentreff/tilfeldighet på Pleasanton-kjøpesenteret. Ei blond jente kommer løpende bort til meg og sier "HEY! This might sound a little weird, but I think I've seen you before! I READ YOUR BLOG!!!" og jeg tenkte bare "WTF har jeg amerikanske blogglesere!?", så sier hun "EG ER FRA SYKKYLVEN!", og jeg bare "ÅÅÅH, herregud for et sammentreff!". Var veldig koselig, og virkelig litt av en tilfeldighet. Verden er ikke stor, dere. Utrolig skjønn jente, om dere vil kan dere lese utvekslingsbloggen hennes på www.lifeincalifornia.blogg.no!


Pappa utenfor huset.


Hele familien + Marissa (nederst til høyre) på pizzarestaurant. Dette bildet beskriver oss alle helt perfekt!

Ny sminke:


Må ta flere bilder i morgen. Nå er vi alle stuptrøtte etter en lang og innholdsrik dag. Skulle ønske mamma var her også. Teller dager til jeg får se henne igjen! I morgen er planene å dra på kjøpesenteret for å kjøpe parfymen hun ønsket seg, og å forhåpentligvis finne noen sommerkjoler til Floridaturen, og så blir det Buffalo Wild Wings for alle penga etterpå! Pappa MÅ bare prøve det, det er det beste i verden. Oppdaterer i morgen, nattis!

Ellers trenger jeg forresten en ny litt sommerlig header, så om dere har litt tid å slå ihjel, føl dere fri til å sende forslag til hedda.123@hotmail.com :-)

Pappabesøk!

Dato: 08.apr.2011 | Tid: 23:17 |

I går kveld klokka 20.45 ankom Judi (vertsmor) og jeg flyplassen i San Francisco. Vi gikk oss først vill på flyplassen, men fant etter hvert frem til rulletrappa hvor pappa skulle komme ned etter å ha hentet bagasjen sin. Herregud som jeg gleda meg til å se han, jeg stod og hoppet opp og ned som en liten unge mens jeg så etter han. Det var helt sykt å se han komme ned rulletrappa, jeg løp gjennom alle folkene med koffertene sine, og hoppet rundt halsen på han og ville ikke slippe før lenge etterpå. Var så glad at jeg gråt, det var en ekstremt herlig følelse å se han igjen! 

Akkurat nå våknet vi nettopp, og venter på at leiebilen skal komme, slik at vi kan dra og kjøpe oss frokost på Denny's. Så skal vi sannsynligvis på kjøpesenteret senere i dag, og så skal vi på Lamppost (pizzarestaurant) med hele familien i kveld. Gleder meg! Nå drar jeg, so long.

 

Skrivesperre

Dato: 07.apr.2011 | Tid: 03:30 |

Hei dere. Fortsatt ikke mye å fortelle, annet enn at rektoren sa jeg kunne få gyldig fravær på fredag, siden pappa kommer på besøk. Hurra! Noe spesielt dere vil ha innlegg om? Har veldig til skrivesperre..

I dag:
Utenfor huset.


Down the street.

For dere som ikke har sett huset innvendig:

Spisestua.


Stua.


Kjøkkenet.

Ellers vurderer jeg å stripe håret til prom, lysere. Ikke vits i å foreslå mørkere, for det skjer faktisk ikke! Hva sier dere?

"That shirt is not appropriate, sweetie"

Dato: 06.apr.2011 | Tid: 07:04 |

Unnskyld for dårlige oppdateringer! Har ikke hatt så veldig mye spennende å skrive om. Tiden går unna, alt er det samme. Dryge skoledager, lunch med Diana (dagens høydepunkt), soling etter skolen, irriterende kjerringer på skolekontoret som alltid klager på at vi bryter kleskodene. I dag ble jeg for eksempel snakket til fordi jeg hadde en skjorte med åpen rygg. SERIØST? Det er RYGGEN min liksom. Hvem i helvete bryr seg om at ryggen min vises? Det er en...RYGG? Hadde vært noe annet om puppene hadde hengt og dinglet ut av skjorta eller noe liksom. HATER disse idiotiske klesreglene, kan jo ikke bruke halvparten av klærne i klesskapet mitt engang.

I dag gjorde jeg og Diana nok et forsøk på å prøve å dra på promdress-shopping. Vi dro først på kjøpesenteret i Modesto, fordi Diana hadde et jobbintervju på Hollister. Da vi skulle dra videre til Pleasanton, ville ikke bilen starte, og vi fant ut at batteriet hadde dødd. Så vi måtte gjennom helvete for å få AAA (veivesenet) til å komme og jumpstarte bilen, og da var det allerede for sent til å kjøre til Pleasanton. Så vi kjøpte oss Buffalo Wings, så dro vi og besøkte Steven på Chilaberries (frozen yoghurt), og dro så hjem etter det.

Om to dager kommer pappa på besøk, HERREGUD som jeg gleder meg til å se han! Han lander i San Francisco på torsdagskvelden, så han skal enten leie seg bil og kjøre hit, eller så skal vi dra dit og hente han (det er det jeg vil, men det er problematisk fordi familien er så travel.) Har egentlig ikke så mye planer, annet enn at jeg skal vise han skolen, rundt omkring i byen, ta han med til Buffalo Wild Wings og Denny's, introdusere han for vennene mine, dra på kjøpesenteret, og så skal vi til San Francisco en av dagene. Sannsynligvis søndag. Da skal Bernie bli med :-) Nå venter leksene.. So long!

Homesick

Dato: 04.apr.2011 | Tid: 05:41 |

Nå har jeg kun 8 uker igjen her, og jeg kjenner jeg er veldig klar for å komme hjem, om jeg skal være helt ærlig. Akkurat nå ser jeg ikke helt poenget i de siste åtte ukene, jeg vil bare komme meg hjem til alle sammen og fortsette livet mitt. Hjemlengselen begynner å bli veldig sterk, jeg har vært borte fra alle i 8 måneder nå. Det aller vanskeligste har vært å være borte fra kjæresten min. Men ja, vi er fortsatt kjærester, og alt er fantastisk mellom oss. Jeg greier ikke vente til jeg skal hoppe i armene hans på Gardermoen den 7. juni. Jeg vet ikke jeg altså.. Disse siste ukene virker på en måte unødvendige, fordi jeg stort sett kun går rundt og tenker på hjemreisa, og hvor mye jeg gleder meg til å se alle igjen. For meg har kanskje ikke utvekslingsopplevelsen vært helt slik som jeg hadde sett for meg, og selv om det kommer til å bli VELDIG tøft å dra fra vertsforeldrene mine, Ashley og Diana, så er jeg veldig klar for det. Jeg har vært her lenge nok nå føler jeg. Nå gleder jeg meg til å komme hjem til mamma og pappa, kjæresten og familien hans, venninnene mine, hunden min, nære slektninger, til å begynne å jobbe, til å ta kjøretimer, til å komme tilbake til rommet mitt og senga mi, til norsk mat og kultur, og ikke minst til selvstendigheten. Håper disse 8 ukene fyker avgårde, slik at jeg, før jeg vet ordet av det, står på flyplassen i Modesto, klar for å dra hjem dit jeg hører til!

Ikke tolk meg feil, jeg har hatt et veldig fint og minnerikt år, det er ikke noe med det. Det er nok vanskelig for dere å forstå om dere ikke har vært i situasjonen selv. Tenkte også å slenge med en takk til alle dere som har støttet meg og kommet med så mange gode råd, oppmuntrende kommentarer og søte ord, det har betydd VELDIG mye for meg!

Sommer!

Dato: 03.apr.2011 | Tid: 23:55 |

Helga har vært knallherlig så langt. Har vært sammen med Ashley og Nicole hele helga, og vi har bare kosa oss. Null festing og styr, bare slappa av, flira mye og kosa oss. Været er fortsatt kjempefint, og jeg håper det holder seg til pappa kommer på besøk på torsdag! Gleder meg veldig til å se han.

I dag har jeg ikke gjort mye. Våknet hjemme hos Ashley, dro rett på trening rundt klokka 12.00, trente i to timer og GIKK hjem, det er langt altså. Så la jeg meg ned og sola meg i hagen, og har nå blitt solbrent på hælen (????). Nå skal jeg kle på meg og løpe bort til Ashley, så skal vi på kjøpesenteret, og på Buffalo Wild Wings etter det. Can't wait :-D


Meg og Nicole i går kveld.

Legger man på seg på utveksling?

Dato: 02.apr.2011 | Tid: 22:11 |

Et spørsmål jeg får veldig mye, er nettopp det om det er vanlig å legge på seg på utveksling, om jeg har lagt på meg, og hvordan jeg har greid å holde vekta så stabil gjennom hele året.

De aller, aller fleste legger på seg en del mens de er på utveksling. Grunnen til dette er ikke nødvendigvis fordi de som er i Amerika KUN spiser Mc Donalds, eller at de som er i England KUN spiser eggs&bacon, eller at de som er i Italia KUN spiser feit pizza hver dag. Uansett hvor du drar, og uansett hvor sunt du spiser, er sjansene for at du legger på deg store. Grunnen til dette er at maten er annerledes, den inneholder andre typer stoffer enn hva kroppen din er vant til å forbrenne, og en burger på Burgerking i Norge er HELT annerledes fra en burger på Burgerking her i USA, nettopp pga. hvordan de lager maten, hva slags kjøtt de bruker, og hva som foregår gjennom hele produksjonen. Derfor er det usedvanlig vanskelig å unngå å legge på seg litt mens man er på utveksling.

Da jeg først kom hit spiste vi Mc Donalds, Taco Bell, Jack in the Box, Pizza Plus og all slags dritt til lunsj hver eneste dag. "Can I get a medium chicken nugget meal with a large pepsi?" var ei setning som til slutt kom av seg selv i drive thru-vinduet på Mc Donalds. Jeg ELSKET det. For det smaker jo sykt godt (i ny og ne..) Etter en god stund merket jeg aldri at jeg la på meg eller noe, men at energien min gikk ned. Jeg tok meg selv i å heller ville ligge hjemme i senga og se på TV på fredagskveldene enn å dra ut og feste, og jeg tror dette har noe med det å gjøre. Jeg ble veldig lat, var trøtt på skolen etc., nettopp pga. at jeg ikke fikk nok av vitaminer, proteiner og andre nødvendige stoffer jeg trenger for å holde energinivået oppe i maten jeg spiste. Jeg gjorde mye research på maten jeg spiste, og etter å ha lest utallige skrekkhistorier om hvordan maten lages og hva folk har funnet inni maten sin, fikk jeg helt avsmak for den type mat. Nå hæler jeg ikke engang Mc Donalds og Taco Bell, det gjør meg direkte kvalm av å tenke på at de faktisk henter de nedfryste kyllingbitene som har ligget i fryseren i hvor enn mange måneder, og at de tiner de opp og slik får du de servert. Noen på skolen hadde hatt et prosjekt, og fant ut at hvis de lot en french fry (chips) fra Mc Donalds ligge på rommet sitt på samme sted i 3 måneder, så den AKKURAT likedan ut etter 3 måneder. Hva slags potet råtner ikke etter 3 måneder liksom? Det er da man begynner å lure på hva de faktisk har i maten.

Uansett. Tilbake til saken. Det er ikke til å legge skjul på at jeg fortsatt spiser en del dritt, men drar nå alltid til Subway (som er en sunn sandwich-plass, hvor de lager ferske sandwicher og du kan velge innholdet fra en grønnsaks/kjøtt-disk), og av og til kjøper vi pizza. Har begynt å ha med vannflasker på skolen i stedet for å bestille brus på fast food-plassene, og har også begynt å trene mer regelmessig. Jeg merker jo at kroppen min ser litt annerledes ut enn den gjorde før jeg dro, ettersom jeg var mye mer aktiv hjemme i Norge. Men mitt råd er å ikke tenke så altfor mye på det mens du er på utveksling. For hva har det vel å si om du legger på deg 10-15kg, når du kommer til å miste det når du kommer hjem, fordi du kommer hjem til maten du er vant til, og dine normale treningsvaner? NYT utvekslingsåret ditt. Men for all del, det er viktig å tenke over hva du spiser, bare ikke la det bli til noe som stopper deg fra å nyte utvekslingsåret ditt fullt ut. Det skal godt gjøres å ikke legge på seg litt, men jeg kan garantere deg at til slutt kommer alt til å være verdt det uansett, og det er definitivt ikke en faktor som bør stoppe deg fra å dra på utveksling. Man kan alltids gjøre noe for å stoppe vektreduksjonen, du må bare være innstilt på det :-)

Syden?

Dato: 02.apr.2011 | Tid: 11:27 |

02.27

I dag har jeg hatt skikkelig sydenstemning. Våknet til lyden av bassengrenseren, og at det var så varmt på rommet mitt at jeg måtte legge meg oppå dyna, til tross for at vinduene var åpne, og vifta stod på full guffe. Jeg stod opp og gikk utenfor og så at målestokken viste 33 grader (86 fahreinheit), vannsprederne stod utover plena, og bikkja lå på ryggen og sprella bak palmetreet. Det luktet skikkelig syden utenfor til og med, føltes mer ut som at jeg var på ferie i Hellas, enn at dette faktisk var hjemmet mitt liksom. Kjente lukten av naboene som grillet og dundret mexicansk musikk, og brente tærne mine da jeg gikk på fortauet. Det eneste som manglet var gåavstand til stranda! Ok, nå drømmer jeg meg bort...... Reality check! Har hatt en fin dag, da. Var i Tracy på shopping med Ashley og familien hennes, spiste lunch med dem på kinarestaurant, lekte teen mom for a day, og lurte mamma og pappa noe helt SYKT om at jeg hadde blitt kasta ut av vertsfamilien. Haha, de var så fortvilte, jeg gråt på kommando til og med! Hollywood here I come. Da pappa sa "næi off, æ ska ring AFS æ, vente litt, så ringe æ dæ tebake", måtte jeg bare si "APRILSNARR!", og fikk tilbake "næi faan assa, hedda.." så lo vi lenge. Mamma skulle til å si "næi, vettu ka, hedda, sånn der kødde du ikkje me assa", men stoppa seg selv etter "næi, vettu ka, hedda", da hun sannsynligvis innså at jeg for eksempel KUNNE lurt henne med at jeg var gravid. Som hadde vært litt verre. Der sparte jeg henne for et hjerteinfarkt ihvertfall.

Tok litt bilder av byen i dag, siden noen av dere ville se. Bare på vei hjem fra kjøpesenteret, da. Ikke mye å skryte av her, men dere skal da få se:Her er innkjøpene:

Foreldrene til Ashley:


Ute ved bassenget:

Meg og babyen. Han ser ut som en Gerber Baby (google it), helt vanvittig søt. Lyst på en slik.
Noen som ble lurt i dag/går eller?

Favoritter fra Nelly

Dato: 01.apr.2011 | Tid: 18:51 |

Tenkte bare å tipse om at Nelly har fått inn utrolig mye fint nå mot sommeren. Du kan også bestille nå, og betale i juni, om det passer deg bedre :-) Disse er mine favoritter:

Klikk på bildene for å komme direkte til produktet, eller klikk HER for å komme til Nellys hjemmeside.

 

 

 

 

Dette innlegget er reklame, og jeg får betalt for det.

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits