If it wasn't for you, I would never be where I am today.

Dato: 31.jan.2011 | Tid: 05:53 |

I dag har verdens mest fantastiske mamma bursdag, så jeg synes hun fortjener et innlegg dedikert til seg.

Mammaen min er ikke som alle andre mammaer, hun er helt unik. Hun er utrolig snill og generøs, og elsker å skjemme meg bort (liker jeg å tro.) I tillegg er hun også veldig smart, og er en person jeg i alle år har søkt råd til, ettersom hun har mye å lære meg. Samtidig som hun elsker å gå turer i fjellet, dra på hytta, og å være ute på sjøen, liker hun ingenting bedre enn å sitte i sofakroken på stua med bikkja i fotenden, et teppe over seg, quilting i hendene, og Mord og Mysterier på TV'en. Hun er den søteste mammaen jeg kunne tenke meg. Hver kveld kommer hun ned til meg, holder rundt meg og smiler og sier at hun er så glad i meg. Hun kommer alltid ned og gir meg et "nattanuss", hvis ikke får ingen av oss sove. Om morgenen kommer hun ned og gir meg en klem og ønsker meg en fin dag før hun drar avgårde til jobb. Hun er omtrent like glad i hunden vår som hun er i meg, og så snart Jan (mannen hennes) er ute og reiser, lar hun hunden sove sammen med henne i senga, hehe.. Ting som gjør henne glad er når jeg gjør det bra på skolen, når hun kjøper seg noe fint, å dra på søte små butikker og se på fine tekopper og pynteting. I likhet med meg, er hun også veldig glad i å reise rundt og se nye plasser. Hun liker å ligge på stranda i syden og sole seg med ei god bok i hånda, samtidig som hun liker å gå seg turer ved søte andedammer i fine landsbyer i England, eller å shoppe i storbyer. Mamma lager verdens beste kakao og vaniljehorn. Hun er veldig flink til å lage mat, og hun vet hva mine favorittretter er. Hver helg drar hun på butikken, og når jeg kommer hjem ser jeg i skapet, og der ligger det mye godteri som hun har kjøpt inn bare fordi hun vet jeg liker det. Mamma har også blitt utrolig glad i Håkon, kjæresten min. Etter at Håkon hadde dratt hjem den første gangen jeg inviterte han på middag ute i hagen hjemme hos oss en sommerdag i juni 2008, sa mamma "herregud, for en herlig gutt! hvis du ikke vil ha han, tar jeg han!". Det har vært veldig viktig for meg at mamma har blitt så glad i Håkon som hun har.

Mamma har vært det største støtteapparatet jeg har hatt siden jeg flyttet til USA. Det har vært utallige ganger hvor jeg har ringt henne og grått mine modige tårer, men hun har alltid fått meg til å løfte hodet etterpå. Det har vært utrolig tøft for henne, at jeg, som er det eneste barnet hun har, reiste fra henne et helt år i en alder av 17 år. Vi har hatt det vanskelig begge to, men vi har snakket mye om det, og hjulpet hverandre til å komme oss videre. Helt siden jeg var 10 år, har det vært "meg og mamma". Vi har kommet oss gjennom de vanskeligste ting sammen, alt fra mye flytting og tunge stunder, til å bo på andre siden av jorda fra hverandre. Og vi har kun kommet ut av det sterkere. Hjemme var mamma også en stor støtte for meg, og jeg fortalte henne stort sett alt. Jeg vet at jeg kan stole på henne, og enten jeg har hørt på henne eller ikke, har det alltid vist seg at det hun rådet meg til å gjøre var det lureste. Mamma kjenner meg bedre enn jeg selv gjør.

Jeg vil avslutte med å si at jeg ønsker deg en utrolig fin bursdag, og jeg skulle virkelig ønske jeg var hjemme og feiret den med deg. Jeg håper du får mange fine gaver og hilsninger, og at du lager den berømte ostekaka di (da blir nok Jan også glad.) Om kun EN uke kan vi si at det er "3 måneder og noe" til jeg kommer hjem, tenk på det. Dette skal vi klare. Jeg ville ikke byttet ut mammaen min for alt i verden, hun betyr mer for meg enn noen noen gang kommer til å forstå. Jeg er ekstremt glad i deg, og håper du får en kjempefin dag, selv om jeg ikke er der og feirer den med deg.

Tiden flyr unna

Dato: 30.jan.2011 | Tid: 20:34 |

Da var Homecominguka ferdig. Har hatt en kjempebra uke, tiden har gått fort. Om en uke er det UNDER fire måneder til jeg skal hjem, tenk på det. Da har jeg vært her i over et halvt år. Får sommerfugler i magen! Jeg har allerede lovt jentene at i sommer skal vi ikke si nei til NOE, vi skal være med på alt, for det er det det blir minner ut av. Jeg og Håkon har lovt mamma å passe bikkja ei uke mens de er i Barcelona, så det skal jeg også. Gleder meg helt sykt til å sette igang med jobbing igjen, savner det VELDIG. Det var så mye artigere å bruke penger når jeg virkelig hadde jobbet for de. Det jeg ser aller mest frem til er Paris-tur med kjæresten. Før jeg drar hjem har jeg planer om å hamstre med meg MANGE søte sommerkjoler hjem siden det er så billig her.

Av og til blir jeg bare sittende slik og tenke, denne gangen er det ikke fordi jeg er trist og har hjemlengsel, men rett og slett fordi jeg elsker å se for meg den følelsen jeg kommer til å sitte med etter å ha mestret dette året alene. Brianna flytter til Texas den 5. juni, og jeg drar hjem den 6. Alle vennene mine har allerede sagt at de skal være med på flyplassen. Det kommer til å bli en veldig tung dag. Og en laaang reise. Jeg har allerede fått vite at flyet mitt fra LA går klokka 17.00 den ettermiddagen. Nå begynner det virkelig å nærme seg. Heldigvis får jeg med meg Apricot Fiesta, som er helga rett etter graduation. Det er VIRKELIG stort her i Patterson, og går egentlig ut på at de fester ei hel helg på rad, de er knapt hjemme, de er ute hele tiden, mye aktiviteter foregår i sentrum osv. De sier det er det beste med hele sommeren.

Gleder meg også VELDIG til graduation, selv om jeg er litt nervøs. Er så redd for å snuble i den lange kappa der.. Men herregud for en opplevelse det kommer til å bli. Gleder meg til vi skal kaste hattene våre opp i lufta og vite at vi har GRADUATED fra high school! Men før det har jeg så mye å se fram til. "Sommeren" starter i mars ca. Da er det varmt nok til å gå i shorts etc, og i april begynner alle turene til stranda i Santa Cruz, turer til LA, Hawaii-tur med familien, muligens Florida (Worlds Cheer Competition) med Brianna, og mye mer.

Dette skal bli så BRA, dere

Homecoming Night Rally

Dato: 29.jan.2011 | Tid: 09:39 |

GO SENIORS! Vi vant igjen! Hadde det sykt artig, elsker homecoming. For dere som lurte på hva homecoming er, så er det egentlig bare det at det er mye aktiviteter den uka som for eksempel kåring av konge og dronning, food court day, aktiviteter hvert friminutt med dansing etc., ekstra mye school spirit, utkledning hver dag etc. I kveld er det Sadies (homecoming dance), så jeg skal begynne å ordne meg straks.

Her er bilder fra i går kveld. Melissa har film, så det kommer så snart hun får lasta den opp på Youtube :-)
Melissa, Maria, Brianna, Diana, Marissa, meg.
John og meg.


Vanessa, meg og De Anna.
Cheerleaders.


Freshmen.


Freshmen.


Sophomores.
Juniors.


SENIORS!!!


Senior lip sync.
Mr. Stubbs!!! Haha, teacher lip sync.
Codi, Mickey, Diana og Chris.
Chris og Marissa.


Johnny.


Meg og Bri.

Some of my American friends about me

Dato: 28.jan.2011 | Tid: 07:48 |

 

Oh Hedda how i love you so much! When you first moved here and i saw you in Spanish class i saw you and was like, hey were gonna be friends. Well as you know now it is true and it happened! hahaha i am a psychic. Well ever since the first sleep over it has been nothing but fun times and having fun with you. Walking all over San Jose shopping in the great mall and sitting and watching Brianna cheer. And all the times in between of saying hi and making jokes :) our 4 day sleep over was one of the funnest weekends i have had in such a long time and i want to do it again because you are a fun person to hang out with even when we fight over blankets and you go around sniffing my floor for spots for me to clean :) haha. and us eating candy and ice cream and subway. sneaking into anytime fitness and gonna get in trouble lol.. well i love Hedda Ingeborgvik and she has inspired me to do great things, i love you :)
- Gabriel Capote, "cousin".

hedda! a great girl that im glad i met this year (: we havent known each other that long, but i feel that we are true friends. we visted san francisco together, went to american football games together, and made memories that will last a lifetime. im happy that she was able to come to Patterson, California. it has been amazing to have a foreign exchange student as a friend. it seems like everytime i introduce her to someone i have to add "she's from Norway" at the end haha anyway im glad i met her and very happy that we have become such good friends (:
- Marissa Chavez.

When i first met you i knew you were going to be a cool Norwegian! lol. As we got closer we have had some good ass times like taking pictures, partying!, having talks about our boyfriends and how we all should hang out.. even though we know it wont happen lol. & How we can never sleep and were up at like tweeker hours lol. When we stayed up that one night until five in the morning talking about covers for your bed and places you shop at and just a whole bunch of stuff about home lol.& how we took creepy pictures together at like three in the morning lol..Ohhh i can't forget the first word you taught me in norwegian...HUDA..Haha i dont even know if i spelt that right??Lol & when you move im going to miss you! So don't forget about little Patterson and the people you met here:) Love you HEADA haha.
- Desiree Rodarte.

ever since i met hedda its been nuthing but funn memories lol i love our friendship so much and i love her tooo some memories i have of us is going to diablo grande country club house for formal and having and amazing dinner and after formal to quote myself wtf hedda u cant be cold ur from norway haha and hedda wtf john i aint no polar bear haah lol and u looking for ur shoe, also ur infinate times of calling me a dumbass and i was also their when u watched pretty little liars and jersey shore for ur 1st time lol Hedda Ingeborgvik I LOVE YOU SO MUCH UR MY BEST NORWEIGEN FRIEND EVER AND YEHA AGAIN I LOVE YOU SO MUCH
- John Clubb

Hedda, well basically I cant sum up our relationship in just one phrase, let alone one word! My partner in crime, the only other person that I share my car with at least once a day. The only persons life that I?ve jeopardized more than once with my terrible driving lol! We?ve had so many fun memories, the most memorable would have to be when we were in the hot tub on Brianna?s birthday and she swore she saw two cats and that Brianna?s dog cookie was fighting the cat Bella ! Hahaha that was HILARIOUS ! And when me and Jessica showed up with her chewies and she looked all sad because we were going to starve her haha! Also, our time at Buffalo Wild Wing Stop, when we literally just sat in the restaurant taking pictures to get discount on our food! And it worked! Hedda is one of my best friends and one of the few people I can fully open up to and say basically anything without getting judged upon it; we share a lot in common and she understands me on a whole different level than any other friend I have in Patterson. I?ve known her for a short time, but I already feel like I know her inside out; we have so many memories to make, and I am going to be ssooooo sad when she leaves back to Norway I already promised I?d visit though !
- Diana Lopez

Hedda, Hedda, Hedda. I have lots to say about her, shes an amazing girl and im so grateful i got a chance to meet her. With her there's always laughter. From denny's runs toi late night kfc dinners! Shes a wonderful girl, and im glad to say that i have a norwegian friend. I love you girl!
- Ashley Mackenzie

Skulle ønske jeg kunne sette ord på hvor mye dere betyr for meg.

So everyday

Dato: 27.jan.2011 | Tid: 08:25 |

Jada, så får jeg vel oppdatere, da. Selv om jeg egentlig ikke har noe spennende å fortelle, annet enn at Diana nesten tok livet av oss begge i dag da vi var ute og kjørte. Ikke første gangen heller. Regner hver kjøretur med henne som en nær-døden-opplevelse. Hun har nemlig fått seg sportsbil, en dødsfin en, og den har manuelt gir.. Så vi hopper bortover gatene en smule raskere enn vi burde, mens jeg sitter i sjokk over alt det SYKE hun gjør. I dag rygga hun for eksempel inn i Briannas NYE bil, og begge bilene må ommales... Like etterpå presterer hun å rygge over en FEIT kant utenfor Save Mart, og i stedet for å bremse, trykte hun på GASSEN så vi fløy bakover, og jeg så livet mitt passere i revy. Etter kræsjet med Briannas bil er jeg egentlig i tvil på om hun er i live etter å ha fortalt det til faren sin. Jeg har nemlig prøvd å ringe henne mange ganger, og hun svarer ikke.

Illustrasjonsbilde. Tatt like før vi ble tutet på av en mann som ville informere oss om at Diana hadde glemt å lukke bensinlokket etter å ha fylt bensin....


Senere dro vi på kjøpesenteret med Fro, Chris, Melissa og Marissa, vi måtte kjøpe oss t-skjorter til Sadies. Alle "parene" må ha matchende outfits. De fleste kjøpte noe morsomt engangsgreier, mens Diana og jeg bestemte oss for å kjøpe noe litt fint som vi faktisk kan bruke senere også. Etterpå dro vi på Lip Sync-trening og lærte endelig hele dansen. Skal prøve å få noen til å filme dansen så jeg kan legge ut video så dere får se hvordan det egentlig foregår. Ellers holder jeg på å jobbe med noen innlegg for tiden, så stay tuned :-) Her er liten filmsnutt fra friminuttet i dag:

 

Bare resten igjen

Dato: 25.jan.2011 | Tid: 06:28 |

Hei dere. Sorry for lite blogging, har nemlig blitt syk igjen.... Var hjemme fra skolen i dag også, hadde så gale magekramper at jeg holdt på å STRYKE med, i tillegg til at jeg spydde osv. Så vertsforeldrene mine ble bekymra for at jeg har vært såpass mye syk i det siste, så Judi bestilte legetime til meg. MYE papirer og medical insurance-dritt senere, satt jeg hos doktoren. Der fikk vi ihvertfall svar på hva som var grunnen til at jeg hadde følt meg sånn i det siste, uten at jeg skal nevne noe om det på bloggen. Fikk resept på en del medisiner, så jeg blir vel bedre snart!

I kveld har jeg sittet og søkt opp flybilletter hjem den 6. juni. Det får meg til å tenke på at hjemreisa faktisk er rett rundt hjørnet, og herregud så fort disse 6 månedene har gått. Nå er det bare resten igjen, får sommerfugler i magen av tanken på å se kjæresten min på Gardermoen, og alle jentene + mamma og pappa på flyplassen i Kristiansund. Men først er jeg klar for å få noen knallfine sommermåneder her i California. Det begynner å bli mye varmere, og nå trenger vi ikke lengre å bruke varme jakker om dagene. Det er så godt. Tror det kommer til å bli litt sjokk å komme hjem til kalde Norge. Føler jeg har ganske mye å se frem til, og det hjelper meg med å holde hodet oppe. Tror april kommer til å bli en travel måned. Da er det prom, Hawaii med vertsfamilien, Las Vegas med Brianna og Judi, og muligens Florida med cheerteamet til Brianna. I tillegg har AFS-kontaktpersonen min invitert meg med til LA ei langhelg med hun og mannen, og sa jeg kunne ta med en venn eller to. Tenkte å høre om jeg kunne ta med John og Maria. I tillegg blir det nok mange turer til San Francisco, Santa Cruz osv. GLEDER MEG! Håper bare det kan bli skikkelig sommer NÅ med en gang.

Til dere som ville se litt bilder av huset/nabolaget:

Huset:

Hagen:

Nabolaget:

Homecoming week

Dato: 24.jan.2011 | Tid: 04:10 |

Nå har jeg kommet hjem fra en superherlig helg med Gabe og familien. Jeg elsker dem, og trives veldig godt hos dem. I dag var vi hos bestemora hans og spiste lunsj. Nå er det så tåkete utenfor at vi kun ser en meter foran oss. Det blir veldig ille i "the central valley" (her jeg bor) når det blir tåkete, så det var veldig skummelt å kjøre hjem.

Denne uka er det Homecoming igjen. Torsdag er det night rally (guttene spiller buffpuff, og så fremføres lip sync-dansene), og fredag er det Sadies. Hele denne uka er dress out week på skolen, og temaet i morgen er "rockers". Buffpuff går ut på at guttene spiller volleyball, og lip sync er en dansekonkurranse som alle high school-trinnene stiller opp på. Sadies er en dans hvor jentene skal spørre guttene om de vil "go to Sadies". De gjør en BIG DEAL ut av når de spør hverandre til Sadies. Personlig skal jeg dra med Diana. Hun spurte meg på McDonalds, eller det var i grunnen mer som "HEDDA, you're going with me to Sadies, whether you like it or not." Historien hun går rundt og forteller, derimot, er at "Hedda spelled out "SADIES" with chicken nuggets at McDonalds", så jeg høres ut som tidenes fatass.

Her er litt bilder fra Homecoming i fjor:


Janae, meg, Tamara og Desiree.
Lip Sync.


Melissa og meg.


Powderpufflaget.

Stereotypes

Dato: 23.jan.2011 | Tid: 03:26 |

Jeg ser dere synes at alle vennene mine her er så fine. Jeg vet, de er alle helt gorgeous. De fleste har fin hud, knallhvite tenner, langt, blankt hår, de er alle tynne og fine, og har mørke øyne. Grunnen til det er at de fleste her er fra Mexico, jeg kan ikke komme på èn eneste venn jeg har som er "white". De fleste Mexicanerne kommer hit fordi California grenser til Mexico. Mexicanerne er jo kjent for å langt, fint og mørkt hår, gylden hud og brune øyne. Jeg tror det er slik at hvis man havner et sted midt i landet, for eksempel i Ohio, Pennsylvania, Kansas osv. (mer på østsiden) at det er da man møter på den "typiske amerikanske stereotypen" med blek, kvisete hud, fett hår etc. Høres litt slemt ut, men det er jo egentlig det de fleste av oss ser for oss når vi tenker på en typisk amerikaner. Det var en av de tingene som overrasket meg litt da jeg kom hit. Alle her er jo helt nydelige.

Ellers har jeg merket mer og mer at ting faktisk stemmer fra slik vi hører i filmer, ler av hjemme osv. I går da jeg var på treningssenteret, var det for eksempel ei dame der som stod og trødde på ei maskin mens hun spiste ei bøtte med Kentucky Fried Chicken...... Og ja, folk går på Save Mart i "mornkåpa", og ja, de kjører barna sine på skolen i pysj og tøfler. Det stemmer også at de HATER å gå, og tar bilen uansett om de så skal over gata til naboen, haha. I går var John og jeg på trening, så ville jeg på Save Mart og kjøpe frukt etterpå (Save Mart er sånn 100 meter unna), så ville John ta BILEN. Jeg bare "JOHN, THIS IS WHY AMERICANS ARE FAT!", så sa han "FINE, BITCH!" så gikk vi til Save Mart, haha.

Noe som ikke stemmer, derimot, er inntrykket vi får av amerikanske high schools i filmer som for eksempel Mean Girls. Nei, det er ikke slike "klikker" hvor jentene ikke får være med i gjengen om de ikke har på seg riktig farge på skjørtet, og nei - man ser ikke jenter kledd i magetopper og korte skjørt leies bortover gangene mens de slenger håret fra side til side. In lack of a better word, synes jeg det er ganske ghetto i grunn. Folk røyker weed før skolen, det er slåsskamper i friminuttene, og jeg merker mye diskriminering mot black people. Dette er ABSOLUTT ikke hva alle gjør, men jeg sier at noen gjør det.

Men det er faktisk litt artig dette med stereotyper:


http://monantree.blogspot.com/

På fredag ble jeg for eksempel spurt om vi ridde på reinsdyr til skolen. De tror liksom at vi står opp om morgenen med istapper hengende fra hårtuppene, så spiser vi litt fisk før vi slenger oss på reinsdyrryggen/isbjørnryggens/skiene på vei til skolen, så sitter vi gjennom 8 timer på skolen og blir SUPERSMARTE (siden alle europeere er DØDSsmarte), før vi rir hjem i snøen til igloen vår, drar på isfiske, før vi så drar hjem sent på kvelden og sovner under reinsdyrskinnet vårt. Mobiltelefoner har vi naturligvis ikke, for det finnes vel ikke dekning så langt oppe ved Nordpolen, gjør det vel?

Raveeee

Dato: 22.jan.2011 | Tid: 10:47 |

Nå har jeg nettopp kommet hjem, og Gabe ligger og purker og sover ved siden av meg her, haha. Snakker i søvne og greier. De to bikkjene hans ligger og snorker og syter seg også. Er egentlig stuptrøtt, så tenkte bare å fleske ut bildene fra partyet i tilfelle det blir for travelt i morgen. Har egentlig ingen planer i morgen. Skal på trening, og så finner jeg vel på noe annet :-) Picturetime!

Alle hadde forresten på seg rare klær pga. at det var temafest, som jeg nevnte i forrige innlegg.


Diana og meg.


Liz og Diana.


Meg og Liz.


Natalie, ? og Gracie.


Meg, John og Manpreet.


John og Melissa.


John, Liz og Aubrey.


Diana, Cesar og Bethany.


Liz og Diana.


Meg og Liz.


Meg og John.


Diana, Cesar og meg.

Akkurat i det jeg begynte å tvile på om jeg faktisk hadde et liv

Dato: 22.jan.2011 | Tid: 06:28 |

Hællæ dere. Tro det eller ei, men jeg har faktisk et liv her nede, så jeg har ikke tid til å sitte inne på rommet mitt og blogge til dere 5 ganger daglig.. Håper dere har forståelse for det. Det begynner å bli mye varmere her nå. I dag gikk jeg i bare singlet på skolen, dere!

Har hatt det veeeldig travelt. Bor hos Gabe i helga, fordi familien dro til Texas. Kom nettopp hjem fra kjøpesenteret nå, dro dit med Janae, Diana, John og søskenbarnet hans. Har ENDELIG fått byttet ut av aerobicsklassen min, og er nå TA for biblioteket, superchill. Så nå har jeg mye mer motivasjon til å komme meg gjennom skoledagene. Ellers har jeg også brukt treningskortet mitt mye i det siste, har vært der 4 ganger denne uka bare. Fikk tvunget med meg John rett etter skolen i dag, det var ikke akkurat lett, siden han mye heller ville gå downtown for å ta sol.

Forresten fortalte Bernie meg at det ikke blir noe cruisetur.. Vi skal til Hawaii i påska i stedet. Med familien til Shari. Jeg vet hva dere vil spørre om nå. Ikke gjør det. Jaja, herregud det er jo HAWAII!!!!

Nå venter jeg på at Diana skal hente meg så vi kan dra til Vanessa som har bursdagsraveparty. Har kjøpt oss neonklær, tutus etc., hvor lite jeg enn er begeistret for knæsje farger og slikt, haha. Diana presterte å glemme igjen nøklene i bilen til John, og nå står John og tilbringer forever and a day i dusjen, mens vi sitter hjemme og venter på at han kan kjøre nøklene til Diana hjem til henne, så hun kan komme og hente meg. Makes sense if you don't think about it. Nå skal jeg rydde opp klesbomba jeg har eksplodert på rommet til stakkars Gabe. I morges fikk jeg høre at jeg hadde stjelt dyna hans hele natta.. Heheee. Ingenting nytt der, eller hva, Håkon? Nei, nå må jeg gjøre meg klar. Skal prøve å ta litt bilder i kveld. So long!

Partymusikk

Dato: 20.jan.2011 | Tid: 03:18 |

Siden dere lurte, er dette partymusikken vi hører på for tiden:

Too Short - Blow The Whistle
Mann - Buzzin
Dev, The Cataracs  - Bass Down Low
Dr. Dre, Akon, Snoop Dogg - Kush
Cali Swag District - Teach Me How To Dougie
Wiz Remix - Black And Yellow
Sean Kingston ft. Nicki Minaj - Letting Go
Akon - Angel
Lil Wayne, Drake - Right Above It
Bobby Brackins, Ray J - 143
Lil Wayne, Nicki Minaj - Knockout
Ray J ft. Yung Berg - Sexy Can I
Taio Cruz, Kylie Minouge - Higher
Empire of the Sun - Walking On A Dream


Vertsfamilien min

Dato: 19.jan.2011 | Tid: 07:45 |

Etter det jeg skrev om vertsfamilien min i et innlegg for noen dager siden hvor jeg hadde en litt tøff dag, fikk jeg en anelse av at dere hadde fått et litt feil inntrykk av vertsfamilien min, og tenkte derfor å skrive et innlegg om dem. Etter jeg kom til denne familien, har jeg innsett at den beste avgjørelsen jeg har gjort i år er å bytte vertsfamilie. For uansett hva det er, hva som skjer, hvordan jeg har det, så vet jeg at jeg har vertsfamilien min. Den sannsynligvis største faktoren som avgjører hvordan utvekslingsåret ditt kommer til å bli, er hvilken vertsfamilie du kommer til.

Jeg har blitt utrolig glad i vertsfamilien min, alle sammen. Bernie og Judi (foreldre), Brianna på 18, Brad på 14, og Brooke Lynn på 8. Jeg elsker å være sammen med de, de får meg alltid i så godt humør. Føler spesielt at jeg har fått et veldig godt forhold til vertsfaren min, vi har det veldig artig sammen, og snakker om absolutt alt. Endelig har jeg en forelder som jeg kan se Desperate Housewives med! Bernie elsker det han også, haha. Judi er utrolig "chill", om jeg kan bruke det ordet. Hun er veldig direkte og ærlig, og det er noe jeg liker godt ved henne. Hun er en person jeg føler jeg kan gå til om jeg trenger råd og veiledning til noe. Brianna er, i tillegg til å være vertssøstera mi, ei av mine beste venninner her, og henne har jeg allerede fortalt dere mye om. Brad er en veldig snill og artig gutt, og får meg alltid til å smile. Han synes det er kjempeartig at jeg alltid blir livredd av skrekkfilmer, og det er vel egentlig noe jeg hører daglig. Hele familien vet at jeg har gått rundt omkring i huset når de ser at alle lysene er på. Har blitt veldig glad i Brad, og jeg fikk faktisk tårer i øynene fordi jeg var så glad da han tok 3. plass på forrige wrestling tournament. Brooke Lynn er veldig søt og smart, og gir meg alltid komplimenter fordi hun (av en eller annen grunn) synes håret mitt er så fint når det bølger seg, hun lar meg alltid vite når jeg ser bra ut, og da jeg kjøpte meg fettfri yoghurter sa hun "why are you buying these yoghurts? you're so skinny!". Hun er på en måte den lillesøstera jeg aldri fikk.

Føler familien min kjenner meg veldig godt, de vet hva jeg liker av mat, hvilke TV-serier jeg liker, hva jeg liker å gjøre på fritiden, hvilke klær jeg liker, at jeg hater gym, at jeg liker å shoppe, at jeg er altfor glad i søtsaker osv. Synes de er veldig flink til å inkludere meg i familien og å spørre om jeg vil bli med på ting. Det jeg nevnte om at de ikke vekte meg til bursdagen til Bri forrige uke, skrev jeg bare fordi jeg hadde en dårlig dag, og det var et engangstilfelle. Jeg elsker familien min, har fått et så nært forhold til dem, og jeg vet at det kommer til å bli veldig tøft å forlate dem i juni.

Bare et lite pip

Dato: 18.jan.2011 | Tid: 06:45 |

Har definitivt hatt en bedre dag i dag. Den startet faktisk i natt klokka 12:30, da Diana kom og hentet meg så vi kunne kjøpe middag. Så ble det ikke bare frokostblanding til middag, likevel! Vi dro til Jack In The Box og kjøpte oss chicken strips. Diana stoppet så langt vekk fra drive thru-vinduet (ja..) at hun måtte gå ut av bilen og bort til vinduet for å hente maten, haha. Steike altså, der røk poenget med drive thru.

Våknet klokka 13.00 i dag, og lå egentlig bare i senga og så på dårlige amerikanske såpeserier frem til klokka 16.00, da Ashley ringte og spurte om jeg ville komme på besøk. Så jeg løp bort til huset hennes, så kjørte vi til Denny's fordi Ash ville kjøpe seg Pancake Puppy Sundae. Hun ga meg pengene i sedler, så skulle jeg betale med kortet mitt, så løp jeg inn, og det ble DECLINED. Herregud så pinlig, hater når det skjer. Det verste av alt er at da jeg sjekket hvor mye penger jeg hadde på kortet på fredag, hadde jeg 1000kr. Nå har jeg NULL, og jeg har brukt MAX 100kr i helga! Veldig rart. Så jeg er egentlig litt stresset, og det tenker jeg mamma og pappa blir når de hører om dette også, haha..

Anyroad, etter det ringte Maria og ville ha meg med og kjøpe is, men jeg hadde allerede planer om å dra på treningssenteret, så jeg gjorde det i stedet, og sa jeg skulle bli med henne i morgen. Nå kom jeg nettopp hjem fra trening, og ligger i senga og ser på the Bachelor. Skal se en film nå, så skal jeg legge meg! Merker at dette ikke var særlig interessant, men i det minste var det en liten oppdatering så dere ikke tror jeg har gravd meg helt ned :-)

Noe dere vil ha et innlegg om? (Jada jeg har fortsatt spørrerunden jeg holdte for år og dag siden i bakhodet, men jeg vrir meg i smerte hver gang jeg ser svarene jeg lagde på videoblogg.)

And with that, another day is over, and I'm one step closer to home

Dato: 17.jan.2011 | Tid: 06:03 |

Har hatt en dårlig dag i dag egentlig.. I natt drømte jeg om Håkon, kjæresten min. Jeg landet med flyet på Gardermoen, og i det jeg gikk inn på Gardermoen stod han der. Jeg var så sinnssykt glad. Jeg løp så fort jeg kunne og hoppet i armene hans mens jeg gråt av glede. Jeg husker den følelsen av at nå er jeg hjem, hvor jeg er lykkelig. HATER dere ikke å våkne opp etter slike drømmer? Jeg våknet brått av at jeg hørte at bursdagssangen ble sunget nede i førsteetasjen. Brianna hadde visstnok familieselskap, og ingen hadde tatt seg bryet med å vekke meg..

Så skulle jeg egentlig bli med alle sammen på High School Nights i kveld, men bestemte meg for å bli hjemme, for å hente inn meg selv litt. Så jeg satt meg ned på PCen og så "Marley & Me". Hjalp ikke akkurat på tårene, for å si det sånn, haha. Men herregud for en fin film. Etter filmen gikk jeg ned med tårer i øynene, og så at Brad og Bernie lå og så en film på stua. Familien hadde allerede spist middag, uten å si fra til meg, og det var ikke mere mat. Så da ble det frokostblanding til middag.

Bestemte meg så for å prøve å overtale Ashley til å bli med meg på Denny's, men lyktes ikke. Har gått rundt og vært søtsyk i hele dag. Savner det å ha gåavstand til butikken. Jeg hater å måtte være avhengig av at alle kjører meg hit og dit. Folk blir irritert når jeg spør også. De greier vel ikke helt å sette seg i min situasjon. Can't blame them, I guess.

Nei, nå venter Frustrerte Fruer. Dagens høydepunkt, det skal sies. Gleder meg til mamma og Håkon våkner. I morgen har vi fri pga. Martin Luther King Day, yayyy.

Brianna's birthday party

Dato: 16.jan.2011 | Tid: 11:50 |


Min kjære vertsfar (haha), Diana og Marissa.


Brianna.


Marissa og Maria.


Meg, Maria og Marissa.


Tamara, Marissa, Maria og meg.
Brianna og Marissa.


Marissa.


Nicole.


John og Maria.


Nicole, John, Maria og Marissa.


Meg, Maria, John og Nicole.


John og Diana.


Maria og Red.


John, Maria, Red og Nikki.Syk

Dato: 14.jan.2011 | Tid: 05:41 |

Da har jeg altså blitt syk.. Jeg merket det i går kveld etter jeg kom hjem fra trening, da jeg bare lå og skjalv og kaldsvetta så jeg ikke fikk sove. Rundt 04.00 i natt våknet jeg av at temperaturen min skiftet noe voldsomt fra varm til kald, og det kjentes ut som om noen stod og hamret inni hodet mitt. Så jeg ringte mamma, man får automatisk veldig til hjemlengsel når man er vekke fra mammaen sin mens man er syk. Jeg greide ikke å gå på skolen i morges, og har ligget hjemme med kraftig feber hele dagen. Tror kanskje Ashley smitta meg, for hun ligger nemlig hjemme med det samme.

Ellers fortalte Bernie meg at vi skal til San Francisco i helga, hele familien. Vi skal bo på hotell fra lørdag til søndag, dette i forbindelse med Briannas bursdag. Brianna og jeg skal ha med venninnene våre også. Håper bare jeg blir frisk til da :-) Satser på det!

Forresten så ser det ut til at hjemreise blir den 4. juni i stedet for den 27, nesten en måned tidligere. Jeg bestemte meg for å dra hjem rett etter graduation, slik at jeg kan komme meg hjem og sette i gang med jobbing, kjøretimer osv. Venter bare på bekreftelse fra AFS nå!

Til dere som skal på utveksling : fagvalg

Dato: 13.jan.2011 | Tid: 01:42 |

Nå som det nærmer seg fagvalg til neste år, får jeg mange spørsmål fra jenter/gutter som skal på utveksling, som lurer på hvilke fag de skal velge på fagvalget, hvilke fag de trenger på utveksling, hvilke fag jeg har, osv. osv.

På fagvalget trenger du egentlig ikke tenke over hva du velger. Det jeg fikk beskjed av rådgiveren om å gjøre, var å krysse av fagene jeg "ville ha til neste år", og så skrive nederst på arket at jeg skulle være utvekslingsstudent det året. Du trenger egentlig ikke velge fag utifra hvilke fag du skal ha i USA, for du vet enda ikke hvilke fag skolen i utvekslingslandet tilbyr, i tillegg til at det egentlig ikke er viktig.

Skolen sier at du må velge minst to fag i utvekslingslandet som du kan fortsette på når du kommer hjem. I mitt tilfelle er det engelsk og økonomi. Har du tenkt å gå realfagslinja, er det helt sikkert lurt å velge fysikk, kjemi, biologi eller realfagsmatematikk, så du på en måte har grunnlaget for det når du kommer hjem. Skal du gå samfunn/økonomi er det nok lurt å velge økonomi, marketing, business math osv, om skolen din tilbyr det. Jeg tror for å være helt ærlig at dette ikke er for skolens skyld, men for din egen skyld. Jeg tenkte ikke så nøye over det da jeg valgte fag her, fordi jeg vet at pensumet/nivået her er helt annerledes enn hjemme, så det ikke er noe poeng i det likevel. Rådgiveren på skolen min (i Norge) fortalte meg at de fagene jeg velger når jeg er på utveksling egentlig ikke er så viktig for skolen i Norge, så lenge skolen min i USA lar meg graduate, og godkjenner skoleåret mitt. Så du må egentlig bare snakke med skolen din i USA.

Jeg har 6 forskjellige fag, 5 timer i uka av hvert fag. Fagene jeg har er US History, Piano (lol), Personal Finance S1/Business Math S2, Aerobics, Economics S1/American Government S2, English College PREP. S1 og S2 står for Semester 1 og Semester 2, forresten. Jeg fikk beskjed av AFS om at man kun trenger 25 timer i uka, så jeg har flere timer enn jeg egentlig trenger.

Jeg har også fått beskjed fra den norske skolen min om at jeg må velge fag til neste år nå, og det gjør jeg elektronisk her fra USA. Kommuniserer med skolen på mail om hvordan det gjøres, og hvilke fag som er tilgjengelige. Jeg spør også henne om hvilke fag hun tror det kan lønne seg for meg å ta. Jeg hadde tenkt å velge markedsføring og ledelse, entreprenørskap og bedriftsutvikling, og mediekunnskap. Mediekunnskap blir bare tilgjengelig neste år hvis faget får nok "stemmer" på prøvevalget (SÅ STEM, DERE PÅ ATLANTEN.) Rådgiveren min sa at markedsføring er basert på det de lærte 2.året, så det kan bli vanskelig for meg. Derfor vurderer jeg å velge samfunnsfaglig engelsk i stedet for, men jeg har hørt at det er veldig tørt. Noen av dere på Atlanten som vil råde meg til det ene eller det andre?Håper dette hjalp dere, så får dere spørre i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på :-) Lover å svare.

Bare en liten anbefaling!

Dato: 12.jan.2011 | Tid: 01:57 |

Siden jeg kom hit, eller generelt siden jeg begynte å interessere meg for hår, har jeg prøvd utallige hårserier uten å finne en serie jeg var hundre prosent fornøyd med. Nå har jeg ENDELIG funnet den BESTE hårserien jeg noen gang har prøvd, så jeg tenkte jeg kunne anbefale den til dere der ute som fortvilt sitter hjemme med tørt, slitt og pistrete hår.

Redken Smooth Down
Dette er navnet på serien. Jeg har sjampoen, balsamen og hårkuren (Butter Treat), og alle tre er helt fantastiske. Selve serien skal kontrolle tørt og brusete hår, og gir håret mye fuktighet i tillegg til at den hjelper til med å bygge opp et ødelagt hår. Hårkuren er favoritten. Håret mitt blir silkemykt hver gang jeg bruker den. På flaska står det at du skal ha den i håret fra 5-15 minutter. Anbefaler også å sove med den over natta, og skylle ut om morgenen. Da får du mykt og glansfult hår hele dagen!

Produktene kan kjøpes blant annet her (klikk), her eller her. Definitivt verdt hver en krone.

Dette innlegget er IKKE sponset.

"Vil du at jeg skal fortelle deg noe som gjør deg glad, da?"

Dato: 11.jan.2011 | Tid: 06:07 |

HerreGUD dere, GJETT om jeg er glad nå! I morges fikk jeg veldig til hjemlengsel mens jeg var på skolen, så jeg ringte Håkon bare fordi jeg trengte å høre stemmen hans. Så sier han "vil du at jeg skal fortelle deg noe som gjør deg glad, da?" og jeg bare "jaa.." så sier han "er du sikker på at du vil høre det nå?" og jeg bare "ja! fortell meg" så sier han "jeg har bestilt ferie til Paris til oss i sommer!". PARIS!!! ÅÅÅH, herregud så glad jeg ble. Og så overrasket også! Jeg ble så glad at jeg gråt! Jeg er så heldig som har en så fantastisk kjæreste. Vi skal dit den første uka i august, og jeg gleder meg VILT. Var der en gang for 5 år siden med pappa, og jeg syntes det var utrolig fint der. Gleder meg veldig til å dra dit med Håkon. Ååh, jeg er så heldig <3 Dette er definitivt det jeg ser mest frem til i år. Verdens muligens mest romantiske by med verdens fineste kjæreste.

Til dere som ville se bilde av han:


http://tigermomma.tumblr.com/

Hawaii eller cruise?

Dato: 10.jan.2011 | Tid: 07:18 |

Åh, har kommet over et lite luksusproblem igjen nå. Må nemlig velge mellom å dra en uke til Hawaii, eller en uke på Cruise.

Hawaii
Turen til Hawaii varer en uke i begynnelsen av april, og koster 10 000kr. Turen er arrangert av Belousa, en organisasjon som sender AFS-utvekslingsstudenter til Hawaii, og ei venninne av meg skal også på turen. Turen inkluderer blant annet en tur til Pearl Harbor, en fjelltur opp et vulkansk fjell, surfetimer, snorkling, aktiviteter på kveldene, shoppingturer til syke kjøpesentre, og mye annet. Jeg hadde blitt nødt til å ta meg fri fem dager fra skolen, og dette fraværet ville ikke blitt notert, ettersom AFS ville fikset dette med skolen. Hawaii har alltid vært den store drømmen min.Cruise

Cruiset varer en uke i begynnelsen av mai, og går til blant annet Bahamas, Cancun, Miami, og flere andre steder jeg alltid har hatt lyst til å se. Dette er med vertsfamilien min, og de sier de ønsker å betale turen for meg (!!!). Jeg blir også nødt til å ta meg fri en uke fra skolen for å gjøre dette, men det er ikke mulig å få fjernet fraværet.

Hva ville dere valgt? Jeg må bestemme meg snart fordi Bernie vil bestille tur, og jeg må ordne ut med skolen. Må også arrangere det med AFS.

EDIT: Jeg kan IKKE velge begge. Noen grunner til det er at det blir veldig dyrt (lommepenger til Cruiset også), jeg kommer til å miste veldig mye skole, og i tilfelle AFS ikke godkjenner Hawaiituren som gyldig fravær likevel, må jeg gå om 2.året når jeg kommer hjem, fordi jeg får for mye fravær på skolen her i USA.

And just like that, winter break was over

Dato: 10.jan.2011 | Tid: 00:55 |

Herregud, dette SUGER. Jule/vinterferien er over. Jeg har hatt 3 fantastiske, uforglemmelige uker. Riktignok har jeg hatt både oppturer og nedturer, men ingen tvil om at oppturene har regjert denne ferien. I morgen begynner skolen på igjen, det blir tungt. Tilbake til de gamle rutinene med å stå opp klokka 05.30 om morgenen. Denne uka har jeg følgende planer:

Å bytte lunsjtime. Her har vi nemlig to lunsjperioder om dagen, og jeg har den andre lunsjen. Siden de fleste venninnene mine har den første lunsjen, skal jeg prøve å bytte om til den. Dette innebærer at jeg må stokke om på timeplana mi, da, men det skal sies at jeg ikke har noe problem med å bytte ut aerobics mot noe annet.

Å forhåpentligvis bytte aerobics til enten media, year book, performing arts eller TA.

Å snakke med Ms. Vega (rådgiveren) om mulig Hawaii-tur i april, for å finne ut hvordan det blir med fraværet.

Nå tenkte jeg å summere opp vinterferiens høydepunker/beste minner:

 • Turen til Bakersfield for å besøke Jenny.
 • Alle de fine samtalene jeg har hatt med Håkon, om alt fra hvor mye vi gleder oss til å se hverandre igjen, til fremtidsplaner.
 • Alle julesamlingene med familie og slektninger.
 • Sleepover hos Gabe.
 • Hot tub-kveld med hele gjengen.
 • Italiensk spaghetti hos Carl and Allie.
 • Nikkis birthday!
 • Nyttårsaften, særlig avslutningen på Denny's med Maria.
 • Roxy's birthday i Newman.
 • Mye kvalitetstid med Ashley.
 • San Francisco med John, Maria, Marissa og Nikki.
 • Alle kveldene hos Jazi med verdens herligste venninner.Det går mye bedre med meg nå, sånn generelt sett. Jeg merker at jeg kommer ut av enhver nedtur sterkere. I morgen har jeg vært her i 5 måneder. Tenk på det. Det er lenge altså!

Another night at Jazis

Dato: 09.jan.2011 | Tid: 12:53 |

Har hatt den beste kvelden på leneg takket være alle de fantastiske vennene mine.


Brianna og Marissa.


Brianna, Diana, Marissa, Maria og meg.


Marissa, Maria og meg.


Maria.
Maria og Diana.
Marissa.
Marissa og ???? HAHAHAHAH.
Maria, Marissa, Jazi og Bri.


Bri og ??


Meg og Maria.

I love my friends.

Hvordan det er å ha vertssøstera mi som bestevenninne

Dato: 09.jan.2011 | Tid: 00:29 |

Ser at flere av dere lurer på om det er vanskelig for meg å finne på ting med andre venner uten at Brianna er med, og om jeg får dårlig samvittighet for det.

Dårlig samvittighet?
Nei, jeg får ikke akkurat dårlig samvittighet hvis Brianna ikke er med på noe jeg gjør med venninnene mine. Dere er jo ikke sammen med alle bestevenninnene deres på samme tid hver gang dere finner på noe, dere heller? Brianna har forståelse for om jeg finner på noe med venninner uten at hun er med, og det er aldri noen sure miner fra hennes side på det. Likevel spør vi som regel alltid hverandre om vi skal finne på noe sammen, men siden Brianna har cheerleading, jobber mye osv, blir det ikke til at vi gjør alt sammen.

Får vi for mye av hverandre?
Vi har begge merket at hvis vi er oppå hverandre hele tiden flere dager på rad, blir det for mye. Brianna er av typen som veldig lett blir sur når hun blir lei av noen, så da drar jeg som regel til noen andre venninner. Vi har begge ting som irriterer oss ved den andre parten, men det har vi snakket om, og det prøver vi begge å gjøre noe med.

Hva gjør vi sammen når det bare er oss to?
Som regel lager vi noe mat/drar ut og spiser sammen, eller så drar vi på kjøpesenteret, kanskje sitter vi bare i senga og snakker, vi ser ofte på film/tv, drar og ser på basketballkamper osv.

Er dere like eller forskjellige?
Vi er egentlig ganske forskjellige synes jeg, but opposites attract. Brianna elsker cheerleading, mens jeg liker idrett. Bri elsker å dra på kino, jeg hater det. Jeg elsker å dra på kjøpesenteret og shoppe, mens Bri hater det. Jeg er typen som er veldig interessert i hud, sminke, hår osv, mens Brianna ikke kunne brydd seg mindre. Bri liker å se på TV (og gjør det hele tiden), mens jeg aldri ser på TV. Jeg liker å være for meg selv av og til, mens hun er av typen som må gjøre noe hele tiden. Vi er like på den måten at vi begge svir av penger så snart vi har de i lomma, vi har den samme humoren, vi har samme stil, vi elsker junk (vi spiser alltid den samme maten), vi liker begge den samme typen musikk, og vi liker begge å dra på fester og ha det artig.

Oppfører dere dere som søskne eller bestevenninner?
Hjemme oppfører vi oss egentlig som begge deler, mens når vi er ute blant venner oppfører vi oss som bestevenner. Jeg forteller Brianna alt, og hun er den som kjenner meg best her i USA. Hjemme oppfører vi oss som søskne på den måten at vi småkrangler over ting som hvem som skal vaske hånddukene, hvem som skal rydde badet, hvem som skal ta ut av oppvaskmaskina osv. Det er aldri noen seriøse krangler, da, det er liksom bare det at ingen av oss vil gjøre det, haha. Vi er bestevenninner fordi vi kjenner hverandre såpass godt at vi vet hva som gjør den andre forbanna, vi kan å lese hverandre, vi fullfører hverandres setninger, og stiller opp for hverandre om det trengs.

Hva sier vertsforeldrene?
Har merket at vertsforeldrene mine reagerer litt hver gang vi drar til hvert vårt sted. Da tror de automatisk at vi er uvenner, eller at jeg er uvenn med de Brianna skal være sammen med, og omvendt, haha. Da hagler det inn med spørsmål og greier, og vi svarer alltid "fordi om vi bor sammen, trenger vi ikke gjøre alt sammen hele tiden!".

Jeg elsker søstera mi, og er evig glad for at jeg møtte henne.

Nok et mislykket forsøk på å fullføre en dag i San Francisco

Dato: 08.jan.2011 | Tid: 08:06 |

Ikke tolk meg feil, jeg kunne ikke tenkt meg å blitt. Etter å ha vært der i tre timer fikk nemlig John telefon om at faren hans hadde fått hjerteinfarkt og at de hadde problemer med å få liv i han på sykehuset. Vi var alle enige i at vi skulle dra til sykehuset med en gang, for det er ikke noe som er viktigere enn å stille opp for familien sin i slike tilfeller. SF drar ingen steder. Syntes så utrolig synd på han, håper virkelig det går bra med faren hans.

Men litt fikk vi gjort! Først dro vi på Pier 39 hvor vi var innom alle mulige søte turistbutikker (sikkert 15 identiske...) fylt opp med "I <3 SF"-t-skjorter og "I <3 SF"-shotglass. Etterpå dro vi innom en butikk for venstrehendte. Så spør Nikki hun i kassa "are you left handed? do you have to be left handed to work here?" HELT random, så bare viser den ansatte t-skjorta si, og der står det "YES, I am left-handed, and YES, you do have to be left-handed to work here", etterfulgt av at hun fortalte at hun ALLTID får det spørsmålet, haha. Etterpå dro vi og så på Alcatraz (bare fra piren, da), før vi dro på Hard Rock Cafè og spiste BBQ-wings. Det var der John fikk beskjeden, så dra kjørte vi han til San Jose, og dro hjem etter det.

Kom forresten over en utrolig rude ansatt på magibutikken på Pier 39. John er litt femi av seg, så folk tror ofte at han er...ja...gay liksom. Han blir veldig irritert når folk påstår det. Uansett, vi var på magibutikken, så sier den ansatte "hey you, the guy in the black coat! wave the wand and you will become gay! oh never mind, too late..." og så lo han kjempehøyt. Hadde lyst til å gå bort til han og bare "CAN I TALK TO YOUR MANAGER PLEASE!?" hadde fått han fired på flekken. John ble naturligvis fornærmet, men kom over det etter en liten stund. Så sitter vi i taxien på vei hjem, og sjåføren sier "So you're here with four beautiful ladies. But you're gay, right?". John bare "NO I'M NOT GAY AND THIS IS THE SECOND TIME TODAY." Sånt bør man ikke si til folk man ikke kjenner altså. Folk vet ikke om andre tar seg nær av det eller hva de gjør!

Over til bildene:


John og Nikki.
DET NORSKE FLAGG!!!


Maria, Nikki, John og Marissa.


John prøver å få tak i taxi.
Maria.


Alcatraz, et gammelt fengsel. De hadde det ute i havet slik at fangene ikke skulle rømme. En niåring greide å rømme en gang, da.


WINDY.


Det er ikke jeg som er bleik ass, det er bare John som spraytaner. Ikke rent sjeldent heller, haha!
Candyyy.
Maria og Nikki.


Meg og Nikki på subwayen.

I dag var jeg forresten på Starbucks og oppdaget en fantastisk ny drikk som har blitt favorittdrikken min, og kjekser dyppet i sjokolade. Sååå godt. Ironisk nok rett før Ashley og jeg dro på Anytime Fitness og kjøpte oss treningskort, hehe...

San Fran once again

Dato: 07.jan.2011 | Tid: 15:57 |

San Francisco here we come! Denne gangen på vennetur, ingen foreldre. FRIHET. Haha, neida. Planene er å se Golden Gate Bridge, Pier 39, muligens dra til Alcatraz (tidligere fengsel som ligger ute i sjøen), å ta cable car, og bare kose oss og ta mye bilder. Er egentlig ikke noen shoppingtur, men jeg gleder meg veldig. Det blir til at kun Marissa, Maria, John, Nikki og jeg drar. Det er meldt ganske kaldt (15 grader), men mye sol.

Og dere, gjett hva! I dag satt hele familien og spiste på Denny's da Bernie plutselig sa "We are going on a cruise to the Bahamas in June, Hedda, before you leave. The whole family." Jeg sperret opp øyene og bare "BAHAMAS!?!?!?! OHMYGOOOOD!!!" Så sykt. Har alltid hatt lyst dit.

Nå venter Maria utenfor. Adios! :)

Right now I'm happier than ever

Dato: 07.jan.2011 | Tid: 02:17 |

Tusen takk for all forståelsen på forrige innlegg. Dere er så fantastiske, setter stor pris på at dere skjønner at jeg ikke orker å skrive noe om dette. Grunnen til at jeg ikke vil skrive noe dypere om det er først og fremst fordi det ikke er noe jeg orker å tenke noe mer på, i tillegg til at Shari og gjengen leser bloggen min, og noe mer drama trengs ikke nå.

I dag har jeg hatt en super dag. Den siste tiden har vært helt fantastisk, jeg har det så bra! Den siste uka har jeg knapt hatt hjemlengsel liksom, fordi de herlige vennene jeg har her har fått tankene mine på andre ting. I går kveld var jeg sammen med Maria, Helio og John. Vi kjørte bare rundt omkring, snakka og lo. Har det SÅ bra sammen med de, de er de beste vennene jeg kan tenke meg. Og det beste av alt er at jeg vet at de alltid kommer til å være der for meg også.

I dag stod jeg opp tidlig (mens det ennå var AM i det minste, haha), så dro Ash og jeg på kjøpesenteret fordi jeg trengte å bytte sminken min, og å kjøpe skjerf og hansker til turen i morgen. Ash har også blitt en av mine beste venninner her, og jeg har tilbrakt mye  tid med henne i det siste. For å beskrive Ashley, kan jeg si at hun er av typen som snakker hull i hodet på deg, hun stiller spørsmål nonstop og er i gang med neste spørsmål før du har svart ferdig på det forrige. Hun er også en av de snilleste og mest godhjertede personene jeg vet om, og jeg kan snakke med henne om absolutt alt. Hun er en av de jeg kan være sammen med uten å gjøre noe som helst, uten at det føles rart. Har blitt så glad i henne! Ja, her er i så fall innkjøpene:


Ny sminkebag!

JA, jeg nevnte jo at jeg skal på tur. Maria, Marissa, John, Daniel, Nikki og meg er de som skal dra. Vil dere gjette hvor vi skal eller? :-)

Bare en liten speech

Dato: 06.jan.2011 | Tid: 08:52 |

Fy faen så JÆVLIG uhøflige noen av dere er. Kommer her og spør om hva som skjedde med Shari og forlanger at jeg skal legge ut i det lange og brede om det, etter ALLE de gangene jeg har sagt at det har vært vanskelig for meg, og gjentatt at jeg IKKE kommer til å nevne noe om det på bloggen. Det er så respektløst at jeg får lyst til å kaste opp på enkelte av dere. Nå får dere VIRKELIG ta dere sammen, og jeg kommer fra nå av til å slette HVER kommentar dere skriver om Shari, Danelle eller Sam. De er UTE av livet mitt, DEAL WITH IT. Det er MITT problem, ikke deres. Ikke er det et problem for meg heller. Jeg er over it, og det burde dere også være.

AMEN.

Qualitytime with Ash

Dato: 06.jan.2011 | Tid: 04:43 |

Hei igjen! Beklager for lite oppdateringer. Har hatt det litt travelt. Who am I kidding........Har ikke hatt det travelt, har bare hatt bedre ting å gjøre på enn å sitte og skrive livet mitt svart på hvitt på denne bloggen. Neida.

I morges våknet jeg som vanlig klokka 15.00 (vi har fortsatt ferie vet dere). Etter jeg og Maria hadde tryglet faren hennes om å la oss dra til Turlock for å kjøpe In n Out, endte det med at Maria måtte vaske huset, og jeg dro på Denny's med Ashley, så vi kunne besøke Brianna på jobb. Dro først på KFC og kjøpte mat der da. HERREGUD....Nå har jeg skrevet 3 setninger, og alle handler om MAT. Har blitt amerikanisert. Uansett, hadde det kjempekoselig. Elsker Ash, hun er så herlig!

Dere ba meg også om å begynne å ta bilder av maten jeg spiser, så jeg tenkte what the heck, og tok like så gjerne med meg kameraet.

Chicken Snackers fra KFC.

Ashley, som forøvrig hater å bli tatt bilde av.

 

Blueberry Pancake Puppies with Syrup.

Her plager jeg Brianna mens hun jobber.

Bikiniene jeg hadde bestilt meg kom forresten i posten i dag. Kjempesøte!
I morgen blir det shopping med Ashley igjen. Skal bare bytte noe sminke i og med at jeg kjøpte feil!

Utvekslingsårets..

Dato: 03.jan.2011 | Tid: 23:58 |

Utvekslingsårets..

Beste minne var turen til the Sierra Nevada National Park med AFS-gjengen.
Vanskeligste valg var da jeg bestemte meg for å bytte vertsfamilie.
Største avgjørelse var å ikke avbryte utvekslingsåret.
Beste venninner er Brianna, Marissa og Maria. 
Opptur var den nye vertsfamilien min.
Nedtur var at jeg fant ut at de jeg trodde var de næreste vennene jeg hadde her, viste seg å være de verste backstabberne jeg kan tenke meg.
Viktigste personer har vært mamma, pappa og AFS-kontaktpersonen min.
Matrett er og forblir spaghetti laget på italiensk vis av et vennepar av familien.
Butikker må bli American Eagle, Express, Abercrombie og Tilly's.
Største forandring er at jeg har blitt mer forståelsesfull og reflektert.
Mest idiotiske spørsmål må være "are penguins your pets over there?". Men "YOU GUYS HAVE NEW YEARS!?" ligger også høyt på lista.
Største erfaring var å feire jul på amerikansk vis.
Beste opplevelse var Union Square i San Francisco.
Overraskelse er at jeg ikke har gått opp i vekt!
Største savn er norsk mat og volleyball.
Takknemlighet er de fantastiske venninnene jeg har hjemme som har støttet meg gjennom hele året.
Beste kjøp er SOLEKLART Iphone 4.
Mest betydningsfulle ord "I want you to know that I will always be here for you. And I'm not like everyone else." sagt av Maria.
Største håp er at de neste månedene flyr avgårde fordi jeg har det så bra, og at jeg er hjemme til alle jeg savner før jeg vet ordet av det.
Jeg-gleder-meg-til er Las Vegas i april, muligens roadtrip til LA med jentene, kanskje Santa Cruz til helga, og GRADUATION!
Nyttårsforsett er å ta en dag om gangen, å trene mer, å holde meg mer opptatt, og å se mer positivt på ting.

Det er nå nedtellingen begynner. Nå er det 5 måneder og 25 dager til jeg kommer hjem. Det går mot lysere tider, finere vær, nye opplevelser, flere erfaringer og mange ting å glede seg til. Dette MÅ bare bli bra :-D

2010 i bilder

Dato: 03.jan.2011 | Tid: 05:35 |

Tenkte å slenge meg på bølgen og dokumentere 2010 i bilder. Siden jeg er på utveksling tenkte jeg å gjøre en liten vri på det, og kun vise bilder fra utvekslingsåret så langt. Føler det hører mest hjemme siden dette er en utvekslingsblogg! Bildene kommer i rekkefølge fra da jeg først kom hit (august), og til nå.Alt i alt har det vært et veldig lærerikt, opplevelsesfylt og spennende år fylt med erfaringer på både godt og vondt. Det som er bra at det jeg tenker på når jeg tenker tilbake på dette året er kun de gode opplevelsene jeg har hatt her. Er så takknemlig for at jeg fikk opplevd dette, og det har definitivt vært verdt det selv om det til tider har vært utrolig tungt også. Anbefaler hver og en av dere å dra på utveksling om dere har muligheten til det! :-)

Roxy's birthday

Dato: 03.jan.2011 | Tid: 01:16 |

Har hatt en veldig bra kveld med Brianna, Diana og Marissa. Vi dro til Newman i en bursdagsfest til ei venninne, som forresten er sykt lik Vanessa Hudgens i mine øyne. Roxy heter hun.


Roxy og Bri.


Meg og Diana.


VANESSA HUDGENS, ohmygod.

Nyttårsaften

Dato: 02.jan.2011 | Tid: 02:15 |

Hadde en fin nyttårsaften med alle venninnene mine. Først på dagen ble det til at jeg, Ashley og Brianna dro på kjøpesenteret for å finne noe å ha på oss. Etterpå fikk jeg tvunget dem med meg på Fish and Chips-restaurant, herreGUD som jeg hadde savnet det. Noe av det beste jeg vet, haha.. Heldigvis likte de det de også.

Senere på kvelden kom Jessica, og Ashley på besøk, så ordna vi oss sammen før vi dro til Jazi, hvor vi var hele kvelden. Ved midnatt skjedde det noe ikke fult så artig, så jeg og Maria bestemte oss for å dra på Denny's. Der spiste vi pancake puppy sundaes og snakka leeenge om alt og ingenting. Er så glad i henne! Hun er virkelig en av de jeg regner som en av de ekte vennene jeg har her.

Uansett. Her kommer litt bilder:


Ashley, Jessica, Brianna og meg.
Ever, Marissa, Brianna, (?), meg, Nelson, Nicole og (?).
Ever og Bri.
Marissa og Nicole.


Brianna og Marissa.
Nicole, Marissa og Maria.

Håper dere hadde en fin nyttårsaften.

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits