Jealousy

Dato: 30.jun.2011 | Tid: 00:04 |

Har du noen gang sittet hjemme en fredagskveld mens kjæresten har vært ute på fest, og du vet at det er mange pene jenter på den festen? Eller har du vært på Facebooken hans, og sett at han har lagt til ei superhot jente han ikke engang kjenner som venn? Kanskje har det poppet opp et MSN-vindu på PCen hans hvor han snakker med en kompis om hvor deilig Jessica Alba er? Alt dette er situasjoner som kan gjøre noen sjalu. Enkelte blir lettere irriterte (sjalu), mens andre blir helt ekstremt sjalu, og greier rett og slett ikke kontrollere seg. Men, det er ikke noe unormalt i det å være sjalu; for sjalusi bunnes jo i at man bryr seg om noen. Det handler heller ikke om at man ikke stoler på kjæresten sin - det blir helt feil å si det, for sjalusi i seg selv handler ikke om tillit til vedkommende, men gjerne mer om selvtillit.

Jeg har personlig opplevd det å være sjalu. Til tider var jeg sykelig sjalu, og hver gang det oppstod en situasjon hvor jeg ble sjalu, gikk jeg helt ned i kjelleren. Jeg hadde det med å klandre meg selv for det. Tanker som det er fordi jeg ikke er fin nok for han, han synes sikkert hun er mye deiligere, han skulle sikkert ønske jeg var som henne og lignende var ikke fremmede for meg etter hvert. Jeg så meg selv i speilet, og målte meg med jentene jeg hadde vært sjalu på. Følte at han fortjente bedre enn meg. Jeg var veldig selvkritisk, og det ble bare lettere og lettere å finne "feil" ved meg selv. Om han så bare var i samme rom som ei jente kunne jeg bli veldig paranoid, og så for meg alle mulige hendelser i hodet mitt. Det begynte å bli helt ille, så jeg innså at jeg måtte begynne å jobbe med meg selv. Det kunne ikke være slik. Det var helt jævlig både for meg selv, for kjæresten min, og for forholdet vårt.

Derfor begynte jeg å endre tankegangen min litt, og dette har hjulpet meg veldig i årene etter. Det er ingen tvil om at jeg fortsatt kan bli sjalu i enkelte situasjoner, men det er ikke så ille som det var. Det som er viktig er å bygge opp sin egen selvtillit. Du må ha tro på deg selv, og det er viktig å tenke at uansett hva han sier til andre jenter, uansett hvilke bilder du finner på Facebook, og uansett hvilke jenter som prøver seg på han på festen du ikke er på, så husk at det er DEG han elsker, det er DEG han har valgt å være sammen med - og det er en grunn til det. I hans øyne er du drømmejenta, det er derfor han er kjæresten din. Det er ingen andre enn deg han vil ha, og alle jentene i hele verden kan flørte og prøve seg så mye de vil, men på slutten av kvelden er det DEG han kommer hjem til. Og ingenting kan måles med den følelsen.


Weheartit.

Har du flere tips eller meninger om sjalusi må dere skrive i kommentarfeltet! Det er helt sikkert mange der ute som sliter med dette, og som gjerne kunne tatt imot noen råd :-)

47 kommentarer

Miichaelsen

30.jun.2011 kl.00:08

åh, jeg var sykelig sjalu før, men jeg tror faktisk det var fordi han var en flørtete type, også var han sjalu i tillegg - dårlig kombinasjon. Jeg var ganske sykelig sjalu, og jeg husker at jeg til tider på en måte ville "eie" ham, men slikt er vanskelig, og man må bare komme seg ut av det.

Nå er det ikke slik lenger, gudskjelov. Jeg er sammen med en jeg stoler på, og som jeg vet vil ha meg, og det er viktig i et forhold. Hvis man er usikker blir man nok også fortere sjalu!

Kristin

30.jun.2011 kl.00:12

Du aner ikke hvor godt det var å lese dette nå. Har selv slitt med de samme tankene, og det har ført til at et forhold tok slutt, og det nåværende har vært litt tynt til tider. Det som har hjulpet oss er å snakke om det - det er han veldig flink til. Med en gang han ser på meg at jeg oppfører meg annerledes og at det er noe galt, tar han initiativ og tvinger meg til å prate ut om det (i motsetning til min forrige kjæreste). Dette gjør at jeg innser hvor latterlig sjalu jeg er i stand til å bli, spesielt i det jeg forstår at den facebook- eller msn-samtalen med den perfeksjonerte jenta han traff på fest ikke var så mye å bekymre seg over, likevel. :)

Guro Rise

30.jun.2011 kl.00:20

Deilig å høre at det er flere der ute føler det samme, spesiellt godt å høre at slike som du Hedda - en person jeg beundrer, også føler det sånn noen ganger.

Vi er vel alle under samme båt ? :)

30.jun.2011 kl.00:21

Du er så nydelig. Ser ikke noe feil ved deg i det heletatt! Du hadde nok kvalifisert deg under "om jeg var som henne"!

Line

30.jun.2011 kl.00:27

Du skriver utrolig bra Hedda!! Har ikke vært i noe seriøst forhold før, så kan ikke si så mye rundt dette temaet.

Fortsett å skriv slike innlegg, det er de som er verdt å lese! Du virker som en utrolig flott jente:-) Stå på videre!

EFRIM JONES

30.jun.2011 kl.00:31

Im a stud! ahaha idk why im even commenting on this i dont speak your language. :D byeee

Hedda Ingeborgvik

30.jun.2011 kl.00:32

Efrim: HAHA! You're retarded Efrim :) Miss you!

leneesj

30.jun.2011 kl.01:01

Disse innleggene du skriver er utrolig fine, i tilegg til at du skriver skikkelig bra! :) og ikke minst hjelper de mange!

Karna

30.jun.2011 kl.01:03

Kjenner meg SÅ igjen i alle de tankene..!

Selv om man vet er det er DEG han elsker er det ikke alltid lett å bli kvitt sjalusien, spesielt ikke hvis han ofte snakker om og er sammen med samme jenta. Selv om du vet at de bare er venner.

Jeg skal på utveksling om 6 dager, og selv om jeg og kjæresten min har vært sammen i 3år er jeg tenker jeg fortsatt at det kan skje noe. Ikke så mye i form av utroskap ol, men mer at han "glemmer" at han har følelser for meg hvis du skjønner. Nå som du har kommet hjem, har du lyst til å fortelle litt om hvordan det var for det å dra fra kjæresten din?

Lisa

30.jun.2011 kl.01:04

Har akkurat det problemet. Jeg kan til tider bli sykt sjalu av bare små ting. Jeg prøver så godt jeg kan å skjerpe meg, men vanskelig er det. Selv om jeg VET at han elsker meg, og det meg han vil ha klarer jeg bare ikke la være. Jeg føler akkurat det du skreiv, at jeg ikke føler meg bra nok for han og klanderer meg selv for det.

Du er utrolig flink til å skrive og gi en god beskrivelse, Hedda! :-)

Maja

30.jun.2011 kl.01:16

Du er helt utrolig til å skrive! :-)

Maja

30.jun.2011 kl.01:16

Du er helt utrolig til å skrive! :-)

Andrea LK

30.jun.2011 kl.01:21

Er helt utrolig sjalu selv. Får den ekle følelsen i meg hver gang han nevner en annen jente eller prater med en. Har jo ingen grunn til det, for han er verdens mest trofaste. Han ville aldri gått bak ryggen min, og det er det jeg må prøve å forstå etter hvert, selv om det er vanskelig. Fint å lese at andre har det litt sånn også. Du er forresten utrolig pen! Har lest alle innleggene dine fra tiden i USA og blir skikkelig inspirert av deg. Syns du skriver gode, meningsfulle innlegg, og jeg håper du fortsetter med det! :)

Mari

30.jun.2011 kl.01:23

Hadde det samme problemet, og begynte etterhvert å tenke på den samme måten som du gjør. Men det er ikke til så stor hjelp når kjæresten er utro, og det faktisk er en stor grunn til å være sjalu, derfor snudde tankegangen min seg. Det begynte med at han "uheldigvis" var utro én gang. Før det var jeg ikke sjalu i det hele tatt, men etter den éne gangen begynte jeg å tvile skikkelig, og fikk dårlig selvtillit og følte at det var noe med meg som gjorde at han drev på slik, som du skriver.. Etter hvert tok nesten sjalusien overhånd, nettopp fordi utroskapen fortsatte, så jeg satte en stopper på forholdet. Misunner deg og Håkon som par, dere er et perfekt bevis på at man gjør alt for den personen man elsker.

30.jun.2011 kl.01:46

Takk :)

sandra

30.jun.2011 kl.01:58

fy faen, hedda. der satt du virkelig ord på det jeg sliter med å kunne forklare!

er selv sykelig sjalu.. kan finne på mange dumme ting fordi jeg får scenario i hodet mitt om kjæresten og andre jenter, eller om han har kontakt med eksen sin (som hører til vennegjengen hans). typen er verdens mest trofaste, og gjør alt for meg. han ville aldri gjort noe for å såre meg, er bare at avogtil uttaler han seg om ting som jeg misforstår og lager drama av.. skjønner ikke at han holder ut, i grunn.

om jeg finner noe jeg ikke liker på feks facebook, rommet hans osv, får jeg helt noia. da blir jeg helt innesperret og nekter å prate med noen.. kjæresten skjønner dette med en gang, og han har beskrevet det med at jeg mister "gnisten" i øynene, og ser bare tomt ut i lufta. det er da alle tankene kommer.. han vil ikke ha meg, han får nok når jeg oppfører meg sånn osv.

jeg vet jeg må skjerpe meg, tro meg, har så lyst å forandre den delen av meg selv.. har prøvd uttallige ganger, får det bare ikke til..

hvordan klarte du å endre tankegangen din?

Helene Andrea

30.jun.2011 kl.02:04

kommentere? :) www.heeleneandreea.blogg.no

Victoria Venbakken

30.jun.2011 kl.02:47

Bra du skriver om dette, fint innlegg :) må definitivt jobbe med dette selv, hehe.

sophieelise

30.jun.2011 kl.03:21

Hei! Jeg leser bloggen din fast men tror faktisk ikke jeg har komentert før, skulle bare si at det er utrolig bra at du kommer med slike innlegg! Jeg har selv kjæreste og kjenner meg så utrolig godt igjen i det du skriver, kan vel betegne meg selv som en som blir veldig fort sjalu.. Man kan vel kalle meg paranoid, som du selv nevner at du har vært. Jeg sier hele tiden til meg selv at jeg må jobbe med tankegangen men jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, for alle de negative tankene kommer straks krypende tilbake igjen. kan ikke du lage et innlegg om hvordan man kan få et forhold til å fungere? Det hadde vært så bra! Ettersom du og kjæresten din har vært igjennom litt av hvert.

Nina

30.jun.2011 kl.05:42

For et par år siden jobbet jeg mye nattevakter, og da hendte det seg ofte at jeg fikk meldinger fra venninner om at "typen din danser med ei blondine" eller "vet du hvem hun jenta han sitter sammen med på baren her er?". Selvfølgelig blir man sjalu av sånt, og etter en stund viste det seg at jeg hadde god grunn til å være sjalu også, siden han hadde vært utro i over et halvår.

Nå er jeg gift med en herlig mann, og han har aldri gitt meg noen grunn til å være sjalu. Jeg tror rett og slett det handler mye om å bli eldre, å komme over "fjortisforholdene", og å bli tryggere på seg selv :)

Sigri

30.jun.2011 kl.06:53

Må bare si at du har hatt utrolig bra innlegg i det siste! Og det er veldig kjekt å lese bloggen din.

Marianne

30.jun.2011 kl.09:12

Hei! jeg bare lurer på noe jeg håper du kan svare på :)

godtar du at kjæresten ser på porno, halvnaknebilder av nakenmodeller og bilder av vanlige jenter?

hadde vært helt utrolig om du kunne svart på dette! :) har kommet ut for dette selv,og vet helt ærlig ikke hva jeg skal gjøre..

du har en kjempe bra blogg,og jeg er fast leser!

Louise

30.jun.2011 kl.10:04

Du skriver så bra, Hedda! Elsker at du har litt "annerledes" innlegg på bloggen din :)

Marie S.

30.jun.2011 kl.10:31

Vet du at du er utrolig nydelig, Hedda? Ikke bare i utseende men også i det du skriver.

Du er en veldig smart jente. Du er ikke som de andre toppbloggerne som bare skriver om sminke og klær. De er overfladiske. Tvert imot liker jeg å lese nettopp bloggen din fordi den har så mye mer innhold. Og sist men ikke minst, blir jeg veldig inspirert av det du skriver.

Takk for at du blogger, Hedda :-)

Marthe

30.jun.2011 kl.10:35

Så fint innlegg, men jeg må si meg enig med flere av de over her. Vet ikke hvor jeg skal begynne med tankegangen! Jeg vet jo at kjæresten min elsker meg, at det er meg han vil ha og at jeg kan tenne han anytime, men jeg har lyst til å være den DEILIGSTE han vet om! Jeg vil ikke at han skal tenke skittent om andre jenter, hvis du skjønner.. og jeg klarer ikke å slutte å tenke sånn. Sliter faktisk veldig på meg, og kanskje spesielt fordi typen min nettopp blir lagt an på DAGLIG, blandt annet på jobb. Han får liksom ofte kommentarer rett ut om "herregud så kjekk du er!" osv mens naaadaa kommer til meg. Er ikke det at jeg ikke unner han det, for han er jo råkjekk! Men det sliter på meg å vite at noen tenker "hvordan klarte HUN å få ham?" osv. var faktisk en jente (råfin, naturligvis) som spurte meg om det sist jeg var ute.. Takk for den, liksom!

Lise

30.jun.2011 kl.11:03

Jeg blir lett sjalu om han snakker med andre jenter, uten at jeg vet hvem de er. eller om han får meldinger fra andre jenter ..

30.jun.2011 kl.11:06

Du er så utrolig flink til å skrive! veldig bra:-))

sandra

30.jun.2011 kl.13:53

som Marthe over her skrev,

"Jeg vet jo at kjæresten min elsker meg, at det er meg han vil ha og at jeg kan tenne han anytime, men jeg har lyst til å være den DEILIGSTE han vet om! Jeg vil ikke at han skal tenke skittent om andre jenter, hvis du skjønner.. og jeg klarer ikke å slutte å tenke sånn."

Kjenner meg utrooolig godt igjen der. hvem vil vel at kjæresten skal i det hele tatt tenke på andre jenter? ikke jeg hvertfall..

Bertine

30.jun.2011 kl.14:02

Jeg hadde en kjæreste for 1 år siden, vi var ilag i nesten tre år. I slutten av forholdet vårt fikk jeg vite at han hadde vert utro da han var på guttetur til syden for et år siden. Jeg hadde allerede på den tid begynt å misste følelser for ham. Uansett hvor mye jeg prøvde å få følelsene tilbake gikk det ikke. Da "ryktene" om utroskapen om han i syden kom opp, ble ting anderledes. Jeg spørte han utallige ganger, men han nektet hver gang. Kompisene som hadde vert med på turen sa bare " snakk med han" da jeg spørte om det var sant. Venninen min som sa det til meg sa " hun trodde/ var ganske sikker på dette rykte" noe som gjorde at jeg ikke var helt sikker i min sak. Det at han aldri innrømmet det selv gjorde at kjærligheten min til han gjorde det slik at jeg valgte å tro på han. Forholdet tok slutt og jeg visste med et halvt hjerte at han hadde gjort det, men turte aldri å innrømme det for meg selv.( Forholdet tok slutt pga jeg misstet følelsene mine).

Ett halvt år etter var det en som sa det til meg at han hadde vert utro mot meg. Det var da jeg visste det med helt sikkerhet at det va sant. Da jeg spurte han om det var noe han ville fortelle sa han det. Han hadde vert utro med en jente der nede. Han mente han var så redd for å miste meg at det var grunnen til at han ikke fortalte det. Om jeg hadde visst det for et år siden eller to, da vi fortsatt var sammen, er jeg ikke sikker på om jeg hadde blitt hos han eller gått min veg. Den dag i dag sliter jeg fremdeles med det. Om det er pga jeg aldri sørget åpent om bruddet eller om det er fordi det gjør fremdels vondt fordi han bedro meg. Sommeren og sydenturene minner meg om han og om det han gjorde, noe som gjør det ekstra vansklig.

Jeg er ikke sikkert på hvorfor jeg skriver det her nå, kanskje det er fordi jeg vil få det ut. Det jeg mener med dette er at jeg stolt så utrolig mye på han da han reiste, jeg var nesten skråsikker på at han ikke ville gjøre noe der nede. Det han gjorde der nede knuste meg helt og jeg tror det kommer til å ta lang tid før jeg klarer å stole på en gutt igjen. Jeg vil ikke gjør noe verre for deg nå, men når du sier at det er DEG han kommer hjem til tilslutt vet jeg ikke hvor bra det egentlig er. For det var det eksen min gjorde, han droppet hun der nede og kom hjem til meg tilslutt. Jeg vet ikke selv om det er det beste enda.

Tora Bieber

30.jun.2011 kl.14:35

Sliter med sjalusi! Hver gang jeg ser bestevenninnen min med noen andre og de har det gøy sammen, blir jeg sjalu ! Jeg tenker alltid om de har glemt meg av eller om de VIL glemme meg !

Ida

30.jun.2011 kl.16:18

Utrolig bra skrevet. Det hjalp meg faktisk veldig! Jeg har ødelagt mellom meg og kjæresten min en del ganger pga. sjalusi, og det burde ikke skje. Så takket være innlegget ditt skal jeg skjerpe meg :) tusen takk!

Silje

30.jun.2011 kl.17:00

Synes det er så fint at du skriver om dette når mange jenter vil lese det og lære av det du selv har erfart. Jeg har selv noen helt nydelige venninner som er redde for kjærestene sine og du får bare lyst til å filleriste dem og fortelle de at at kjærestene deres aldri kunne fått noe bedre!

Maren

30.jun.2011 kl.18:54

Oh, som mange andre her har kommentert, så er jeg så glad for at du har skrevet dette innlegget! Har det akkurat sånn, og ser at det er jo mange som føler det som meg! Kjæresten min er ufattelig fin og kjekk, selvfølgelig er syns jeg det siden jeg er sammen med han, men det er ganske mange andre som også syns det. I tillegg er han en skikkelig flørter, men samtidig veldig trofast, og den beste kjæresten jeg har hatt. Han har ganske mange jentevenner, og ei av dem er ei han holdt på med før vi ble sammen, og når de ser film sammen, kan jeg ikke noe for at jeg blir ekstremt sjalu. Vi er begge også litt konkurranse mennesker, så vi vil liksom ikke vise den andre svakheter, og det er litt irriterende, for da sier, ihvertfall jeg aldri ifra om ting som kanskje gjør at jeg føler meg ukomfertabel med det, osv. Samtidig, så vet jeg at han aldri ville ha gjort noe som å være utro eller slikt, så som deg, Hedda, prøver jeg å jobbe litt med tankegangen min, å tenke slik som du gjør nå :)

Marthe

30.jun.2011 kl.22:18

Jeg kjenner meg skikkelig igjen i det du skriver.

Kjæresten min har ei jentevenninne som han har kjent i to-tre år nå. Da vi begynte å date for vel et år siden, hørte jeg ingenting om henne. En mnd etter at vi ble sammen så planla de to å møtes for å se film sammen og lage god mat. Jeg ble litt satt ut, hadde jo aldri hørt om jenta før. Hvorfor skulle de møtes alene? kunne ikke jeg få være med? hvorfor skulle de møtes NÅ? hvorfor har han ikke fortalt meg om henne før?

Jeg fortalte han helt ærlig at jeg ble ganske sjalu, Jeg misstenkte med en gang at hun ville prøve seg og jeg var livredd for å bli såret. Han ville ikke krangle med meg, så han svarte meg bare veldig nøytralt ved å si "ok" etter at jeg hadde fortalt han hva jeg følte om dette. Dette såret meg, for jeg følte at han ikke skjønte hvor mye dette gikk inn på meg. Nå i ettertid skjønner jeg at han var så nøytral som han var, for det var faktisk aldri noe mellom de to. De var bare venner. Men for meg, som har blitt bedratt to ganger før av gutter jeg virkelig stolte på, var det vanskelig for meg å innse at jeg faktisk hadde funnet en gutt som var grei mot meg. Jeg tok det nesten som en selvfølge at jeg kom til å bli dumpet ovenfor en annen jente, siden jeg hadde blitt det før.

Hun fikk seg en kjæreste, men jeg følte enda at hun var veldig keen på typen min. som om hun VILLE gjøre meg sjalu.. jeg tok det opp med han, og med henne. Hun fikk skikkelig dårlig samvittighet og snakket ikke med han på to mnd. Plutselig var de på talefot igjen. Da han overnattet med meg låg de og tekstet sammen og hun ringte han. Jeg synes dette var veldig unødvendig. Hvorfor skulle han tekste med henne når han var med meg? Jeg holdt det for meg selv, helt til de møttes igjen. Da sprakk jeg. Klarte ikke holde meg lenger. Siden jeg hadde holdt det inni meg så lenge så ble det så klart en sinnsyk tornado som kom ut av meg. Jeg fortalte i mange timer til de begge to hvordan det er for meg. Hun fikk ganske så dårlig samvittighet, og jeg endte samtalen om dette temaet med begge to ved å si "hvis dette fortsetter på samme måte så kommer jeg en dag bare til å gå fra han. Jeg orker ikke dette lenger. Så det er helt opp til dere. Jeg aksepterer at dere er venner, men det går vel ann å begrense seg." Da fikk de begge inntrykket av hvor mye dette faktisk går inn på meg.

Nå er alt bedre, både jeg og kjæresten min og venninna hans, som nå også har blitt venninna mi, og typen hennes finner på ting sammen og alt er egentlig helt ok.

Jeg føler meg litt sjalu enda, men det går bedre.

Når jeg føler meg sjalu får jeg kjæresten min til å fortelle meg hvorfor han liker meg så godt som han sier at han gjør, og hva han liker med meg. Når han forteller meg dette får jeg en veldig god følelse inni meg. Sjalusien siger litt mer bort hvertfall og jeg skjønner at det faktisk er MEG han liker.

Så et tips til dere som er sjalue,

- Sett dere ned og tenk om det faktisk er så ille som det dere tror

- Prøv å se situasjonen fra flere synsvinkler

- Er det nødvendig å være sjalu? Han er jo tross alt sammen med deg. Ikke med hun andre jenta

- Hvis sjalusien pågår lenge, og han finner på ting med andre jenter, kan du få han til å inkludere deg. Da blir du kjent med jentene og du ser hvordan de er. Du kan jo fortelle henne hvordan det er for deg, hvis sjalusien skal ta overhånd senere pga henne.

- Prøv å unngå situasjoner der du sitter alene hjemme og kjeder deg mens han er på fester/filmkvelder ol med andre der andre jenter er. Hvis du også finner på ting med vennene dine, vil du mest sannsynlig ikke sitte alene og tenke over hva han gjør på og bli sjalu.

- Ikke konfronter han i det du er sjalu og veldig sinna. Sett deg ned, snakk med noen andre først. Hør med de hva de mener. Hvis de mener at du burde bekymre deg, skriv en liten "huskeliste" med notater der du skriver ned hva som plager deg. Hvorfor dette plager deg og hvorfor du bekymrer deg.

- Tenk over at alle mennesker har venner som er av det motsatte kjønn. Både du og kjæresten din har det. Hvis en ikke vil at kjæresten skal være med andre jenter, burde man heller ikke selv være med andre gutter. Tenk litt fra denne synsvinkelen, kanskje det ikke er så ille at han ser film med en annen jente da, hvis du selv pleier å gjøre det med guttevenner.

Siri

30.jun.2011 kl.22:29

Du er så flink å skrive! Er så godt å se at flere føler det samme noen ganger.

Thea

30.jun.2011 kl.22:59

Utrolig bra skrevet. Elsker bloggen din :)

Therese

30.jun.2011 kl.23:02

Jeg kjenner meg veldig igjen her!

Vilde

01.jul.2011 kl.03:15

Du skriver utrolig bra!

Jeg er ganske sjalu selv.. Satt å så på de "Norges diggeste 96'er jente", "Norges diggeste bikinikropp" sidene da jeg plutselig så navnet hans som likte div jenter. Folk sier også at ei jente er/var litt keen på han. Men gud vet!! Holder snart på å vippe av pinnen.. Er ikke så gøy å være sjalu, nei :)

bildevilde

01.jul.2011 kl.20:09

elsker når du skriver sånne innlegg hedda! kjenner igjen følelsene ja.. ikke noe gøy :)

Hanne

01.jul.2011 kl.22:18

Nå kjente jeg at jeg smilte med hele innsiden av kroppen! :)

For et fantastisk innlegg! Har lenge slitt med sjalusi selv, men det har heldigvis endret seg nå. Kjente jeg ble litt ekstra sikker etter å ha lest dette. For det er jo faktisk meg han kommer hjem til helt til slutt :)

Line Hansen

02.jul.2011 kl.23:31

Du skriver kjempebra, og det er kjempebra at du tar opp emner som dette. Jeg er selv sykelig sjalu. Jeg har prøvd alt føler jeg, til og med gått til psykolog for dette som bare sa at jeg måtte bare tenke på andre ting?! Alså... jeg er som du skriver, sjalu bare han er i samme rom som en annen jente som JEG syns er pen.. Det høres ut som om du har hatt det lignende, og om du hadde hatt lyst til å dele noen tanker, tips og råd så hadde jeg vært veldig takknemlig. Har nemlig prøvd ut alt!
lineaareskjoldhansen@live.com

Maren

03.jul.2011 kl.12:55

sykt bra skrevet , kunne ikke ha sagt det bedre selv !

jeg blir sykelig fort sjalu ,men det var jeg ikke før . helt til jeg ble sammen med en gutt og han var sykelig sjalu også fant jeg ut at han var utro mot meg og etter det har jeg sjekket msnenen hanns og facebooken . jeg klarer nesten ikke og ikke og gjøre det .

og så er jeg blitt helt gal på og sjekke msn og facebooken hanns ,så jeg bare slo opp med han og etter det har jeg sluttet og bli sjalu .

Julie

04.jul.2011 kl.07:59

Er såå enig med deg! Jeg har selv også slitt veldig med sjalusi..men som du sier til slutt; man må bare tenke at det er faktisk DEG han vil ha, ingen andre, han velger DEG unnsett til slutt!

Mariel.

06.jul.2011 kl.01:39

Sykt bra skrevet! Fikk meg til å føle meg mye bedre. Tusen takk:)

Trine m.o.

07.jul.2011 kl.16:47

utroooolig bra skrevet! Jeg har vært sammen med typen min i snart halvannet år. Da vi ble sammen trodde jeg ikke jeg var en sjalu type i det hele tatt, og jeg visste ikke han var en sånn type heller.

det er utrolig mange gutter som skriver til meg, hilser på meg, sier jeg er pen osv, osv.. Jeg vil ikke at det skal høres ut som om jeg er sykt selvdigger nå, for det er jeg ikke i det hele tatt! selvtillitten min er langt nede.. Han var ikke klar over hvor mange gutter som var interessert i meg før vi ble sammen, det var godt over 5 stk som sa dem ville bli sammen med meg.. Før jeg ble sammen med han var jeg skikkelig flørtejente, men med en gang jeg ble sammen med han visste jeg at jeg ville ha et seriøst forhold. Jeg sluttet all flørtinga da vi begynte å holde på, og bare snakket helt vanlig med guttene jeg har kjent siden jeg var liten, og har vokst opp med.

Da vi hadde vært sammen i 11 mnd, logget jeg inn på facebooken hans og så hvem jenter han snakka med.. han hadde følt seg såpass trua av dem guttene at han følte han måtte "ta igjen".. Det såret meg så jævlig mye, og i tillegg hadde jeg null tilitt til han fordi noe hadde skjedd tidligere imens jeg var på ferie (ikke med en jente,men noe annet vi bestemte sammen vi aldri skulle gjøre).. bare av en jente likte han 9 bilder, og jeg ble helt knust.. Jeg vet så klart han elsker meg, men hvor mye selvtillit ender man med opp da? Så begynte jeg å mase om at han skulle slette facebooken sin, om han noen gang ville at jeg skulle stole på han igjen.. Jeg måtte jo starte et sted? og han fant hele tiden på unnskyldninger på å ikke gjøre det.. Jeg hadde ikke noe annet valg enn å ta en pause fra han.. tilslutt sa han at jeg skulle logge inn på facebooken hans,og slette den, men da skulle jeg slette min. Jeg skjønte ikke hvorfor jeg skulle det? det var vel ikke noe problem at jeg hadde min om han stolte på meg som han hele tiden sa? men jeg gjorde det likevel, kun fordi jeg elska han, og bare ville bli ferdig med alt. Det hjalp forholdet vårt utrolig mye, overraskende nok.. Men så skjedde det noe igjen, og da ba jeg han om å kutte kontakt med absolutt hver eneste jente, om han noen gang ville se meg igjen, og da skjønte han jeg mente alvor.. og han sa det var helt greit, han hadde ingenting imot det.

Jeg sliter den gang idag med å stole på han.. Det var så utrolig mange jenter han begynte å snakke med etter vi ble sammen, som jeg aldri visste om.. Han gjorde alt bak ryggen min, og lot samtaler på msn, facebook chat, og meldinger ligge oppe så jeg kunne se det.. Han ville jeg skulle bli sjalu.. Alt var håpløst, jeg ville gjøre det slutt, men elska han..

Den dag idag har vi det overraskende perfekt sammen:) kunne ikke ha vært mer forelska i han, og til tross for hvor idiot han har vært,har jeg klart å nesten tilgi han helt. Forholdet vårt har aldri vært bedre, når det gjelder det.

det handler mest om kommunikasjon, jenter!!

:-)

Em

14.jul.2011 kl.02:52

Dette er tydeligvis et populært tema!

Skjønner at det er mange unge jenter som leser bloggen din, så jeg kan jo fortelle om hvordan ting endrer seg naturlig når man blir eldre!

Min første kjæreste var veldig usikker på seg selv, så han tok gjerne imot all oppmerksomhet han fikk, uten at han viste dem så mye oppmerksomhet tilbake. Men jeg var 14-18 år når vi var sammen, og ble (med min lave selvtillit) naturligvis veldig sjalu. Det ble bare verre og verre, og til slutt var vi av og på, og med andre personer i mellomtiden begge to (flørting og en sjelden gang klining, ikke noe sex inn i bildet). Da tok sjalusien av. Så den historien endte i en alder av 18.

Nå, bare 3 år senere, finnes det ikke fnugg av sjalusi i meg. Ikke en gang når noen vinner i lotto blir jeg sjalu i et lite sekund! Jeg har en trofast og god kjæreste. Jeg kan nevne at han er 25, sikker og bevisst på seg selv, noe som ikke er så utbredt blant gutter under 24.. Vi gir hverandre bekreftelse ca. hver dag, og ingen trenger oppmerksomhet fra andre. Han blir aldri sjalu, og selv om han prater i 2 timer med andre jenter når vi er ute blir jeg ikke sjalu. Jeg tar det som et kompliment når jenta går bort til han ved stengetid og spør hva han skal videre. Han svarte en gang "hjem med den fantastiske jenta her" og tok armene rundt meg. Haha, det ansiktsuttrykket jenta fikk, stakkars liten. Men til dere som er sjalu: det kan godt være fordi dere er ung, og veldig mulig at dere ikke blir kvitt sjalusien i det forholdet dere er i nå. Dess mer erfaring man har, dess mer forberedt blir man på sjalusi. Man er ikke sjalu uten grunn, og senere oppdager man "faresignalene" tidligere, når det er enklere å avslutte et forhold før det blir ille.

;)

simea-fire jenter, en blogg

25.jul.2011 kl.10:46

du er så flink å skrive!!:)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits