Alkoholregler med AFS

Dato: 06.jun.2011 | Tid: 02:03 |

Siden så mange lurte, tenkte jeg like så greit å lage et innlegg om det.

Ja, en av AFS sine strengeste regler er at man ikke har lov til å drikke alkohol under utvekslingsoppholdet. Dette er de VELDIG strenge på. Finner de et bilde av deg på internettet med alkohol i hånda, blir du sendt hjem på flekken, det nøler de ikke med engang. Dette er de veldig strenge på, nettopp fordi de tidligere har hatt ulykker hvor utvekslingsstudentene har blitt så fulle at de har kommet i ulykker og dødd, og det er ikke akkurat en beskjed de vil gi til foreldrene som venter på at dattera/sønnen sin skal komme hjem etter et år borte. De har derimot ikke noen regler på å være på fest hvor det er alkohol. Det å dra på amerikanske fester er jo en del av utvekslingsopplevelsen, så om du legger ut bilder hvor det er alkohol på bordene/i andres hender (så lenge du ikke holder det), har ikke det noe å si. Dette kan selvfølgelig skape mistanker hos AFS, så de følger kanskje ekstra med deg.

I begynnelsen av året mitt ble det lagt ut et bilde av meg på Facebook fra en fest hvor jeg lå langflat ute på gresset i en minikjole med en rød plastikkopp i hånda, og dette skapte store problemer med AFS. De kontaktet familien, snakket med kontaktpersonen min, og jeg fikk en "siste advarsel", fordi de mente dette var veldig mistenksomt. Så det gjelder å være forsiktig med hva du lar deg avbilde med, og hva du selv legger ut bilder av! Retusjering er en veldig fin oppfinnelse. Så, som jeg sier, i følge AFS-reglene er det ikke LOV til å drikke, og om du velger å gjøre det - make sure you don't get caught! Bare ligg litt lavt i terrenget og ikke gjør det veldig åpenbart. Nå går det mot slutten av året mitt, så jeg tror ikke AFS er sånn superstreng på det, siden jeg reiser hjem i morgen uansett.

Men vær forsiktig, ikke tvil et sekund på dem, for de har øyer der du minst aner det. Et tips er å ikke legge til AFS-personer på Facebook etc. Dere som har lest litt mellom linjene har vel skjønt litt! Likevel er det ikke noen god idè - man vet aldri hva folk blander i drinkene deres, og guttene er VELDIG snare til å utnytte jenter når de er fulle - og de nøler ikke akkurat når det er ei "blonde foreign white girl". Keep that in mind.

54 kommentarer

Silje Zindellas

06.jun.2011 kl.02:04

sykt fin header!!! åå, kjipt å ikke drikke da når man først skal ha det gøy da :/
Visste ikke at det var så strengt :s

Huff, det må være forferdelig å tenke på at du må reise hjem i morgen.. Kan nesten ikke tenke meg til hvor jævlig det blir (sorry for ordspråket) .. Men jeg skjønner selvsagt at du savner hjemmet og kjæresten din :) Tipper du gleder deg maks til å komme hjem til Norge :))

Ha en fin dag Hedda. Digger deg<3

maria

06.jun.2011 kl.02:12

åårh, elsker virkelig bloggen din! du skriver veldig bra, og det er virkelig veldig-veldig kjekkt og inntresant og høre om alt fra Usa! håper at du forsetter når du kommer hjem. Siden du drar om et par timer, håper jeg at turen går fint, og at dette ikke er den siste turen din til Usa at du kan besøke vertsfamilien din en gang i fremtiden? :) Forsett og blogg når du kommer hjem!!

Hedda Eidi

06.jun.2011 kl.03:57

elsker bloggen din! fortsett når du er hjemme :-)

Kristin

06.jun.2011 kl.06:17

Lykke til med hjemreisen Hedda :-)

Solveig

06.jun.2011 kl.06:46

håper du får en fin hjemreise! <3 det har vært kjempegøy å følge deg dette året! :)

Ia

06.jun.2011 kl.06:49

1 t og 42 minutter til hjemreise! Uff, tankene mine er hos deg, håper hjemreisen går bra! <3

Vivian

06.jun.2011 kl.06:50

ha en fin hjemreise, fine hedda! likte forresten godt at du beklaget deg til leserne dine i går, fikk ny respekt for deg. du virker som en veldig allright jente! :-)

Marte

06.jun.2011 kl.06:58

Rart å tenke tenke på at du skal hjem da! Her har du jo vært et år i USA, også er det plutselig over. Jaja, blir sikkert koselig å komme hjem da, og trist å dra fra alle amerikanerne.:)

AE

06.jun.2011 kl.07:51

Hedda, jeg bare elsker bloggen din! Begynte ikke å lese den før for 3 uker siden og i helgen da jeg ikke hadde noe å gjøre leste jeg hele bloggen siden august, haha. Ikke slutt når du kommer hjem, 'cause ur goood <3

Linn

06.jun.2011 kl.08:29

uff, må være litt irriterende at det ikke er lov å drikke der. 1 minutt til hjemreise, uff. håpe hjemreisen går bra :) har vært skikkelig morsomt å følge utvekslingsåret ditt, håper du fortsetter å blogge når du kommer hjem igjen til Norge.

Ida

06.jun.2011 kl.09:59

Vil bare si at det er kun i USA disse reglene gjelder! I de fleste andre land er det forbudt å drikke seg dritings, men helt lov å drikke litt.

Håper du får en fin hjemreise!

Tine

06.jun.2011 kl.11:41

Skjønner godt at de har de reglene de har, det kan jo tross alt få store konsekvenser :) Og det er jo ulovlig å drikke før man er 21 der uansett, så det gir jo ganske god mening i grunn.

Lykke til med hjemreisen, Hedda, håper du får en fin tur og at det blir fantastisk å se igjen familie, venner og kjæreste :) (Og selvfølgelig at det ikke var alt for trist å dra fra vennene dine der borte, det må være utrolig tungt.)

Det har vært kjempespennende å følge deg gjennom dette året, ettersom jeg ikke kunne dra på utveksling selv ifjor, du har gjort en utrolig bra jobb med bloggen! Jeg håper du fortsetter litt smått med bloggingen når du er hjemme igjen :)

Lisa

06.jun.2011 kl.12:28

Du har en kjempefin blogg og blogger veldig bra! Det har vært så utrolig kjekt å følge bloggen din gjennom dette året, og jeg håper virkelig at du fortsetter når du kommer hjem. Og så er du jo så peeen :-D Håper hjemreisen har gått bra, og at du koser deg masse hjemme med familien, kjæresten og venner!

06.jun.2011 kl.12:38

Det kommer helt ann på hva land du reiser til! Alkohol er lov så lenge du ikke bryter lovene i det landet du befinner deg i. Er i Frankrike for øyeblikket, og her har Afs ikke et problem med alkohol. Kansje fordi det er en så stor del av kulturen. Fått både ei og to champagneflasker med lokallagsrepresentanten min, og et glass her å der gjør ingenting.

Mia

06.jun.2011 kl.13:05

Det har vært kjempe spennende å følge deg gjennom utvekslingsåret ditt! Har vært innom bloggen din hver dag siden du kom til USA, haha :-) Må si det har gått utrolig fort da, men håper du fortsetter å blogge når du kommer hjem til Norge, for jeg kommer definitivt til å fortsette å lese bloggen din! :D Du virker som en kjempe søt jente, Hedda, og du er helt sinnsykt pen!

Katrine

06.jun.2011 kl.13:10

Nå har jeg fulgt med på bloggen din hele den tiden du har vært i USA (+ litt før), og jeg føler det nesten som om jeg skal dra hjem igjen fra USA jeg og! Håper turen hjem går fint. Du skriver utrolig bra :)

cecilie

06.jun.2011 kl.13:40

sykt bra blogg! hvilket kamera har du? :)

D

06.jun.2011 kl.14:34

Er du klar over hva du har gjort? Du har akkurat skrevet et innlegg med tips om hvordan man kan lure seg unna fra å bli tatt. Hva er vitsen med å "ligge lavt i terrenget" når man river ned alt sammen med et slikt innlegg? Du tenker visst ikke på at du ødelegger veldig for mange andre. Hvis noen fra AFS leser dette vil de gjøre reglene enda strengere for kommende utvekslingsstudenter, og igjen så vil noen andre til trekke det korteste strået fordi sånne som deg ikke greier å beherske seg i noen måneder. Kan ikke skjønne at det går an å være så dum å legge ut noe slikt..

Merethe

06.jun.2011 kl.15:04

Lykke til med hjemreise, Hedda! Det har vært spennende å følge året ditt :) Du viser at det faktisk ER mulig å bo i et annet land et helt år som 17 åring og med kjæreste. Du burde være stolt!

tina

06.jun.2011 kl.15:06

håper du fortsetter med bloggen når du kommer hjem,!! :)

Maiken

06.jun.2011 kl.15:12

Hjemreise: Now! Masse lykke til på hjemreisen, det blir nok helt utrolig å se igjen Håkon!:)

Ingrid

06.jun.2011 kl.15:20

nå sitter jo du og sier at du drikker i usa, reagerer de ikke på det? men uansett lykke til med hjemreisen og jeg håper du har det bra :)

Synne

06.jun.2011 kl.15:50

Har fulgt bloggen din helt siden din første vertsfamilie fortalte deg at de ville ha deg fast, og ikke bare ventefamilie, og må si at jeg håper du fortsetter når du kommer hjem! Du sa at kjæresten din ikke liker det, men det fins vel ting du ikke liker som han gjør ? ;)

Caroline Fauskan

06.jun.2011 kl.15:55

Velkommen tilbake til triste norge da ihvertfall! Haha :D

Lise

06.jun.2011 kl.15:55

Ja, Hedda har tydeligvis drukket under året sitt. Men nå er jo hun på vei hjem, så det skader jo ikke henne å fortelle det nå ;) Men hun har ligget lavt gjennom hele året, så derfor kunne hun drikke uten å bli sendt hjem. Om andre vil risikere det er jo opp til dem ;)

Astrid

06.jun.2011 kl.16:04

Lykke til med hjemreisen Hedda! Håper du fortsetter å blogge i Norge, for jeg digger deg seriøst! *Krysser fingrene for det*

Ingrid

06.jun.2011 kl.16:18

Ååh. De kan jo ikke få noe strengere kontroll enn de har nå da? Herregud, det gjør at folk holder seg lavt i terrenget, drikker mindre.. tilfelle man blir tatt, og da har vel AFS fått det som de vil? At det er trygt, selv om det er litt alkohol med i bildet.. dessuten har hun ikke sagt DIREKTE at hun drikker i dette innlegget, hun er ganske smart.. :)

Ingrid

06.jun.2011 kl.16:38

Hei Hedda! Er utvekslingselev i USA dette året også, og jeg har fått streng beskjed om at hvis jeg er på en plass der mindreårige drikker alkohol, så kommer det til å få strenge konsekvenser for meg. Det har ikke så veldig mye å si hva AFS sier, hvis Amerikansk politi oppdager at du drikker. Blir du som ikke-Amerikaner tatt i å drikke i USA når du er mindreårig, så blir du kastet ut av landet, og får ikke komme inn igjen.

Anna

06.jun.2011 kl.16:54

lykke til med hjemmreisen:) Har vært veldig gøy og følge bloggen din dette året, har vært innom hver dag siden august. Håper virkelig du fortsetter når du er hjemme igjen! :D

S

06.jun.2011 kl.17:07

Hvis AFS ser dette, det er vel ikke slik da at året ditt ikke blir godkjent? Det er vel KUN slik at en kan bli sendt hjem om de oppdager deg mens du er der? Har vertsforeldrene dine btw merket noe på deg (eventuelt Brianna, heheh) etter fester? Var du ikke redd for at venner eller andre skulle sladre om dere plutselig ble mindre gode venner? Når du nå kommer hjem kan ikke året ditt bli "ikke godkjent" om de finner ut noe? haha, håper du svarer :)

S

06.jun.2011 kl.17:08

Goood tur hjem, btw. Må være sykt merkelig å reise hjem igjen! litt godt også da

06.jun.2011 kl.17:15

Hei Hedda! Har fulgt med på bloggen din sidan august, og den er definitivt favorittbloggen min. Du skriv utrulig bra. Masse lykke til med heimreisa! :)

Hei

06.jun.2011 kl.17:43

god tur hjem igjen! :)

men du burde egentlig ikke inrømme at du har drukket, for som den over sier tror jeg du ikke kan få året godkjent og hvis du har stipend blir det gjort om til lån... men håper ikke dette skjer!

ha en god sommer hedda, stå på :D

06.jun.2011 kl.17:54

Har vært artig å fulgt deg gjennom året ditt i USA. God tur hjem til Norge, og håper du fortsetter når du kommer hjem ;-)

juliedonatello

06.jun.2011 kl.18:03

Whuhu! Blogg meeeire!

torfinn

06.jun.2011 kl.18:38

her i england med SPEAK er det null problem å drikke så lenge det ikke fins "bevis", organisasjonen i UK sa på velkomstmøte til og med at det var greit bare "be sensible" og at det for det meste måtte være opp til vertsfamilien haha

Virker som du har hatt et gøy år hedda!

henriette

06.jun.2011 kl.19:20

hei! jeg lurte på om du kunne skrive litt om byttingen av vertsfamilie? :D

Anne

06.jun.2011 kl.19:24

Reiste selv med AFS til USA i fjor, og vil bare få klarert en ting; AFS har ikke forbud mot å drikke alkohol.

Som du sikkert vet har AFS tre hovedregler:

- Det er forbudt å kjøre motorisert kjøretøy

- Det er forbudt å bruke narkotika

- Det er forbudt å haike

Når det gjelder alkohol må man følge det reglementet som gjelder VERTSLANDET. Siden du er utvekslingsstudent i USA, der drikkealderen er 21, må du føye deg etter de reglene. AFS kan ikke straffe en AFS'er som drikker alkohol i et land der han/hun er gammel nok (i følge landets reglement for alkohol). :)

Synne

06.jun.2011 kl.19:53

Lurer på det samme som Henriette, nå kan jo ikke AFS lenger sende deg hjem igjen, hehe.. Om det er noe annet(ikke sånn personlig altså) som du ikke har kunnet sagt pga. AFS, kan du gjøre det da ?:D Og kan du nå gi din ærlige mening om afs ? Hehe, gikk gjennom arkivet ditt, og kom på mange ting jeg lurte på som du ikke kunne si.. hehe

anna

06.jun.2011 kl.21:12

gleeder meg til å høre om hvordan det var å komme hjem :-)

god tur !

Anna Camilla

06.jun.2011 kl.21:30

Hvordan er det hvis en utvekslingsstudent tar med seg noe hjem? Røyk eller alkohol? :-P

06.jun.2011 kl.21:43

På bilde nr 3 i forrige innlegg holder jo du en boks med noe? Er det øl?

Sophie

06.jun.2011 kl.22:01

Du tror ikke AFS leser bloggen din? Vi har sendt hjem folk fra Norge som har skrevet om hva de driver med på bloggen sin på sitt språk. Google translate ødelegger litt ;) Uansett, spiller jo ikke noen rolle nå når du reiser hjem, tenkte bare jeg skulle si ifra :)

julie

06.jun.2011 kl.22:38

Alkoholregelen gjelder ikke for alle land i alle fall, i Mexico er jo halve kulturen å feste, så der sa de ikke noe på drikking (MEN ei jente ble sendt hjem fordi hun ble full på AFS-møte.. Så drikk med vett, kommende utvekslingsstudenter ;))

Silje

06.jun.2011 kl.23:41

Det har vært stor hjelp å lese bloggen din dette året! Drar selv nå i sommer til usa :) Håper du får en fin hjemreise :D

07.jun.2011 kl.00:29

At hun legger ut dette nå, kan jo ikke ha så stor betydning - siden hun er på vei hjem. At hun er et dårlig forbilde er vel heller ikke helt sant, eller spørs hvordan man ser på det. De som reiser på utveksling er jo 17 år, og gammel nok til å ta egne avgjørelser om de vil drikke alkohol eller ikke under sitt utvekslingsår. Hvis man velger å drikke alkohol - pga at Hedda gjorde det, er man vel lite selvstendig og ikke helt klar til å dra.

Håper du hadde en bra hjemreise, Hedda. Har vært spennede å følge deg gjennom dette året.

Bettina

07.jun.2011 kl.01:38

jeg reiste ikke med AFS, men med EF. Det var samme regler der, at om du drakk alkohol så ble du sendt hjem. Jeg var på ferie med vertsfamilien hvor jeg drakk, og vertsmoren min kjøpte til og med alkohol til meg noen ganger da jeg skulle på fest. Så handler vel mest om hvor lojale de du har rundt deg er... som Hedda sier, det er bare å ligge lavt i terrenget så går det fint. AFS har bare så strenge regler fordi de ikke kan drive og utvise skjønn i enkelttilfeller, da det vil by på mange problemer for deres del.

God tur hjem Hedda! Fly safe :)

07.jun.2011 kl.01:51

Skriv ett innlegg om hvordan det var å komme hjem, følelser, hvordan det var å reise ifra, hvordan reisen gikk osv!!!

Karin

07.jun.2011 kl.16:08

Hei! Sorry at jeg spør, men jeg bare lurer :P Hvor høy er du egentlig? Jeg så ett bilde av deg med diana eller en annen, husker ikke hva hun heter, og da så du kjempe høy ut, men du hadde høye hæler, men bare lurer... Jeg er veldig høy selv, og lure bare på om amerikanere er veldig lave?? :)

Cecilie

07.jun.2011 kl.16:26

Hun holder helt klart en Bud Light øl i hånden på bilde nummer 3.

http://popsop.ru/wp-content/uploads/bud-light-can-2-wet.jpg

Ingrid Anette

08.jun.2011 kl.11:35

Det kan jo like gjerne være en Red Bull hun holder da? Man ser såvidt boksen, så blir for dumt å anklage henne for å drikke.

Andreas

09.jun.2011 kl.17:53

Serriøst! Er dette deg?

http://www.youtube.com/watch?v=CHjS8WaebVc

Christine

11.jun.2011 kl.00:29

Heisann Hedda :) Som frivillig i AFS og som tidligere utvekslingselev, så må jeg få rette deg her. AFS har tre hovedregler, og ingen av dem gjelder alkohol. 1. Ingen narkotiske stoffer, 2. Ingen kjøring av motoriserte kjøretøy, og 3. ingen haiking. Alkoholreglen, eller loven i dette tilfellet, kommer ann på landet du er i. USA har ufattelige strenge regler for alkohol, men det er fordi det er loven i USA. Så når du da bryter en amerikansk lov, så blir du sendt hjem. Men hvis du for eksempel er i Mexico eller Spania eller Italia, så kan du drikke så mye du vil. Jeg har venninner som har drukket øl omtrent hele dagen og blitt tatt bilder av. Så dette har jo også noe med kulturen og gjøre. Så jeg håper du retter på den feilen, slik at fremtidige utvekslingselever ikke får feil inntrykk av AFS.

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits