Svar på spørrerunde del 2

Dato: 11.mai.2011 | Tid: 03:35 |

Tok du med deg PC og mobil til USA?
Hadde med meg både min egen PC og mobil, men kjøpte iPhone etter en liten stund her. For dere som lurer på det, så kjøpte jeg den uten kontrakt til omtrent samme pris som den selges for i Norge, og jeg vet ikke om det kommer til å bli mulig for meg å bruke den i Norge. Noen som vet noe om dette? Hva jeg kan gjøre for å få den til å virke i Norge? Er litt skeptisk til denne jailbreakinga nemlig.

Hva hadde du i engelsk før du dro?
Jeg hadde 6- i engelsk da jeg dro, så vidt jeg husker. Dette med engelsken er ikke noe stress, du lærer det superfort når du kommer til USA!

Er det sånn at du bare MÅ ha stor rumpe der borte?
Det er det de fleste guttene ser etter, ja. Her er det mest "rumpegutter", ikke så mye "puppegutter", haha. Det er liksom om å gjøre å ha størst mulig rumpe her. Er det slik i Norge egentlig, gutter?

Ser du på Ashley eller noen av de andre vennene dine der, som bedre venner enn de du hadde i Norge?
Ashley ser jeg på som ei bestevenninne, på lik linje med bestevenninnene mine hjemme i Norge. Hun betyr utrolig mye for meg, og jeg er helt vanvittig glad i henne. Finner ikke ord! Vi har virkelig blitt VELDIG close, og hun sier jeg er den aller beste venninna hennes.

Kan vi få se et bilde av Håkon?

Har noen gutter fra USA prøvd seg på deg?
I'm not gonna lie, det skjer stadig vekk. Hele tiden, enten det er i form av meldinger på Facebook, at de har fått tak i nummeret mitt på en eller annen måte, eller at de prøver seg med et slibrig sjekketriks på en fest eller lignende. Funker ikke på meg, haha! Gutter har også kommet opp til meg og spurt om jeg kan bli med dem på date, og jeg må bare si nei rett i trynet på dem. Ikke det at det gjør meg noe. De blir helt crazy når de ser "white girls" med blondt hår etc. Aller helst om de er "foreign", og har aksenter. Det synes de er supersexy, for some reason.

Er det vanskelig å få seg venner?
Jeg tror nok det varierer. Det spørs både på folkene på skolen, og på deg som person. Men det er DU som må ta initiativ og jobbe for det, for det er ikke garantert at de kommer løpende til deg! Her i USA blir folk veldig ivrige når noen nye begynner på skolen, og vil gjerne ha de med inn i jentegjengen med en gang, så for meg var det ikke noe problem. Det som er vanskelig, derimot, er å skille mellom hvem du kan regne som EKTE venner, og som du vet kommer til å være der for deg når du trenger det. Har blitt dolket i ryggen SÅ mange ganger, og sitter nå kun igjen med Diana, Ash og Brianna som jeg regner som mine virkelig ekte venninner.

Har du noen gang tenkt at du kanskje valgte feil ved å dra fra Håkon?
Ja, noen ganger har jeg det. Jeg har vært redd for at vi skulle vokst fra hverandre, og at ting skulle være veldig annerledes når jeg kom hjem, men jeg tror ikke vi har forandret oss så veldig i grunnen. Jeg har aldri tenkt at jeg valgte FEIL egentlig, for dette var virkelig drømmen min, og aldri i verden om jeg ville latt noen stoppe meg fra å leve den ut. Likevel har jeg tenkt på at kanskje jeg ødela litt for forholdet vårt ved å dra, men nå er jeg helt sikker på at dette året kun har gjort oss sterkere, og jeg teller dager til jeg skal hoppe i armene hans på Gardermoen og være verdens lykkeligste jente igjen.

Hvordan har Håkon hatt det dette året?
Det har vært veldig tøft for han, men han har vært VELDIG flink og støttende, og han har ALDRI sagt noe som at "skulle ønske du aldri dro" eller noe. Han unnet meg virkelig denne opplevelsen, og jeg føler meg SÅ heldig som har en så fantastisk kjæreste som han.

Er det mye sex blant ungdommen der? Mange gravide?
Ja, slik som i Norge. Mange gravide jenter på skolen her i USA, flere enn hjemme i Norge faktisk. Det er faktisk TO jenter på 15 år som snart skal føde på skolen min, er ikke det sykt? Har også flere i klassene mine som allerede har barn (som er 17-18 år), og som venter barn i de neste månedene.

Har utvekslingsstudenter lov til å ha sex?
Ja. Men om du blir gravid, blir du sendt hjem. Dette gjelder også for guttene! Om de får ei jente gravid, blir de sendt hjem.

Kan du lage et innlegg om hvordan det var å komme hjem?
Selvfølgelig.

Er det noe du angrer på at du har gjort/ikke gjort mens du var i USA?
Angrer på at jeg ikke fikk sagt hadet til den første vertsfaren min før jeg flyttet ut, han var veldig søt. Angrer også på at jeg ikke sendte dem et "takkekort" til jul for å ha tatt meg inn den første måneden. Ellers angrer jeg på at jeg ikke sparte opp penger før jeg dro, så jeg kunne tatt en av de turene med BeloUSA til Hawaii eller New York.

Hvor mye pakket du med deg til USA?
En halvfull koffert.

Er du aldri sammen med Adrian lengre?
Nei.

Har du vært i London noen av de siste årene? I såfall, hvilke klesbutikker anbefaler du?
Ja, var der i februar 2010 med kjæresten. Anbefaler New Look, Miss Selfridge, Selfridges, Topshop, River Island, Urban Outfitters, Zara og Primark.

Hvordan er guttene i USA i forhold til guttene i Norge?
Generelt mer umodne her i USA har jeg fått inntrykket av. Det er også vanskeligere å kun ha en guttevenn (uten at han har andre intensjoner enn å bare være vennen din), enn det er hjemme i Norge.

Er det mye drama på skolen din?
Ja, MYE. Både i form av vanlig drama, catfights og slåsskamper.

Har du blitt veldig god i engelsk?
Vil si det, ja!

De fleste vil jo til California/Hollywood, er det enkelt å få seg familie der?
I California er det mange som får seg vertsfamilie, men ikke på store steder som Hollywood, nei. Organisasjonene mener det er for farlig og utrygt, og det er også vanskeligere å finne seg til rette og få seg nære venner i en stor, travel by med mye folk og fart.

Er skoledagene lange?
Litt. Fra 07.50 til 15.00.

Hva er det verste med å ikke bo i Norge, uten at du savner venner, Håkon, familie osv?
Maten, definitivt. Jeg savner norsk mat helt ekstremt! Alt fra mammas kjøttboller og stemors pølsegrateng, til stappebua på kaia.

Bruker du sminke HVER dag?
Nei.

Drikker du?
.....Nei.... AFS tillater jo ikke det, hehe.

Hvordan er jentene der borte?
Har fått inntrykket av at mange av jentene er veldig overfladiske. Merker det spesielt nå som de skal begynne å søke seg inn på College osv. Ser at mange av jentene drar til eksotiske steder bare så de kan feste, hvor "guttene er fine", det er strand og fint vær, blablabla, og de tenker ikke på selve utdanninga si. Noen av de skulle hatt seg en reality check!

Går det an å dra på utveksling et halvt år? I så fall, kan man komme tilbake etter det halvåret og ta det andre halvåret på skolen i Norge?
Ja, det går an, men ikke med AFS. Du må nok også snakke med skolen din om de tillater det. Tror kanskje EF og Explorius har slike tilbud, du kan sjekke med dem!

Prøvekjørte du noe før du dro til USA, eller skal du lære deg å kjøre når du kommer hjem?
I Norge prøvekjørte jeg ikke noe, nei. Ble aldri til at jeg gjorde det, hadde jo scooteren. Skal gjøre alt det så snart jeg kommer hjem til Norge.

Har du mistet kontakt med noen av vennene dine i Norge?
Nei, faktisk ikke.

Hadde du mulighet til å ta førerkort i USA?
Nei, en av reglene er at man ikke får kjøre noe som helst motorisert kjøretøy.

Var/er du med i noen sporter på skolen?
Spilte volleyball i begynnelsen, men det ble litt mye i tillegg til all tilpasningen osv, så jeg sluttet. Hadde tenkt å begynne på tennis til våren, men de byttet det om til en høstsport i år..

Hvilke blogger leser du?
Nette Nestea, Ulrikke Lund, Nora Alba, Livingdoll, Lissis, og noen små venninneblogger.

Får familien din betalt for å ha deg?
Nei, AFS gjør det ikke slik, de betaler ikke familien noe som helst. EF, derimot, betaler familiene!

Har du lyst på lengre hår eller trives du med lengden din?
Trives med lengden min. Ser faktisk ut som en HEST i langt hår, så noe lengre enn max ned til puppene kommer jeg nok ikke til å ha det. 

Hvilke ting gruer mange seg til, som det ikke er verdt å grue seg til?
Møtet med familien, det å få seg venner, å begynne i de forskjellige klassene.

Hva var det verste og det beste med året ditt?
Verste må ha vært jula. Det var utrolig tøft.. Det aller beste med året mitt er at jeg har fått en sjanse til å bli en del av en så herlig familie, og selvfølgelig Floridaturen!

Hvor mye penger bruker du i måneden?
Jeg bruker vel ca. 4000kr hver måned, hvis man legger sammen alt. Det er LITT mer enn jeg burde bruke, så vil anbefale ca. 3000kr i måneden, da skal du klare deg. AFS sier 1500, men det er helt latterlig..

Hva kommer du til å savne mest av alt når du kommer hjem til Norge igjen?
Varmen, skolen, nivået på skolen, Ashley, at alt er så billig, Chilaberries, og treningssenteret.

Hvor ville du dratt på utveksling utenom USA?
Australia, England, eller kanskje Italia.

Kunne du tenke deg å bosette deg i USA en gang i fremtiden?
Kanskje for å studere, men ikke for å bo her permanent, nei. Det kunne jeg aldri tenkt meg!

Har de snus i Amerika?
Jepp! De har også noe de caller "dip" eller "chew", det er det samme som snus, bare at de stapper det nedi leppa i stedet for oppi.

Føler du at du har utviklet deg mye som person?
Ja, faktisk. Veldig mye. Føler meg veldig mye mer åpen for ting, og tror jeg har blitt litt mer moden og reflektert!

Leser vertsfamilien din bloggen din, og hvordan reagerer de på at du skriver om dem?
Nei, de leser den ikke. Bernie drar innom en gang nå og da, men de leser den ikke nei. De synes det er morsomt at jeg skriver om de.

Bruker du å regne om dollaren til norske kroner?
Ja, det gjør jeg hele tiden!

Får du med deg alle klærne dine hjem?
Ja, forhåpentligvis. Pappa tok med en svær koffert hjem stappfull av klær da han kom på besøk. Jeg skal også gi noe av det til Brianna, sende hjem noe i bokser, og ta med resten hjem i kofferten min.

Går du allmenn hjemme i Norge?
Jepp.

Skulle ikke du egentlig være russ i år egentlig?
Nei, man drar på utveksling når man går 2.året, jeg skal være russ neste år.

Hvordan får du så fine tenner? Har du hatt regulering? Bleker du dem?
Pusser dem? Neida, haha. Eller jo, jeg gjør jo det. Jeg hadde regulering i fire måneder, og mistet plastikkplata den dagen jeg fikk de av, og dro til Polen samme dag, så var uten plata i 10 dager, så tennene skle litt tilbake. Bleker ikke tennene mine, nei! De er naturlig ganske hvite.

Må du ha fremmedspråk på 3.året?
Nei. 

Kan du lage videoblogg?
Kaaaanskje.

Hva synes vennene dine/vertsfamilien om Norge?
De synes det ser litt kjedelig ut, siden det stort sett bare er skog og fjorder som popper opp når du googler det. Ikke mye skyskrapere og storbyer liksom. De synes også husene våre er veldig rare, og sier de ser ut som låver, siden er firkantige, laget av tre, og gjerne i skarpe farger som rødt, blått etc. Ellers tror de vi kun har snø året rundt, at alle er blonde, at det er for kaldt til å gå utenfor huset osv.

Kommer du til å angre på å ha dratt til USA om 2.året ditt ikke blir godkjent?
Ja, faktisk..

Hvor lang tid tok det før du var vant til å være borte fra familien i Norge?
Ca. 5 måneder, da var jeg helt vant til det.

Er det kleint i begynnelsen å bo hos en familie du ikke kjenner? Med tanke på å forsyne seg ut av kjøleskapet, gå på do etc.?
Litt, det var det. Men vertsfamilier er som regel veldig forberedt på hvordan utvekslingsstudenten tenker, og får deg derfor til å føle deg veldig "hjemme". Vertsfamilien min ble irritert når jeg spurte om jeg kunne ta meg noe å spise, da sa de "HEDDA, you don't have to ask, you're part of the family, you can eat whatever you want whenever you want!". Så det gikk egentlig fint, selv om det var litt pinlig å bare forsyne seg fra kjøleskapet de første ukene. Nå er jeg nede og snoker i kjøkkenskapene hele tiden. 

43 kommentarer

eline i utah

11.mai.2011 kl.07:23

Tenker mye likt som deg

Maria

11.mai.2011 kl.07:26

EF betaler ikke familiene. Kun i Storbritannia og Japan, tror jeg.

inusa

11.mai.2011 kl.07:31

vil berre sei at EF ikkje betaler vertsfamiliene sine for å ha utvekslingsstudenter, vertfall ikkje i USA.

I Storbritannia, Irland og New Zealand derimot, får dei litt betalt.

Kristine

11.mai.2011 kl.07:46

Jeg reiste selv med EF og de betaler ikke vertsfamiliene i USA:)!

Men i England derimot gjør de det, det tror jeg også de fleste organisasjonene gjør!
Fine spørsmål og svar :D

Lene

11.mai.2011 kl.09:22

EF betaler ikke familiene :-) ellers bra svart!

Sandra

11.mai.2011 kl.09:23

EF betaler ikke familiene:) jeg skal reise med de til høsten og har fått all informasjonen nå. De er ganske lik AFS. Dette burde du rette opp.

Victoria Venbakken

11.mai.2011 kl.09:36

Bra svar :)

du virker som en herlig person!

Andrea

11.mai.2011 kl.10:11

EF betaler ikke familiene i USA, bare i Storbritannia..

11.mai.2011 kl.11:05

Vil bare påkeke at jeg trur at EF ikke betaler familiene lengre :)

Zarguna

11.mai.2011 kl.11:55

Heei Hedda ! Kjempe spennende blogg og kjempe fine bilder :) Jeg bestemte meg for å svare på et av spørsmålene dine. Det om Iphonen. Jeg er ikke helt sikker,men jeg tror at du kan bruke den i Norge også. Siden Iphone er internasjonalt,om du forstår hva jeg mener? Det er bare å skifte simkort. Broren min er I Afghanistan nå og hans virker.

;)

11.mai.2011 kl.12:27

Hei! Utrolig bra blogg med mye bra informasjon om det å dra på utveksling! Jeg synes du er veldig tøff som tar et uveklingsår i utlandet. Jeg håper at du står på videre og blogger, fordi at bloggen din utrolig bra og inspirerende for "oss" unge :) Du er et bra forbilde!

PS: (hehe, jeg likte svaret på det siste spm)

julie

11.mai.2011 kl.12:29

Du er flink som har holdt ut og gjort det beste ut av året, og veldig hyggelig at du vil dele det med oss :)

Er du ikke sammen med hun Maria lenger? Trodde dere var bestiser?

♥Eline Steinnes

11.mai.2011 kl.12:34

Heheh, du er søøt :pp

kristine

11.mai.2011 kl.12:37

Hei Hedda!

har ei veninne som kjøpte iPhone sin i USA, hun måtte til elkjøp/ekspert for og få den til og funke i norge!;P;

Sigrid

11.mai.2011 kl.12:54

Det er faktisk utrolig nyttig for oss som skal til USA og lese dette :- )

Hilde Eltervåg

11.mai.2011 kl.13:09

EF betaler ikke familiene, bare Englad for det er en slags "skikk" og EF er ikke den eneste organisjonen som betaler dem. Men USA familier får ikke betalt! :)

Emilie B

11.mai.2011 kl.13:14

Haha, jeg tror faktisk Hedda har skjønt at EF ikke betaler familiene nå!

Alle sammen sier det jo. :p

Uansett, veldig bra svart, Hedda! Du er nydelig inside-out!

Henriette

11.mai.2011 kl.13:45

Så utrolig pen du er :)

11.mai.2011 kl.14:39

Liker bloggen din! kan du lage videoblogg der du snakker på engelsk ? :p

tonje

11.mai.2011 kl.14:49

herlig

Anita

11.mai.2011 kl.16:07

Er det ikke litt domt at du ikke avtale med skolen om hva du skulle gjøre for å få godkjent året?

meg

11.mai.2011 kl.16:15

iphonen virker i norge :) venninnen min kjøpte sin i usa, og bruker sin i norge

synne

11.mai.2011 kl.16:24

håkon var kjekk! du er heldig :)

thao

11.mai.2011 kl.16:26

du kan ikke ha 6- i standpunkt karakter i engelsk ? isåfall har du 6 og ikke 6- vet du

Siri

11.mai.2011 kl.17:17

Liker at du utdyper svarene dine så mye. Nydelig bilde av deg forresten!

Karolein

11.mai.2011 kl.18:04

Den kommer nok til å funke i Norge om du ikke har noen den stengt på et spesielt abm. Jeg kjøpte samsung i utenlande og den funket når jeg kom til Norge, endret bare litt skrivsnavn eller lignende så gikk det veldig bra. Lykke til med resten av ditt eventyr

11.mai.2011 kl.18:08

vær så snill, lag videoblogg. hadde vært så gøy! vil gjerne høre du snakke engelsk også :-D

Tine

11.mai.2011 kl.18:27

Utrolig fint bilde av deg

Anniken

11.mai.2011 kl.20:01

Du er en kjempeflink blogger og jeg håper du vil fortsette med det når du kommer hjem! :)

Mamma Til Ei Som er i USA 2010/2011

11.mai.2011 kl.20:22

Kjempeflotte svar Hedda :))

Min datter reiser med Explorius og der hadde vi fått klar beskjed om at de ikke betaler fam. men den under org. som hun fikk i USA betaler sine fam. Så tror det er en del forskjellig..

Sharlotte

11.mai.2011 kl.22:24

Dødsbra blogg!:D www.sharlotte.blogg.no

Rakel

11.mai.2011 kl.22:24

Tusen takk for supre svar! Du er utrolig pen :-)

Kari

11.mai.2011 kl.22:37

Syns det er flott at du skriver så ærlig om opplevelsen din:) jeg var selv utvekslingsstudent i USA 08/09, og kjenner meg veldig igjen i alt du skriver! Stå på:)

MalinThams

11.mai.2011 kl.22:44

Hvordan vet du at ef betaler? :o

Jeg har søkt med ef til neste høst - og de sa selv at det var velgedighet, :s lyver de?

Kirsti

11.mai.2011 kl.22:59

Elsker bloggen din! Var selv utvekslingsstudent i Arizona, 08/09, og var tilbake på besøk i fjor høst. Vertsfamilien min føles fortsatt som familien min, og jeg ser det som en selvfølge at jeg må besøke de. Jeg skal faktisk dit i sommerferien også!

Jeg kjenner meg også igjen i alt du skriver, og jeg kan tenke meg at folk som skal på utveksling kan plukke opp mange fine tips fra bloggen din.

Men nyt tiden som er igjen for alt den er verdt, selv om du ikke kommer til å savne USA med en gang etter at du kommer hjem, så vil savnet komme. For min del ville jeg reise tilbake kun noen måneder etter at jeg kom hjem! Jeg følte at hverdagen hjemme hadde stått stille og at det var jeg som hadde forandret meg, men etter en stund føltes det som om jeg aldri hadde vært borte! Rart det der.

Jeg reiste med EF, og kan vel si slik du sier om AFS, at ingen organisasjon er bedre enn de andre, alle kan gjøre ting feil eller har noen råtne egg som ikke gjør jobben sin, og som ødelegger alt. Men de fleste har en fin opplevelse, uansett hvilken organisasjon de reiser med.

Jeg misunner deg situasjonen du er i nå, så nyt den! Ha noen fantastisk siste uker i USA :-)

Tina

11.mai.2011 kl.23:33

Du er så flott, Hedda!

EF student

12.mai.2011 kl.16:46

Vil bare si, at det du sier om at EF betaler familiene for å ha utvekslingsstudenter er helt feil. Det som er sant derimot, er at studenter som blir sendt til England med EF er nødt til å betale familien en liten symbolsk sum. Det er bare fordi det alltid har vært slik.

12.mai.2011 kl.16:52

drikker du?

......nei..... AFS tillater jo ikke det, hehe

lukter litt ironi..... hehe

elsker bloggen!

mia

12.mai.2011 kl.17:24

HERREGUUUD, SÅ KJEKK KJÆRSTEN DIN ER :oooo

camilla

17.mai.2011 kl.20:04

her i norge bør man helst ikke ha rumpe....

Susanne

18.mai.2011 kl.12:27

Når du skulle reise måtte du skaffe deg visum og sånn selv, eller gjorde AFS det? Hvorfor valgte du å reise med AFS?

Maja

01.jul.2011 kl.14:45

Ville bare si at EF betaler ikke vertsfamiliene i USA, men i andre land slik som England, Skottland, Australia osv.. :)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits