Svar på spørrerunde del 1

Dato: 10.mai.2011 | Tid: 08:58 |

Kan du ikke vurdere i det minste å fortsette å blogge når du kommer hjem?
Joda. Jeg tenker fortsatt på det, altså. Jeg liker jo å blogge, og det har vært en del av hverdagen min de siste 4-5 årene.

Kan du fortelle om klærne i USA? Hvordan er stilen på skolen?
Klærne er ikke så veldig annerledes enn hjemme, annet enn at de henger igjen litt på 90-tallet med slengbukser, magetopper etc. På skolen har de dress codes, så disse tingene er forbudt: kløft, åpen rygg, shorts kortere enn fingertuppene dine når hendene henger ved siden av kroppen din, topper med stropper smalere enn tre fingre, tubetopper. Hadde vel vært enklere å svare på hva man faktisk har lov til å ha på seg.

Hva er det morsomste du har opplevd i løpet av dette året?
Muligens Tamara's birthday party, det var sykt artig!

Hvis du kunne valgt å endre noe på dette året, hva ville det vært?
Timene mine, kanskje? De har vært usedvanlig kjedelige. Jeg skulle også ønske jeg takket mer ja til å bli med på ting i helgene, i stedet for å late meg hjemme i senga foran TVen fordi jeg ikke "følte for å dra ut."

Hvordan har det gått med deg og kjæresten din?
Det har ikke vært noen dans på roser, det skal jeg bare si. Det har vært veldig opp og ned, det har vært tider hvor savnet nesten har tatt livet av meg, og det har vært tider hvor jeg har hatt det så gøy at jeg nesten ikke har snakket med han av mangel på tid! Vi har så klart hatt noen små idiotiske krangler over bagateller. Han har støttet meg gjennom hele året, og vi er fortsatt kjærester, så jeg vil si det har gått så bra som det kan gå.

Hvordan er skolesystemet i USA? Hva kalles de forskjellige trinnene av skolen?
Først har de Kindergarten, hvor de starter når de er 5 år. Så er det Elementary School, etter det kommer Middle School, High School, og så College. Ja, de har fire forskjellige "kategorier" i High School, det er altså Freshmen (9th grade), Sophomores (10th grade), Juniors (11th grade), og Seniors (12th grade). Dette systemet har de også på College. Jeg er en senior på High School i år.

Er du irritert fordi du er nr. 16 på blogglista akkurat nå, tror du du kunne vært høyere opp?
Neida. Det er ikke så viktig. Om jeg virkelig vil lengre opp, kan jeg jo for eksempel bare ha sex på TV, gifte meg med en rik fotballspiller, eller få barn i en alder av 17 år. Da fyker jeg nok oppover!

Hvordan liker du familien du bor hos?
Elsker den!

Er ting mye billigere i USA?
Jepp, VELDIG billig i forhold til Norge.

Hvis du kunne, ville du latt være å dra på utveksling?
Aldri i verden.

Er det vanskelig på skolen?
Nei, veldig lett! 

Hvem er dine bestevenner i USA for øyeblikket?
Diana, Brianna og Ashley.

Må du gå om et år på skolen når du kommer hjem? Hvorfor i så fall?
Det vet jeg ikke enda. Det avhenger helt om skolen godkjenner året mitt. Dette kan de velge å gjøre ut ifra karakterer, om jeg graduater fra PHS, om jeg har hatt feile fag dette året, for få timer i uka etc.

Hva hadde du med som gave til familien da du kom?
Ingenting. Fikk jo ikke familie før to timer før flyet, så hadde ikke tid til å kjøpe med noe. Fikk mamma og pappa til å sende ned melkesjokolade senere, da, men det var ikke noen suksess.

Får du sitte så mye du vil på PCen?
Ja, familien er veldig grei sånn sett. De er veldig avslappet og tar veldig mye hensyn til at jeg trenger å snakke med venninner i Norge, familie, kjæreste, blogge osv!

Hva var din beste opplevelse i California?
San Francisco, tror jeg.

Hva er planene dine i sommer?
Kjæresten overrasket meg med Paristur, så jeg skal dit i august. Utenom det har jeg lovt mamma å passe på bikkja i to uker mens de er i Barcelona. I tillegg skal jeg forhåpentligvis jobbe mye, feste veldig mye, og bare tilbringe mest mulig tid med venninner og familie.

Hvor er den røde bikinien din fra?
Hollister! Hvis du mener den rosa, er den fra Cubus. 

Tok du med deg mye treningsklær etc. fra Norge?
Nei, ingenting faktisk! Kjøpte alt nytt her, mye billigere. 

Hvor høy er du?
168cm.

Har du vært i USA før? I så fall hvor?
Ja, var i New York City med pappa og familien i 2008(?). 

Hvilke butikker er dine favorittbutikker?
Urban Outfitters, Tilly's, Victoria's Secret, Express, Forever 21, Pacsun, Hollister, og American Eagle.

Hvordan er forholdet ditt til vennene dine i Norge, fortsatt slik som det var?
Ja, det vil jeg si! Selvfølgelig litt annerledes i og med at jeg ikke har sett de på et år, men jeg holder kontakt med de aller nærmeste, og snakker med dem minst et par ganger i uka via Facebook. Skyper med de av og til også. Har virkelig funnet ut hvem som er mine ekte venninner dette året, det er de som faktisk har støttet meg og stilt opp for meg! Jeg har verdens beste venninner.

Hvordan er det for deg at kjæresten din er russ i Norge? Mye sjalusi?
Det går helt fint. Unner han en helt fantastisk russetid, og håper han storkoser seg! Veldig lite sjalusi, jeg stoler på han, så det er ikke noe problem.

Anbefaler du AFS?
Jada. Tror ikke noen selskap er bedre enn andre, så det er vel egentlig det samme hva du reiser med. Men har hørt mest positivt om AFS. Selv om jeg ikke hadde en så veldig positiv opplevelse av AFS Norge (med tanke på at jeg ikke fikk vertsfamilie før dagen jeg skulle dra, og det var totalt mismatch etc.), så har de vært veldig hjelpsomme og nyttige resten av året. Har også fått et veldig nært forhold til kontaktpersonen min her i USA, hun er veldig flink!

Siden du har blitt så god venn med Ashley, hvordan skal dere gjøre det når du flytter?
Det vet jeg ikke. Vi skal sende meldinger og ringes ofte, og forhåpentligvis får vi besøkt hverandre om ikke altfor lenge. Men det kommer til å bli helt jævlig tøft.

Hvor mye av reisen betalte du selv, hva fikk du i stipend, og hva betalte foreldrene dine?
Var så heldig at foreldrene mine betalte hele reisen for meg, betalte ingenting selv. Det hele kostet 76000kr. Fikk dekt ca. 47000kr av lånekassa. 

Noen har fortalt meg at man kan slippe å ha fremmedspråk i USA, stemmer det?
Jepp, jeg har ikke fremmedspråk!

Kommer du til å holde kontakten med vertsfamilien og vennene dine når du drar tilbake til Norge?
Ja, så klart!

Hvordan får du så fin hud? Har du noen produkter du bruker i ansiktet?
Jeg har bare vært veldig heldig med huden min. Har dessverre ikke noen mirakelkur å komme med, for jeg kan telle antall kviser jeg har hatt i løpet av livet mitt på èn hånd, og det har vært KRISE for meg hver gang, haha.. Det kan kanskje ha noe med å gjøre at jeg ikke bruker noe tykk, flytende sminke, kun mineralpudder lar huden puste, jeg tar alltid av sminken før jeg legger meg, jeg bruker alltid fuktighetskrem både morgen og kveld, og jeg bruker en face scrub fra C-vitaminkolleksjonen til Body Shop èn gang i uka.

Kunne du mye engelsk før du dro?
Ja, var relativt god i engelsk før jeg dro, ettersom jeg har bodd 1,5 år i England og gått på skole der tidligere.

Kan jeg dra på utveksling om jeg skal gå Service og Samferdsel?
Det vet jeg faktisk ikke. Du kan helt sikkert dra, men det er ikke sikkert du får året godkjent fordi det er yrkesspesialisert utdanning, og du kommer ikke til å ha fagene du vil trenge for den linja i utlandet. Det er nok enklest om du går allmenn, but don't quote me on that.

Hvor mange forhold har du vært i?
To "seriøse" vil jeg si. Begrenset hvor seriøst et forhold kan være når man er 14 år, men.. Det første varte kun 4 måneder, det andre er jeg fortsatt i!

Hvordan farger du håret? Og hvordan ordner du det om morgenen? Det er så fint!
Jeg farger ikke håret, fargen jeg har nå er min naturlige farge. I tuppene er det mørkere pga. gammel farge som fortsatt henger igjen i håret. Om morgenen dusjer jeg, og slenger som regel opp håret i en ball på toppen av hodet. Who's there to impress?

Kan man reise sammen med ei venninne?
Det tviler jeg egentlig på. Men du kan ringe organisasjonene og spørre dem!

Var det vanskelig å bytte familie?
Litt. Kontaktpersonen jeg hadde i begynnelsen var veldig lite hjelpsom. Hun var en god venn av familien, og hver gang jeg ringte henne og gråt mine modige tårer, fikk hun meg bare til å føle meg skyldig, og at alt var min feil, og at det ikke var noe galt med familien. Hun ville ikke hjelpe meg med å finne ny, så jeg fant meg egentlig bare min egen nye familie, sa fra til AFS, sa så fra til familien (awkward!), og så fikk jeg flytte ut etter en uke. Hvis AFS skal finne ny familie til deg, kan det ta år og dag..

Hadde du anbefalt å ta statvalg?
Ja, faktisk! Da kan du jo på en måte få mer peiling på hvordan du vil ha det. Hater du snø og dritt, kan du jo bare velge for eksempel Hawaii, California eller Florida (så slipper du mest sannsynlig det), og hvis du hater varmen, så kan du jo velge for eksempel en stat lengre nord. Men du kan jo fortsatt havne i en uforventet del av staten, så samtidig er det ikke alltids noe poeng i det!

Var det noen som snakket dritt om deg og så rart på deg når du begynte på skolen?
Ja, men sånn er det bare. En uke etter jeg hadde kommet til USA fikk jeg høre "So you're the foreign Norwegian exchange student who gets naked at every party?" ..... Folk er veldig raske til å spre falske rykter osv. Don't let it get to you! Folk ser som regel rart på deg fordi du er ny, ikke for noen annen grunn.

Har du lagt på deg noe dette året?
Nei, faktisk ikke. Jeg har veid akkurat det samme helt siden jeg dro fra Norge og til nå, tre uker før hjemreise.

Hvor kjøpte du ballkjolen din og hva kostet den, hvem betalte den?
Kjøpte den hos Cachè, og den kostet 2000kr. Pappa betalte :-)

Hvor ofte snakker du med Håkon?
Hver dag. Men kun på WhatsApp eller Facebook. Ringes av og til! 

Hvilket kamera har du? Er det bra?
Har Canon 450d, og det er godt nok for mitt forbruk. Men vurderer å oppgradere når jeg kommer hjem. Noen speilrefleks-anbefalinger?

Hvorfor skal du ikke blogge når du kommer hjem?
Fordi jeg lovte kjæresten å ikke blogge. Han hater nemlig at jeg er så "offentlig", og at alle vet alt om meg. Forståelig det! Men ingen kan få meg til å gi opp noe jeg liker å gjøre. Jeg kommer nok til å ha det litt for travelt på 3. året til å blogge tror jeg. Livet mitt hjemme i Kristiansund er faktisk heller ikke så veldig interessant at det gjør noe, haha! Men det er ikke umulig altså. Om jeg opprettholder lesertallet, fortsetter jeg sikkert!

Har året levd opp til forventningene, eller trodde du du skulle få oppleve mer?
Helt ærlig har det vært litt skuffende. Jeg har opplevd mye mindre enn det jeg trodde jeg skulle fått se. Jeg har bodd i California i et år, og har enda ikke vært på ei strand liksom. Jeg bor 5 timer unna LA med bil, og har enda ikke vært der. Yosemite er også en stor turistattraksjon, og der har jeg heller ikke vært.. Men jeg har jo sett San Francisco, Orlando og Florida, så jeg klager ikke altså. Kunne bare ønske jeg fikk sett litt mer av Cali mens jeg var her.

Hvilke fag har du på skolen i USA?
US History, Piano, Business Math, TA (teachers aide, fritime basically), American Government/Economics, og English.

27 kommentarer

R

10.mai.2011 kl.09:28

Jeg syntes dette er noe du Virkelig burde skrive om (ja, med stor V.) Fotballfrue's nettbutikk "Treasures" har tydeligvis blitt en suksess og gått over all forventning, og nå er de også nominert til årets nykommer blant nettbutikker

Men hun (etter min mening) svindler både lesere og alle de andre kundene. Syntes helt ærlig hun misbruker tillitten til leserne, og det er så utrolig frekt.

Les dette innlegget, og du får sikkert like bakoversveis som jeg fikk; http://mayhelen.com/blog.php?bid=203

Vil bare at dette kommer ut, så folk ikke kjøper ting fra nettbutikken for 300 kr, når det selges til 25 kr INKLUDERT frakt (!!) på eBay. Unner henne ikke den suksessen etter dette altså..

Anette

10.mai.2011 kl.09:41

Jeg bruker Canon 550d og er veldig fornøyd! Men det går jo ann å bare invisere i noen nye linser kanskje? Da har du flere muligheter :-)

shred

10.mai.2011 kl.10:40

hvorfor har skolen dress codes`?

Victoria Venbakken

10.mai.2011 kl.11:20

Interessant lesning!

og håper virkelig du fortsetter med bloggen :)

Marie

10.mai.2011 kl.11:53

Kom tilfeldigvis over denne bloggen i dag, ei jente som er i Brasil og som gikk på Atlanten vgs. Er ikke det der du også gikk?

http://runakvisvik.blogspot.com/

meg

10.mai.2011 kl.12:24

ahhh som jeg elsker bloggen din :D

Sandra

10.mai.2011 kl.13:44

Om du ikke fortsetter å blogge ( :( ) kan du i det minste gi oss noen oppdateringer med hvordan det var å komme hjem osv, før du "slutter".

Hvis han ikke liker det, får han la vær å lese ;-) hehe

10.mai.2011 kl.14:18

"Om jeg virkelig vil lengre opp, kan jeg jo for eksempel bare ha sex på TV, gifte meg med en rik fotballspiller, eller få barn i en alder av 17 år. Da fyker jeg nok oppover!" - DIGGET der svaret!!

10.mai.2011 kl.14:18

det*

Marte

10.mai.2011 kl.14:42

Åå, jeg digger deg, Hedda :-) Du virker som en så søt og jordnær jente! (virker som den perfekte bestevenn!)

Håper du fortsetter å blogge når du kommer hjem :-)

Sharlotte

10.mai.2011 kl.15:09

Fiin blogg!:D www.sharlotte.blogg.no

Tonje

10.mai.2011 kl.15:48

Elsker bloggen din. Du skriver så utrolig bra. håper du fortsetter å blogge når du kommer hjem! hilsen fast leser!

hedda

10.mai.2011 kl.16:10

hvis du evnt. skal slutte å blogge når du kommer hjem, kan du allikevel bloggen de første dagene du kommer hjem? gleder meg veldig til å høre om helhets inntrykket ditt av året!

malin

10.mai.2011 kl.16:23

Hei Hedda!

Du kan også ringe gratis med whatsapp, om du går inn på personen du vil ringe til og trykker på menu/ meny (eller hva som står på din mobil) :)

Nyt den siste tiden i USA! :)

Cecilie

10.mai.2011 kl.16:24

Så bra at du tar deg tid til å svare på alle(eller en god del) spørsmålene som kommer inn:)

Caroline

10.mai.2011 kl.16:48

Ikke kjøp nytt kamera, men heller kjøp nytt et nytt og bedre objektiv. Det er optikken som tells!

M

10.mai.2011 kl.16:52

Hva er whatsapp? Du har nevnt det flere ganger, og jeg skal til USA til høsten mens kjæresten er i Norge.

Sara

10.mai.2011 kl.17:53

Jeg beundrer deg, og ærligheten din. Mennesker som deg skal man lete langt etter :-) Stå på!

Lise

10.mai.2011 kl.18:39

Enig med Caroline, kjøp heller et nytt objektiv! Det er det som forvandler bildene, ikke selve kamerahuset. Jeg skal også oppgradere, men jeg sparer til ei ny linse, eventuelt et speilrefleks med filming da, det skal jeg ha om jeg skal kjøpe meg en ny speilrefleks.

Aurora

10.mai.2011 kl.19:39

Kjøp nytt objektiv istedet! 450D er et supertdupert kamera, det er bare den dritlinsa som følger med som gjør kameraet dårlig.

Cathelin

10.mai.2011 kl.20:23

anbefaler canon eos 500d :-)

Marthe

10.mai.2011 kl.22:19

jeg håper du virkelig fortsetter å blogge for du er best :D Synes heller ikke Håkon skal bestemme om du skal blogge heller ikke, det er greit at han har sin mening. Men blogging har blitt en livsstil og noe man kan tjene på : ) Stå på Hedda, you are the best : D

Andrea Pettersen

10.mai.2011 kl.23:52

ikke slutt å blogg, hedda! du er best!! du skriver så siiinnsykt bra og du er dødsvakker! du kan vel i det minste holde på et par mnd etter du kommer hjem? fortelel om hvordan det var å komme hjem osv?

10.mai.2011 kl.23:58

Kan du ikke legge ut en video hvor du lærer noen av vennene dine å snakke norsk?

Johanne

11.mai.2011 kl.17:58

går fint an å reise sammen med en venn ;) en jeg kjenner gjorde det, men de bodde på skolen da (:

Vilde >8-)

11.mai.2011 kl.20:11

"Hvor er den røde bikinien din fra?

Hollister! Hvis du mener den rosa, er den fra Cubus."

ja, rød/rosa.. haha. Takk for svar! :-)

16.mai.2011 kl.23:27

Jeg digger deg!

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits