Å reise fra kjæresten for å dra på utveksling

Dato: 30.apr.2011 | Tid: 08:38 |

Jeg har skrevet noe om dette før, men får stadig flere spørsmål om det i kommentarfeltet og på mail, så tenkte å skrive et nytt innlegg for å gjøre det klart. 

Jeg vet ikke om jeg har fortalt det før, men da jeg søkte hos AFS for første gang, endte jeg opp med å avbryte søknaden min fordi jeg ikke trodde jeg kom til å takle å reise fra Håkon. Det gikk ikke lenge før jeg innså at jeg ikke kan la noen stoppe meg fra å leve ut drømmene mine. Jeg elsker han jo ikke noe mindre fordi om jeg er på den andre siden av jorda og lever ut drømmen min, og vi kommer fortsatt til å være sammen når jeg kommer hjem. Håkon støttet meg, og jeg valgte å reise. Han hadde veldig lite lyst til at jeg skulle dra, men var - og har vært et helt fantastisk støtteapparat gjennom hele prosessen, fra den dagen han kom løpende gjennom sikkerhetskontrollen etter meg på Gardermoen fordi han ville holde rundt meg en siste gang, til den dag i dag. Jeg visste at forholdet vårt var sterkt nok til å klare det. Så det ER mulig, dere, om dere har tro på forholdet deres!

Jeg vet at mange av dere virkelig kunne tenke dere å reise ut og oppleve verden, men kjæresten stopper dere fra å gjøre det. For det første er du enda ung, du er 16-17 år, hvorfor la en flørt (for alt du vet, let's be real) stoppe deg fra å reise ut og gjøre noe du alltid har drømt om å gjøre, noe du virkelig har lyst til, og noe du kunne lært så vanvittig mye av å gjøre? Du har kun ett liv, LEV det. Er det meningen at du og kjæresten skal være sammen, er dere fortsatt sammen om 40 år, og da kan dere sitte der, 67 år gamle i gyngestolen og du kan tenke faen at jeg ikke tok det ENE året av livet mitt på utveksling, tenk at jeg ikke grep sjansen når jeg hadde muligheten. Et annet argument er at det er jo en vinn-vinn-situasjon for deg om du drar. For det første får du leve ut drømmen din, og for det andre setter du virkelig forholdet deres på prøve, og finner både ut om dere er sterke nok - og glad nok i hverandre til å takle det. Hvis h*n ikke unner deg å reise vekk for å oppleve noe så sykt som et utdanningsår i utlandet, eller at h*n ikke vil vente på deg til du kommer hjem, da var h*n jo ikke verdt det i utgangspunktet. You win, for hvem vil vel ha en kjæreste som ikke støtter deg i tykt og tynt, og som ikke vil deg ditt aller beste?

Likevel må jeg advare om at det er veldig utfordrende og vanskelig til tider. Sjalusien kan lett ta overhånd, det kan bli mye misforståelser og krangling over idiotiske bagateller, men man finner fort ut at det er så mange andre ting som er viktigere enn å krangle over et bilde på Facebook.. Savnet kan også gjøre veldig vondt, men det er faktisk noe man venner seg til, tro det eller ei. Et annet argument er at, i tillegg til at du tar det riktige valget ved å reise, lærer du også utrolig mye om deg selv, og finner ut hvor bra du greier deg på egen hånd. Nå kan ikke lengre kjæresten din være der for deg (slik som før) når du trenger det, og du må lære deg å takle ting selv. Det er godt å vite at jeg ikke er avhengig av noen som helst for å klare meg, jeg er selvstendig, og det er veldig betryggende å vite at jeg har den egenskapen. Det er jo noe av det viktigste i verden. I've got my own back now. Jeg elsker jo kjæresten min og greier ikke se for meg et liv uten han, men om jeg MÅTTE hadde jeg nok klart det.

Jeg vil runde av med å si: ikke la NOEN stoppe deg fra å leve ut drømmen din, fra å gjøre noe du brenner for, noe du virkelig har lyst til.Til syvende og sist er det deg selv du må tenke på. Du må tenke på hva du vil gjøre med ditt liv, og ikke på hva alle andre kommer til å tenke om valgene dine. Har du sjansen, don't think twice!

PS. Ville bare minne dere på at AFS har møte i Kristiansund på Lille-Onkel (kafè) torsdag 5. mai kl. 17.30 om noen kunne tenke seg å bli vertsfamilie for en utvekslingsstudent til høsten! Der vil dere få informasjon om hva det innebærer, hva du må gjøre for å bli vertsfamilie etc. Anbefaler alle som har mulighet til å dra :-)

23 kommentarer

Kristine Myrseth

30.apr.2011 kl.09:14

Kjempefint skrevet, Hedda! :)

Marte

30.apr.2011 kl.09:51

Så bra skrevet! :-)

Marte

30.apr.2011 kl.09:52

Bra skrevet! Kan du ikke ha spørrerunde snart?

Lillesmurf - Kari

30.apr.2011 kl.10:22

Godt innlegg søta <3

Thea

30.apr.2011 kl.10:34

Missing someone gets easier every day. Because even though it's one day further from the last time you saw each other, it's one day closer to the next time you will.
Flott innlegg!

Madeleine

30.apr.2011 kl.11:56

sykt bra skrevet Hedda! Du er utrolig flink å formulere deg.

Maren

30.apr.2011 kl.13:35

Åå, det er så bra du kan ha noen slike innlegg, for jeg er kommet i nettopp akkurat den samme situasjonen! Jeg skal til utlandet til høsten, være der et år, og storgleder meg! Men, jeg har også en kjæreste, som jeg har vært sammen med i 1 år nå. Vi er sammen hver dag, vi sover sammen hver dag i uke-dagene, så kommer til å bli en utrolig stor forandring å flytte fra han. Som du skrev, så har jeg tenkt akkurat det samme at jeg ikke kan la noen komme i veien for noe jeg lenge har drømt om, og som du også nevnte, jeg er bare 16, så har jo et helt liv foran meg. Er jeg og kjæresten ment for hverandre, så er vi fortsatt sammen når jeg kommer tilbake, å klarer dette året, hvis ikke, så er det vel bare sånn det må bli. Han er dessverre ganske pessimistisk på at vi kommer til å klare det, noe som egentlig sårer meg litt, og som gjør det litt vanskeligere... Vet jeg uansett kommer til å få et topp år! Har fulgt med på bloggen din nesten helt siden du dro til USA, og er så inspirert! Den er så aktuell hos meg, også skriver du så utrolig bra! Kos deg den siste tiden i USA, også blir det sikkert helt sykt deilig å komme tilbake til Håkon :)
Flott innlegg! : )

.

30.apr.2011 kl.14:20

Tenkte jeg kunne skrive fra en som ikke klarte å holde sammen med kjæresten, for selv om jeg vet at du prøver så er det ikkke alltid like lett å se en sak fra flere sider. Jeg dro på utveksling i fjor og hadde kjæreste som jeg hadde vært sammen med i 1,5 år. Hele sommeren før jeg dro merket jeg at han gruet seg ekstremt mye, det gjorde jo jeg også, men problemet var at da jeg prøvde å prate med han om det ble han bare stille, så det var utrolig vanskelig å få vite hva han tenkte om oss og hva som kom til å skje da jeg dro. Han prøvde jo å si at han ikke ville stoppe meg fra å leve ut drømmene mine, men jeg visste alltid innerst inne at han ikke støttet avgjørelsen min. Da det var to uker til jeg skulle dra, fikk jeg han endelig til å prate, og det endte med en avgjørelse jeg hatet. Vi bestemte oss for å gjøre det slutt når jeg dro og så se hvordan det gikk da jeg kom tilbake. Han sa det var fordi han ikke kunne vente på meg i ett år. Det såret meg helt utrolig mye, jeg trodde virkelig jeg var verdt mer for ham enn det. Da jeg dro prøvde vi å holde kontakten, og selv om det var langt i fra det samme, gikk det greit helt frem til våren. Da tok han aldri kontakt lenger og det var umumilg å få tak i han. Da jeg kom hjem prøvde jeg å kontakte han igjen, fordi jeg trodde faktisk han mente det med at vi skulle , ikke for å nødvendigvis bli sammen men bare for å møte hverandre og prøve å være venner. Han gjorde det klart at han ikke ville det, så jeg ga meg med det første forsøket. Ut på høsten fikk jeg vite av en venninne av meg at hun og eksen min hadde holdt på siden våren, og kort tid etter jeg fikk vite dette ble de sammen. Det er klart man merker at han kanskje ikke ville gjort like mye for meg som jeg trodde, og at han da kanskje ikke var "verdt" et forsøk, men det gjorde ekstremt vondt å vite at han ikke ville prøve å holde oss sammen. Det jeg prøver å si er at du er ekstremt heldig Hedda, som har en kjæreste som støtter deg så mye, og at det er ikke alltid så lett som det høres ut som før man har opplevd en slik situasjon som hadde et helt annet utfall enn ditt eget.

karolina

30.apr.2011 kl.14:39

bra skrevet :) men jeg har noen spørsmål, jeg tenker på å reise på utveksling andre året på videregående. jeg har drømt om å fare på utveksling siden jeg var veldig liten, så det er fast ebstemt på at jeg skal få til. men for alt jeg vet kan det være at det er alt annet enn det jeg forestiller meg det skal være. er det stor sjangs at du kommer i en dårlig vertsfamilie? hvilken organisasjon anbefaler du? kan man få stipend fra lånekassen selv om man ikke får skoleåret godkjent? går det ann å fare på utveksling hvis man går media? har du hatt det fint så langt? :)

håper du kan svare på spørsmålene mine :)

Trine-Marie

30.apr.2011 kl.15:23

Bra skrevet!:D

Jeg bare lurte på om du kunne skrive litt om vertsfamilien din, hva de jobber som, hvilke skole de går på, hvor gammel de er, hvordan personlighet de har osv? Hadde vært ganske interessant å lese:D

Tiril

30.apr.2011 kl.18:01

Hei hedda :)))

Jeg skal selv kansje på utveksling, men jeg er KJEMPE usikker på det hele!

Har lest bloggen din en stund og har blirr kjempe inspirert!

Jeg er usikker når det gjelder søkingen, kan du kansje skrive ett innlegg om det? :)

hadde vært kjempefint, å ville vært til stor hjelp!

Takk uansett! :) digger deg!

Emilie

30.apr.2011 kl.20:45

kan du være så snill å skrive litt om kostholdet ditt i USA? :D

Elsker bloggen din!!!!

Helene

30.apr.2011 kl.20:50

kan du legge ut bilder av håkon?

Malin

30.apr.2011 kl.20:57

Du er kjempe flink til å blogge, lurer veldig på om jeg skal ta high school i canada, men vet ikke ennå :)

Men du er kjempeflink til å skrive og sånt, digger bloggen din ! :)

Aurora

30.apr.2011 kl.23:10

Åååh, akkurat det jeg trenger nå! Ønsker meg så fælt å dra til Latin Amerika til neste sommer, men kjæresten min vil ikke at jeg skal søke en gang.. Tror jeg skal snakke med han om dette :) Er det meningen at vi skal være sammen, så er vi det når jeg kommer hjem igjen også ^^ Håper du ikke har forandret deg så mye når du kommer hjem at det blir rart.

Monica

01.mai.2011 kl.00:54

Dere er virkelig et sterkt par! Beundringsverdig at dere klarer å være så lenge som 1 år fra hverandre og likevel være like forelsket :)

Skal selv hjem til kjæresten etter å ha studert i mexico i 4 måneder om tre uker! Gleder meg helt sinnsykt :)

Du får kose deg i usa resten av tiden din der! Og kose deg i paris (?) i sommer med kjæresten din :)!

frankie

01.mai.2011 kl.02:10

fantastisk innlegg ! gla ti det hedda <3

elise

01.mai.2011 kl.11:36

kan du legge ut et bilde av kjæresten din?:) lurer så fryktelig på hvordan han ser ut! elsker bloggen din, kjenner jeg angrer på at jeg ikke drar til neste år når jeg leser hvordan du har det.

eline i utah

03.mai.2011 kl.04:45

Jeg er også på utveksling dette året og har kjæreste hjemme i norge. Det har vært mye krangling, mye bagateller, mye missforståelser. men alt i alt så elsker jeg han så høyt så jeg har visst hele veien at vi greier det. nå er det bare en en mnd til jeg er hos han igjen :)

Mari

03.mai.2011 kl.14:04

Bra skrevet! Kan vi få se bilde av Håkon? :-)

Therese

08.mai.2011 kl.22:03

kan du legge ut bilde av han ?:)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits