World of chances

Dato: 25.apr.2011 | Tid: 07:48 |

Av og til tar jeg meg selv i å ligge i senga mi og dagdrømme om fremtiden. Hva kommer jeg til å utdanne meg til? Hvor kommer jeg til å være om 10 år? Tenk at vi har så mange muligheter her i livet at noe av det aller vanskeligste vi må gjøre er å velge. I skrivende stund har jeg ikke peiling på hva jeg skal gjøre med livet mitt. Hvor jeg vil bo, hva jeg vil jobbe med, hvor jeg skal utdanne meg.. Jeg har noen forestillinger i hodet mitt, men de virker på en måte så fjerne og uoppnåelige. Jeg vet med sikkerhet at jeg vil reise. Jeg vil reise rundt og se så mye av verden som jeg kan, jeg vil oppleve og lære, og utnytte de naturlige evnene jeg har.

Det er ikke umulig at om ikke lenge..

Bor jeg i en søt leilighet og studerer medier i fantastiske London, har deltidsjobb hos Topshop, spiser Pret A Manger til frokost, Walkers eddikpotetgull til lunsj, og på sitter med en Iced White Mocha i den ene hånda og hånda til kjæresten i den andre, mens jeg ser Lion King på Lyceum Theatre en fredags kveld.


Kanskje befinner jeg meg i Afrika og jobber som løvetemmer. Jeg lever et ekstremt lærerikt og spennende liv, og får opplevd en del av verden jeg aldri før har visst mye om. Jeg kan også ha jobb i Plan, og gjøre alt jeg kan for å hjelpe familier i nød.


Kanskje befinner jeg meg på en nydelig øy i Hellas hvor jeg jobber som reiseleder i Apollo eller Wing, bor i en liten, typisk gresk leilighet i en trang og kronglete gate i en sjarmerende by, og kommer meg til jobb på en rød Vespa. Dagene jeg har fri kan nytes på hvite strender med oppskjært vannmelon på et fat ved siden av meg, og når jeg bestiller lunsj kan jeg bestille chicken souvlaki, siden ingen er bedre på det enn grekerne, og på kveldstid kan jeg gå turer barfot på stranda mens bølgene så vidt fosser over tærne mine.

Ikke er det umulig at jeg tar meg et friår i Florida, hvor jeg jobber på heltid i Disney World. Jeg elsker jo Disney. Jeg kan se-og lære om en helt annen del av USA, jeg kan se alle de fantastiske strendene, utnytte språkkunnskapene mine, dra på haisafari, se alligatorer i elvene, nyte varmen og feste i Miami.


Tenk om jeg ender opp på Manhattan i New York og dagliglivet består av yellow taxis, skyskrapere og designerbutikker på ethvert hjørne. Jeg kunne tenke meg å studere på Gateway College. Eller kanskje studere medier.. På sommertid kan jeg vandre rundt i små shortser og lette topper i Central Park eller Times Square, og på vinteren kan jeg nyte synet av alle de overpyntede julegatene. På kveldstid kan jeg sitte på bar med jentene og drikke cosmos og le til natta tar oss.


Å studere skjønnhet/hudpleie/sminke i Paris høres heller ikke så aller verst ut? Kanskje lære fransk, bo i den nydelige byen full av historie og steder å se, spise crèpes, sykle og hente franske baguetter eller pariserloff hos nærmeste bakeri på lørdagsmorgenen, og slappe av under et stort pledd til idiotiske franske såpeoperaer etter jobb.

Jeg kunne også tenke meg å reise til Italia og lære meg å lage skikkelig pizza og pasta på italiensk vis. Det er det beste som fins! Nydelig språk, generelt hyggelig folkeslag, vakkert landskap og mye sol og varme.


Kanskje utdanner jeg meg bare på en høyskole hjemme i Norge. Så simpelt som det. Kanskje (forhåpentligvis) har skolen et utvekslingstilbud så jeg kan slå to fluer i en smekk, jeg kan reise hjem til en veldig fornøyd mamma i helgene, jeg kan leve i nydelige Norge hvor det meste er kjent, så jeg kan slappe av og konsentere meg om utdanninga mi.

Det er faktisk lov å drømme seg vekk litt. Jeg sier ikke at det jeg nevner her ikke er overfladisk og kanskje en smule urealistisk, jeg drømmer bare.. For du kan gjøre akkurat hva du vil her i verden om du bare går inn for det, har tro på deg selv, og jobber hardt nok for det. Da kan man gjøre ALT. Husk det.

Bilder fra weheartit.

69 kommentarer

anonym

25.apr.2011 kl.07:57

Du fikk meg til å drømme meg helt bort i dette innlegget. HERREGUD så bra du skriver. Du skriver akkurat slik du tenker, og du er så flink til å gi leserne dine en slags "stemning" i innleggene dine. Jeg elsker bloggen din, du er virkelig en inspirasjonskilde, og har fått meg til å åpne øynene for at det faktisk finnes en verden utenfor Norge også!

c a r o l i n e m a r i a

25.apr.2011 kl.08:20

for et herlig innlegg! ble skikkelig glad av det :-) utrolig hva fremtiden kan bringe!

Eline i utah

25.apr.2011 kl.08:22

Fint innlegg, får meg også til a tenke litt'

Mari og Birgitte

25.apr.2011 kl.08:31

Jeg skal være ærlig og si at.. jeg vil alt dette. :-) Om alt da selvfølgelig hadde vert slik som du skrev det på :-)

Ann Kristin Rimol

25.apr.2011 kl.09:19

jeg elsker å drømme, drømmer om alt :D

Etter påbygging neste år nå, håper jeg på å gå i Mexico i 4 mnd med Gateaway college, så 4 månder i New York med Gateaway!

Aurora

25.apr.2011 kl.09:32

Fantastisk innlegg! Må innrømme at jeg vil alt dette jeg og. Reise, reise, reise. Om to år er jeg i USA på utveksling jeg og, en reise som antagelig vil bli den største i hele mitt liv. Jeg gleder meg så vilt!!

Bloggen din er fantastisk bra forresten! Stå på og nyt de siste månedene :D

Ingvild

25.apr.2011 kl.09:40

Åh :D

Margrethe

25.apr.2011 kl.09:46

er du i norge nå ? siden at jeg så "deg" i går på tusen fryd, hvis ikke det var det så var hun helt syyykt lik! :)

morten

25.apr.2011 kl.09:49

Heisann! Super blogg du har, skal begynne å følge den mer regelmessig. Ta en titt på min blogg da vel? har nettop begynt :) Legg gjerne igjen et spor etter deg om hva du syntes ! http://uviten.blogspot.com/ Kunne du kanskje ha gitt google annonsen til høyre et lite klikk i samme slengen? Setter stooooor pris på det !

Mvh Morten

Julie

25.apr.2011 kl.10:09

Det er akkurat som om du har hoppet inn i hodet mitt og skrevet alt sammen ned! Har hatt ca akkurat de samme tankene; det er så mye jeg vil her i verden! Hadde jeg hatt penger skulle jeg bare reist, reist og reist. Herlig innlegg!

25.apr.2011 kl.10:30

Sykt inspirerende innlegg! Vil bare reise, reise og reise selv :D Oppleve ALT. Håper den drømmen går i oppfyllelse en dag!

Rikke

25.apr.2011 kl.10:42

Utrolig kult innlegg! Jeg ble skikkelig inspirert! Du er flink til å skrive:)

vibeke

25.apr.2011 kl.10:55

Jeg vil bare si at du skriver sykt bra og at du er kjempe pen :))

Solveig

25.apr.2011 kl.11:06

Du er så utrolig flink til å skrive! Tror ikke jeg vet om noen andre bloggere som klarer å få frem budskapet i et innlegg så bra som kan, og at du i tilegg byr såpass mye på deg selv.

Håper du fortsetter i lang tid fremover, for du er virkelig verdt å høre på!

Thea

25.apr.2011 kl.11:08

kjempe fint innlegg Hedda! =)

super bra blogg, nå har du fått en ny leser! :D

Vilde-Alida Nilsen

25.apr.2011 kl.11:08

Jeg har fulgt med på bloggen din helt fra starten av, og nå må jeg bare si det. Du har en virkelig fantastisk blogg! Og når jeg ikke trodde du ikke kunne skrive noe bedre, kommer d med dette! Dette er helt klart det beste innlgegget du har skrevet. Iallefal i mine øyne. Det at du viser dine innerste drømmer og tanker er kjempeflott. Med dette innlegget fikk du meg til å undre og tenke på hva jeg egentlig vil. Det er ikke et lett spørsmål!

Jeg må bare også si at jeg beundrer at du skriver om de tunge tingene, og ikke bare blogger om det som er så supert og flott. Det hele blir mye mer realistisk da. Jeg skal selv (mest sannsynlig) på utveksling til Argentina i 2012/2013 og å følge med på din blogg har virkelig fått meg til å tenke.

Til slutt; Du er ei sterk jente, Hedda. Stå på!

carinaengen

25.apr.2011 kl.11:31

utrolig bra skrevet :) Du er virkelig inspirerende og jeg elsker hvordan du får frem drømmene dine på en beskrivende måte. Det fikk meg til å tenke...

Thea Sundby

25.apr.2011 kl.11:51

bra innlegg!

Stine-Mari

25.apr.2011 kl.11:59

utrolig bra innlegg, hedda! forsvant i 10 minutter i teksten din :-)

pernille

25.apr.2011 kl.12:04

Jeg ser vi har veldig mange av de samme tankene og drømmene!

Ida

25.apr.2011 kl.12:05

Åh, for et herlig innlegg! Nå fikk tilogmed jeg lyst til å utdanne med i Hellas eller et annet vakkert sted, og jeg har hele tiden vært sikker på at mine føtter skal være plantet et trygt sted: i vakre Norge.

Elsker bloggen din -du virker som en herlig jente! Jeg droppet utvekslingsåret på grunn av kjæresten min og at jeg ikke ville miste han, men når jeg ser deg og det du gjør nå, så angrer jeg. For er det ekte kjærlighet så er det mulig. Åh, misunner deg - du er en nydelig jente <3

25.apr.2011 kl.12:22

Wow, for et fantastisk bra innlegg, Hedda!

Stå på videre!

Klem fra meg

Nora

25.apr.2011 kl.12:24

Du er veldig flink til å skrive :) For et innlegg!

Linnea

25.apr.2011 kl.12:42

Du må jobbe i Disney!!!! det har jeg gjort :) det er FANTASTISK

Hilde Kristin i USA

25.apr.2011 kl.13:02

Kjempebra innlegg! Kunne ikke sagt det bedre selv, jeg har tenkt på AKKURAT det samme som deg!

Karine

25.apr.2011 kl.13:24

Du er sjukt flink til og skrive! :)

Jeg reiser antaglighvis på utveksling 2011, og lurer på om du må gå ekstra år på vidregående når du kommer tilbake til Norge?

Ingrid

25.apr.2011 kl.13:38

Tenker veldig masse på hva jeg skal gjøre og.. Nå har jeg vertfall bestemt meg for å reise til USA et år på utveksling, og etter videregående vil jeg studere i Bergen, eller ta et år på folkehøgskole, enten musikk, dans eller drama, eller reiseliv, der de reiser rundt om i hele verden.

Det er rart, mamma og pappa har alltid sagt at jeg kan bli hva som helst med mine karakterer, men har aldri tenkt sånn på det.. Du inspirerer, Hedda! :)

Sofie i USA

25.apr.2011 kl.13:40

Alltid bra å ha drømmer som dette!! :) Uansett hva du ender opp med å gjøre kommer du til å oppleve noe nytt, bare vent å se :)

Emma

25.apr.2011 kl.13:55

Nå drømte jeg meg helt bort også :) Det er sånne ting jeg har forestilt meg mange ganger!

Du er utrolig flink, Hedda :)

martha

25.apr.2011 kl.13:57

Herlig innlegg! Det er uendelig med muligheter.

kristin

25.apr.2011 kl.14:03

Det er så herlig at vi kan velge aboslutt hva vi vil, reise hvor vi vil, og oppleve så mye! Mulighetene er uendelige !

Ida

25.apr.2011 kl.14:04

Veldig fint innlegg :)

Anja

25.apr.2011 kl.14:05

skjønner at vi er fler som har mange av de samme drømmene gitt :-)

sophia :)

25.apr.2011 kl.14:06

åååååh, nå vil jeg reise altså! reise å se verden, og oppleve nye kulturer, ny mat å nye byer!

haldis

25.apr.2011 kl.14:17

Fantastisk innlegg! Har heller ikke anelse om hva jeg skal gjøre i fremtiden, men alle alternativene du nevnte virket fristende..

Elsker bloggen din :)

Malin<3

25.apr.2011 kl.14:35

Heldig du som bor i usa! <3

Kristin

25.apr.2011 kl.14:56

Ååh, jeg får lyst å gjøre ALT du nettopp skrev!

Tonje Sørum

25.apr.2011 kl.15:00

jeg skal SÅ prøve alt sammen :D hahah, kanskje ikke under utdanning.. men senere!

Linn

25.apr.2011 kl.15:03

wow, fikk frysninger her!

25.apr.2011 kl.15:19

sykt bra innlegg!

Marie

25.apr.2011 kl.17:57

Kjente meg virkelig igjen i innlegget ditt her :-) Drømmer meg stadig vekk om hva jeg vil bli, hvor jeg vil reise og hva jeg vil oppleve. Av de overnevnte mulighetene tror jeg jeg ville gått for London! Kan definitivt se for meg meg selv sitte i kafeen i den minst fem-etasjers-høye bokhandelen Watermarks og drikke en god kopp te, si "Hi Love" til ukjente eller ta en ettermiddagstur i den koselige studentbyen Oxford etter dagens leksjoner.

Marie

25.apr.2011 kl.17:59

(Det som kompliserer drømmene er imidlertid tanken på å forlate kjæresten min, som jeg har vært sammen med i 2,5 år. Han kommer neppe til å flytte med meg, så da må jeg velge mellom drømmene mine og drømmegutten. Hva gjør du og Håkon med det, egentlig?)

Tora

25.apr.2011 kl.18:10

Tenker også mye på det !

Monica

25.apr.2011 kl.18:45

Jeg føler akkurat det samme som deg! etter å ha studert i utlandet (studerer i Mexico nå), så vil jeg bare oppleve mer av verden. Har selv sett på programmet om løver i Zimbabwe,og det virker kjempe koselig :-) har i tillegg fått kjæresten på tanken,så da er det bare å reise. Hehe.

Jeg studerer med Gateway College nå,og det er å anbefale! :-) Var også i NY i springbreak. For en utrolig by! :)

Kos deg videre i USA :-)

Silje Skogvang

25.apr.2011 kl.18:59

Herregud Hedda! Du skriver helt sykt brae innlegg og skriveferdighetene dine er virkelig på topp. Jeg elsker bloggen din og håper i grunn du fortsetter da du kommer hjem fra USA, selv om du har sagt at du ikke skal det.

Dette innlegget fikk meg til å tenke litt. Jeg har faktisk tenkt på framtiden siden jeg leste dette i dag tidlig. Stå på vidre og keep up the good work!

Siri R

25.apr.2011 kl.19:35

Du er ikke urealistisk, Hedda :)

Du kan få til alt dette her hvis du bare vil! Som sagt, hvis du går inn for det og jobber hard og aldri gir opp, er ingenting umulig :)

Siri R

25.apr.2011 kl.19:48

Jeg har lest bloggen din en stund, og det er ikke før nå at jeg har innsett hvor bra du faktisk skriver! Jeg syntes du er en av de beste bloggene jeg vet om. Du skriver så utrolig bra og inspirerende!

25.apr.2011 kl.19:50

Kjempebra innlegg! Jeg hadde selv tenkt å dra på utveksling, men kunne ikke alikevel av forskjellige grunner. Nå lurer jeg på å gå reiseliv etter videregående, det virker jo som en veldig spennende linje :D!

malinintheblogg

25.apr.2011 kl.20:01

Heei <3

Du har en utrulig bra blogg,men det har ikke jeg. Så jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips. Du kan svare på min blogg www.malininheblogg.blogg.no

asbjørg

25.apr.2011 kl.20:11

tusen takk for dette fantastiske innlegget. dette var herlig!

Silje

25.apr.2011 kl.20:36

Jaaa, det er lov å drømme seg bort litt:)

Du er forresten nominert til Norges peneste jenteblogger på bloggen min. Om du vinner, så får du et design av meg, om du vil såklart:)

Henriette

25.apr.2011 kl.21:39

Du blogger så utrolig bra! Du fortjener 1.plass! Du er virkelig en inspirasjonskilde for meg! Hver gang jeg logger på pcn, sjekker jeg om du har lagt ut nye innlegg. Fordi det er så gøyt og spennende å lese om livet ditt!

Kos deg den siste tiden du har der borte :)

Camilla

25.apr.2011 kl.22:24

Kunne vi fått sett bilde av åssen du så ut før du dro til USA? :)

Hedda

25.apr.2011 kl.22:28

Camilla: Se på www.heddainusa.blogg.no/1281308902_09aug2010.html.

Camilla

25.apr.2011 kl.22:38

sykt bra skrevet, drømte meg skikkelig bort mens jeg leste! :)

Ragnhild

26.apr.2011 kl.00:09

Las gjennom hele innlegget, og vart bare helt overasket: Utrolig at du tenker på omtrent ALLE de tingene jeg har tenkt på! Og jeg har enda ikke bestemt meg, og jeg er ferdig på videregående nå til sommeren.. Jeg var også utvekslingsstudent i USA i fjor! Og jeg digger bloggen din, det er så gøy å se hvordan årets utvekslingsstudenter har det, og også utrolig trist, fordi det får meg til å savne fjoråret så vanvittig mye! Du får kose deg en haug nå før du drar, don't waste a day!! :)

Amanda

26.apr.2011 kl.00:49

Fy fader, så sykt bra innlegg! :)

Thomas Dragsnes

26.apr.2011 kl.00:58

Inspirerende innlegg, Hedda! Du er flink til å skrive også, så en medieutdanning hadde ikke vært så dumt. Håkon i Manchester United og du som hans talsperson? Det er lov å drømme. :--]

Silje Louise

26.apr.2011 kl.11:45

Herlig innlegg, Hedda!!

Maren

26.apr.2011 kl.15:11

Dette var et utrolig bra blogg-innlegg!

Jeg begynte å tenke over framtiden- og fant fort ut at jeg vil reise jeg også. SE verden, føle den og bli kjent med nye kulturer og mennesker.

Jeg skal kanskje reise bort til neste år, men jeg vil fortsette å oppleve ting lenge etter.

Stå på Hedda- jeg veit du vil nå langt uansett hvor du drar!

Ronja

26.apr.2011 kl.15:28

Du skriver helt sykt bra Hedda! OG ja, jeg kan også ta meg selv i å ligge å undre på hva fremtiden vil bringe, mye som skal skje på få år. vi har en spennende fremtid i vente!

Celena

26.apr.2011 kl.16:30

Fy fader, sykt bra innlegg! :)

Siri

26.apr.2011 kl.18:01

Utrolig bra skrevet !

Julie

26.apr.2011 kl.19:06

Santorini er en UTROLIG(!) fin øy hvis du tenker på å studere/flytte til Hellas:)

anbefaler å se bilder på google!

Stor klem fra Frida!

26.apr.2011 kl.19:40

Dette var et utrolig godt innlegg. Traff meg rett i hjertet. Du har et stort skrivetalent og det er det du kanskje burde utvikle, men det er jo bare en liten del av den virkelige Hedda, kanskje du har skjulte talenter som det er enda bedre å bygge på, hvem vet? I alle fall - jeg ser for meg en fremtid nesten helt lik den du beskriver i London, det har vært min drøm i årevis (jobbe som journalist der for et reiseblad, slik at jeg får reise verden rundt), men det er klart jeg har andre drømmer. Noen ganger er det vanskelig å vite hva man vil gjøre med fremtiden, fordi det er tross alt LIVET ditt. Man har bare et liv, og når det er en hel verden med muligheter der ute, da er det vanskelig å vite hva man vil gjøre med dette ene livet... Så dette innlegget traff meg, det gjorde det virkelig. Du har et talent, Hedda - bruk det!!<3

Våril Jensen

26.apr.2011 kl.23:25

Jeg blir veldig inspirert av å lese bloggen din, tusen takk :)

Kari

27.apr.2011 kl.11:55

Må bare si at det blir litt langt hvis du har planer om å fest i Miami hvis du skal jobbe i Disney! hehe

Orlando, byen Disney ligger i, er nemlig ca tre timer unna Miami ;)

Ellers så var det bra skrevet, og jeg er like drømmende som du er..

Marie

27.apr.2011 kl.18:02

Det var stilig hvordan du hadde pene og fargerike bilder fra stedene du kunne tenke å reise deg til, whereas bildet fra Norge var helt grått og livløst. Forteller litt om at Norge ikke er verdens navle, og at man kanskje går glipp av en once-in-a-life-time-experience ved å bare studere hjemme for å slippe å forlate alt trygt.

Qvam

27.apr.2011 kl.21:36

Elsker dette innlegget, laget faktisk mer orden på de mange kaotiske tankene mine! :p x

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits