Go for it

Dato: 20.apr.2011 | Tid: 07:15 |

Jeg har det så bra for tiden. Bedre enn på LENGE. Tiden etter jul har bare rast avgårde, det har gått så utrolig fort. Jeg merket at både for meg og for de andre utvekslingsstudentene jeg snakka med, var den tungeste tiden de tre første månedene og rundt jul, og etter det fløy bare ukene og månedene unna. 

Jeg så at mange av dere lurte på om det er vanskelig å lære seg språket og å følge med på skolen etc. Jeg var allerede relativt god i engelsk da jeg kom hit vil jeg si, ettersom jeg bodde-og gikk på skole i England i 1,5 år. Nå er jo britisk engelsk (som vi lærer på skolen) mye mer formelt og "pent" enn de snakker her i USA, så jeg hørtes ut som ei 40 år gammel forretningskvinne i måten jeg snakka på. For eksempel da Brianna spurte meg om jeg hadde mange par sko sa jeg "I have quite a few!", og Brianna bare "QUITE A FEW? HAHA! Here in America we say "Yeah I've got HELLA shoes!". Men det lærte jeg fort, og nå snakker jeg som en skikkelig amerikaner, og kommer helt sikkert til å bli mobba for det når jeg senere i livet flytter til England, haha. Det er veldig lett å lære seg språket, du plukker opp ord og uttrykk uten at du legger merke til det, og du er bare tvunget til å bli bedre. I begynnelsen brukte jeg å hate at alle sa "OMG I LOVE YOUR ACCENT!". Det er mange ganger jeg har følt meg som en KOMPLETT idiot, når jeg har prøvd å sagt noe, og brukt helt feil ord eller sagt ordet feil etc, så henger de seg heller opp i aksenten min, enn det jeg faktisk prøver å si. Det kommer dere til å legge merke til. Skolen er dødslett, det er barneskolenivå i enkelte av klassene altså. Har blitt veldig sløv dette året, gjør aldri lekser. Selv om undervisningen foregår på engelsk, er det veldig lett. De gir deg notatene på PowerPoint som du bare kopierer direkte ned i boka di, og prøvene er multiple choice. Latterlig lett! 

Jeg føler meg så utrolig heldig som har fått denne opplevelsen. Alt jeg har vært gjennom har gjort meg SÅ mye sterkere, og jeg har lært så utrolig mye om verden, andre kulturer, og ikke minst meg selv. Både den tiden jeg bodde i England, alle ferieturene jeg har vært på til alle slags land, og dette utvekslingsåret i USA. Herregud så heldig jeg er, jeg er SÅ glad for at jeg har fått tatt med meg alle disse erfaringene opp gjennom tiden! Det er definitivt noe jeg skal sørge for at mine barn for gjøre også, når den tid kommer. Har dere sjansen til å reise ut og oppleve verden, GJØR DET. FOR ALL DEL! Ikke nøl engang, du taper bare på det. Jeg LOVER at i slutten er det faen meg verdt det uansett.

Har forresten valgt en tilfeldig vinner av Nelly-konkurransen. Gratulerer til Sausan som ville kjøpe denne kjolen om hun vant! Veldig fortjent :-) Har sendt deg e-post.

26 kommentarer

Kunne ikke vært mer enig, Hedda! Dette året har gjort meg såååå mye sterkere, og jeg har lært masse. Det har vært hardt og vanskelig til tider, men fy faen for en opplevelse. Stolt over at jeg (nesten) har fullført 10 mnd som utvekslingsstudent! What dosen't kills you, makes you stronger...

elise i usa

20.apr.2011 kl.08:30

Nydelige deeeeg. Gleder meg til jeg stikker over dammen :D

Maria

20.apr.2011 kl.09:25

Angrer på at jeg ikke dro på utveksling når jeg hadde sjangsen :(

Karri

20.apr.2011 kl.09:26

Herlig å høre! Gleder meg til du kommer hjem, men glad for at du koser deg!

SweetOutbreak

20.apr.2011 kl.09:47

Eg har tenkt til neste år å dra på spåkreise til Florida, og søsteren min sier at eg MÅ gjøre det!

Flott at du koser deg!

katrine

20.apr.2011 kl.09:59

Snakker de vanskelig,da mener jeg skikkelige kompliserte ord? Slik at for oss som kansje ikke er såå flink, får de det skikkelig vanskelig da? Eller er det egentli veldig lett for alle sammen å lære seg?

Har bestemt meg nå, at jeg skal ta 2.året i Usa.For jeg har så lyst til å lære meg språket og det er du som har gitt meg inspirasjonen til å reise ! Så takk :)

Caroline

20.apr.2011 kl.11:43

Å, du er så heldig som får den syke muligheten!

-Onesweetdream

20.apr.2011 kl.11:53

Oi, det virker hvertfall som du har hatt en fin tur :D

Celine

20.apr.2011 kl.13:16

Det har jeg fått inntrykk av også :D Altså at du har det bedre nå :D Kos deg videre!

Elisabeth

20.apr.2011 kl.14:07

Så bra at du syns det, Hedda! Men, blir det ikke vanskelig å komme tilbake til atlanten på siste året da? For det er jo på videregående nivå, liksom? Det blir jo mye jobbing og alt det der.. Tror du at du kommer til å få "sjokk" av hvor mye du må arbeide på siste året?

Jeg går i andre året på videregående og det er ok med samfunn/økonomi/språk linje. Det er ikke så verst, men angrer på at jeg tok feil valg ang peogramfag.. Tok matte, som var unødvendig... Kunne heller tatt p-matte... Menmen! Jeg er litt nysgjerrig på hvordan du tenker det med tredje året...? Og hva er dine framtidsplanar??

Hvis du bestemmer deg for å slutte og blogge i juni, kan du skrive kort om dine planer osv?? Hadde vært kult!! Du er helt herlig <3 og en nydelig og sterk jente skal man lete lenge etter! :-) nyt den tiden du har til disposisjon! :-)

Lover deg at norsk blir veldig vanskelig på tredje året! Det er 66,6 prosent vanskeligere i forhold til første klasse. Så du er nødt til å jobbe mye med faget dersom du vil ha gode karakterer! Det blir hardt, men du klarer det veldig bra! Norskkunnskapene dine e til å beundre! :-)) og norskfage på andre Året er dødskjedelig, så du er heldig som slapp dette, på en mÅte!! :-)

Kan du fortelle litt mer om iPhone? Hva applikasjoner har du mest nytte av? Hvorfor? Osv... :-))

VICTORIA ★

20.apr.2011 kl.15:15

ikke slutt å blogg når du kommer hjem til norge! du har så bra blogg :D

Elisa

20.apr.2011 kl.16:01

enig med victoria! det ville vært dumt, siden du har så kul blogg og det er morsomt å lese :-) masse nyttige tips å få, osv.. hadde vært gøy å se hvordan livet ditt i kristiansund er..

Amalie

20.apr.2011 kl.16:05

Heisann!

Har fulgt bloggen din en god stund nå, har også lyst til å være utvekslingsstudent men i Australia, New Zeland eller Argentina.. Lurte på noen par ting:

Du skrev at du hadde bodd? i England i 1,5 år? Var du på utveksling, eller flytta familien din ditt?

Og følger "kontakten" din deg opp? Kan du snakke med han/hun når du trenger det?

Takk på forhond!

laura

20.apr.2011 kl.16:48

Hei! jeg er født i 96, altså så er jeg 15 år .. :-) Jeg skal på språkreise til LA neste sommer i 1 mnd, men etter det har jeg sykt lyst til å vere utvekslingsstudent der også. Og jeg lurer på nårtid det er lurt å reise, liksom 3. vgs eller etter 3. året, osv .. :-)

Solveig

20.apr.2011 kl.16:56

tuller du med meg? er de lettere. Alle sier til meg at det er vanskeligere? Er det fordi du er smart, eller skolen du gikk på før var lett. Eller er det sant at det er såå lett som du sier? :D Jeg har skikekgli lyst til å dra på utvekslingsreise! Takk for at du skriver denne bloggen, så jeg lærer mye mer om det!! :D

Military

20.apr.2011 kl.17:23

Liker bloggen din :)

Tina Angelica

20.apr.2011 kl.18:53

Jippi :) jeg digger at du har blitt mye mer happy og positiv. Ikke misforstå, jeg syns det er bra du har vært ærlig og ikke prøvd å virke perfekt og frøken "jeghardetperfekt" hele tiden. Derfor jeg liker bloggen din så godt og har vært fast leser en stund. Skal være utvekslingselev selv neste år i USA og gleder meg kjempemasse !! :) hadde satt stor pris på om du ville hatt en spørsmålsrunde når du har muligheten til det.

Loveeee your blog.

Vilde

20.apr.2011 kl.21:57

Jeg har sykt lyst! Begynner på videregående til høsten, så må vente 1 år. Men, det jeg lurte på.. Er amerikanerene veldig utadvendte? Og "mobber" de deg visst du er veldig lav? Haha, måtte bare spørr!

- Kiine ( ;

20.apr.2011 kl.21:58

Det er bra du har det bra!

Men jeg har et spørsmål, kjenner du/Vet om noen som er/skal på utveksling til USA som går Musikk dans og drama? Jeg har søkt det til neste år og har vannvittig lyst å reise på utveksling. Og jeg lurte på om du vet hva som skjer når du kommer hjem igjen da? :)

Du er en fantastisk blogger!

Hilsen Kine :)

Elena

20.apr.2011 kl.22:41

har dere påskeferie i california? :))

Tonje Claussen

20.apr.2011 kl.23:01

Jeg elsker bloggen. Er fast leser hvær dag!

Femme Fatale 2011

21.apr.2011 kl.02:15

Digger bliggen din!

Vi er Femme Fatale 2011, fra Tønsberg! Hør sangen vår her : http://www.youtube.com/watch?v=oq8d5xWJdi8

Om du liker den må du gjærne dele den med andre:) Håper du digger den som vi gjør!

Kos deg de siste ukene i USA!! LEV LIVET!

Hedda

21.apr.2011 kl.04:16

Elena: Jepp, den starter i morgen! :)

eline i utah

22.apr.2011 kl.18:03

Har ikke sjangsen til å dra tilbake å gå på high school igjen, derfor er jeg latterlig sur på alle venninnene mine som ville dra, men ikke hadde gøts nok til å gjøre det. Fordi opplevelsen er så stor og jeg har lært så utrolig mye

Rebecca

23.apr.2011 kl.09:54

Heisann!

Så bra t du koser deg!

Jeg lurte bare på en ting... Når du kommer hjem skal du begynne i 3. klasse på videregående, ikke sant? Men du er likevel en senior nå i USA? Er dette noe du avtaler med skolen eller er det alder?

andrea

26.apr.2011 kl.16:20

det med aksenten har jeg opplevd også. sykt irriterende egentlig ;p

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits