Nå betaler blogg.no toppliste-bloggerne månedlig!

Dato: 16.apr.2011 | Tid: 22:52 |

Jeg vet ikke om dere har fått det med dere, men nå har blogg.no bestemt seg for å dele inntektene sine med de topp 20 bloggerne på topplista. Betalingen foregår en gang i måneden ut ifra antall lesere på bloggen. Jo høyere oppe du er, jo mer betalt for du. Slik er "skalaen":

1: 12 500kr

2-3: 10 000kr

4-10: 7500kr

11-15: 5000kr

16-20: 2500kr

Jeg så på innlegget til blogg.no at mange har reagert kraftig på dette og synes det er helt "jævlig teit" og "urettferdig" etc. Samtidig som jeg skjønner at andre bloggere som ikke er blant topp 20 på topplisten synes dette er urettferdig og feil, synes jeg også det er VELDIG velfortjente kroner for de bloggerne som har jobbet seg opp til å være blant de topp 20. Dette sier jeg ikke kun fordi jeg var blant de topp 20, men fordi det er min oppriktige mening. Det krever veldig mye tid og arbeid for å lykkes med en blogg, og noen av toppbloggerne lever jo av bloggen sin - og inntektene som følger med den. Derfor synes jeg det var veldig bra av blogg.no å gjøre dette for de som bidrar aller mest til blogg.nos inntekter. Synes heller ikke det er urettferdig at de topp 20 bloggerne får betalt forskjellige summer, det er jo de som er høyest opp som fortjener det mest og som har gjort den hardeste innsatsen!

Jeg la merke til at mange syntes dette var dumt fordi blogging ikke skal handle om å tjene penger. Man skal ikke blogge for å forhøye månedslønna, men fordi man liker det og trives med å blogge. Dette er jo veldig sant! Men de som var på topp 20 har jo vært der lenge før blogg.no bestemte seg for å betale de.

Det jeg egentlig lurer på er hva MINE lesere synes om dette. Er dette rett eller galt? Hvorfor?

88 kommentarer

Rahiima

16.apr.2011 kl.22:58

galt,blogging handler ikke om penger :)

Hedda i California

16.apr.2011 kl.22:59

Rahima: Nei, men det er jo ikke poenget heller. De blogger jo ikke FOR å få penger. De blogger jo fordi de liker det, og det at de får betalt for det er jo bare en bonus!

girlygiirls@hotmail.no

16.apr.2011 kl.22:59

det er til en viss grad rettferdig, men ikke like rettferdig når det kommer til paradise deltagere som er på topplista, de har vel ikke akkurat "jobbet seg opp "

Hedda i California

16.apr.2011 kl.23:00

Girlygirls: Der har du et poeng!

Johanne Grov

16.apr.2011 kl.23:02

Hvodan fant den opprinnelige vertsfamilien din ut om bloggen din? Sa du at du hadde en blogg?

Marit Henriette

16.apr.2011 kl.23:03

Jeg er enig med deg og synes dette er rett. Først tenkte jeg "dette er urettferdig!", men så tenkte jeg over det.. Jeg synes jeg bruker mye tid på blogging, men blogger MYE dårligere og mye mindre enn de som er på topp 20 listen. Det er jo utrolig tidkrevende og de legger jo mye i det, så de fortjener å få noe for det. De gir også blogg.no flere "kunder", eller hva jeg skal kalle oss :P

Synes dette er et bra tiltak fra blogg.no, håper ingen får til å utnytte det!

Martine

16.apr.2011 kl.23:11

enig med deg der!

Anita

16.apr.2011 kl.23:12

Jeg synes det er vel fortjent! Toppbloggerne jobber hardt og gjør en god jobb, synes jeg! :) Å få en liten belønning for det kan jo ikke bli sett på som negativt!

famousdeathtalk

16.apr.2011 kl.23:15

Til de som faktisk jobber og har gjort seg fortjent til det, kanskje. Men de som bare er der fordi de er populære på en eller annen TVserie, som nettopp Paradise Hotel og lignende, som er der ene og alene fordi de hadde sex på TV og derfor må være VERDENS mest spennende personer derimot...

janneni

16.apr.2011 kl.23:17

Syns det byrde være ! Blogger du bra, fortjener du penger !:D

Mari H

16.apr.2011 kl.23:19

Jeg syns dette er galt fordi dette er noe blogg.no gjør for å beholde topplistebloggerne sine. Fler og fler bytter nå bloggplattform rett og slett fordi de ikke er fornøyde med blogg.no. Jeg kan nevne mange som den siste tiden har enten sluttet å blogge eller har byttet plattform. Også syns jeg også som mange andre at blogging ikke skal handle om "konkurranse", men om å ha en hobby om å dele sine kreative sider som skriving, foto, osv. Men dette er min mening og jeg kan være noe enig i det du skriver, men alt i alt mener jeg dette er galt.

Maria Hegg

16.apr.2011 kl.23:19

Jeg synes det er riktig av blogg.no å gjøre dette. En toppblogger på denne siden som ligger blandt fem og oppover har mange grunner til å skifte plattform da det kan gi større reklameinntekter. Om flere toppbloggere som voe, fotballfrue og annais forsvinner vil plattformen sakte men sikkert gå konkurs.

Have You Met Miss Jones?

16.apr.2011 kl.23:30

Jeg syntes ikke det er galt. Hvorfor ikke kunne tjene penger på noe man liker å drive på med?! Jeg har ikke tjent rene penger på bloggen min enda, men jeg tror ikke det er langt unna. Så jeg syntes det er toppen!

kjerstielise ♛

16.apr.2011 kl.23:38

Man må jo tenke på alle som blogger like bra og ofte som toppbloggerne, hva få de?! De på topplista er der omtrent kun pga utseende? Selvfølgelig, maange har all rett til å være der for andre grunner, er ikke det, men jeg vil sette fokus på de som ikke kommer fram..

Tina

16.apr.2011 kl.23:38

Dette kan jo føre til at folk begynner med blogging bare pga pengene.. da blir det feil! Men ellers er det nok fortjent, for som du sier skal det mye til for å få en såpass populær blogg at den havner på blogglisten.

Astrid

16.apr.2011 kl.23:43

Noen blogger begynte bra, og nå er de blitt såpass kommersielle at det er ekkelt. Det er ikke blogger lenger, men reklameplakater. Det er rett og slett ekkelt. Når det er penger med i "spillet", vil bare folk bli mer desperate... vipper en mellom et par høye plasser, setter man i gang en stor konkurranse og BAM, der var man litt høyere oppe. Mange er allerede desperate. Hater blogger hvor alt man ser er reklamer, og jeg må lete lenge for å finne selve headeren.

Hva hensiktene til blogg.no er, er vanskelig å si. I det siste har de mistet mange ledende blogger... så det er nok ikke for å være "snill", men for å ikke sakte men sikkert dø ut.

Blogging tar mye tid, men jeg unner ikke en krone til drittblogger som er, som sagt, reklameplakater. Det er et par skikkelige toppblogger igjen der ute, din Hedda, er en av dem... er ikke så mange reklamer her, og det har et klart tema. Enkelt og greit.

Maja&Ståle

16.apr.2011 kl.23:51

Synes det er helt greit jeg ;p

Mona

16.apr.2011 kl.23:51

Jeg synes det er bra at blogg.no begynner å betale bloggerne sine. Men jeg synes også det er litt morsomt at det er etter de "store" bloggerne har forsvunnet fra blogg.no at de ser de må ta grep. Mange mote-blogger flyttet jo nettopp til modette og jeg tror nok de får mer for jobben der enn hos blogg.no Slik jeg ser på det virker det som et forsøk på å holde folk hos dem. Blogg.no virker jo mer som et sted der en blir kjent fra, til en så bytter over på noe eget.

Andrea

16.apr.2011 kl.23:52

Jeg tror det er positivt på veldig mange måter. Har selv blogget før og vet hvor lang tid det tar. Det blir som en hobby og for noen en ekstra jobb. Likevel kan man jo også se det fra den andre siden og tenke på alle de som har en hobby som de ikke får betalt for, men bruker mye tid på. Hva med de? Men altså, jeg tror det bare kommer til å bedre kvaliteten på bloggene også, nettopp fordi det kommer til å bli mer konkurranse om å blogge slik at folk tiltrekkes av bloggen. Likevel må bloggerne ha de riktige intensjonene når de blogger, det bør ikke være for å tjene penger. Men kloke mennesker skjønner vel at de bør gjøre det de liker, ikke det de ikke liker bare fordi de kan tjene penger på det?! :-)

Anne

17.apr.2011 kl.00:00

Jeg synes det er kjempebra av Blogg.no å innføre betaling som dette :)

Jeg mener, de som synes denne løsningen er urettferdig kan de vel selv prøve å jobbe livet av seg for å komme blant de topp 20, så synes de kanskje ikke løsningen er så altfor dum likevel.

Marie

17.apr.2011 kl.00:15

Synes forsåvidt det er greit, men føler også det blir feil i og med at mange av topp 20 ikke har jobbet segg opp til plassen på topplista, men bare plutselig kommet der på grunn av forskjellige årsaker, som feks kjente kjærester, deltakelse i paradise hotell og at andre toppbloggere linker til deg. Da får du automatisk mange lesere, uten å ha gjort en dritt for det. Men selvfølgelig, de som virkelig jobber og legger sjela si i dette fortjener det virkelig :-)

Liinda

17.apr.2011 kl.00:33

Dette er vel et lite skrik fra blogg.no for å ikke miste flere bloggere vil jeg tro. I mange år har blogg.no vært favoritt og hatt majoritet i markedet. Nå kommer plutselig masse gode (bedre i mine øyne) utfordrere som presser dem og overtar bloggere som er lei av den dårlige fleksibiliteten her.

Sånn sett skulle det bare mangle at blogg.no delte på potten! Herre, disse 89-90 000 er jo bare en brøkdel av annonseinntektene blogg.no håver inn. De med flest visninger, står selvfølgelig for flest penger. Selvfølgelig møkk at blogging handler om penger, men på topplisten har det gjort det lenge uansett, denne potten her blir som musa pisser i havet uansett :)

17.apr.2011 kl.00:36

Synest at det blir teit! tenk alle paradise deltakerne som har kommet opp på lista etter 2-3 dager også skal dem få betalt for noe dem ikke har jobbet for?

Tonje Alsli

17.apr.2011 kl.00:46

Blir moro å se hvor mange nye som kommer til å begynne å blogge når det er såpass mye penger å tjene på det hvis man kommer på topplista. Tror det kommer til å bli maange sterke reaksjoner på dette iallefall!

sophia :)

17.apr.2011 kl.00:58

Jeg synes bloggerene forkjener det jeg! :)

H

17.apr.2011 kl.01:05

Jeg synes at det er vellfortjente penger rett og slett fordi de som ligger på topplista har et ganske stort press på seg til å blogge mange ganger i uken, de kan fort føle at de har en slags "plikt" til å komme på med gode blogginnlegg hver eneste dag og det er ikke alltid at blogglysten og motivasjonen er like høy.

ingeborg, USA til sommeren!

17.apr.2011 kl.01:23

Jeg synes det er greit at bloggerne får litt betalt, men 12 500 kr i måneden er drøyt. Det er faktisk ikke alle på top 20 listen som fortjener det, og det handler litt om flaks når man kommer på toplisten. Det finnes mange andre blogger som er mye bedre enn de på toplisten, som bare ikke vet hva en skal gjøre for å komme høyt opp.

12500kr er mer enn flere voksne tjener. jeg synes bare at det er ganske urettferdig....

Lene

17.apr.2011 kl.02:15

Tro det eller ei, men de på topplisten har hatt en del flaks med seg. Syns også det er feil å si at de som ligger øverst fortjener å få mer penger enn de som ligger litt lenger nede, fordi de har gjort en større innsats...?? Hvordan kan du si at en som ligger på for eksempel 30 plass gir en mindre innsats enn de som ligger høyere?

Må også tilføye at jeg syns det er utrolig synd at blogg er blitt en plattform hvor intensjonen er blitt å tjene penger. Bare se på fotballfrue.no. Bloggen hennes kryr av reklame og selv klarer jeg ikke lenger å se på en produktanmeldelse fra henne som ærlig og troverdig. Dette er rett og slett fordi man kan se at reklameinnleggene er upersonlige, reklamebasert og det tjenes så pass store penger på det at det er lett å tro at hun skriver dem for pengenes skyld. Hun lever jo tross alt av bloggen.

det rosa hjornet

17.apr.2011 kl.02:47

Mener nok at det på en måte er galt, og på en måte er rett. de som sitter som toppliste bloggere har virkelig fortjent å få penger for å blogge, men samtidig så tror jeg nok at de får inn mye penger på forskjellig reklame også. Blogg.no må gjøre som de selv vil da :)

Sara

17.apr.2011 kl.04:19

Jeg har det med å gi faen i hva andre mennesker foretar seg, og det gjelder også dette. Jeg bryr meg om mennesker genrelt, og hvis de lykkes er jeg selvfølgelig glad på deres vegne. Syns det er fint, jeg (: Grattis med noen småkroner i mnd, haha :D Veltjente penger :)

Marthe i Argentina

17.apr.2011 kl.05:13

Personlig tror jeg at nå når halve topplisten har byttet til andre bloggplatformer ser blogg.no sitt snitt i å holde på de gjenværende bloggerne ved å begynner å betale de for å holde de igjen. Men altså, vet ikke jeg, kjenner at jeg ikke orker å bry meg så hardt, folk får da blogge i vei!

Hilde.

17.apr.2011 kl.07:23

Ikke enig. De som er på topp 20 har vært der lenge før blogg.no velger å betale de. Men jammen tror jeg mange av dem har tent bra med penger/produkter på andre måter. Blogg.no/blogger gir oppmerksomhet, gratis sponsing av produkter, avtaler og nå månedslønn. Mange blogger blir populære fordi de er kjente/pene og har fine outfits.

Hilde.

17.apr.2011 kl.07:29

Får faktisk lyst å boikotte blogg.no når jeg hører sånt. Rett som noen over sa. De fleste toppblogger ligger så langt oppe fordi de er kjente eller pene. Hva med de som ikke er kjente eller pene men som blogger like bra som de som er på topplista, men kommer aldri dit fordi de ikke er "pene" nok. Tone Damli AAbere blogger neste aldri, men er likevel på topplista.

www.haagee.blogg.no

17.apr.2011 kl.07:59

det gjør ikke oss noe
vi blogger ikke for populeritet:)

www.haagee.blogg.no

17.apr.2011 kl.08:00

eller penger

Rebekka

17.apr.2011 kl.09:26

Synest de e heilt riktig og e enig me di meining. Dei som e bak Blogg.no har blitt rike pga bloggerne og ej synest de e riktig at dei betala ei lønn til dei uansett om de ikkje alltid handla om pengene frå bloggerne si side.

Veldig bra blogg foressten, lese den kvar dag. :)

ingvild

17.apr.2011 kl.09:26

Av en eller annen grunn har jeg valgt å "hoppe over" bloggen din når jeg har tittet igjennom bloggene på topplisten. Men var innen den første gang for noen dager siden, og elsker den allerede! Du virker som en klok, sterk og moden jente. Så du har fått deg en ny leser :)

Mona

17.apr.2011 kl.09:44

Jeg syntes det er helt på trynet! Fordi blogg skal ikke være noe en gjør for å få betalt... Jeg syntes det ødelegger ganske mye av hele bloggkonseptet... Det er heller ikke uten grunn at jeg holder på å skifte bloggdomene..
Jeg er enig med deg, Hedda! :)

Hilde

17.apr.2011 kl.10:29

Blogg.no betaler ikke topplistebloggerne sine fordi de fortjener det. De betaler for at bloggerne ikke skal bytte plattform - noe som de mest profilerte bloggerne allerede har gjort. Dette var egentlig blogg.nos siste krampetrekk før hele plattformen går til helvette. Ingen gidder jo å blogge her uansett :p
Dette synes jeg er galt, det er så mange som er flinke å skrive men som ikke er på topplisten - mange av de som er på topplisten som ikke har noe der å gjøre, så synes jeg det er helt forkastelig at bloggere skal få penger for å skrive!

Er det noe jeg ikke gjør så er det å selge tankene mine.

Ingrid

17.apr.2011 kl.11:09

Og så er det rett og rimelig at blogg.no også må betale bloggerne sine litt, ettersom det er de som får nettsiden deres til å gå rundt.. da er det urettferdig om de ikke gir bloggerne noe betalt..

Malin

17.apr.2011 kl.11:39

Jeg er på en måte enig med deg. Det er ikke noe galt i å betale bloggerne sine og det er velfortjent. Men jeg tror at den eneste grunnen for blogg.no har begynt å betale bloggerne sine er fordi de mister skriverne sine. For eksempel livingdoll, Ulrikke Lund og de alle de andre bloggerne som har konvertert over til en annen plattform.

karo

17.apr.2011 kl.11:55

Jeg er helt enig med deg Hedda! Mange som nevner at det er bare de med et bra utseende som ligger på topplisen, men der må jeg si meg veldig uenig. Alle som ligger på topplisten er folk som generelt skriver bra og fortjener å være der! Noen sa 12500 var litt for mye, men tenk deg hvor mye blogg.no tjener, når de har råd til å gi sin beste blogger en så stor sum, skulle det egentlig bare mangle at de fikk lønn for det!

Stå på Hedda, du skriver dritbra!

Solveig

17.apr.2011 kl.11:58

syns det er helt rett, for de som blogger bruker mye tid på leserne, men får lite tilbake. Det at de har litt ekstra inntekter, gjør at de kan få mer penger til å gjøre ting som de kan skrive om etterpå. Men såklart - de gjør det nok for at ikke toppbloggerne skal skifte plattform for å få mer betalt.

17.apr.2011 kl.12:04

Fotballspillere tjener mange hundre tusen kroner hver uke fordi de driver med noe de syns er gøy og er flinke til - da er det vel ikke mindre rimelig at bloggere også tjener penger på det.

kristin

17.apr.2011 kl.12:19

Greit nok at de får penger, men det jeg synes er teit er at blgog.no helt tydelig gjør dette fordi de er redde for at flere toppbloggere skal forlate dem og begynne å blogge på andre plattformer, slik som idawulff, kristinaandersen, dagensoutfit, fotballfrue osv.

anonym

17.apr.2011 kl.12:46

Noen bloggere bruker jo store deler av tiden sin på å lage inlegg, og de aller fleste på topplisten begynte jo å blogge før de fikk vite at de fikk betalt. Det betyr jo at de aller fleste blogger fordi de synes det er gøy, så hva er da galt med å få en liten bonus for det? :)

lisebjork

17.apr.2011 kl.12:48

Enig i at det er rettferdig, sett bort i fra "kjendisene" som kommer rett opp på topp 20 på en uke, kun pga Paradise f.eks. Men de andre jobber jo så hardt for å være der oppe, og hvis alle synes det er så utrolig urettferdig, er det jo bare å slutte å lese andre sine blogger :-)

julie

17.apr.2011 kl.12:56

Det spørs egentlig helt! Mange jobber seg opp og bruker mye tid på bloggen, mens andre er med på paradise og havner høyt oppe selv om bloggen deres suger. Men det jo litt forskjellig egentlig :)

Lena

17.apr.2011 kl.13:01

Jeg har ingenting i mot at bloggerne får penger, men er helt uenig med deg når du sier at det er de som er øverst som jobber mest! Julianyland for eksempel, slenger inn et blogginlegg her og der med et bilde av hunden og noe skrift under. Jeg synes det er MANGE bloggere som fortjener første/andreplassen istedet for Tcmn og Julia, og jeg synes du er en av dem.

17.apr.2011 kl.13:22

jeg synest ikke det er rett ! tenk hvor mye dere får sendt hjem i postkassene hver dag da, iphone 4 foreksempel, noe noen av åss må jobbe i flere månder for å ha råa til toppbloggere kan bare få de gratis hjem i postkassa, dårlig jort sier jeg, dere får mer enn jeg tjener vertfall tcmn pluss masse ekstra ting, veldig retferdig sa du ? ;)

Siri

17.apr.2011 kl.13:44

Helt greit, for mange legger mye tid og arbeid ned i bloggen sin. Men mange blogger er bare blitt reklame, noe som er utrolig irriterende,og er vell derfor du er blitt favoritten min. Og jeg synes du fortjener de pengene du for for bloggingen din.

Vilja

17.apr.2011 kl.14:27

Jeg vet om mange bloggere på denne plattformen som jobber hardere og bedre med bloggen sin, enn mange av toppbloggerne. Et eksempel, er hjartesmil. Derfor er jeg uenig i at bare fordi en blogg er på toppen, er den bra, og at det betyr at de fortjener penger.

Dette kommer til å føre til at flere vil begynne å blogge, KUN for å havne på topplista. Derfor vil man få blogger skrevet av overlegne mennesker som ikke bryr seg om annet enn penger. Det er verre enn dagens toppbloggere, som kun bryr seg om oppmerksomhet... (selvfølgelig med hederlige unntak, som f.eks. deg!).

Jeg synes bare dette blir for teit. Hele konseptet er så gjennomsyret av at blogg.no er redd for at toppbloggerne deres skal bytte plattform, som så mange toppbloggere før dem har gjort!
Helt enig med deg! toppbloggerne har jo gjort en jobb for det! Derfor kan dere toppbloggere tjene penger på deres verk! Jeg har laget et gratis design på bloggen min, så om du er interresert i et nytt design kan du jo bruke det. Det er veldig populært ;)

Ida & Christine

17.apr.2011 kl.15:31

Jeg synes at dette virker som et krampetak fra blogg.no sin side for å holde på toppbloggerne sine, i og med at flere av de "største" har skiftet bloggplattform..

Maren <3

17.apr.2011 kl.15:48

Jeg har ikke brydd meg så mye om det me akuratt det...men når du sier det så er jeg helt enig meg deg, fordi en som jobber hardt for noe fortjener å få noe igjen for innsatsen og hvorfor ikke liksom...det gjør jo kansje det å blogge enda bedre med at du virkelig jober hardt og at det faktis noen ganger går ann å tjene på det man gjør i fritiden :D så jeg likte dette innlegget veldig godt ^^ <3

Sara

17.apr.2011 kl.16:12

Til du litt lengre opp som mente at folk kommer til å begynne å blogge for penger: Hvis de blogger fordi de vil ha penger, kommer de nok mest sannsynlig ikke til å blogge bra. Hvis dette er noe de egentlig ikke interesserer seg for, så kommer de umulig til å bruke mye tid på det, og da blir det ikke bra, og de kommer heller ikke langt opp på lista (:

bildevilde

17.apr.2011 kl.16:29

Jeg synes at det er superbra at de som har jobbet for det tjener penger på det! det fortjener de virkelig :) men så synes jeg også at det er sykt urettferdig at paradisedeltakere, kjendiser osv skal få penger for noe de absolutt ikke har jobbet for!

Christina

17.apr.2011 kl.17:05

jeg vil ha penger, bra blogg <3

blir glad om du kommeneter på min www.kuli.blogg.no

Ida

17.apr.2011 kl.17:30

Jeg synes det er galt. Jeg skjønner at bloggerne må jobbe hardt, men det er på en måte deres valg. Synes også det er galt siden jeg er ganske sikker på at det er for å ha flest bloggere hos seg selv, og ikke bytte over til andre bloggsider eller egne hjemmesider. Jeg forstår selvfølgelig at bloggerne blir slitne og jobber for det og fortjener noe for innsatsen!

ine kristín

17.apr.2011 kl.17:53

Altså, jeg vil ikke si at de som ligger høyest oppe har nødvendigvis jobbet HARDEST for å komme der, men de fortjener å ligge som de gjør fordi bloggen deres har blitt mest populær :-) At de 20 øverste får penger for det, har jeg ingenting i mot. Å kunne få betaling for en hobby man liker, er jo absolutt ikke noe feil, er jo en skikkelig god bonus det ;) Det eneste negative er at det vil komme maaaaange som blogger for penger nå (finnes såklart mange allerede), men jeg er redd at det vil komme mange fler personer som har feil fokus når det kommer til blogging, men sånn er det bare :)

Tonje

17.apr.2011 kl.19:11

Hvorfor har du slettet kommentaren min?

Det er jo ikke overaskende at du er for dette da, siden du på nære nippet er blandt de 20.

Men jeg vet hvem du er utenom bloggen, og du er ikke så populær i Kristiansund. Så utrolig falsk du er mht måten du fremstiller deg selv på på bloggen. Har møtt deg, Alina, Malin og de andre vennindene dine på fest mange ganger, og du er utrooolig selvgod og overlegen. Du er nokså høyt oppe i skyene, frøken.

Siri M.

17.apr.2011 kl.19:30

syns at de heller skulle betalt de som er på "mest aktive" topplista

Solveig

17.apr.2011 kl.19:40

Helt ærlig føler jeg at blogg.no gjør det pga. at de vet at blogg.no blir mindre og mindre populært med tiden. Det er mange bloggere som skifter plattform, og ejg føler de gjør det for å beholde, og lokke flere bloggere til blogg.no. Rett og slett for at de ikke skal dø ut. Men de sier vel at de gjør det bare fordi bloggerne fortjener det osv..

Men altså det er jo smart. Men 1. plassen er en stor sum, spesiellt for ungdommer, som har like stor sjangse for å komme på topp 1. Så jeg er litt redd for at det skal komme mye falske bloggere inn nå, for ett og samme mål. Penger. For leserne / min del betyr det ikke så mye hva bloggerns mål er så lenge jeg liker bloggen. Men det blir nok mye dårlige bloggere og kanskje ett veldig falskt blogg miljø.

Men jeg er ikke heltimot dette altså.. Dette er jo spennende og så får vi se hva som skjer forover. :D

Toyni (:

17.apr.2011 kl.19:46

jeg syns ikke det er rettferdig når dette blir offentliggjort rett etter blogg.no innrømmer at det har vært tukling med topplista. Rart det der gitt, hmm. Noen som er der er bra, men overraskende mange er ikke det. Mange som absolutt ikke har gjort det, å det er utrolig rart at alle som er med i realityshow "plutselig" får seg blogg, de er i allefall de siste som har "jobba" seg opp på topplista.

Anne Helene

17.apr.2011 kl.19:48

syntes det er helt greit, så lenge man holder det til en viss sum. Det er selvfølgelig visse bloggere som jeg syntes blir litt for dumt, slutter i jobben og sånn, men deg derimot syntes jeg fortjener det veldig fordi du bruker mye av tiden din på å forteller hvordan du har det og tar mange fine bilder, syntes det er super i bra, i og med at du er i USA. Syntes også at du bruker bloggen din på en veldig positiv måte, altså at andre utvekslingsstudenter kan se litt hvordan det er og sånn!

t w i l i g h t f r i d a

17.apr.2011 kl.20:15

Jeg er litt todelt når det gjelder dette! Enkelte bloggere fortjener å bli betalt, de som skriver gode innlegg om forskjellige emner i en helt grei lengde og bilder nesten alltid, oppdaterer jevnlig og ikke henger ut noen. Men bloggere som Paradise-bloggerne, som garantert bare er der i noen få uker (måneder max) og skriver dårlige, kjedelige innlegg uansett, fortjener det absolutt ikke!

Ha en fin kveld videre!

vibeke

17.apr.2011 kl.20:30

jeg synes at det er galt at noen bloggere får penger f.eks paradise hotel bloggerne, kjendiser o.l fordi folk besøker dem ikke fordi de blogger bra, men fordi de er kjendiser...

Anna Camilla

17.apr.2011 kl.20:50

Jeg synes at dette er rettferdig og flott for disse bloggerne! :-) Det eneste negative er at man kanskje kan glemme hvorfor man blogger og mange oppretter kanskje blogg kun for pengenes skyld, men jeg ser ikke at dette er negativt..

Lykke til videre Hedda! Et lite ønske som din faste leser siden desember er at du skal blogge videre etter USA oppholdet. Og da selvfølgelig uten noe press til å blogge hver dag :)

Torill

17.apr.2011 kl.21:16

Egentlig enig med deg :) Det eneste jeg ikke liker er at de som har komt på topplisten uten å jobbe for det også skal få betalt, men det blir jo vanskelig å skille mellom hvem som fortjener det og ikke. Så bortsett fra det er jeg enig med deg :)

InspoByMarianne

17.apr.2011 kl.21:33

Tror egentlig blogg.no er redde for å miste de siste gode bloggene, de aller flese bytter platform når bloggen når en viss høyde, blogg.no betaler for å holde dem på lista!

Og foresten alle disse paradise folkene legger ikke mye i bloggingen sin, og de jobber seg ikke opp, de kommer liste på grunn av programmet, irriterer meg grenseløst!

Merethe

17.apr.2011 kl.21:38

Synes det er på sin plass jeg. :-) Ligger mye arbeid i en godt gjennomført blogg. Sånn har mediemarkedet blitt i dag. Det er bare viktig å ikke la pengene bli hovedfokuset.

lindsey

17.apr.2011 kl.21:54

alle de derre paradise folkene fortjener ikke en krone

Lene

17.apr.2011 kl.22:40

Jeg synes det er teit, men ene og alene på grunn av at blogg.no utnytter og underbetaler bloggerene sine. Mer "selvstendige" bloggere som blogger for andre plattformer med samme antall lesere kan jo tjene 5 (ja, jeg overdriver ikke) ganger mer enn va blogg.no betaler.

Eline

17.apr.2011 kl.22:46

Galt. Blogg.no gjør det ikke for å belønne bloggerne, men for å hindre dem fra å bytte plattform slik alle de beste topp-bloggerne har gjort allerede. Og en VELDIG liten del av alle som ligger på topplisten fortjener å være der. Synd, men sant.

Hedda i California

18.apr.2011 kl.00:06

Tonje: Har ikke slettet en eneste kommentar jeg. Ble vel stoppet i spamfilteret. Ikke usannsynlig ;)

:)

18.apr.2011 kl.00:30

Spam filter?

Synne

18.apr.2011 kl.00:42

Jeg synes vel det er litt vell mye, det er liksom mer en jeg fikk i konfirmasjons penger... Men jeg tror bare de gjør det får å få bloggerne til og fortsette å blogge på deres plattform, siden det har kommet mange andre nye blogg platene er i det siste. Og det er vel de pengene og sponsorene som holder bloggene oppe, jeg tror at hvis de ikke noen hadde sponset bloggerne og hvis ikke blogg.no hadde gitt de penger. Hadde det ikke hvert så mange eller de bloggene som er i dag... Så jeg syntes de som byttet blogg-platform er en av de smarte bloggerne, se liver ikke på penger og sponsorer, men de lever for bloggen. Så lenge noen godtar sponsor avtaler eller gjerne tar imot de pengene fra blogg.no, så har bloggen ikke blitt noen blogg lenger, men bare en " hei! Dette er min blogg, jeg er sponset og får penger på blogg.no hele tiden derfor blogger jeg!!!" dette er faktisk noe leserne ikke er ærkiv begreistret over, så penger og sponsorer gjør bloggen falsk.........!!!!!!!

Martine

18.apr.2011 kl.02:03

Til en viss grad rettferdig: men jeg tenker slik som jeg har sett, lest og hørt VOE si, og det er at blogg ikke er til for penger, men for å publisere seg sjæl, og vel det burde jo være gratis på en måte? For alle parter. Syns det blir rimelig teit da. Kan ikke blogg.no heller gjøre noe annet? F.Eks lage flere bloggfester or something slik at folk kan få venner fra bloggmiljøet? Bruk penga på noe ordentlig og ekte liksom.. :-)

Linn Jeanette

18.apr.2011 kl.13:43

Syns det er galt. Men syns heller ikke at topplista burde finnes egentlig. Av den grunn at de som er der oppe ofte bare er der fordi folk trykker på navnene deres når de ser dem på topplista. De er så lette å finne frem til. Jeg vedder på at de som er på topp ikke hadde vært like populære dersom lista hadde forsvunnet. Da hadde man plutselig bare husket de bloggene man virkelig likte, og alle de bloggene uten noen spesiell mening hadde glidd vekk i mengden ;) Mange av bloggene på topplista er patetiske.

Og grunnen til at blogg.no bestemte seg for å gi dem penger, er for å beholde dem på blogg.no. Siden så mange bloggere bytter til andre plattformer.. Reglene som følger med pengene er også helt på trynet.. Alle de bloggerne som virkelig er flinke blogger på andre plattformer :)

eirin

18.apr.2011 kl.15:26

gjør meg ingenting om topp bloggerene på logg.no får litt for innsatsen de gjør. Blogging handler jo ikke om penger, men man sier vell ikke nei takk til de pengene om du allerede er blant de 20 som får litt ? (;

siw

18.apr.2011 kl.16:13

Jeg syns det er urettferdig i den retningen at de får betalt altfor lite! En blogg er verdt så ekstremt mye mer enn det de gir. Én reklame de poster på bloggen sin kan være verdt oppi 100 000 kr, og muligens mye mer, så dette var egentlig i det minste laget.

Oda

21.apr.2011 kl.18:54

Jeg synes det er urettferdig og teit rett og slett.

Ungdommer blogger for de synes det er gøy, og ikke for penger. Alt skal jo bare handle om penger. Men blogging var bare en hobby for artighetsskyld. Tror ingen bloggere startet å blogge for å tjene penger. Men nå kan de jo leve av å blogge. Men det som er er at mange av bloggerne som er på topplisten nå får ting sponset, og skriver ''sin'' mening om det, selv om de egentlig ikke likte produktet eller synes det var noe spesielt, skriver de som om at det er det beste produktet og alle burde kjøpe det, bare for at de selv skal tjene på det. Det fins bloggere som har tjent 100.000 på en måned, og det synes jeg blir helt feil. De har selv valgt og starte å blogge. Og bloggerne mener at de fortjener å få betalt for å blogge for det er så mye arbeid og blablabla. Men hvis det er så mye arbeid, så skulle de aldri ha startet å blogge i det hele tatt!

22.apr.2011 kl.18:07

DET ER RETT!

Qvam

22.apr.2011 kl.19:37

Jeg vet ikke helt hva jeg tenker om det.. Jeg synes det er helt greit når det kommer til bloggere som bruker masse tid på å lage en bra blogg som fenger alle, tar bilder og bruker timer av dagen sin på å oppdatere daglig. Men samtidig er det så få av disse som faktisk ligger på topplista. De fleste som er der, iallefall til tider, er folk som ikke fortjener å være der i det hele tatt men som kommer på lista fordi de er kjent for ett eller annet. Ta Paradise bloggerne for eksempel, bare fordi de stiller opp og dummer seg ut på tv så skal de få ekstra betalt fordi de har populære, til tider veldig dårlige, blogger - det synes jeg ikke er riktig til fordel for de som faktisk har jobbet seg til en bra blogg og er "vanlige" mennesker. ;o x

Mathilde Kristiansen

24.apr.2011 kl.17:49

Hmm, hva tenker man om det..

Synes det på en måte er greit å tjene noen kroner på bloggen, men ærlig talt, 12 500 kr er vel kanskje på grensa til drøyt? Synes ikke man skal kunne leve av å blogge heller.

Men det er jo "jobb" i å blogge, og man "skuffer" veldig mange dersom man ikke oppdaterer hver eneste time omtrent, men 12 500 til førsteplass er litt for mye synes jeg. :-)

Maren

29.apr.2011 kl.23:22

Helt rett!

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits