Spending the night at your boyfriend's house

Dato: 24.mar.2011 | Tid: 04:43 |

En av de tingene jeg ikke helt forstår med amerikanernes synspunkt på saker, er dette med å la barna sine ha kjærester, og hva de tillater og ikke. For meg vil det å ha en kjæreste si at man tilbringer mye tid sammen, man kjenner hverandre bedre enn noen andre gjør, man overnatter hos hverandre, man besøker hverandre både etter skolen og på helg (ikke hver dag så klart), og på fredagskveldene ligger man i hverandres armkroker og ser på TV-programmer og spiser godteri, og sovner sammen og lager frokost sammen neste morgen. Man bestiller ferierturer sammen, man shopper sammen, og man gjør generelt det aller meste sammen. Her i USA har jeg fått inntrykket av dette er HELT annerledes om man er under 18 år, eller egentlig bare så lenge man bor under foreldrenes tak. Jeg synes de gir barna sine VELDIG lite tillit og frihet her, og de strengeste reglene er nettopp på dette med å ha kjærester/gutter på besøk. Her i huset er reglene (Brads venner er naturligvis unntak):

1. Ingen gutter får inn i huset om foreldrene ikke er hjemme.
2. Gutter får ALDRI bli med opp i andreetasjen hvor rommene er, ikke engang om foreldrene er hjemme.

Her en dag hadde jeg en heftig diskusjon med Ashley om hvordan amerikanere ser på dette med å overnatte hos kjæresten. Jeg forklarte at jeg overnatter hos kjæresten hver bidige helg, eller omvendt, og det har jeg gjort helt siden jeg var 15 år. Sannsynligvis fordi mamma ELSKER Håkon sikkert mer enn hun elsker meg, og fordi hun kjente foreldrene hans fra før. Jeg forklarte Ashley at dette var veldig normalt hvor jeg kommer fra, og at det ikke var tabu i det hele tatt. Hun ble nesten litt aggressiv altså, og sa klart og tydelig: "No. You just don't spend the night at your boyfriend's house when he lives with his parents, and you live with yours. Even if my mom let me spend the night at my boyfriend's house, I wouldn't do it. It's just OUT OF RESPECT!!!!!". Så vet jeg ikke helt hva jeg skal tenke. Hadde mest lyst til å si "vel, hadde det ikke vært for at dere er så jævla selvhøytidelige, og hadde dere vært litt mer jordnære, hadde det gått helt fint, det!". Samtidig skjønner jeg hvor hun kommer fra.

Altså, jeg skjønner fortsatt ikke helt poenget da. Foreldrenes grunn er som regel "I DON'T WANT MY DAUGHTER PREGNANT!". Okei. Så du tror at fordi du ikke lar dattera di overnatte hos kjæresten, så kan hun ikke bli gravid liksom? Det er mange timer i et døgn! Men det å la barna sine dra på fest i en kjole som knapt dekker stumpen, og komme hjem klokka 2 på natta er ok? For det er jo sikkert ikke gutter og et soverom på den festen? Nå sier jeg ikke at ALLE foreldre i Norge lar barna sine overnatte hos kjæresten, men jeg sier at det er generelt mer normalt enn det er i denne kulturen. Jeg vet ikke helt jeg. Samtidig som jeg skjønner dem litt, synes jeg det er litt merkelig.

Hva synes dere?

Ikke angrip meg. Dette er bare hva JEG mener :-)

54 kommentarer

anonym

24.mar.2011 kl.04:52

Jeg kunne ikke sagt det bedre selv! Er HELT enig med deg, og synes det er latterlig at de skal gjøre en så "big deal" ut av det å overnatte hos kjæresten sin her. Hva er problemet om foreldrene kjenner gutten, og vet hvem foreldrene er? Og som du sier, fordi om de ikke får overnatte hos hverandre betyr det ikke at de ikke har sex. Dette er noe jeg har irritert meg over med amerikanere lenge, og du satte virkelig ord på det jeg synes om det! Bra skrevet, som alltid :) Veldig interessant også.

Ann-Sissel Fornes

24.mar.2011 kl.04:54

Eg er heilt enig !:P Har funne ut at de er VELDIG opptatt av at du ikke skal overnatte hos kjæresten og omvendt ! Men er vel bare slik det er.. hehhe.. Ha en fin natt :)

camilla

24.mar.2011 kl.05:29

Kunne ikke blitt mer enig.. Kysser du en person i dette lande så er du den tøsa..

24.mar.2011 kl.07:03

helt enig! har ikke opplevd det i virkeligheten, men man opplever dette i mange filmer og tv-serier. Jeg skjønner det ikke helt jeg.. :p

Ann Kristin Rimol

24.mar.2011 kl.07:08

I USA er det jo flest tenåringsmammaer! Kanskje de skal "følge" oss litt mer. Jeg har aldri vært i USA, så jeg kan ikke si hvordan folk er. Kan bare si hvordan jeg har oppfattet det. Men alt med tenåringsgraviditet, prevangsjon og kjæreste er så 'hysj hysj'. Vil ikke snakke med dattra si om det. Jeg ble sammen med kjæresten min når jeg var 15, og han var 14 år gammel. Vi har nå bodd sammen i snart 2 år, men kjenner egentlig ikke noe forskjell, for han lå over til meg, og jeg til han med en gang, og nesten hver helg og ukedager (i 3 år)!

Jeg trengte ikke å ha 'prevansjons' samtalen med mamma og pappa, for det første: Jeg har snakket om det kjempe lenge, og har alltid hatt muligheten å spørre, veldig åpent forhold. Pluss jeg syns skolene i Norge er veldig flinke til å informere, helsesøster også, osv.

Marit Henriette

24.mar.2011 kl.07:21

Er enig med deg, det er mange timer iløpet av en dag . Har brukt akkurat det argumentet mot mamma :P Selv ventet jeg til jeg var 16 år før jeg lå over, men det var pga at jeg og mamma hadde laget en sånn deal. Nå har vi sovet med hverandre nesen hver eneste helg i et år og det er utrolig koselig! Vil ikke sove over i hver dag i uken, sånn som noen faktisk gjør. Da kommer jeg til å føle meg gift :P Men dette er mitt syn på saken da så :P

Mina Sofie

24.mar.2011 kl.08:06

Det er jo helt sinsykt, det får dem bare til å virke dumme og at de mangler sunn fornuft! Jeg sover hos kjæresten min hele tiden, vet ikke hva jeg skulle gjort uten. De har så mye rart for seg der borte..

Ingrid-Alice

24.mar.2011 kl.08:40

Jeg er enig. Jeg har også sovet hos kjæresten min siden jeg var 14-15 år gammel. Vi er enda sammen og har 3 års-jubileum om en måned.

Jeg skjønner ikke helt det der egentlig. Det er jo naivt å tro at kun pga at barna ikke får lov å SOVE hos hverandre, så har dem ikke sex. Det er jo når man sover at man ikke har sex.. Altså, som noen sir ovenfor så har amerikanerne mye rart for seg.

Melissa Eikeland

24.mar.2011 kl.08:43

Jeg er helt enig med deg. Syns det er litt sykt å ikke kunne stole på ungene sine....jeg ble sammen med min kjæreste når jeg var 16 år og ja mamma var i begynnelsen imot at jeg sov hos han men etter å bli bedre kjent med han, så sov jeg over hos han etter to uker!! USA er alt for pripne og tror at alt er for det bedre....de må relaxe litt :P
Jeg er enig med deg! :D

sandrainfinland

24.mar.2011 kl.10:06

Er helt enig med deg! amerikanerene virker sykt strenge.

Stella

24.mar.2011 kl.10:45

får jenter bli med gutten opp i andre etasje da?:)

Marie Holmström

24.mar.2011 kl.10:48

Jeg er helt enig med deg. Man kan likegodt finne et annet sted å ligge sammen. Men ja, skjønner det at det ikke er OK om foreldrene ikke er hjemme, men når dem er hjemme så burde det ikke ha noe å si ..

Regine

24.mar.2011 kl.10:50

Det virker som at foreldrene ikke gidder å prøve å bli kjent med guttene heller, de dømmer dem jo bare right away. Er så teit, alle foreldrer tror jo man bare kan bli gravid om natten. Sånn er det jo i Norge også. De tenker jo ikke på at om natten så sover man, og man kan faktisk ha sex om dagen også.

Have You Met Miss Jones?

24.mar.2011 kl.11:34

At de er SÅ i mot det kan nesten virke mot sin virkning slik at ungdommene treffes på andre måter og blir gravide likevel! :P

TRINE

24.mar.2011 kl.11:58

Som jeg skulle sagt det selv! Det er helt normalt å overnatte hos kjæresten sin! iallefall viss de er fylt 16 år. De kan jo bli gravide på dagtid også..

Ramona

24.mar.2011 kl.12:13

Dette er SÅ typisk amerikansk at jeg har ikke ord! Sex er jo det verst tenkelige som kan skje, men vold og våpen er heeelt greit.. Amerikanere kan være så konservative av og til at det gjør vondt! :P

Cosmo King

24.mar.2011 kl.12:16

haha, selvsagt må jo det være lov, men vi stoler vel bare mer på hverandre her i Norge. Men vi er jo egentlig mer voksne av oss her i Norge enn i usa. Vi kan jo drikke fra 15 års-alderen og får lov til å kjøpe sprit i en alder av 18, vi har mye mer ansvar enn mange amerikanere, så det blir jo litt sånn.... vel, spesi

Ingrid

24.mar.2011 kl.12:27

Ehm, til Cosmo King: aldersgrensen for alkohol i norge er faktisk 18, ikke 15. Og man får ikkje kjøpe sprit før man er 20 år. Og, det er forskjell på aldersgrenser i amerika, de har egne lover i hver stat, så i noen stater kan man drikke som 18åringer.

Uansett, er helt enig med deg :) Merkelige regler de har der borte!

Ella

24.mar.2011 kl.12:48

Jeg fikk ikke lov til å sove hos kjæresten min før jeg fyllte 18 år, og selv om det var utrolig irriterende der og da setter jeg pris på det nå - handler litt om hvor seriøst et forhold burde være når man er veldig ung, og at de fleste ikke bare har en kjæreste gjennom ungdomsårene. Men handler også mye om hvor lenge man har vært sammen og hvor godt foreldrene kjenner kjæresten. Personlig synes jeg man burde være 16 år før man får overnatte hos kjæresten.

V

24.mar.2011 kl.12:49

Sånne ting er de tinga ved amerikanere/USA som irriterer meg aller mest. De er så sinnssykt konservative.

meg

24.mar.2011 kl.12:50

Heeelt enig med deg , Hedda :P

er en grunn til at det er mange unge mødrer i usa, for de blir nødt til å lure seg unna å ha sex, og kan nesten ingenting om prevansjon. Herregud. Foreldre er like bekymret for barna sine her, men her klarer de iallefall å face realiteten..

tonje

24.mar.2011 kl.13:34

Så rart. Trodde ikke at de var så strenge på det .. Selv synes jeg at man burde få sove over hos kjæresten sin når man er 14-15 og oppover. Foreldre må kunne stole litt mer på barna sine ..

sara

24.mar.2011 kl.14:57

helt enig! noe så teit! hvordan skal man få tillitt, hvis man aldri får sjansen til å vise at man er til å stole på?

Jannike og Cecilie

24.mar.2011 kl.15:48

Helt enig med deg, ang det du skrev om her i Norge :) Synes det er litt rart at det er slik i USA.. hehe.

-Jannike

Kjerstin

24.mar.2011 kl.16:12

Måtte du ha bra snitt for å få reise til USA?:)

Kaja

24.mar.2011 kl.16:48

enig med deg!:D

Amanda

24.mar.2011 kl.17:04

Håller med dig, det är helt normalt att man sover hos sin kille i Sverige med! :P

24.mar.2011 kl.17:39

er så enig med deg! er jo helt normalt, x'en min lå over her første gangen en uke eller noe sånt etter vi ble sammen. det er jo heeelt normalt! betyr jo ikke at det blir unger fordi vi sover i samme seng vel ?

Ane

24.mar.2011 kl.17:39

Helt enig med deg! :)

karolinesnuppo

24.mar.2011 kl.18:42

Haha, det virker jo helt på trynet!

Junie

24.mar.2011 kl.18:54

Haha husker det så sykt godt fra mitt utvekslingsår, døra måtte være åpen, det ble helt klikkings om jeg skulle til en gutt og herregud og mye styr. Mine foreldre stolte på meg før jeg dro til Usa og hvis jeg var hos en gutt kunne de gått finne på at jeg måtte overnatte fordi de ikke gadd og hente meg, den første vertsmora klikka totalt i vinkler da jeg fortalte henne dette. tror det med tillit til barna sine er den største kultur forskjellen.

Jenny

24.mar.2011 kl.19:07

bor stort sett med kjæresten min hver helg, og syns ikke det er rart i det hele tatt :)

Lene

24.mar.2011 kl.19:23

utrolig morsomt med disse innleggene (: fortsett med det!

Tina

24.mar.2011 kl.19:48

Helt enig med deg!

Marie

24.mar.2011 kl.21:52

Skjønner godt at noen foreldre ikke lar kjærester sove over hos hverandre før de er litt eldre. Jeg fikk ikke lov til å sove over hos kjæresten min eller han hos meg før jeg var 16-17 år, og har absolutt respekt for mine foreldre, og skjønner at de ikke ville jeg skulle det. Vi har vært kjærester i 5 år nå.. Mamma viste jeg hadde sex med han, men hun ville likevel ikke vi skulle sove hos hverandre før jeg ble eldre. Syns det er tåplig at 14 åringer skal sove hos kjærestene sine. 14 år?? Leker de ikke fortsatt med barbie?

24.mar.2011 kl.22:38

det som kan sje på natta når vi søv te hverdandre, kan like godt sje etter skolen ?

helt enig me dæ ( y )

utrolig bra blogg, fortsett å vis forsjella mellom USA og norge, utrolig tøft å hør om forsjellan : )

emilieeverything-

24.mar.2011 kl.23:10

Du skriver så utrolig brae innlegg, jeg elsker å lese dem, du bør fortsette med disse innleggene. Det er så innteresant å lese når du skriver om forskjeller mellom Norge og Usa.

Elsker bloggen din, stå på videre!!!!

june:)

25.mar.2011 kl.00:25

ææææ, fy faen kor enig. herlig skrevet!!!! fikk besøk av kjæresten min fra norge for et par ukå sia å han måtte sove på hotell mens i sov hjemme :(((( så det sux!

Jorunn

25.mar.2011 kl.00:38

Jeg angriper ikke i det hele tatt, er helt enig.

Som pappa sa til meg da dette først kom opp når jeg var yngre. Hvis du vil ha sex så klarer du å ha sex når som helst. De var heller mer på å fortelle meg at beskyttelse var en fin ting, og at man måtte føle seg klar for det.

Jeg var vel 15 første gang jeg overnattet hos min daværende kjæreste, MEN da sov vi på hvert vårt rom. Det har jeg respekt for, at foreldrene hans (som forsåvidt er sterkt religiøs) sa at slik skulle det være. Men det var aldri et problem å få være aleine, både meg og han var uansett kristen selv så vi lot oss ikke friste.

Når jeg tenker på hvordan jeg selv vil ha det når jeg blir voksen, og hva jeg tenker min evntuelle datter skal få lov til så vil jeg nok være litt streng på noen ting, men så klart tenke på min egen oppvekst. Jeg syns ikke egentlig det er greit å oppfordre til sex ved at det er greit å dele seng når man er 14-15 år, her må man tenke på den seksuelle lavalder, det er faktisk en forbrytelse om den er over og den andre er under... Men slik som det er i USA blir for mye for min del, jeg tror ofte det bare presser folk til å ville gå mot sine foreldre enda mer, jeg husker da meg selv for noen år siden.. hehe..

Er nok delte meninger om dette Hedda, men du har helt klart et poeng, hvorfor la jentungen sin gå på fest kledd som en tøs, der man vet det er fullt av gutter når de ikke kan få lov å ha gutter på besøk en gang hjemme.. Det blir jo nesten litt selvmotsigende..

Marte

25.mar.2011 kl.01:42

Jeg bor i New York og her er det helt annerledes! Mange av mødrene her er fra Europa og skjønner derfor at man ikke kan stoppe ungdommen fra å ha sex og derfor er det greit med overnatting. Men jeg går på kostskole og regler for å ha gutter/jenter på rommet er helt syykt strengt!

Jeg spurte rektoren etter noen mnd om hvorfor det var så strengt og da sa han at Europa er helt annerledes. Om man blir gravid ung i USA, så er det veldig mange foreldre som saksøker familien til gutten. Ikke bare det, det er helt ulovlig å ha sex om man er under 18 år (hvertfall i Connecticut, resten av New England området og New York). Det er tydligvis mange foreldre som også andmelder gutten om de finner ut at datteren deres er gravid.

I Norge hører man ikke om mange foreldre som verken saksøker eller anmelder gutten fordi han har sex med datteren deres. Men i USA er dette mye større og derfor er foreldre mye strengere. Rektoren min sa også at mange skoler blir saksøkt om man har sex på dagtid og blir gravid, for alle kan si at dette da evt har skjedd på skolen og det kan få store konsekvenser.

USA er jo helt sinnsykt på maaaaange måter! HEIA NORGE!

Julie

25.mar.2011 kl.11:21

Hun hadde ikke sagt det hadde hun visst hvor deilig det er å sovne inntil kjæresten! :)

MICHELLE MARIE

25.mar.2011 kl.12:44

jeg fikk lov av mine foreldre til å sove hos kjæresten og han fikk sove hos meg. det er jo null stress. Men igjen, så ser vi jo hvor mye bedre Norge er enn Amerika, på veldig mange punkter politisk og generelt sett

Oda i USA

25.mar.2011 kl.16:32

Helt enig, det er veldig dobbeltmoral. Jeg er på utveksling i Tennessee, og her er de imot alt som heter alkohol, festing og sex før ekteskap. Det er også forskjellige regler for guttene og jentene. Når jeg er på date feks må jeg være hjemme klokka 9, mens vertsbroren min må ikke være hjemme før klokka 11. Her blir også jentene som har sex før ekteskap sett på som horer. Jeg tuller ikke engang

Lisa Muyoma Kidula

25.mar.2011 kl.17:06

Må bare få si at bloggen din er utrolig bra! Skjønner at du er på topplisten. Skal på utveksling til USA til høsten selv, så synes det er ekstra spennende å lese bloggen din :) Liker det at du er dønn ærlig på bloggen, det at du blogger om både oppturer og nedturer. Virker hvert fall som om du ikke prøver å fremstille oppholdet ditt i USA som en tur på rosa skyer, du reflekterer over det akkurat sånn som det er! Det liker jeg :D Når det gjelder innlegget er jeg SÅ ABSOLUTT enig i det du sier, men amerikanere er nok mer konservative enn oss nordmenn..

elin

25.mar.2011 kl.17:14

Helt enig!!

thao

25.mar.2011 kl.17:27

helt sykt hvordan amerikanerene tenker.. De overreagerer... Når det gjelder religion, hjernvasker de folk.

Camilla

25.mar.2011 kl.18:16

Helt enig med deg!! :)

Mari

25.mar.2011 kl.19:55

Kjærestekos er jo noe av det beste som finnes! :D

Christina Aranja

26.mar.2011 kl.02:37

Enig med deg i den her, spesielt det med at det er mange timer i ett døgn (haha). Eneste betingelsen foreldrene mine hadde for at jeg fikk sove hos kjæresten var at jeg måtte fylle 16 først, noe jeg synes var en ganske grei deal.

Yara

27.mar.2011 kl.19:12

Helt enig med deg i det der! Da jeg fortalte vertsfamilien min at rett før jeg dro til USA hadde vi en diger overnatting med både gutter og jenter uten foreldre tilstede, ble de helt sjokkerte og lurte på hvordan i alle dager foreldrene våre kunne tillate noe sånt. Og jeg sa jo: Eh, de stoler på meg? Og de bare: Jamen, gutter og jenter sammen? Har dere ikke sex? Og jeg bare: ...

Merkelige amerikanere!!

Mia

28.mar.2011 kl.11:06

må si at eg liker Norge myye bedre når det kommer til verdier !

Amalie R

29.mar.2011 kl.19:14

er enig med deg :)

skjønner jo at de ikke vil ha barna sine gravide i ung alder, men man må jo ha litt tillitt til dem også og stole på at de ikke gjør noe de kommer til å angre på. dessuten kommer alle foreldre en eller annen gang til å se barna sine gjøre en skikkelig dårlig avgjørelse som de kommer til å få problemer for.

men samtidig, man må jo bare respektere reglene de har i huset sitt og respektere at det er sånn de vil ha det. men må si at jeg er glad jeg bor i norge når det gjelder akkuratt det der :)

Michelle

02.apr.2011 kl.22:57

Jeg opplever det samme; jeg bor sammen med to jenter og moren deres. Hun ene er like gammel som meg (født i 93) og hun andre er to år yngre, de får ikke lov til og ha gutter på rommet sitt. De får lov til og ha gutter i huset selv om moren ikke er hjemme, men de får ikke lov til og ha dem på rommene sine (selv om de bryter reglene noen ganger - hun yngste i hvert fall, men jeg vet at hun ikke gjør noe, i og med at det som oftest er flere på rommet samtidig). De får heller ikke lov til og overnatte hos gutter (i hvert fall ikke kjæresten deres). Men det var en gang at hun eldste holdt på med en gutt, og han skulle på fieldtrip med oss tidlig dagen etter (han bor 40 minutter unna med bil), så han fikk lov til og sove på sofaen i kjelleren, så lenge hun gikk og la seg før klokken 12.

Det syns jeg også er veldig rart, for jeg vet at moren min hadde sagt ja, om jeg hadde spurt om kjæresten min kunne fått sovet over (men jeg spør rett og slett bare ikke, fordi jeg trenger ikke de spørsmålene..)

: )

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits