Festing i USA

Dato: 22.mar.2011 | Tid: 06:07 |

Har merket at utelivet her er veldig annerledes fra utelivet i Norge, på mange måter. I dette innlegget kommer jeg ikke til å snakke om USA generelt, men kun hvordan det er her hvor jeg bor. Jeg vet jo ikke hvordan det er over resten av landet, så ikke angrip meg for at jeg sier det ene eller det andre.

Hvor?
Festene her foregår i alt fra store, flotte hus til ungkarshuler, garasjer og låver. De aller fleste festene jeg har vært på har vært hjemme i husene til folk, og det er der jeg liker meg best. Har også vært på en del garasjefester, men det blir fort trangt og kaldt. Siden landbruk er stort her, har mange av vennene mine låver/fjøs, så en del av festene foregår der også. Hjemme er det forresten mye mer vanlig å leie lokaler og ha store fester.

De største forskjellene.
Den største forskjellen det var vanskeligst å venne fra seg, var å ikke dra på vors før festen, og nach etterpå. Her ordner de seg, drar RETT på festen, og rett hjem etterpå. Synes også de starter kvelden veldig sent. Vi drar aldri ut av huset før klokka 22-23, så er vi på festen til rundt 01.30-02.30. I begynnelsen skjønte jeg ikke hvordan de greide å bare dra rett på festen sånn. Synes det er utrolig awkward å dukke opp på fest uten å ha vært på vors før! Det er liksom en del av pakka, og det er slik man kommer i stemninga føler jeg. Ellers er en annen stor forskjell hva de gjør på festene. Mens vi i Norge stort sett bare gjør vår egen ting, tar bilder og går crazy, går det mest i drikkeleker som King's Cup og Beer Pong (VELDIG populært, har ikke vært på en fest uten det her.) For dere som ikke vet det, så er Beer Pong en lek hvor de har et langbord stilt opp med 10 halvveis oppfylte plastkopper med øl stilt opp i en trekant på hver side av bordet, så er det to lag med 2 personer på hvert, og det er om å gjøre å kaste den lille pingpongballen fra den ene siden av bordet og opp i en av koppene til de andre, så må det andre laget drikke koppen ballen havner i.

Dansing.
For å være helt ærlig, så har jeg fått inntrykket av at dansingen her er mye mer pervers. Hjemme er det mest hopping opp og ned (dere skjønner hva jeg mener), mens her står jentene og gnikker rumpene sine mot guttene mens de slenger på håret og er så bøyd i ryggen at hodet nesten rører gulvet. Ellers går det mye i fist pumping. Nå for tiden er det veldig populært å danse cat daddy og dougie, dere kan jo søke det opp på YouTube.

Alkohol.
Skal ikke lyve, jeg har ikke vært på en eneste fest her hvor det ikke har vært alkohol. Og ja, dere sier "men aldersgrensa er jo 21, hvorfor har de alkohol på fester?". Hjemme er da aldersgrensa 18 også, men man drar jo aldri på en fest uten å se en drita 16/17-åring, og alkohol over alt. De følger aldersgrensene like mye her som vi gjør hjemme, to put it that way. Her mixer de ikke drinker, men tar som regel kun shots, eller så drikker de som regel kun øl. Som utvekslingsstudent er det ikke tillatt å drikke alkohol, og brudd på reglene (om man blir tatt), medfører hjemsendelse. AFS nøler ikke med det, det kan jeg love dere.

Musikk.
Musikken her er også veldig annerledes. Hjemme går det mest i en slags "techno" gladmusikk, Taio Cruz, ItaloBrothers, David Guetta etc., mens her er det mer "ghetto" rappemusikk med en mer sakte beat, hvor halve teksten er sensurert. Det går mye i Lil Wayne, Chris Brown, Nicki Minaj og en HAUG artister jeg ikke engang har hørt om. Felles musikk vi fester til er vel Ke$ha, Rihanna, Lady Gaga og Black Eyed Peas blant annet. Savner veldig festmusikken i Norge, og gleder meg veldig til å komme hjem til den!

Dress codes.
Noe som også var veldig annerledes da de kom hit var måten de kledde seg på. Jeg husker på den første festen, jeg kom utkledd i kjole og høyhæler hjem til ei venninne før festen, og de bare lo av meg. Hjemme storpynter vi oss jo før hver fest (ELSKER DET!), jentene i kjoler og guttene i finskjorter/slips, mens her er det jeans og en topp. Noen få party går det i kjole (kun om det er temafest, og man har fått beskjed om å ha det på seg.) Jeg, personlig, synes det hører med å pynte seg før fest, alltid med kjole og pumps. Her er jeg nesten den eneste i gjengen som bruker pumps på fest. Det er mye mer laidback og casual her. Vi gjør mye mer ut av det. Men hallo, noe av det artigste med festene er jo tiden man bruker på å shoppe kjoler! Nå tenker dere kanskje at det alltid ser ut som at jeg og Diana har på oss kjoler etc. på fest, men det skal sies at vi ALLTID er de eneste som er overdressed på festene, og vi føler oss alltid som noen sabla idioter fordi vi alltid pynter oss for mye.

Norge:


USA:


Weed.
For å gjøre det klart, så røykes det weed på alle festene. Det er ikke sett på som ille av ungdommen her, og jeg blir tilbydt det på hver eneste fest, men takker så klart nei. Mange gjør dette i stedet for å drikke seg full, siden det gir dem omtrent den samme følelsen, og man slipper fyllesyken. Jeg synes det er helt latterlig, og mye mer alvorlig enn alkohol. De får det liksom til å høres veldig "whatever" ut, siden enkelte folk her i staten har fått lov fra myndighetene til å gro weed i hagen, det blir brukt som medisin til pasienter i enkelte tilfeller, og for en liten stund tilbake vurderte jo faktisk California å lovliggjøre weed i staten. Men det er jo faktisk Marihuana, og jeg synes det er ille either way.

Det skal sies at ingen fester bedre enn nordmenn! ;-)

72 kommentarer

Solveig

22.mar.2011 kl.07:40

:)

supermarie

22.mar.2011 kl.08:14

Fikk ikke akkurat en skrikende lyst til å dra og party in the USA :-)

Hedda i California

22.mar.2011 kl.08:16

Ikke tolk meg feil, vi har det VELDIG artig når vi først er på festene!
Interessant! :D

22.mar.2011 kl.08:32

veldig bra og interessant innlegg! :-)

Stine

22.mar.2011 kl.09:02

Leste alt, utrolig morsomt å lese,faktisk. Kjedelig uten kjole på festene i usa da :D

Andrea

22.mar.2011 kl.09:04

Veldig morro at du skrev om det, fina!

Pernille

22.mar.2011 kl.09:10

Gøy å høre om! :)

Sofie U. S.

22.mar.2011 kl.09:45

Takk for at du (sort of) svarte på kommentaren min :) har lurt på det ille lenge :P vet du om EF er like strenge som AFS når det gjelder drikke og sånt?

Dumt at det ikke er så mye pynting og sånt på festene der da :o menmen, virker jo fint der også :)

Veldig bra innlegg!

L

22.mar.2011 kl.10:17

Jeg kommer fra gudbransdalen, og her er kledningen til fest helt lik den amerikanske :p vi drikker ganske så ofte, men kjole er det baaare til juleball, noen bursdagsfester og fester der vi får beskjed om å ha det :p

Jens

22.mar.2011 kl.11:11

Hei, jeg heter Jens. Jeg er 49 år og kommer fra Kristiansand. På fritida liker jeg å spille volleyball. Kanskje jeg skal begynne å krige litt? Det hadde vært fint. Noen ganger liker jeg å være sammen med venner. Men ikke alltid. Bare noen ganger. Jeg vil aldri dra til Afrika. Men kanskje til Spania. I morra! Da skal jeg gjøre det. Griser er søte. Men noen ganger hyler de. Ganske høyt. Jeg er sikker på det. Hvert fall i dag. I morra skal jeg spise. Jeg skal spise hund. Ja, i syden. Der har de mange fisker. Hvert fall gule. De blå fiskene lever i brus. Ja, i cola. Brun cola. Sola er rund. Yes shit. Bare i dag og i morgen og alle andre dager. Norge er et vakkert land. Jeg hater onsdager. Du trenger ikke å hate det samme som meg. Jeg heter tross alt Jens.

Linn

22.mar.2011 kl.11:58

veldig morsomt og bra innlegg :D

Helene

22.mar.2011 kl.12:04

Heisann!

Hat AFS en regel hvor man ikke kan gå på fest med folk som drikker, eller er det bare at du ikke skal drikke selv?

Maria Hegg

22.mar.2011 kl.12:47

Så utrolig tragisk det med narkotikaen. Forstår deg helt med pyntinga.. Hva er en fest uten kjoler og alt for mye øye make-up!

nora!

22.mar.2011 kl.14:25

jeg lurer på noeee, hva er det med amerikanere og alltid ha mobilen i hånda? sender de jævlig mye meldiger eller bare holder de den i hånda for å se kule ut eller noe? :)

mariell

22.mar.2011 kl.14:37

ahhh, vil feste i usa! :D norge er teit

Tora

22.mar.2011 kl.14:56

Dansingen hørtes morsomst ut i usa, ville ha vært artig å prøve å feste der ! :)

anonymous

22.mar.2011 kl.15:06

Er dem fæle til å drikke seg fulle som oss nordmenn? (ja, vi blir stort sett drita..hehe)

og hvordan syn har dem på sex i den alderen og gjerne på fester?

andreas

22.mar.2011 kl.15:07

røykes jo mye hasj på fester hjemme i krsund også

hanne

22.mar.2011 kl.15:22

Hvilke tv-serier følger du med på nå som du er i USA? :)

Cathrine

22.mar.2011 kl.15:52

"Det skal sies at ingen fester bedre enn nordmenn! ;-)" Enig når du først opplever "utelivet/festlivet" i usa og Norge. Dra til Lating-Amerika. DER får du en skikkelig fest, med ordentlig musikk, dans og hele pakken. Akkurat som Norge bare i en større grad med ALT :D

Mia

22.mar.2011 kl.15:56

Nice :D

Sandra, låtskriver & sanger!

22.mar.2011 kl.15:56

Festene i norge er jo helt fantastiske, så! :) Skal litt til å få toppet det!!

RUSSUTENBUSS

22.mar.2011 kl.16:24

PARTY LIKE A NORWEGIAN! WOOOOOOOO

vilja

22.mar.2011 kl.16:27

Tja, jeg er uenig med deg i at hasj er verre enn alkohol, på mange måter er det jo faktisk ikke det. Man blir ikke full og "bortevekk" som man blir med for mye alkohol, og man ikke ender opp forgifta og på sykehus for å måtte pumpes. Men jeg skal ikke ta en hasjdebatt med deg, altså :p

En ting jeg synes er litt spesielt er at det virker som om vi i Norge gjør mer ut av hva vi har på oss og hvordan vi ser ut, enn hva vi gjør på festene (her gjør vi jo som regel ingenting... sitter bare der og drikker), mens i USA driter de i hvordan de går kledd og bryr seg mer om å ha det morsomt. Jeg aaaaner ikke om det er sånn, men jeg får det inntrykket av det du skriver. Akkurat det synes jeg høres ut som en positiv ting med amerikanske fester :-)

22.mar.2011 kl.17:02

http://www.youtube.com/watch?v=M11SvDtPBhA <3

Frøken A

22.mar.2011 kl.17:22

Jeg bodde i Missouri, og jeg syns hele greiene var ganske kjipt. Før det første liker jeg ikke øl. For det andre, jeg liker å pynte meg. Jeg fikk til og med "kjeft" fordi jeg spiste pent med kniv og gaffel. Jeg hatet at de heller ikke blandet drinker! Jeg likte drikkespillene og slikt, men hatet all røykingen. Der jeg bodde tok alle også dop. Mange gikk på heroin, og knasket andre piller hele tiden.

22.mar.2011 kl.18:07

så du drikker ikke alkohol i det hele tatt ? høre litt kjipt ut

Lene

22.mar.2011 kl.18:15

jøss, hører liksom med å pynte seg før fest ja, moro å lese :) morsomt å oppleve andre kulturer, spesielt når det er sånne ting som å røyke weed da, men du vet, du dreper hjerneceller når du drikker alkohol også, så jeg vet egentlig ikke jeg, kan være like ikke alt av rusmidler :p

22.mar.2011 kl.18:34

Spurte om dette for 100 år siden. Takk,

Men det er nok ganske forskjellig i de forskjellige miljøene i USA. Nærmere større byer, og spesielt i overklassemiljøene er ting mye mer likt Norge.

aurora

22.mar.2011 kl.18:40

enigenigenig hedda!! du som lurte på det med mobiler, ja de tekster helt utrolig mye her så det er nok grunnen til mobilen i hånda på alle bildene :) og det med weed, jeg er enig. men det er ikke bare på fester det røykes akkurat, hvertfall her jeg bor. folk, røyker før de går på skolen, i løpet av skoledagen og rett etter skolen før trening. det er sykt!

Marie

22.mar.2011 kl.19:27

Høres gøy ut syns jeg :) Deilig å slippe å pynte seg hele tiden. På fest i Norge pynter man seg jo bare for å sitte der å drikke med mennesker man ser hver dag. Og når det kommer en spesiell anledning som feks bursdag, har alle sett deg pyntet hver eneste helg, så da blir det ikke noe spesielt spør du meg :) Selvom jeg pynter meg selv på fest da :)

Jeg har festet i en del land, men Norge er etter min menig et av de kjipeste landene. Utelivet er kjedelig, tilogmed i Oslo. På fester sitter vi bare der med de samme folka helg etter helg..

Nei, andre land er definitivt bedre. Har aldri vært i USA, men de landene jeg har vært i er ihvertfall rååå når det gjelder festing :)

Hei :)

22.mar.2011 kl.20:11

Ville bare rette på deg og si at ALKOHOL er faktisk kategorisert som et hardere "drug" enn hasj. For å si det sånn, hadde alkohol kommet som noe nytt i 2011, hadde det aaaaldri vært lovlig :)

Har aldri røyka hasj selv, og har ingen planer om det heller , just sayin :)

Elsker bloggen din!

Synne Linnea

22.mar.2011 kl.20:27

Heia :D jeg har sendt deg en header som jeg har lyst at du skal se på. Håper du gjør det, og hadde vært kjempefint om du likte den!Hvis ikke du har fått den, så kan du hvis du vil, si i fra på bloggen min, eller facebook.

<3

Othea

22.mar.2011 kl.20:37

Har du ikke drukket alkohol i det hele tatt når du har vært i usa? Kanskje det ikke er så lurt å skrive om det på bloggen, men er det lett å bli tatt for drikking? :-)

ghihi

22.mar.2011 kl.20:49

Dansingen i Norge er til å bli flau av. Skullle ønske jeg kunne feste i USA.

mm

22.mar.2011 kl.21:02

jeg skulle ønske folk i norge dansa mer som de i usa, med grinding, twerking det er hot og gøyy

Tiril

22.mar.2011 kl.21:52

har du drukket på fest ? veldig konkret spørsmål, håper du kan svare.

kristinejordbru

22.mar.2011 kl.22:48

kan du legge ut litt flere videoblogger, gjerne der du prater engelsk, har veldig lyst å høre hvor bra flyt osv du har fått :)

em

22.mar.2011 kl.23:32

til kristinejobru - hun la jo ut radiointervju for bare noen uker siden.

em

22.mar.2011 kl.23:36

i dette innlegget er det link til radiointervjuet: http://heddainusa.blogg.no/1298444073_enda_flere_innkjp.html

fabulous

22.mar.2011 kl.23:43

store forskjeller ja! :D

Anonym

23.mar.2011 kl.00:06

Nå er jo ikke marihuana verre enn alkohol da, men okei . . .

23.mar.2011 kl.03:03

Har vært på mange fester i usa, i og med at jeg har bodd der. Dansinga til amerikanerne er helt latterlig, som du sier. Men jeg liker å ikke pynte meg så det var greit. Cannabis og Alkohol finner du overalt, og jeg nekter ikke på at jeg bruke det.

Tine

23.mar.2011 kl.09:16

Du er så heldig :)

Marit :D

23.mar.2011 kl.15:24

hvordan merker afs at du drikker på fester?

hvor ofte er du på fest? :D

23.mar.2011 kl.15:40

Har bare lyst til å si at det er vitenskapelig bevisst at "weed" er ikke verre enn alkohol. Alt går bare ut på at "weed" er så propoganda fylt og det at i det hele tatt er lov til å drikke alkohol og ikke røyka weed er at det er tradisjon at folk drikker alkohol og weed kom i senere dager og når man bruker det oppfører man seg veldig rart.

Det weed gjør er at det hemmer hjernecellene dine for en stund, men med alkohol dreper det hjerneceller.

Kristine

23.mar.2011 kl.15:43

Heei, jeg lurte bare på hvor du redigerer bildene dine(headeren)?

MEG :D

23.mar.2011 kl.15:59

Hei Hedda! :) lurer bare på hvor du bor? (Hvilken by, altså) :)Vil nemlig skrive om den i et proskjekt;)

Emilie

23.mar.2011 kl.17:34

Utrolig bra innlegg, og du ser helt stunning ut som vanlig.

Misunner deg så altfor mye, kos deg videre Hedda!

Tiril

23.mar.2011 kl.18:46

hvordan merker afs hvis du drikker der borte ?

og hva skjer hvis du gjør det ? blir du sendt hjem ?

har du drukket der borte ?

er ikke festene kjedlige hvis alle andre drikker og ikke du ?

håper dere amdre kan også svare :-)

s

23.mar.2011 kl.19:30

likte bloggen din veldig godt før dette innlegget, kanskje bare fordi jeg er i dårlig humør og det minner meg på hvor masse jeg har gått glipp av i livet. Mobbeoffer med sosial angst vettu, blir ikke mye fest invitasjoner eller venner av det.

Cathrine

23.mar.2011 kl.20:01

Alkohol dreper hjerneceller, hasj bedøver. Hasj er bedre sånt sett, men det som er farlig med hasj er at man etterhvert må ty til sterkere midler for å oppnå samme virkningen.

svejn

23.mar.2011 kl.20:43

Skikkelig rart at det er så store forskjeller mellom festing i USA og Norge. Skulle jo egentlig tro det var i USA man pyntet seg med kjoler og pumps og i Norge vi gikk med olabukse og t-skjorte. Men høres moro ut å prøve ut festlive i California da :)

wiwe

23.mar.2011 kl.21:14

spennende innlegg :) hørtes igrunn ganske forskjellig ut...

jente22

23.mar.2011 kl.21:37

Enig med Catrine over her, mange tror at weed er "skikkelig skummelt" fordi det regnes som et narkotikum. Er faktisk mindre helseskadelig enn alkohol. Du kan jo tenke deg hvor farlig alkohol egentlig er; du kan drikke deg så drita at du blacker - lett voldteksoffer samtidig som du kan drukne i ditt eget spy eller rett og slett drikke deg ihjel. Det finnes ingen motgift mot alkohol. Du kan pumpes, men det er kun alkoholen som er i magesekken og ikke er kommet i blodet enda. Bare til opplysning, og dette er INGEN oppmuntring til å prøve hasj altså. Tøft om du faktisk klarer å avstå fra alkohol og annet når alle andre (antar jeg) rundt deg gjør det.

Silje Elisabeth

23.mar.2011 kl.22:39

Så gøy å høre om forskjellene slik du opplever dem :)

kristin

23.mar.2011 kl.23:13

Gøy å se slike forskjeller. Mye gøyere å pynte seg litt til fest da, hehe :) !

Fay-Elen

24.mar.2011 kl.01:42

Legg forresten merke til null negative kommentarer for én gangs skyld! ;) *bank i bordet*

Mina

24.mar.2011 kl.02:36

Du bør gjøre litt research om hasj før du snakker:p

Hasj er en mild form for marijuana, Pot er en annen form for gir en sterkere rus -effekt(hvis du skal få tak i marijuana på "gata").

Og alkohol er har større avhengihetsdannende evne enn marijuana har.

Faktisk så er det større sannsynlighet for å bli avhengig av kaffe enn av marijuana ;)

Sara

24.mar.2011 kl.16:33

Elsker disse innleggene synes de er veldig morsomme, og gir oss innblikk og forskjeller! :) Håper det kommer flere, vet jo at du har skrevet noen tidligere også Hedda.

Helene

25.mar.2011 kl.17:43

Kult innlegg :-)

Men det med weed.. faktisk er alkohol verre enn weed, blant annet fordi alkhol dreper hjernecellene, og weed bare bedøver dem. Skjønner ikke hvorfor hasj ikke er legalisert enda. Det hadde vært mye tryggere hvis man fikk kjøpt det på polet enn på gata. Kan være pensla med all slags drit..:p

25.mar.2011 kl.18:11

Ja alkohol er bare lovlig pga tradisjoner! Og som jeg så i en av kommentarene ovenfor sa de at weed er farlig fordi man begynner med verre stoffer, men dette er ikke sant. Det eneste som indikerer dette er at folk som begynner med weed er som oftest allerede på feil side av loven og dette vises jo med at de begynner og røyke siden weed er ulovlig.

June

26.mar.2011 kl.13:30

Jeg har alltid trodd at festing i USA var sykt drita folk, og skikkelig horestyle. Korte kjørt, skyhøye heler og korsetter... fikk et helt annet syn nå. Et av de BESTE innleggene jeg har lest på Blogg.No. Helt sykt, Hedda!:)

Nicole ( :

26.mar.2011 kl.13:45

Høres faktisk gøyere ut i Norge! :P

kristine wathne askildsen

26.mar.2011 kl.19:28

Så intesant!

guu

28.mar.2011 kl.20:51

jeg er så lei av fjortissjenter som "vet hva de prater om" når temaet marijuana kommer opp. weed avler fredselskende, rolige mennesker. alkohol fordummer og gjør menneskene til utålelige bråkmakere.

28.mar.2011 kl.20:56

you go "guu"! hahaha

Mari

28.mar.2011 kl.21:49

Kjenner jeg blir oppgitt når jeg ser ungdom, og voksne selvsagt, argumentere for at narkotika burde bli lovlig i Norge. Som regel er dette folk som allerede røyker hasj (for å ta et eksempel), har selv venninner som røyker det og som hele tiden forsvarer seg med "Jammen det er faktisk ikke farlig altså, alkohol er verre". Så fordi alkohol er verre så burde man legalisere narkotika? Lurer på hva som foregår oppi hodene til folk.

:)

30.mar.2011 kl.22:10

Det er helt lov å drikke alkohol når man reiser med utvekslingsselskapet AFS. Det som er viktig er at du følger reglene i det landet du er i, og i og med at det er 21 års grense i USA har ikke du lov til å drikke. For oss andre som er i latin Amerika for eksempel der aldersgrensen er 18, har vi lov til å drikke så lenge vertsforeldrene våre aksepterer det og vi tilpasser oss kulturen:-)

Janne

01.apr.2011 kl.03:59

helt enig med deg i dette innlegget! men en ting, er du ikke redd for at AFS skal lese fest innleggene dine? det kan jo like gjerne vere AFS hjemme i Norge som tar deg pa fersken og kontakter USA. jeg merker akkurat de samme forskjellene pa festing i Norge og her i USA! synes du har en kjempe fin blogg og kos deg masse videre! :)

Hedda i California

01.apr.2011 kl.08:22

Janne: Nei, jeg har lov til å være på fester med alkohol etc., så lenge jeg ikke gjør noe selv! :)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits