Bli vertsfamilie!

Dato: 03.mar.2011 | Tid: 01:11 |

Hvert år har AFS mye vanskeligheter for å finne vertsfamilier i Norge, og utvekslingsstudenter pines til siste sekund før de får vite hvor de skal bo i løpet av oppholdet sitt. Og tro meg - den ventinga der er noe av det jævligste med hele året!

Hvorfor? Det er mange grunner til at man bør bli vertsfamilie. Det er en utrolig opplevelse å hente en helt ny kultur inn i stua. Du kan lære så vanvittig mye om hvordan andre mennesker lever, og du kan lære deg å få et mer åpent syn på andre kulturer. Du har også muligheten til å bidra til å gjøre en persons utvekslingsår så fantastisk som mulig!

Har vi alternativer? Vertsfamiliene får velge hvilket land de ønsker å ha studenten fra, og hvilket kjønn du ønsker å ha. AFS deler ut et hefte med bilder og en liten beskrivelse av studentene de tror kunne passe i din familie utifra familiebeskrivelsen dere gir til AFS, så er det bare å velge og vrake (stygt å si, men sant!). På denne måten kan du finne ut om dere har matchende interesser, og du kan generelt få et førsteinntrykk av hvordan personen er.

Passer vi som vertsfamilie? De aller fleste kan bli vertsfamilie. De formelle kravene er at man har hjerterom og en ekstra seng. Videre må de som ønsker å bli vertsfamilie sende inn en søknad på AFS sine hjemmesider, og deretter er det frivillige som drar på besøk til familien for å intervjue alle familiemedlemmene. På bakgrunn av intervjuet og søknaden vil AFS vurdere om familien blir godkjent. Alt du trenger å vite er at du virkelig kunne tenke deg å hente en ny kultur inn i stua, at du vil hjelpe til å gjøre et utvekslingsår så bra som mulig for en utvekslingsstudent, og du må også være inneforstått med hva dette innebærer (det kan du lese MYE om på AFS-sidene (www.afs.no), og du kan også ta kontakt med AFS for mer info. om dette.) Vertsfamiliene i AFS blir vertsfamilie fordi de ønsker å bli kjent med en ungdom fra en annen kultur, og på den måten få "verden inn i stua". De får ingen materiell kompensasjon for å være vertsfamilie.Vertsfamilien sier ja til å stille med kost og tak over hodet til studenten, samt betale familieaktiviteter som de vil at AFSeren skal bli med på. AFS betaler skoleutgifter. AFSer står selv for sine egne lommepenger.

Hvordan kan vi bli det? Om du ønsker å bli familie, send inn søknad her: http://afs.no/vertsfamilie/soknad.asp. For å få mer informasjon eller få tilsendt presentasjoner av noen av de som kommer til Norge, send en mail til info@afs.no. Hvert år sender vi ut over 300 studenter på utveksling, men tar kun imot ca. 150 fordi det er altfor få vertsfamilier i Norge. Bli vertsfamilie NÅ, og la flere utenlandske studenter få opplevelsen av å se - og lære om det fantastiske landet vårt!

Til slutt: Mange utvekslingsstudenter som kommer til Norge opplever at elevene på skolene ikke er særlig imøtekommende og interesserte. Jeg skulle virkelig ønske at dere som har utvekslingsstudenter på skolen deres kunne tatt dem litt inn i varmen, og vist interesse for dem! Det er SÅ viktig, og tror meg, det betyr så utrolig mye mer for dem enn dere kan tenke dere. Det er utrolig tøft å starte helt alene uten NOEN på en ny skole i et helt nytt land, hvor det snakkes et fremmed språk, og bare det å vite at du har noen å snakke med/spise lunsj med på skolen/være sammen med etter skolen, kan gjøre et utvekslingsår helt ekstremt mye bedre.

Kunne du tenke deg å bli vertsfamilie?

19 kommentarer

MICHELLE MARIE

03.mar.2011 kl.04:00

mamma og de vil bli vertsfamilie :-D men ikke for AFS

mathilde

03.mar.2011 kl.06:53

Jeg kunne gjerne ha tenkt meg det, men mamma og pappa vil ikke siden de påstår at vi ikke har tid til å ta i mot en utvekslingsstudent. Men helt seriøst, så tror jeg at vi har det. Så det er nok bare en unnskyldning fra deres side fordi de er usikre, og vet egentlig ikke hva det går ut på.. men vi får se :-) hadde vært kjempespennende med en annen kultur i familien vår! :-)

Vilde

03.mar.2011 kl.08:16

Høres litt kjekt ut da :-)

Lina

03.mar.2011 kl.08:33

Vi er vertsfamilie for en jente fra Italia :))

kristin

03.mar.2011 kl.08:48

Det er sikkert vanskelig å ta det skrittet og slippe noen inn i familien sin, men tipper det er så gøy, spennende og utrolig lærerrikt !

Cecilie

03.mar.2011 kl.10:13

Jeg har utrolig lyst til å få en utvekslingsstudent hit, men er så mye som gjør at det ikke klaffer.. Vi har ingen ekstra seng/rom, vi bor ganske langt unna byen/skoler/osv (går sjeldent busser herifra og, som gjør det vanskelig å komme seg rundt), også reiser jeg jo selv til USA nå til høsten, og siden jeg mest sannsynlig ikke får året godkjent, får jeg ikke stipend.. Kjipt!

Men regner med jeg blir å ta inn en utvekslingsstudent i huset den dagen jeg selv har mitt eget hus og familie!

Synne Linnea

03.mar.2011 kl.10:48

jeg har kjempelyst til at vi skal bli vertsfamilie, men jeg tror ikke mamma vil :/

jeanette

03.mar.2011 kl.16:55

Eneste problemet vårt er at vi ikke har stor nok plass :(

sara elisabeth

03.mar.2011 kl.17:18

jeg har veldig lyst, har nevnt det for mamma og pappa en del ganger. det virker så spennende. men de virker ikke like begeistret for å få en fremmed i huset.. har ikke tid, passer ikke nå, ja, og hvor skal h*n sove? ... unnskyldninger..
Det høres veldig spennende og morsomt ut! :D

tora - kommentere tilbake

03.mar.2011 kl.17:41

Vi skal kanskje få. Mamma og pappa vil, men det er ikke sikkert pappa har fatt fast jobb til sommeren. Men kanskje :D

Twi-F

03.mar.2011 kl.17:48

Ei jente i klassen min har bodd i USA i et år, når hun var åtte-ni år gammel, og har derfor store muligheter for det, også sammen med familien sin. De er vertsfamilie! I 2009-2010 hadde de ei jente fra Italia, og i år har de ei jenta fra Amerika der, som drar omtrent samtidig som deg :-) Jeg synes det er spennende og gøy, og vil gjerne at vi skal bli vertsfamilie. Dessverre tror jeg verken vi har råd eller plass. Men jeg skal i alle fall spørre foreldrene mine! :-D

Ha en fin dag!

Eline Molaug

03.mar.2011 kl.19:04

Vi var vertsfamilie til en utrolig speisell gutt, som bare irriterte meg. Han satt inne på dataen hele dagene, og jeg hadde ikke egen pc da, så jeg fikk nesten aldri være på dataen. Og når jeg først hadde dataen, bare satt han og så på, mens han ventet på at jeg skulle gjøre meg ferdig slik at han kunne være på dataen! x) Pluss at han dysjet 3 ganger til dagen og trodde han var best til alt. Derimot har vi hatt ei jente også, som var mer vellykket! :)

Anne - vietnameseren

03.mar.2011 kl.19:53

Bor for langt unna skole/by osv. ;(

<3hanna

04.mar.2011 kl.12:40

Jeg kunne tenkt at familien min kunne bli vertsfamilie for en studen jeg!

Men vi bor et stykke unna universitet ol. :L

04.mar.2011 kl.17:47

Vi kjenner en familie som hadde en utvekslingsstudent fra Brazil, og jeg har selv snakket med litt med mamma og pappa om det, men vi har rett og slett ikke plass i huset vårt til èn til person.

Celine

05.mar.2011 kl.10:59

Har utrolig lyst å bli det, vi har både plass og mulighet... men tviler mamma og pappa er så med på det :p

Toyni (:

07.mar.2011 kl.10:01

jeg kunne tenkt meg det, men jeg tror ikke mamma er helt enig : )

Julie

15.mar.2011 kl.16:16

Åh, det hadde vært skikkelig morsomt og lærerikt. Men som noen av dere andre her, så har jeg noen foreldre som finner på alle slags unnskyldninger. Uff, jeg får mase litt til.

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits