Fremtidstanker

Dato: 25.feb.2011 | Tid: 00:50 |

I det siste har jeg ofte tatt meg selv i å sitte og tenke fram i tid. Det er litt frustrerende å ikke vite helt hva jeg vil i livet, eller hva jeg skal utdanne meg til, hvor jeg skal flytte etter VGS etc.. Det er så mye jeg vil. Plana var at Håkon og jeg skulle flytte til England (London, Cambridge, eller Manchester) for å studere rett etter VGS, men etter å ha snakket mye om det og tenkt veldig mye rundt det, tror vi kanskje det kommer til å bli litt for dyrt, det blir vanskelig å komme hjem ofte, og Mamma vrir seg i smerte bare av tanken på at jeg skal flytte så langt vekk igjen så fort. Nå tenker vi Trondheim. NTNU kanskje. Jeg vet ikke helt hva jeg vil studere da. Håkon vil bli ingeniør eller lege. Jeg tenker media/broadcasting, men også salg, og reiseliv.. Det som gjør at jeg ikke har så veldig lyst til Trondheim, er at jeg vil gjøre noe helt annet. Halve Kristiansund drar til Trondheim etter VGS, jeg vil ikke møte på de samme folkene. Jeg vil ha noe NYTT, noe spennende. Men samtidig elsker jeg Norge som land, og tanken av å flytte veldig langt vekk igjen etter så kort dit frister ikke sånn veeeeldig. Bare litt. Trondheim har jo et fantastisk studiemiljø, da, har jeg hørt.

Jeg vil også ta et semester i kanskje New York, LA, London eller kanskje til og med Australia, for å fordype meg litt i det jeg skal utdanne meg til, bare et annet sted. Men så vil jeg jo også til Hellas eller Italia og jobbe som reiseleder i Apollo eller Ving et år.. Og så vil jeg til Afrika og jobbe med kule dyr, løver og slikt! Jeg vil også jobbe med hudpleie. Kunne også tenkt meg å bli advokat, eller aktor. Hadde jeg bare ikke blitt så jævlig provosert i diskusjoner.. DET ER SÅ MYE JEG VIL. BLIR GAL. Jeg vet ihvertfall at uansett hva jeg gjør, vil jeg være sammen med Håkon. Noe avstandsforhold makter jeg ikke. Men jeg sier ikke at han stopper meg i å leve ut drømmene mine. Obviously! Jeg sitter jo i Amerika i skrivende stund.

Så var det det å bestemme seg.. Hva om jeg velger feil? Hva om jeg går helt feil vei, mislykkes og taper tid og penger? Hva skal jeg gjøre da? Alt jeg vet er at det viktigste for meg er ikke å tjene et tonn med penger. Det hadde jo vært kjekt, men jeg vil heller gjøre noe jeg liker, noe jeg har naturlige evner for, og interesse for. Noe jeg har LYST til, og ikke noe jeg MÅ gjøre for å få mye penger. Jeg kunne for eksempel virkelig tenkt meg å bli lege, men jeg har bare ikke evnene til det, så det ville blitt altfor tungt. Jeg vil ha en jobb hvor jeg kan bruke språkevnene mine, hvor jeg kan reise mye, og hvor hver dag på jobb ikke er den samme. Hva kan dere se for dere meg som i fremtiden?

Måtte bare lufte tankene mine litt. Kanskje dere har noe inspirasjon å komme med, dere har jo som regel det. Men det skal bli spennende å se hvor jeg ender opp, det er sikkert. Vet dere hva dere vil i fremtiden?

73 kommentarer

Julia Sofie

25.feb.2011 kl.01:04

Jeg anbefaler Trondheim som en by å studere i, masse tilbud og veldig populær studentby :)

Ingrid

25.feb.2011 kl.01:19

Hvis du velger feil, så har du alltid mulighet til å velge på nytt. Det er derfor vi har utdanning. Du kan bli hva som helst. Og med denne erfaringen som utvekslingsstudent i utlandet, så vil du alltid ha førstepri på jobber, fremfor de som ikke har den erfaringen ;-)

Ida Fredrikke

25.feb.2011 kl.01:27

Søk på hint!

Elisabeth K.

25.feb.2011 kl.01:27

Jeg ble ferdig på videregående i fjor, og studerer psykologi i England. Jeg har vært lenge vært sikker på å i det minste ta et år i England, koste hva det koste ville. Det året er snart over, og jeg har bestemt meg for å ta en bachelor her. Man kommer ikke veldig langt med en bachelor i seg selv, men det er da noe. Noe jeg også har tenkt mye på er den tiden og de pengene, men jeg har innsett at det å "velge feil" (eller å ta en ekstra grad) ikke er et problem i det heletatt, det skjer med folk hele tiden. Finner man ut etter et par år at man ønsker å gjøre noe annet syntes man sikkert det er litt kjedelig, men man vil innse at det rette valget er å gjøre noe man vil. Det er ikke mange som vet hva man vil rett etter videregående, jeg tror ikke det gjør noe om man bruker et år eller to på å prøve seg litt frem. Det man utdanner seg til skal man jo tross alt jobbe med resten av livet, og når det kommer til reising; det er nå vi er unge og har best anledning til å utforske verden. Du er jo allerede på glimrende god vei, det er bare å fortsette :-)

annteira

25.feb.2011 kl.01:27

Trondheim er en kjempefin by å studere i! :))

Erik

25.feb.2011 kl.01:55

Bergen er en av de feteste byene å bo i! Herlige folk, åpenhet, hektisk hverdag (vi bergensere elsker sånt). I tillegg er Universitet i Bergen en av de beste i Norge, med et kjempestort utvalg av alt man kan tenke seg. Alt du nevnte for både deg å kjæresten :)

Sara

25.feb.2011 kl.02:50

Tenkt på psykologi?

Hedda

25.feb.2011 kl.02:56

Sara: Ja, det orker jeg ikke..

C. Qvam

25.feb.2011 kl.03:56

jeg kunne mest sett for meg deg innen media eller broadcasting, men ut fra interesser så høres det ut som om du ville elsket reiseliv :) gå for det som føles naturlig! x

Victoria Ballangrud

25.feb.2011 kl.06:46

Elsker bloggen din! Hvor i Cali bor du? Jeg bor der selv, i Santa Maria, 1 time unna Santa Barbara!

25.feb.2011 kl.07:18

Så lenge du ikke velger å studere på BI og henge på CRASH i helgene så tror jeg du fint klarer å ikke møte så mange fra kr.sund ;)

Gå NTNU el HIST, og heng på Downtown elns i helgene så tror jeg nok du kommer tilå like deg!

Sara

25.feb.2011 kl.07:42

Trondheim er Norges største studentby, og hele 1 av 6 som bor der er studenter (: Så det blir ikke bare Kristiansundere å se ^^

Er det noe du IKKE må være redd for, så er det å "kaste bort tid og penger" på forskjellige ting du gjør. Du kommer ut av alt med masse erfaring uansett, så det er absolutt ikkeno bortkasta! (: Det er jo tross alt et yrke du skal leve med resten av livet, men det å finne den perfekte jobben med én gang er det ikke alle som klarer.

E

25.feb.2011 kl.08:28

Trondheim er en fantastisk studieby! Og det blir veldig til hva du gjør det til selv ;) Om du går på større skoler som HiST eller NTNU slipper du sannsynligvis å møte på noen fra KR i det hele tatt, men det blir hva man gjør det til selv. Om du er med på fadderuken og står på for å bli kjent med helt nye så blir man det ;) Har bodd der i snart tre år nå, og kan garantere deg at KR folkene i ikke er over alt. Men du har jo de fra KR som går BI/NKF eller jobber og selv har valgt å nesten bare henge med andre KR-folk, men det bestemmer man jo selv ;)

Salg og reiseliv er det nok ikke så mye utdanning for, med mindre du tenker kurs. Men kanskje markedsføring hadde vært noe for deg? I Trondheim kan man studere det på BI, men det er også reklame på NKF eller økonomi/administrasjonsfag på HiST som også kan inkludere markedsføring. Mediefagene på NTNU er stort sett ganske teoretiske, så om du tenker media ville jeg kanskje også ha vurdert NKF som gir mer team/praktiskorienterte fag.

Det går også kjempefint å utveksle ett semester. 4-5 måneder er jo perfekt. Jeg kjenner folk som har utvekslet både 2 og 3 ganger i løpet av studietiden, så om du vil til utlandet, så ikke tro at den drømmen er stanset bare fordi du søker studie i Norge. :)

Ingvild

25.feb.2011 kl.08:43

Du må vertfall ikke være redd for å velge feil! Jeg går allerede 1.vgs om igjen fordi jeg valgte feil linje første året :-) Hehe, går helt fint det ;-) Du lærer alltid noe.. Jeg tror man er nødt til å prøve å feile litt før man finner det rette ;-) Lykke til!

Anonym

25.feb.2011 kl.08:58

Hvilken kamera har du? Grunnen at jeg lurte er at jeg har lagt merke til at dine bilder blir så skarpe og fine :-)

iselin

25.feb.2011 kl.09:24

jeg kan se for meg deg innen reiseliv iallefall! eller noe stort som advokat. om du velger å begynne å utdanne deg som det så har du jo resten av livet ditt på å reise rundt :-) har råd til det også da, hehe :-D

Christina

25.feb.2011 kl.09:24

Har du tenkt på å studere i Bergen? Det er virkelig en fantastisk by og en enda bedre studentby :)

kristin

25.feb.2011 kl.09:27

Utrolig vanskelig å bestemme seg for hva man vil. Mormor sier alltid til meg at jeg bare må gjøre det som føles rett akkurat da, uansett om man tar litt forskjellige studier så blir man noe til slutt :p Oslo da? Jeg ville myee heller studert der enn i Trondheim. Stavanger og er digg da !

Nora

25.feb.2011 kl.09:41

Føler du hadde passa som tolk, der du kan reise rundt i verden :)

Eg har tenkt å studere fysioterapi i Essex, rett utanfor London. Glede meg, men gruer meg litt sidan alt blir heilt nytt.

hege gundersen

25.feb.2011 kl.09:46

du velger det DU vil. utdanning er viktig, det er viktig at du gjør du DU vil. du som skal jobbe med det til du blir pensjonist!

A

25.feb.2011 kl.10:02

På BI har de reiselivsledelse, en linje som er kjempespennende! Den inneholder både økonomi, ledelse og markedsføring vinklet til reiselivssammenheng. Nåt du har en bachelor i reiselivsledelse står du veldig fritt, og har flere felt du kan slå inn på etterpå, om du ønsker å jobbe i flyselskap eller ta en master i hotelledelse. :)

(http://www.bi.no/no/Heltid/Bachelorstudier/Reiselivsledelse/)

storesøster stinea

25.feb.2011 kl.10:11

Jeg kjenner deg bedre enn de fleste og jeg tror du ville blitt fantastisk god innenfor media ellernoe slikt. Det vet jeg at du har naturlige evner for. Du er utadvendt, du er flink til å skrive og at du er nysgjerrig vil være å underdrive.

Det er ogå noe jeg tror du ville likt. Journalist for et blad eller kanskje utenlandsreporter for TV. Da hadde du fått reist mye. Kanskje ikke Irak osv er helt din greie, siden du er overbevist at det er ei bombe på hvert fly vi tar, men i USA eller England hadde jo passa deg utmerket.

Om du velger feil, er ikke det så veldig farlig. Velger du media, og det blir HEEEELT feil, så har du det året. Så lenge du fullfører det året, så har du den eksamenen. Alltid bra å ha eksamner på papiret. Om du da velger salv, tror jeg de vil synes at det er bra at du har ett år med media. Det kan brukes til alt.

Gud, så voksen jeg følte meg nå. :D

Kommer til å ordne seg anyways.

Ingrid

25.feb.2011 kl.10:14

Jeg har ingen aning om hva jeg vil studere eller jobbe som. Men det som er sikkert er at jeg skal til Seattle minst ett år..

Kanskje du kan ta et år på folkehøgskole med f.esk noe som har med meida/film?. Og no får du faktisk noe for å ha 1 år på folkehøgskule på vitnemålet ditt. Vet du kommer til å komme langt!

Volda?

:)

25.feb.2011 kl.10:21

Ikke vær redd for å kaste bort ett år! Jeg valgte veeldig feil i år, dør nesten litt inni meg av min egen dumhet. MEN hadde jeg ikke valgt feil, hadde jeg aldri møtt de fantastiske flotte menneskene i klassen min! De fleste er 21 og over når de endelig finner det rette for seg.

For øvrig er Trondheim en kjempefin by, men det er verdens kjipeste by på kveldstid om en ikke er fyllt 20. Er selv fra kristiansund, men møter veldig sjeldent kr-folk her, med mindre jeg vil det selv ;) du må ikke undervurdere verdien av et sikkerhetsnett. Når en dag ut og dag inn henger med folk en har kjent i noen måneder, er det sinnssykt deilig å møte noen som kjenner deg inn og ut. Tror Bergen er en fin by!

Reis mens du er ung! Mye artigere å fortelle barnebarna om det, enn hvor mye penger du til sammen har brukt på pensumbøker.. Når du velger utdanning må du ha i tankene at du faktisk skal lese bøker om temaet i tre til fem år, veldig greit å velge noe du er generelt interessert i.

25.feb.2011 kl.10:26

Jeg ville heller ikke til trheim siden "alle" fra Molde drar dit så jeg valgte Bergen:-) har bodd her i over 2,5 år nå og er ferdig med bachelor til våren. Angrer absolutt ikke:-) Bergen kan virkelig anbefales og de har alt av studier her! Lykke til:-)

Marita Cherrie

25.feb.2011 kl.10:31

Du som er så ung trenger absolutt ikke bekymre deg for at du har dårlig tid. Velger du feil, så har du god tid på deg til å finne riktig studie. ;)

Maia

25.feb.2011 kl.10:31

Åh! Tenker akkurat på det samme for tiden. Det er så mange muligheter og jeg har ingen spesielle "talenter" så jeg føler jeg kunne blitt flink til litt forskjellig. Skal søke på diverse, eller ta opp fag eller dra til militæret! Jobbe som frivillig må nok vente til neste sommer. Tenker også det å bli rik nødvendigvis gjør meg lykkelig. Det er en fristende tanke, men jeg vet innerst inne at det ikke hadde gjort meg lykkelig. Jeg vil være lidenskapelig opptatt av det jeg gjør! At det er noe jeg gleder meg til og ikke ser på som "arbeid". Men som en del av livet mitt, en bonus som jeg strever litt ekstra for. Lykke til med valget!

Linn

25.feb.2011 kl.10:42

Trondheim er en super studentby, det er sant. Og er du heldig får du ta ett semester i utlandet iløpet av utdannelsen din :)

Line

25.feb.2011 kl.11:00

Du, ikke vær redd for å velge feil! Du vil se når du begynner å studere at det er flere enn man skulle tro som velger feil første, og kanskje andre gang også. Jeg skal selv bytte studie til høsten igjen, og selv om ja, jeg har tapt litt penger på det, så har jeg fortsatt hatt en fantastisk år, og vet at denne erfaringen vil hjelpe meg å velge riktig neste gang :)

Og Trondheim er vel en relativt stor by, er det ikke? Jeg flyttet til Oslo som er 15 km hjemmefra for å studere (som de fleste andre fra hjemstedet mitt) og jeg treffer sjelden kjente hjemmefra med mindre jeg har planlagt det :) Lykke til hva enn det blir du gjør!

Ann Kristin Rimol

25.feb.2011 kl.11:06

Jeg gikk to år på salg og service først, så tok jeg omvalg å går nå vg3 Helsesekretær. Jeg føler jeg har mistet mye tid, jeg kunna vært å studert i New York nå! Men nå må jeg gå ferdig der, pluss gå vg4 påbygging før jeg kan reise å studere i New York. Men alle sier at "feil-valg" er alltid en lur erfaring å ta med. All erfaring er bra erfaring. Så om du skal gjøre som meg, velge feil for et eller to år, kommer det alltid en bra erfaring med. Du vet nå hvertfall da hva du ikke skal bli. Du har god tid. Gå det som føles riktig for deg i det øyeblikket du skal søke, ikke tenk på fortid eller framtid.

hanna

25.feb.2011 kl.11:14

kanskje du kunne blitt en sykepleier/jordmor eller noe innen sykehuset? da har du sjans til å jobbe HVOR du vil. Som f.eks. fattige strøk i afrika, thailand, eller russland for den del.

Jeg ser også for meg at du kunne blitt en flink reiseleder, kanskje du kan starte ditt eget reisebyrå? men også at du hadde passet til å vere magasin-redaktør eller hva nå det heter, sånne som jobber i magasin.

Eller du kunne blitt jornalist? da har du sjans å reise ut der du vil og skrive om nesten det du vil! :)

Johanne

25.feb.2011 kl.11:20

Enig med deg ang. Trondheim, alle mine venner er også der. Selv endte jeg opp i Bergen, og det er et fantastisk studentmiljø her også;) Det er alltid noe som skjer og noe å være med på! Det er litt mer tungvint å reise hjem, men det er ikke noen hindring, hvis jeg vil hjem så drar jeg hjem, så enkelt er det:)

Angående studievalget ditt er du heldig som vil så mye! Jeg slet med bare å komme på èn ting jeg ville nok til å studere det. Og du er ung enda, du har all tid i verden på å ta utdannelser. De fleste jeg studerer med var godt over 20 før de kom på hva de vil, det er lov og prøve å feile :)

Rikke

25.feb.2011 kl.11:49

Er veldig enig i spørsmålene du stiller! Jeg har lyst til å bli veterinær, har alltid villet det! Tror jeg skal studere litt i utlandet også, har lyst på noe eksotisk å spennende :)

Jeg skal også på utveksling neste år til USA, og har fulgt bloggen din hele veien! Gleder meg masse, men gruer meg litt også.. Du har hjulpet med et litt realistisk syn på hvordan det kan bli, føler meg litt mer forberedt selvom jeg ikke tror man kan sette seg i en sånn situasjon før man er i den selv..

M

25.feb.2011 kl.12:01

Jeg anbefaler deg å vurdere Bergen! Her er det et stort utvalg av studier og et fantastisk studentmiljø som er inkluderende og givende. :-)

Ingeborg, I USA 2011/12

25.feb.2011 kl.12:26

jeg kunne sett for meg deg som advokat eller reporter eller noe kanskje.. Aner ikke, men du finner det nok ut!

Men kan du fortelle hvilke fag og slikt du valgte i USA? Skal nemlig til USA jeg og, og har valgt markedsføring og ledelse og økonomistyring her hjemme. Hva er det lurt å velge i USA da?

Ingrid

25.feb.2011 kl.13:20

gå norges kreative fagskole i trondheim, hedda, det tror jeg hadde passet deg godt =)

er også studier for håkon i trondheim. Tar du Norges kreative så må du faktisk ta siste året i utlandet om du vil ha bach ;) australia etc.

anonym

25.feb.2011 kl.13:25

slutt å bekymre deg. Livet vil aldri gå helt som du planlegger det, men det viktigste er å oppleve eventyr. Reise verden rundt. Gjøre akkurat det DU har lyst til. Hver litt egoistisk i blant. Uansett om du blir advokat, journalist eller noe annet, ikke ha en fast rutine. Det er ikke noe liv, å gjøre det samme hver dag. Jeg selv går i tiende på frei og føler jeg gjør nesten det samme hver dag. Gleder meg bare til å komme meg ut i verden å LEVE. det eneste dagene mine består av nå er skole - lekser - trening, men i helgene prøver jeg å gjøre det beste ut av dagene. Du må tenke stort, og ikke minst du må tro på deg selv. Tenk deg om, hva er det du vil. Om du virkelig har lyst til å bli lege, kan du bli det. Bare tro på deg selv, ha store krav ! Jeg sier ikke at det er det du skal satse på, men ikke dropp det fordi du ikke "klarer" det. Som sagt, livet skal være et EVENTYR :)

Julie W.

25.feb.2011 kl.13:31

Du sier at en av grunnene til å flytte til Trondheim er fordi mange fra kr.sund flytter opp hit. Jeg vil person si at du ikke kommer til å treffe på alle - med mindre du går i samme klasse, og samme skole. Trondheim er en stor by, og det er veldig mange studenter her. Det skal godt gjøres at du møte folk fra kr.sund hver dag. NTNU er stort og det er mange som studerer der. Du vil heller føle deg som 1 av 3000 stk - og kanskje vær glad du har noen å være med den første tiden. Jeg syns ikke du skal tenke på den faktoren for at det er en av grunnene til at du ikke skal studere i Trondheim. Tenk på deg selv og Håkon, siden du vil studere i samme by som han. Ikke at du vil møte på gamle kjentfolk fordi de er i samme by som deg. Du vil få nye impulser og møte nye folk uansett.

Marte

25.feb.2011 kl.13:33

Ikke vær redd for å velge feil. Du taper ikke tid, du lærer mye av det. Noen av de beste vennene jeg har i dag fikk jeg det året jeg studerte til å bli sykepleier. Jeg fikk mange nye venner, mange erfaringer jeg ikke ville vært foruten i dag.

Jeg tok også et friår etter videregående. Jobbet et halvt år og reiste over hele verden de neste månedene. Kan absolutt anbefales. Kanskje det er noe for deg og Håkon? :)

Trine

25.feb.2011 kl.13:48

Jeg har et spørsmål til deg som jeg håper du kan svare på :)

Hvordan var det å lære seg kursen på dollar ? Var det vanskelig eller sliter du fortsatt med det ?

Carina

25.feb.2011 kl.13:58

Jeg sitter med de samme tankene selv.. Hva skal jeg bli når jeg blir "stor"? Når skal jeg få reist? Skal jeg ta videre utdanning? Skal jeg dra i militæret? Begynner jeg å bli for gammel? Det er ikke lett å bestemme seg.. Men som flere andre her sier: ikke vær så redd for å velge feil eller "kaste bort et år" du er ennå ung og man lærer så lenge man lever. Alle erfaringer er gode å ha med seg. Håper du finner ut av det! Lykke til! =)

Amalie Frøland

25.feb.2011 kl.14:14

tenk positiv om hva du vil så finner du det kansje ut <3

Andrea

25.feb.2011 kl.14:47

Du kan jo starte eget firma eller noe sånt..

Det tjener du mye på, pappa diver med det og tjener ca 200 000 månden netto og han driver med betong..

Kristin

25.feb.2011 kl.14:57

Mine planer etter vgs er å ta ett år på folkehøgskole der jeg skal gå på linjen Musikal. Dette gjør jeg for å få litt mer erfaring innen teater, sang og dans. Jeg har allerede en del erfaring fra før av, men det skader ikke med litt mer. Etter jeg har vert ett år på folkehøgskole skal jeg til England. Der skal jeg søke gjennom Across the pond og gå på en skole som heter University College Falmouth. Hele skolen handler bare om kunst, og teater er en type kunst.

Jeg anbefaler deg å studere innenfor noe som du virkelig brenner for! Det kan ver at visst du tar en annen utdanning og tenker tilbake på det du egentlig ville og angrer. Det er vertfall verdt et forsøk, er det ikke? Går det ikke så går det ikke. Da prøver du noe annet! Du er ung og har allverdens tid!

sara

25.feb.2011 kl.15:03

barnevernet? gjør det du har lyst til, men deet er vanskelig og velge ja..

fastleser<3

Issi

25.feb.2011 kl.15:28

TV! Tror du hadde passet sikkelig bra til å være programleder!!

Anna

25.feb.2011 kl.15:54

Hei Hedda! Jeg har tenkt til å utveksle til Amerika når jeg går på vg2, men det eneste som hindrer meg litt er økonomien. Jeg lurte derfor på om du kunne skrive et innlegg med hvor mye du får i stipend, og evt. i lån? Jeg hadde virkelig, virkelig satt pris på det! Jeg trenger å overtale foreldrene mine om at de ikke MÅ betale 75 000kr.

Ida

25.feb.2011 kl.16:36

Utenrikskorespondent :) Reise, språk og journalistikk!

Jorunn

25.feb.2011 kl.16:42

Jeg bor i England nå, Southampton, 2 timer med tog fra Gatwick... Jeg pendler myyyye hjem. For der bor jo kjæresten min! Og det er ikke så dyrt om jeg bare er flink å planlegge å bestille på forhånd.. ;)

Men sjekk det litt ut, for det trenger ikke være så ille priser selv for deg.. ;)

MEn jeg skjønner deg fryktelig godt Hedda, det er ikke lett å flytte vekk fra det trygge og kjente, du er en sterk jente som har klart dette året her ;)

Du skal nok se at du treffer det riktige valget etterhvert. Det viktigste er nok at du ikke bare velger noe for å velge noe, det går mye penger vekk på det. ;)

Twi-F

25.feb.2011 kl.17:00

Det er veldig vanskelig å vite hva man vil i fremtiden. I feel you. Jeg tror jeg kan se for meg deg som noe innenfor reise e.l., i alle fall noe internasjonalt. Nå har du jo denne utrolige opplevelsen av å ha vært i utlandet i et helt år, og du har veldig bra språkkunnskaper, så jeg tror det er noe du kunne vært veldig flink til og hatt stor suksess med. I tilegg blir det der muligheter for skriving, som du er utrolig flink til, og du får også muligheter til å reise - dermed ikke samme arbeidsdag hver dag.

Ha en fin dag!

Lene

25.feb.2011 kl.17:26

Lykke til! Aktor og advokat er forresten det samme :P

25.feb.2011 kl.17:26

JOURNALIST !

Mette

25.feb.2011 kl.18:14

Hei.

Det fleste høyere studier har muligheter til å ta ett semester eller mer i utlandet, reiser du med Erasmus får man en god del stipender, vet at studiestedene i Trondheim har en del utveklsingssteder og da kan dere studere ulike ting men begge søke om utveksling på samme sted i Europa.

:D

25.feb.2011 kl.18:36

jeg tror du kommer til å bli noe innen reiseliv, eller salg, jeg ser for meg deg som ei flyvertinne, eller reiseleder osv, siden du er ei glad jente, og snill mot folk, å å disse jobbene er heelt forskjellige fra dag til dag, å det ville passet deg perfekt :))

du kommer vell på noe etterhvert skal du se:)

Sarah Kristine

25.feb.2011 kl.20:09

"Hvis" du flytter til Bergen bør du satse på sentrum eller sandviken!! bor selv utenfor Bergen, 30 min med buss fra sentrum og det er trist mildt sagt, midt i byn er det en helt annen verden ! ;)

Anne

25.feb.2011 kl.20:26

Du må bare tenke at hvis du velger "feil" så gjør det ingenting. Du er jo bare 17 (eller er det 18?), og har så maange mange år igjen. Tenk så kjedelig om du er ferdig med utdannelsen din når du er 22 år. Da må du jobbe i over 40 år! Og hvis du tar feks et år med media, et år med reiseliv og et år med hudpleie, så har du jo ganske mye du kan bygge videre på og fordype deg i. Start ditt eget firma som en hudpleiende reiselivsagent! Haha. Det ordner seg alltids vet du :)

Bea

25.feb.2011 kl.21:43

Kult bilde :-) håper du finner ut av det, du har det ikke travelt

Lotte

25.feb.2011 kl.22:46

Du har hele tiden sakt at du er enebarn?!?! hvorfor har du plutselig en storesøster nå da?

MICHELLE MARIE

25.feb.2011 kl.23:28

du burde ta deg et friår, spørre om du kan jobbe på forskjellige steder i en uke eller noe i det friåret ditt så finner du fort ut hva du trives med og hva du kunne tenke deg å bli :-)

Hedda

25.feb.2011 kl.23:49

Lotte: Stesøster, slapp av.

Hanna Maric

26.feb.2011 kl.00:27

Fin blogg du har :)

Tittentei

26.feb.2011 kl.01:05

Først og fremst hvis dere kan flytte til Trondheim så kan dere også flytte til England. Dere er uansett borte fra Kristiansund. Jeg tror at dere vil oppleve mer hvis dere drar ut enn hvis dere blir hjemme (snakker av erfaring etter x antall ut på studie i andre land - er det noe jeg ikke angrer på så er det akkurat det). Når det gjelder hva du skal studere så må jeg slenge meg på flere å si at det gjør ingenting å bomme litt det første året. Jeg studerte "feil" i to år før jeg fant meg selv. Men de to årene var ingen minus da jeg fikk en skikkelig knalljobb etter endt studie- tvertimot. Hvis du er usikker- få deg testet for å sjekke hvilket type yrke evnene dine passer best til (forskjellige coacher gjør det). En annen ting som jeg anbefaler deg å tenke på er hvor lett det er å få jobb med studiet du velger. Det er veldig lett å være idealistisk når man studerer - men står man der med 300 000 i studiegjeld etter 6 år og ikke får en relevant/greit betalt jobb så kan det bli litt kjipt (har mange venner som har gått i den fellem). Min anbefaling - test deg/finn ut hva som er gøy- finn så ut hvordan du kan sette sammen utdanningen din slik at du skiller deg ut i søknadsbunken når du må søke jobb. Tenker du å bli journalisy feks så er journalisthøyskolen bra- men ta andre fag/opplevelser - gjør noe utenfor boksen. Lykke til!

Miriam

26.feb.2011 kl.10:11

Jeg er snart ferdig med mitt andre år på videregående og skal videre på allmenn påbygg og deretter studere økonomi på universitetet. Men lykke til !:)

lene

26.feb.2011 kl.12:28

Når svarer du på spørsmålsrunden?

Har spurt noen spørsmål der som jeg lurer veldig på, siden jeg skal på utveksling neste år!

Men har du ikke laget en video med de?

Ingeborg Gulla

26.feb.2011 kl.15:29

lykke til søta!

anna

26.feb.2011 kl.20:02

Hvis jeg virkelig skal anbefale noe til deg som jeg tror du kommer til å elske så er det å velge folkehøyskole etter videregående skole. Du kommer aldri til å angre på et slikt år der du får lov til å holde på med en intresse eller noe du elsker et helt år kun for å se om det er det du virkelig vil studere etterpå. Dessuten får du venner for livet og minnene du får er helt fantastiske. Jeg er snart ferdig på Danvik folkehøyskole nå (Norges største medie folkehøyskole) og året mitt har vært det beste. Hadde jeg valgt studier etter videregående hadde jeg nok angret og kastet bort penger. Er du virkelig usikker så er folkehøyskole det beste du gjør for deg selv. De aller fleste som jeg gikk med på vgs valgte alle sammen folkehøyskole, fordi de var usikre. Nå er nesten alle sikre på hva de ønsker å gjøre, fordi de har fått et hvileår og et tenkeår. Nå er jeg helt sikker på at jeg vil velge noe innefor skriving og at jeg kommer til å søke journalistikk og skrivelinjer til høsten, alt takket være folkehøyskole. Du kan velge omtrent hva du vil av linjer på folkehøyskole og du kan velge reise folkehøyskoler, der du kan reise til Japan eller hva med et halvt år i Sør Afrika? Hvertfall lykke til med valgene du må ta etter videregående og er du enda usikker, sats på folkehøyskole, du taper ingenting! :)

Frida

27.feb.2011 kl.11:17

Hudpleie og advokat. hheheh

Hilde

27.feb.2011 kl.14:53

Dette innlegget kunne like gjerne vært skrevet av meg! Tenker AKKURAT likt med deg på dette området! Jeg reiser til USA til høsten, er ganske spent :)

Xiis

27.feb.2011 kl.22:31

Hudpleier, burde du ikke velge fordi det høres mer spennende ut enn det virkelig er. Dessuten er det bedre å eie en salong enn å være ansatt i en. Just saying ;) Good luck, hedda.

Sara Victoria

27.feb.2011 kl.22:54

du kan jo kanskje bli flyvertinne. Reise rundt i verden, og snakke med mage forskjellige folk hver eneste dag.

Birgitte

28.feb.2011 kl.20:15

Studerer ett år i Cambridge akkurat nå! Det en en fantastisk by med hyggelig folk og masse studenter. Det er mange universiteter her man kan prøve å komme inn på med billig student accomodation. Det er i alle fall en utrolig fin by med bra uteliv og masse folk fra hele verden! Lykke til med å velge rett :)

ingrid

04.mar.2011 kl.18:58

psykolog. du virker så snill og smart og forståelsesfull!

Maria W

07.mar.2011 kl.21:33

Jeg gikk reiselivslinje på VGS og fikk under utdanningen jobb på et hotell. Siden har jeg jobbet der og nå som heltidsansatt i resepsjonen på ett annet. Anbefaler det virkelig. Det er et spennende yrke der ingen dager er lik. Du møter mye utenlandske gjester og generelt sett mye forskjellige folk, samt andre spennende arbeidsoppgaver. Lønnen er tariff og ikke særlig og skryte av, men gjør du en god jobb, så kan det fort bli lønnsomt. Send meg gjerne mail hvis du lurer på noe.

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits