You never know what tomorrow will bring, so take the chance while you have it!

Dato: 14.feb.2011 | Tid: 04:01 |

Her en dag fikk jeg en litt "sjokkerende" kommentar fra noen som sa at de hadde fått inntrykk av at utvekslingsåret mitt hadde vært helt jævlig utifra hva de hadde lest på bloggen. Jeg vet ikke om dere legger merke til det, men jeg skriver like mye om at jeg har hatt det bra, som når jeg har hatt det dårlig og bare vil hjem. Det er vel bare det at de "sytete" innleggene gjør større inntrykk på dere enn de andre, og derfor er det lett å bare huske de. Jeg vet at jeg ofte kan virke "sytete", eller hva dere enn kaller det, i noen av innleggene mine. Grunnen til det er at jeg liker å skrive ned tankene mine når jeg er lei meg, og derfor poster jeg det ofte på bloggen, noe jeg ikke føler et like stort behov for når jeg har det knallbra. Faktisk så har jeg vært veldig heldig. Mye heldigere enn mange av alle de andre utvekslingsstudentene som reiste i år.

Først og fremst har jeg fått en fantastisk familie, og har spesielt fått et veldig godt forhold til vertsfaren min, som jeg nå regner som "pappa nummer 2". Han viser så godt at han bryr seg om meg, han behandler meg som om jeg var hans eget barn, han sitter oppe på kveldene og venter til jeg kommer inn, han passer alltid på at jeg er trygg, han kaller meg "baby", "sweetheart", "mija" (som betyr "my daugher" på spansk) etc., og han er generelt veldig flink til å vise at han har blitt glad i meg. Synes det er så koselig. I tillegg til en herlig familie, har jeg også fått flere gode venner og venninner som jeg har blitt utrolig glad i, og fått et veldig nært forhold til. For ikke å nevne plassen jeg kom til. Jeg var så heldig at jeg havnet i California, tenk på det! Enhver nordmanns drøm er vel å kunne ha 20 grader og stekende sol i januar-februar. Føler jeg har fått en stor fordel der, ettersom jeg elsker varmen!

Likevel skal det sies at enkelte ganger er det lett å glemme alt dette, og bare fokusere på alt det negative. Har man flere dårlige dager på rad er det veldig lett å kjøre seg selv helt nedi kjelleren.. Det er da hjemlengselen kommer. Men herregud for en fantastisk opplevelse dette har vært, så mange steder jeg har fått sett, så mye kultur jeg har lært! Og selv om det til tider har vært så tøft og vanskelig at jeg har vært på nippet til å dra hjem med halen mellom beina, så vet jeg at den dagen jeg står på Gardermoen, hundre ganger modnere, tusen ganger rikere på erfaringer, minner og opplevelser, og med utrolig mye lærdom lagret etter et helt år i utlandet i en alder av kun 17 år, så kommer alt til å være helt og hundre prosent verdt det, og jeg kommer til å være verdens stolteste! :-)You know you can do it. All you have to do is believe in yourself, and you'll be amazed of all the things you'll make it through.

34 kommentarer

Idaainusa

14.feb.2011 kl.07:43

Du har rett i at mange legger vekt på det negative,men det er ikke vanskelig å se at du har det bra! Vertsfaren din høres kjempe søt ut;)

14.feb.2011 kl.07:56

Ikke "Mija", men "mi hija"

veronica

14.feb.2011 kl.09:37

Jeg har fått intrykk av at du har det kjempebra der nede :) Selvfølgelig får man jo hjemlengsel av og til og da er det lov å være lei seg, det må jo alle skjønne. Jeg kunne gjerne tenkt meg å bo i california i et år :))

bestandig

14.feb.2011 kl.10:18

Ikke bry det om de som syns du er sytete! Blogg er en fin plass å få ting ut på! Jeg syns du er fantastisk flink til å få frem hvordan det FAKTISK er å være på utvekslingsår. Det er bra du ikke bare skriver det positive, sånn at de som vurderer et utvekslingsår får vite om bakdelene også.

Missunner deg så mye! ^^ Ser kult ut å være på utvekslings år! Har lyst å dra en gang selv, men vet jeg ikke er klar til å være så lenge borte fra hjemmet mitt enda:)

-Hilsen Stine fra kjærestebloggen

Elisabeth

14.feb.2011 kl.11:11

Jeg har ikke fått inntrykk av at du har hatt et dårlig opphold, da tror jeg noen få personer har misforstått litt. Høres ut som du har hatt et kjempebra år, du er heldig som har fått opplevd så mye! :D Selvfølgelig har man hjemlengsel av og til, men det er jo normalt!

:-))))))))

14.feb.2011 kl.11:14

Anonym: mija er forkortelsen lationene bruker for "mi hija" ;-)

kristin

14.feb.2011 kl.11:52

Jeg har ikke fått intrykk av at året ditt er fælt, du har hatt det litt tøft, men masse fint og :)

Guro

14.feb.2011 kl.12:23

Hei Hedda!

Synes bloggen din er veldig fin, og det er så flott at du er så ærlig, og at du ikke utleverer andre (som Shari og den gamle vertsfamilien din). Tror mange, både foreldre og ungdommer, som vurderer et utvekslingsår kan få mye riktig informasjon ut av bloggen din. Du er en veldig reflektert og oppegående ung dame. Keep it up! Elsker å lese bloggen din!

themakeupartist

14.feb.2011 kl.12:57

Syns det virker som du har det kjempe flott jeg! Alle vet jo at en får hjemlengsel osv når en bor så langt hjemmefra ;)

kristinejordbru

14.feb.2011 kl.13:06

Du skriver så utrolig bra, er så morsomt å lese om hva du opplever i California :) Så er du jo kjempepen. Men jeg lurer på;

- hvordan fant du ut at du skulle dra nedover?

- fikk du bestemme selv hvor du ville?

- var det mye forberedelser før reisen?

- hvor mye lommerpenger har du med deg, og hvor mye måtte foreldrene dine betale?

- du skriver at du anbefaler dette for alle, men føler liksom ikke at jeg helt tørr! : o hva var det som gjorde at du likevel tok sjansen?

- var det noe søknadsfrist?

Twi-F

14.feb.2011 kl.14:28

Ehehe, det staves "mi hija" da, men uansett:

Jeg er helt enig med deg! Jeg har noen få ganger fått litt inntrykk av at du ikke har det så bra der du er, men det var bare i begynnelsen, og du har jo selv sagt at du ikke hadde det bra der du var da. Siden da har jeg hatt stor forståelse for det om du har hjemlengsel og er litt nedfor enkelte dager, jeg har for det meste inntrykk av at du har det kjempebra og stortrives.

Ha en fin dag!

sara elisabeth

14.feb.2011 kl.15:29

syns du er heldig som i det hele tatt fikk dra jeg...

akkurat året før jeg begynner på vgs, så har finner de ut at alle som drar ut og tar skole i utlandet MÅ ta opp igjen andre året uansett. så jeg får ikke dra på highschool, jeg. drømmen! åååhhhhhhhhh så surt.

stine

14.feb.2011 kl.16:19

når kommer svar på spørsmålsrunden?

Ingrid

14.feb.2011 kl.16:47

Mija, så søtt <3

Hadde du statvalg? Og valgte du da Cali? Eller var du bare heldig og havnet der?

Else

14.feb.2011 kl.17:24

ehm, til deg der oppe. ikke spre kunnskap før du faktisk vet at du har rett selv. mija er en forkortelse. blir så irritert over folk som skriver som om de har rett i alt!

loi

14.feb.2011 kl.17:29

du er veldig tøff som klarer og holde ut så lenge!

Ingebjørg

14.feb.2011 kl.17:30

Har fått inntrykk av at du har det kjempebra jeg! :) Har vel egentlig blitt overbevist om at jeg må reise jeg også på grunn av bloggen din ;)

Kos deg, og lykke til videre! :)

Ingvild

14.feb.2011 kl.17:37

Har du blitt vant til valutaen? Jeg lurer så fælt på det! Jeg drar til USA til sommeren, og lurer på om jeg vil ha vanskeligheter med å skjønne hvor mye en vare faktisk koster? Ganger du fortsatt med (ca.)6 når du ser prisen i dollar, eller kommer det automatisk???? :D

Silvia

14.feb.2011 kl.17:41

Jeg synes det er kjempefint at du poster om dine dårlige dager. Det gir et veldig nyansert bilde på hvordan ting faktisk er. Ingen har det supert hele tiden, så det er bra at du er ærlig og forteller hvordan du har det.

Skoene dine som du hadde på deg på festen så råstilige ut. Kjøpt i USA?

Rebecca

14.feb.2011 kl.18:45

hvem tar bildene som er av deg selv. feks i bikini :D ?

Celine Marlen

14.feb.2011 kl.19:02

Virker som om du ikke bryr deg om de fine komentarene du får om kroppen din osv :p Her sitter folk å komenterer hvor fin kropp du har og sånn, så du kan i det minste si takk?

Kroppen din er helt fantastisk, spesielt brystene dine, gaaad så faste og fine! :p Lag et innlegg om de, eller om du er fornøyd med kroppen din eller ikke, det er maaaange jenter her ute som misunner den!

Emilia

14.feb.2011 kl.19:52

Syns det virker som du har det veldig bra der borte :-) Virker som en utrolig opplevelse. Jeg ville det da jeg var 16, men jeg turte ikke :P Angrer litt nå! Må også bare si at du skriver veldig bra. Du har en interessant blogg som jeg faktisk har lest hele av! Også er du ikke minst helt nydelig :-) Fortsett sånn! Dumt du skal slutte å blogge når du er hjemme, hadde vært moro å se hvordan det går videre. Men jeg skjønner godt at ikke du gidder med alle de som er nødt til å kommentere dritt..

Ida

14.feb.2011 kl.20:11

Hei, tenkte jeg måtte få si dette en gang for alle!

Elsker bloggen din og måten du skriver på! Du er mye bedre enn de fleste på topplista.

Du skriver alltid hva du føler, og ikke bare hva du har gjort eller hva du har på deg osv... Du er skikkelig modig som tør å skrive om følelsene dine rundt alt som skjer der borte. Liker det, er såå koselig og intressant å lese om!

Du er ei flott jente, Hedda. Stå på videre og masse lykke til:D

Eirin

14.feb.2011 kl.21:34

Jeg har lest en god del utvekslingsblogger det siste året, for å forberede meg mest mulig til det blir min tur, og jeg må si at din blogg har vært best! Du har skrevet så grundig om både opp- og nedturene dine, og jeg gleder meg så utrolig mye! :)

Du er kjempeflink! :D

ingrid

14.feb.2011 kl.22:31

you go girl!

modern viking vixen

14.feb.2011 kl.22:59

fett at du skriver om dette! :) noe av det jeg skriver om på min blogg :)

<3mvv

themodernvv.com

HJ

14.feb.2011 kl.23:51

Hva hadde skjedd om du hadde drukket der nede, og blitt tatt? Liksom, hvordan skulle AFS funnet ut av det :-D ? I statene er jo aldersgrensen på alkohol 21 år de fleste steder, men de fleste av vennene dine drikker jo ser det ut som, er foreldrene veldig strenge på dette, eller ser de på det som greit at de drikker?? Har lurt på dette lenge, hehe! Du er utrooolig pen!!

Hedda i California

15.feb.2011 kl.01:37

Anonym: "Mija" er forkortelsen for "mi hija". Vertsfaren min skrev det for meg.

Kristine Jordbru: Tusen takk! Ville læret språket og hadde alltid hatt lyst å leve "the American dream". Fikk ikke velge hvor jeg skulle, annet enn land. VELDIG mye forberedelser, men det er jo verdt det. Mamma og pappa overfører lommepenger hver måned, anbefaler ca. 3-4000kr i måneden. Jeg tok sjansen fordi jeg ikke kunne vite om det var noe for meg før jeg faktisk hadde prøvd det. Du må bare være modig og prøve! Er ikke sikker på når søknadsfristen er, men du bør være tidlig ute for å få plass dit du vil.

Sara elisabeth: Sikker på det? Med hvilken org.? Og hvilken linje skal du begynne på?

Stine: Kan ikke garantere at de kommer i det hele tatt. Har det litt travelt!

Ingrid: Var bare heldig og havnet her.

Ingvild: Ja, det venner man seg fort til. Men det er ofte jeg slenger opp kalkulatoren for å være presis, valutaen endrer seg jo fra dag til dag.

Silvia: Tusen takk! Ja, kjøpte de her.

Rebecca: Selvutløseren... lol.

Celine: Sorry, har ikke alltid tid til å sitte og lese gjennom alle kommentarene og svare på de. Men synes det er koselig å høre, ja! Så tusen takk :)

HJ: Da hadde jeg blitt hjemsendt på flekken. AFS kan finne det ut gjennom bilder på Facebook, blogginnlegg, idioter som sladrer, alt mulig. Foreldrene til vennene mine er strenge på det ja, men ungdommene er like flinke til å holde seg til aldersgrensa som vi i Norge er, haha! Tusen takk forresten :)

Takk til alle dere andre også!

sara elisabeth

15.feb.2011 kl.14:28

Ja, ganske sikker på det. Det er vanlig studiespesialiserende på Spjelkavik i Ålesund, også tror jeg de innførte det på Fargelia itillegg.

Men det gjelder ikke alle skoler da, bare den jeg vil søke.

Camilla

15.feb.2011 kl.14:46

Synes det er flott at du skriver om alle oppturene og nedturene, jeg! Synes ikke du syter i det hele tatt. Dette er jo uansett ikke en blogg du skriver for å femstille utveksling på en falsk måte heller regner jeg med, og da blir det jo naturlig og skrive om både gode og dårlige dager! Håper resten av utvekslingsåret ditt blir en fantastisk opplevelse, med flere gode enn dårlige dager :)

Anette :)

15.feb.2011 kl.23:52

Du kommer til å bli utrolig sterk senere i livet. En nedtur må til for å vite hva du skal gjøre annerledes senere og en opptur må til for å finne deg selv som person! Stå på videre. Dagen til du står på gardemoen kommer til å gå fort. Og du kommer ikke til å angre et sekund. Pluss du har noe å fortelle barnebarna når den dagen kommer :D

Ramona

18.feb.2011 kl.17:41

Hei Hedda :)

Jeg bare lurer på noe, kunne du tenke deg eller har du lyst til å bo i USA igjen når du blir eldre? Eller vil du bli i Norge når du kommer hjem igjen fra dette året? Fks, at du har opplevd noe som ikke gir deg lyst til å bo der igjen? Bare lurer, siden jeg har såå lyst til å dra til USA for å se om det er sånn som jeg har inntrykk av, og vil gjerne vite hva du tenker :D

Viktor Frisk

18.feb.2011 kl.20:05

Han jobbar som modell, är 15 år gammal och driver eget företag! Snart aktuell med ny serie i SVT1 !

Följ ViktorFrisk's blogg och häng med på resan som de flesta drömmer om, att bli modell!

Följ gärna på bloglovin & tips gärna andra till att läsa bloggen! ;) www.viktorfrisk.com var det!

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits