Gratulerer med dagen, verdens beste pappa!

Dato: 03.feb.2011 | Tid: 06:05 |

I dag har pappaen min bursdag, så jeg tenkte jeg skulle dedikere et innlegg til han også.


Pappa på båten på vei til Frihetsgudinna i New York.

Pappaen min er en helt fantastisk person. Han er utrolig snill og omtenksom, han tenker alltid på andre før seg selv. Han er også veldig smart, han vet ALT som er verdt å vite, og jeg har lært utrolig mye av han opp gjennom årene. Pappa jobber i Bergen for tiden, og kommer kun hjem i helgene. Han visste godt at jeg kunne tenke meg å tilbringe mer tid med han, så han snakket med jobben sin, og i forrige uke ringte han meg og fortalte at han hadde fått lov til å begynne å jobbe hjemmeifra fast. Jeg ble sååå glad! Pappa er salgsdirektør, og sjef i firmaet han jobber for. Han reiser derfor mye, og han liker det veldig godt. Han tar meg seg mye erfaringer, og lærer mye av å reise, det merker jeg. Hver gang han er ute og reiser sender han meg lange meldinger om hva han har opplevd. Enten det er "en svale dreit i rundkjøringa mi i dag" (jeg brukte å kalle den lille månen menn får på hodet rundkjøring da jeg var lita), eller "i dag ble jeg angrepet av en pelikan på hotellet, og de tyske turistene syntes det var veldig artig", at afrikanerne hadde kalt han "redbull" fordi han var så solbrent, eller så får jeg et bilde i form av MMS hvor han står mer eller mindre begeistret foran en gigantisk giraff med blå tunge. Det er alltid like artig!


Pappa og onkel på restaurant i New York, 2008.

Det er mye i pappa jeg kjenner igjen i meg selv. Han er veldig humoristisk. Ingenting er for eksempel artigere enn å se onkel gå med fane i 17.mai-toget, eller å se faffa (farfar) komme vaklende oppover gata! Likevel kan vel hele familien si seg enig om at vitsene hans blir litt tørre til tider... Men han sitter som regel lenge og humrer for seg selv av sine egne vitser, så det er da for så vidt greit. Han er alltid glad og smilende. Han er også veldig snill, og sier så godt som aldri nei til noe. Pappa er ikke som andre pappaer. Han er for eksempel en av de personene jeg liker best å ha med meg på shopping, forid han er veldig tålmodig, og jeg hører aldri "ferdig snart eller?" fra han. Han maser aldri, og lar meg alltid ta den tiden jeg trenger. Han liker også å kjøpe seg ting, så lenge det er av et merke han liker. Noe av det beste pappa vet er å "tippe". Han tipper på fotballkamper hver lørdag, og de timene av døgnet er det egentlig ikke mulig å få kontakt med han, for da sitter han i godstolen sin med en potetgullskål i hånda og skrumler (og da går det unna), mens han er i sin egen verden.

Noe vi har til felles er at vi begge elsker fishan, og ofte kommer han inn på rommet mitt og sier "ska vi færra å kjøp oss ein fishan eller?" med et stort glis. Det takker jeg aldri nei til. Pappa liker godt å synge, selv om teksten som regel er halvveis oppdiktet, og vi i familien sier at han synger "andrestemmen" hver gang han synger. Han er også veldig artig når han sovner på stua/på flyet etc. Da kommer det gjerne et par haker ekstra, og munnen glir ned på vidt gap, og da er alltid Therese og jeg snare å dra frem kameraet. Pappa og jeg har også opplevd veldig mye sammen, og han har tatt meg med verden rundt, noe jeg har satt utrolig stor pris på. Alt fra New York og London, til Kreta og Danmark.Da jeg var lita brukte pappa og jeg alltid å dra på fisketur sammen. Det var det artigste jeg visste. Vi brukte også å spille mye kort sammen, selv om jeg alltid ble SNYTforbanna hver gang jeg tapte. Da ble pappa lei, og i etterkant da jeg spurte han om å spille "Olsen", ble det kalt "koseligolsen", for da skulle det være koselig, og jeg skulle love å ikke bli sint. Da han begynte å pendle til Ålesund, brukte jeg alltid å ringe han og spille pianosanger til han mens han hørte på i telefonen, det syntes han var så koselig. Pappa brukte alltid å la meg få kattunger, selv om mamma ikke var altfor begeistra for det, ettersom de dreit opp gjennom veggene hver gang vi var borte (bokstavlig talt). Pappa og jeg flira bare. Hele tiden brukte pappa å si "kæm si pie e du i dag da?", så ropte jeg "PAPPA SIIIII!" så hoppa jeg i armene hans. Hver gang han kom hjem fra reiser, satte jeg alltid ut en skål med potetgull, ei tegning og et glass brus til han utafor, så brukte jeg å hoppe i armene hans og gråte av glede fordi jeg var så glad for å se han igjen. Da vi bodde i England brukte vi alltid å dra på butikken og kjøpe oss Walkers eddikpotetgull, det er det BESTE vi vet. Da det kom eddikpotetgull til Norge var vi begge kjempegira, men ble fort to skuffa gråmåser da det knapt var noe eddiksmak på det..


Før jeg dro på utveksling var pappa den som tok seg av alle papirer, og som hjalp meg med alt. Jeg husker den gangen vi satt og fylte ut 50 sider med informasjon på nett til ambassaden, så ble hele driten sletta. Da satt pappa der med brillene ned på nesa og et litt skeptisk blikk, så hørte jeg "NÆI FAAN I HÆLVETE ASSÅ!!!! IKKJE TRYKK SÅ FORT NO, HEDDA!!!", enten det var min feil eller ikke. Han har det med å bli veldig fokusert når vi holder på med slike ting. Men så ler vi alltid av det etterpå! Mens jeg har vært på utveksling har vært en ekstremt stor støtte for meg, og han er alltid den personen jeg søker råd til, fordi han har mye erfaring, og vil meg alltid det beste. Han har hoppet i taket av glede de gangene jeg har ringt og fortalt at jeg har hatt det bra, og kjent klumpen i halsen og trangen til å si "bare kom hjem du, pia mi" har vært stor de gangene jeg har vært lei meg. Men han har alltid pushet meg videre, og det er jeg veldig glad for den dag i dag.

Jeg håper du har hatt/får en kjempefin bursdag videre, at du har et koselig selskap, at du får mange fine gaver og hilsninger, og at du får den berømte romkaka di, som alltid er sterkt ønsket. Jeg skulle ønske jeg kunne være hjemme og feire bursdagen din med deg, men det får bli neste år! Du er den beste pappaen jeg noen gang kunne sett for meg, og du betyr ubeskrivelig mye for meg, "Apen". Jeg savner deg kjempemye, og gleder meg til å hoppe i armene dine den 7. juni på Kvernberget :-) Jeg er verdens heldigste datter.

45 kommentarer

hanna

03.feb.2011 kl.06:32

for et fint innlegg! gratulerer med dagen pappaen til Hedda :-)

Sara

03.feb.2011 kl.09:20

Aaw! Gratulerer, pappan til Hedda :D

Christina Damayanti

03.feb.2011 kl.09:22

så herlig innlegg! virker som du har en helt fantastisk mamma og pappa!:)

Gratulerer med dagen pappaen til Hedda! :)

Anna Bjerke

03.feb.2011 kl.09:27

Åh, fikk helt tårer i øynene når jeg lese dette innlegget.

Gratulerer med dagen til han!
Tnå! Gratulerer med dagen til han :D

Bundy Dick

03.feb.2011 kl.11:49

Hva med en ferdig skrudd bæsj? Og hva med å spise mens du sitter på doskåla?

kristin

03.feb.2011 kl.12:35

gratulerer med dagen til pappaen din :) !

Julie

03.feb.2011 kl.13:54

kjempefint innlegg :)) gratulerer til han!

Martine

03.feb.2011 kl.13:58

Så utrolig søtt!! aw :')

solveig

03.feb.2011 kl.14:41

fikk noen tårer, ja!<3

Hedda

03.feb.2011 kl.14:48

Så utrolig søtt skrevet :) Gratulerer med dagen til han!

mm

03.feb.2011 kl.15:21

Guuud, tårer i øynene! Skulle ønske jeg hadde et slikt forhold til pappa.

Frida

03.feb.2011 kl.15:22

så utrolig koselig :-)

Ingrid

03.feb.2011 kl.15:28

Masse gratulerer til han!

Kjempebra skrevet Hedda!

Celine

03.feb.2011 kl.16:15

Du er så flink til å skrive Hedda! Ble utrolig rørt over dette innlegget :) Gratulerer med dagen til pappaen din, han var kjekk :D

Twi-F

03.feb.2011 kl.16:31

Jeg håper faren din får en kjempefin dag, og det er jeg sikker på at han får etter å ha lest dette innlegget. Dette var helt nydelig skrevet, Hedda, jeg ble ordentlig rørt! :-) <3

Ha en fin dag!

Magnhild Eltoft

03.feb.2011 kl.16:51

Helt utrolig nydelig innlegg! Skulle ønske jeg hadde et så sterkt forhold til min far, men blir litt mer sånn.. helt ok, liksom.

Gratulerer med dagen til pappaen din :)

tine.

03.feb.2011 kl.17:00

håper du får en koselig dag nede i statene likevell! ha en fin dag hedda. du er søt.

t

03.feb.2011 kl.17:05

Du er fantastisk flink til å skrive, og i tillegg er det du skriver nydelig :-)

Håper du får et amazing siste halvår i USA!

Idiary

03.feb.2011 kl.17:31

Gratulerer så mye til han : )

for et nydelig innlegg da : )

rikke

03.feb.2011 kl.17:47

herregud så herlig!

Tora Kornelia

03.feb.2011 kl.17:51

Så fint skrevet! Gratulerer med dagen til pappaen din :)

Christina

03.feb.2011 kl.18:09

så nydelig innlegg :)

begynte nesten å gråte litt..

linn jeanette

03.feb.2011 kl.18:10

du virker som en helt fantastisk jente, Hedda! leser bloggen din fast, og du viser så mye viljestyrke og pågangsmot! jeg blir inspirert av å lese bloggen din, stå på videre og nyt den siste tiden du har igjen i USA :D

meee

03.feb.2011 kl.18:14

ntååw så søtt:") nydelige bilder, så koselig å se hvor fint forhold du har til faren din=) du er heldig.

frida

03.feb.2011 kl.18:17

dødskoselig Hedda! <3

:)

03.feb.2011 kl.18:40

såå fint :D, skulle ønske jeg hadde et så fint forhold til min pappa...

03.feb.2011 kl.18:41

For et flott innlegg, Hedda!

Lo godt over den setninga der all informasjonen til ambassaden ble slettet.

Kos deg videre :-D

victoriat

03.feb.2011 kl.18:44

Åh, HEDDA ! Du er helt sinnsykt flink til å skrive!:-)

Gratulerer så mye til faren din. Han hørtes ut som han er en utrolig god pappa for deg !:-)

03.feb.2011 kl.19:33

hahah notorious b.i.g!! e det på voks museum?

Emilie

03.feb.2011 kl.19:55

Gratulerer med dagen til han! Han blir sikkert veldig glad når han leser dette..er så koselig at dere to har et så nært forhold til hverandre!

Ragnhild

03.feb.2011 kl.20:06

fikk tårer i øynene jeg.. utrolig bra skrevet ! skulle ønske jeg kunne fortelle så mye om pappaen min. selv har jeg et bedre forhold til mamma ;)

Celina Jakobsen

03.feb.2011 kl.20:11

så fin du var med så blondt hår !

Louise

03.feb.2011 kl.21:46

Så søtt av deg å skrive et så fint innlegg :) Gratulerer med dagen pappaen til Hedda :D

andrea

03.feb.2011 kl.23:48

Åh, så utrolig søtt innlegg! Gratulerer med dagen til faren din! :D

Benedikte

04.feb.2011 kl.00:18

Åhh, så søtt! Fikk noen tårer i øynene ja :D
Gratulerer med dagen til faren din og kos deg videre i California :D

Henriette

04.feb.2011 kl.14:26

Gratulerer ;D

lise

04.feb.2011 kl.15:26

Tårene triller nedover kinnet mitt etter å ha lest dette innlegget. Jeg har nemlig et ganske dårlig forhold til pappaen min, og kunne ønske det var 100 ganger bedre! Han jobber alt for mye, i en tung bransje, og han er alltid trøtt og sur når han kommer hjem. Han kjefter på alle, og bare sover og jobber. Mamma og pappaen min er skilt, og jeg har 4 søsken på pappa sin side. Av søskene, er det jeg som er eldst, og det er alltid jeg som må ta meg av de når pappa er på jobb, og det er alltid jeg som må legge de, fordi pappa har sovnet på sofaen etter en tung arbeidsdag. Jeg elsker pappaen min over hele mitt hjerte, men jeg kunne ønske han var mer som når jeg var liten. Da dro vi også på turer, fisketurer, spilte kort osv. Nå er han bare i dårlig humør hele tiden, og jeg har får som oftest et "nei" til å finne på ting, fordi jeg må hjelpe til hjemme, imenst han er på jobb.

Jeg kunne ønske forholdet vårt var slik som deres. Du skal være glad du har en pappa som er så snill og hjelpsom som det du har gitt uttrykk for i dette innlegget, + inlegget hvor din pappa beskrev hvordan det var å ha deg bortreisende.

Du er heldig, Hedda!

Ida

05.feb.2011 kl.02:16

heldig du er. pappaen min døde i 5. kl...

gratulerer så mye til heddapappaen:)

camilla

05.feb.2011 kl.13:45

aww så søtt:)

Emma Lovise

05.feb.2011 kl.14:42

Måtte le høgt av det eine bilde av han sammen med voks figuren. Er ikkje ofte eg ler høgt av nåke på ein blogg :D Koselig innlegg :)

Guro

07.feb.2011 kl.21:10

Koselig innlegg!

JEG ELSKER FISHAN! Er fra Tønsberg med mamma+pappa og familie kommer derfra og har hytte i Kr.sund . Pappan min var den som introduserte meg for fishan. Gurimalla så godt det er. Og de frityrstekte potetene da! Skikkelig myke og smakfulle. Gleder meg veldig til London der fishan'en kommer fra! Orginalen.

Eline :)

08.feb.2011 kl.16:50

Utrolig fint skrevet! :)

Ida

08.feb.2011 kl.21:05

Så utrolig nydelig skrevet, og kjempebra innlegg! Må innrømme at tårene kom trillende, ja :)

08.feb.2011 kl.21:07

så søtt innlegg! det virker som du har vært heldig med pappan din :)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits