Tenk alternativt!

Dato: 01.feb.2011 | Tid: 04:26 |

Jeg leser alltid kommentarene jeg får på bloggen, og ser at mange av dere skriver at "ååh, jeg vil også på utveksling til USA" eller "jeg skal snart søke, anbefaler du USA?" osv. Derfor tenkte jeg at jeg skulle råde dere til noe.

Tenker du på å dra på utveksling, tenk litt alternativt. Velg utradisjonelt. Det er veldig lett å velge USA, pga. at det er enkelt å lære språket, nettopp fordi de aller fleste av oss i Norge kan nok engelsk til å klare oss lenge fra før av. Man ser også mye av USA i filmer, det er der de fleste "kjendisene" bor, og alle har liksom ønsket om å leve the American dream. Det dere kanskje ikke tenker på er at det er ikke noe liv blant skyskrapere, med Gossip Girl-jentene rundt hjørnet, og Mean Girls-jenter på skolen. Det er ikke bare billig og fantastisk, og ABSOLUTT ikke sånn som det vises på TV. Folk lever normale liv, og det hender YTTERST sjeldent at utvekslingsstudenter blir plassert i storbyer, nettopp på grunn av at det er utrygt. Som regel havner man i en liten, øde småby med få innbyggere og lite å gjøre. Det er sant! Fordi om jeg bor i California, ligger jeg ikke ute og plasker i bassenget dagen lang, jeg er ikke på stranda og surfer med vennene mine, jeg er blekere enn...ja, og nærmeste skyskraper er et GODT stykke unna.

For meg følte jeg (og føler jeg fortsatt) at USA har passet best, men jeg vil likevel råde dere til å tenke dere godt om, og kanskje velge et litt mer utradisjonelt land. For eksempel Spania. Der kan man jo lære spansk også! Et av de viktigste verdensspråkene, tenk alle fordelene du får om du har "flytende spansk" på CV'en.


Eller kanskje Italia, et helt fantastisk nydelig land, herlig mat, og kjekke italienere.

Kanskje Sør-Afrika! TENK så lærerikt det hadde vært, tenk alle de stilige stedene du kunne fått sett, alle dyrene, man kunne samlet med seg SÅ mange erfaringer.

Eller hva med Hellas, også veldig eksotisk og spennende. Nydelige små hus, fantastisk fine strender, gresk musikk, ååh. Verdens fineste sted! AFS sender ikke studenter dit, da.

De fleste vet det aller meste om USA likevel. Ja - menneskene her er utrolig overfladiske. Ja - det er billig, men du blir overrasket over hvor fort pengene ryker likevel. Ja - de spiser på McDonalds hver dag. Ja - de elsker å dra på football games. Det ALLER meste stemmer, som vi vet fra før. Vi kan nok om USA, vi trenger ikke dra hit for å virkelig få bekreftet at det er slik vi hadde sett for oss. Jeg skal ikke lyve, det har vært UTROLIG lærerikt å være her også, selv om jeg sikkert kunne lært enda mer jeg ikke visste fra før av i et annet land.

Vil egentlig bare at dere skal tenke litt lengre, vær tøff og velg utradisjonelt, i stedet for å safe med USA. Språket lærer du etter hvert uansett hvor du drar, dere kan alltids ta språkkurs før dere drar, men det er uansett sagt at etter 3 måneder i et fremmed land kan man språket godt nok til å klare seg lenge.
Hvor ville du dratt om du skulle på utveksling?

73 kommentarer

lenenepstad

01.feb.2011 kl.05:51

Jeg kan ikke være mer enig! Jeg hadde reist til et spansktalende land hvis ikke jeg hadde vært så fast bestemt på å bo i nærheten av min onkel. Noe som ikke funket, men havnet likevel i New York og er meget fornøyd med det. Men jeg kunne likegodt reist hvor som helst. Jeg beundrer den nye utvekslingsstudenten på skolen min, som var første semester i Costa Rica. hun reiste dit uten å kunne snakke spansk, ikke engang lært litt på skolen, og nå kan hun snakke flytende spansk.

Katinka

01.feb.2011 kl.06:32

Jeg hadde egentlig tenkt et utradisjonelt land, men pågrunn av fagene jeg må ha godkjent ble det tilslutt Australia. Men anbefaler virkelig et annet språk enn engelsk ja, du kan alltid flytte et halvår til England f.eks etter vgs.

Cecilie

01.feb.2011 kl.06:50

Jeg skal til USA, men etter å ha fulgt Marthe sin blogg siden før avreisen hennes, får jeg bare mer og mer lyst til å dra til Argentina.. jaja, får heller ta meg en tur dit når jeg er ferdig med vgs!

Anita

01.feb.2011 kl.07:10

HVIS jeg skulle dra måtte det blitt california tror jeg. Bare fordi jeg brenner så utrolig for det. MEN slik blir det ikke... jæævla yrkesfag

Emilie Mikalsen.

01.feb.2011 kl.07:16

USA, spania eller Italie ville jeg ha dratt til :D

sandrainfinland

01.feb.2011 kl.08:05

helt enig der! reiser selv til finland, som er ganske så utradisjonelt.
noen ganger angrer jeg litt pga språket, men prøver å se på det som en positiv utfordring :) Er igrunn ikke noe land jeg brenner like mye for å reise til, jobbet utrolig mye for å få tillatelse av skolen min til å reise.

Ina

01.feb.2011 kl.08:14

Hellas eller Italia! :)

Sofie

01.feb.2011 kl.08:24

Jeg skal til USA til neste skoleår :)

sara elisabeth

01.feb.2011 kl.08:40

Jeg har tenkt myye på å dra til USA, vært nesten 100% bestemt. Men nå nylig dra et søskenbarn av en god venninne av meg til New Zealand for et helt år, og- ååååhhh. Det virka dødskoslig der.

Så ja, som du sier Hedda, det kan være lurt å se på andre alternativer. :-)

Men kan ikke du være så snill å si hvordan undervisningen funker, om det er vanskelig å stå i fagene fordi alt går på engelsk? Jeg tenker på matte og lignende. Eller venner man seg til det ?

Mari

01.feb.2011 kl.08:52

Usa, Spania eller Italia ! :D

Ingvild

01.feb.2011 kl.08:57

Jeg skal til USA ;-) Det har alltid vert drømmen

Men ser for meg at jeg kommer til å dra til andre land også over en lengre periode, har masse masse drømmer :-)

Bra innlegg foresten!

hanne m

01.feb.2011 kl.09:07

Hvor i California bor du egentlig? Jeg skal på språkreise til Long Beach i sommeren, gleder meg masse! :D

Ida Fredrikke

01.feb.2011 kl.09:45

england!

Marie

01.feb.2011 kl.10:09

Jeg kjenner ei som ble plassert mitt i queens på grensa til brooklyn i new york, så man vet aldri:)

Sofie

01.feb.2011 kl.10:38

jeg er utvekslingstudent i Jakarta, utrolig spennende! :)

Lina

01.feb.2011 kl.10:54

jeg skal til England på utveksling neste år :)

Astrid kippersund

01.feb.2011 kl.11:20

ej reise til new zealand om 23 daga :)

Marie Svardal

01.feb.2011 kl.11:22

Jeg skal til USA i august, fordi det er noe jeg har ønsket meg i 5 år! :-)

D

01.feb.2011 kl.12:12

Sant nok det du sier, men det er ikke bare opplevelsen som skal avgjøre hvor du drar. Hva med karakterer? Mange har planer for seg selv etter vgs og ikke alle vil ødelegge snittet ved å dra til et land hvor de må lære seg språket i tillegg.

Idiary

01.feb.2011 kl.12:36

jeg har lyst til å dra til usa, polen, england, australia osv :) mye jeg har lyst til :b

Trine

01.feb.2011 kl.13:03

Jeg er enig, men synes det er litt rart at du drar frem det stereotypiske ved de andre landene du anbefaler. Selv om Hellas har mange fine strender og søte små hus, er vel ikke sjansene store for at man havner akkurat på sånne steder? Man kan likesågodt havne i ødemarka der også, tror jeg. Kjempefin blogg uansett, du beskriver virkelig godt hvordan det er å være utvekslingsstudent :)

Martine

01.feb.2011 kl.13:04

Kloke ord, Hedda!

Jeg har veldig lyst til å ta et år i utlandet snart, men på grunn av min litt dårlige psykiske helse tror jeg ikke det går... Veit du hvordan AFS ser på det, forresten?

Jeg tror jeg ville valgt Tyskland!

Helene

01.feb.2011 kl.13:24

Jeg reiste til Thailand på utveksling, jeg :-) Utrolig spennende og lærerikt, men også veldig krevende og noen ganger slitsomt, men man kommer godt ut av det så lenge man har et godt støtteapparat og gode venner rundt seg :-)

Emma

01.feb.2011 kl.13:31

Jeg reiser til USA til høsten, og det er noe jeg er virkelig klar for. Har også tenkt på Australia,men det hadde vært mer komplisert med tanke på skoleåret ;)

Ingrid

01.feb.2011 kl.13:33

Man må jo faktisk kunne språket før man reiser, da. Det er derfor veldig mange reiser til USA. Fordi vi har lært språket siden første skoledag. De eneste andre språkene jeg kan er tysk og fransk, men jeg kan de absolutt ikke godt nok til å kunne bo i et av landene alene. Man må jo faktisk kunne kommunisere, selv om man lærer mye der.

Jeg har for eksempel veldig lyst til å bo i Italia (til tross for at levestandarden der er MYE lavere enn i USA). Men kan jeg italiensk? Nei, ikke mer enn sangtekstene til Andrea Boccelli.

USA er trygt, fordi vi tror vi vet så mye om det, og vi kan språket (sånn noenlunde).

Rebekka

01.feb.2011 kl.13:38

Jeg skal reise til USA på utveksling i ett år, om to år - altså når jeg går i andre klasse. Nå går jeg i tiende. Kunne godt tenkt meg å reise til et annet land enn USA også, men jeg har familie i USA, og skal derfor bo hos dem - altså, ikke reise gjennom et utvekslingsprogram.

Gleder meg masse! Men lurer på noen ting; er det vanskelig å få gode karakterer, og sliter du med å skjønne hva de snakker om og slik? Jeg er litt redd for at jeg ikke skal skjønne bæret av hva de snakker om i f.eks naturfag og sånn .. Og i og med at jeg skal ha realfag, er jeg redd for at det kommer til å bli vanskelig? Ikke det at jeg er dårlig på skolen. Har 5,0 i snitt, og er halvt amerikansk, men er fortsatt litt urolig ...

livinginspain

01.feb.2011 kl.14:48

Hei hei :-)

Jeg studerer i Spania, og jeg anbefaler det på det høyeste. Sånn som det er i Statene. Men opplever så utrolig mye på bare et år, men blir kjent med så utrolig mange forskjellige mennesker. Jeg dro til Spania i Juli. Jeg ble veldig inspirert av bloggen din, så tenke jeg også at jeg skulle ha begynt en blogg på hva jeg gjorde i Spania. Selv om jeg er litt for sen, men da kan jeg bare skrive hva jeg har gjort i disse 6 mnd, og fortelle den siste tiden min her i Spania.

01.feb.2011 kl.15:22

Kloke ord Hedda!

Jeg dro også til USA, og det var fantastisk. Kunne allikevel ønske at flere tenkte litt utradisjonelt!

At man må kunne språket, eller ødelegger snittet er bare myter!

Man ødelegger ikke snittet, man får jo bare året godkjent!

Dessuten lærer man så mye som ikke det kan settes et tall på. Man modner så mye på det året at man får bedre karakterer når man kommer hjem!

Og man trenger ikke kunne språket når til dit man kommer. hvert år kommer det over mange utvekslingsstudenter til Norge - de kan jo ikke et ord norsk, men det går greit fordet!

Og tenk alle de som drar til til mexico, argentina, brasil - de er alle flytende på et halvt år!

Mia

01.feb.2011 kl.15:25

Jeg ville dratt til Italia

marie

01.feb.2011 kl.15:39

Jeg vil gjerne til Costa Rica:)

kari-anne.

01.feb.2011 kl.15:47

jeg ville dratt til usa :D

kristina

01.feb.2011 kl.16:13

kan du si om mytene om usa stemmer? lage ett innlegg om det? om hvordan ting faktisk er i forhold til film (:

Lene

01.feb.2011 kl.16:19

Jeg er ganske enig i det du sier. Jeg tenkte litt på å dra ett annet sted enn til USA fordi nå for tiden reiser ALLE til USA. Men jeg bestemte meg for å gjøre dette for noen år siden, og da var det faktisk ikke like populært, og jeg har alltid elsket USA. Jeg synes også det er veldig bra det du sier, at det IKKE er som på film. Fordi det er det ikke, og jeg blir utrolig irritert hver gang noen sier at de ikke trenger å dra til USA, fordi de har sett på film. Du synes det er sånn, fordi du bor i California, men generelt er ikke USA som på film.

Og det å dra til Sør-Afrika tror jeg ikke noen av de som har prøvd anbefaler, bare så du vet det. Sør-Afrika er det eneste landet Explorius betaler familiene f.eks. nettop fordi det er vanskelig å få tak i familier i Sør-Afrika. De som drog til Sør-Afrika i fjor reiste alle hjem 2 uker etterpå, fordi de ikke klarte mer. I Sør-Afrika er det også utroolig mye voldtekt. Og som du sier; ingen havnet midt i storbyene, og heller ikke på turiststeder hvor det er trygt. Hadde jeg vært deg ville jeg ikke anbefale noen å dra til Sør-Afrika.

tora - kommentere tilbake

01.feb.2011 kl.16:38

Jeg har SYKT (!!!!) lyst til å reise til Frankrike eller USA, på språkreise, men jeg har ett spørsmål !

Jeg skal flytte å gå på skole en annen plass ( der jeg bor er det så lite at de ikke har det jeg har lyst til å gå ( som er Musikk ) ) Men moren min sier at jeg ikke kan dra utveksling når jeg ikke går på videregåendeskole enn der jeg er oppvåkst, er dette sant ?

Digger bloggen din :)

t w i l i g h t f r i d a

01.feb.2011 kl.16:51

Jeg har, helt siden 4. klasse eller noe, hatt lyst til å dra på utveksling. Det var på den tida jeg fant ut om det, og har vært fortapt helt siden da, haha! Jeg har veldig lyst til å dra et år når jeg blir litt eldre, jeg er nemlig fremdeles for ung. Når jeg var mindre, trodde jeg at det kun var til USA man kunne dra, men etter å ha lest litt rundt på nettet (faktisk inkludert bloggen din!) og i noen gratisbrosjyrer, har jeg fått meg litt ut av den der USA-bobla mi og fått åpnet øynene for en litt større verden. Derfor er det slik at USA fremdeles er førstevalget, men andre land jeg har veldig lyst til å bo i er Nederland (har vært der før, og har bare et ord å si om det - j'adore! <3), England og/eller New Zealand.

Ha en fin dag!

Helene

01.feb.2011 kl.16:51

jeg skal på språkreise til Japan neste år, så jeg har ganske lyst på utveksling til Japan eller USA(California)

dreamcatcheer

01.feb.2011 kl.16:54

fin blogg :- )

01.feb.2011 kl.17:02

Usa, fordi jeg elsker usa

Camillaohrvik

01.feb.2011 kl.17:03

Jeg har lyst til og dra til Italia , jeg har vært der to ganger før på ferie , det er super herlig der ; )))

Viktig

01.feb.2011 kl.17:33

Jeg må bare si at jeg ikke anbafale folk å dra til Sør-Afrika, isåfall må de tenke på hvilken organisasjon de velger! Jeg kjenner en som dro ned, og kom hjem etter et halvt år fordi hun ikke hadde det noe bra.. hun ble lovet mye mer enn det hun fikk, og fikk ikke tak i kontaktpersonene som skulle være der 24/7 .., så tenk dere over hvor dere drar !

TonjeTupppa

01.feb.2011 kl.17:41

Der du er nå!

Rebekka

01.feb.2011 kl.18:11

Jeg har vært på spåkreise i England 2 ganger nå, men hvis jeg skulle vært et helt år tror jeg at jeg ville ha valgt Spania :D Siden jeg har 6-er i spansk, hihi (A) <3 Men jeg vill jo bli enda bedre da!

Marie

01.feb.2011 kl.18:40

Kunne tenkt meg Canada! Vennlige mennesker, flott natur, masse aktiviteter å drive med...
fin blogg !

kommentere tilbake ?

maiken

01.feb.2011 kl.19:30

bra innlegg :) tror grunnen til at mange velger USA er fordi at i land som f.eks. england og spania er hjemmene utrolig uhygieniske!
Jag är helt enig med dig därför åkte jag som utbytesstudent till Italien och hamnade på Sicilien :) Jag tyckte jag kunde engelska någorlunda bra och ville lära mig ett till språk riktigt bra. Och jag kunde inte varit nöjdare med mitt val. Klart att det var jobbigt ibörjan eftersom allt är så anorlunda här och för att jag inte pratade särskilt mycket italienska när jag kom, men nu går det riktigt bra :) Ha det bäst och njut av tiden som är kvar :)

pernille

01.feb.2011 kl.20:03

Jeg har tenkt på å dra til Usa et år lenge nå, og har vært fast leser helt siden jeg fikk høre om bloggen din. Den har gitt meg utrolig mye, og jeg får egentlig bare enda mer lyst til å reise til Usa selv om det du sier om å ha andre alternativer.

Tusen takk for en helt fantastisk og lærerik blogg Hedda!!

Kamilla Josefine

01.feb.2011 kl.21:40

jeg vil dra til USA, fordi jeg brenner så utrolig for det og jeg har vært i usa på feire og jeg hadde det så utrolig bra der..

jeg vet at å bo der et helt år er noe helt annet, men jeg bare elsker å reise og jeg bare rett og slett elsker amerika :D !!

maria

01.feb.2011 kl.21:42

kan du ikke fortelle litt om hvordan du og håkon takler dette? hvordan dere greier å holde sammen, uten å møtes på et år liksom ;o

jeg har alltid ønsket å dra på utveksling, men nå vet jeg at jeg ikke har sjans til å takle et år uten kjæresten min.. får klump i magen når jeg leser innleggene dine, når du skriver om deg og håkon osv..

01.feb.2011 kl.21:42

Maiken: Hvis du velger hvor du skal på utveksling etter hvor hygieniske du TROR hjemmene er, burde du kanskje holde deg hjemme. Snakk om å ha fordommer.

hilde

01.feb.2011 kl.21:58

Australia står øvst på lista,ellers USA,Spania,Frankrike og Italia.

lise martine

01.feb.2011 kl.22:52

Hei :) jeg skal på utveksling til USA til sommeren og gleder meg veldig! ting jeg alltid tenkte på da jeg tok valget var; at det blir utrolig moro, det vil bli mange utfordringer, opp- og nedturer osv. men når jeg tenker på alle de tingene du vil oppleve, som et helt nytt miljø, en ny familie, nye venner og mange nye opplevelser så hjelper det ganske masse!

alle de jeg har snakket med i etter tid som har vurdert å dra, men ikke gjorde det har angret veldig mye på det! man trenger ikke alltid å ta et helt år men kanskje et semester.

Jeg er veldig glad for at jeg valgte å dra på utveksling og tror jeg vil vokse en god del på den turen.

er det noe noen lurer på så kan dere gå på bloggen min og bare spørre :-D

Elise

01.feb.2011 kl.22:54

Jeg har definitivt valgt USA :-D jeg har utrolig lyst dit, men det eneste som stopper meg er engelsken! lurer på om du værsåsnill kan svare på dette ? jeg har 2 i engelsk men vil fortsatt dit, så tror du jeg har klart meg i usa et helt år ? :D

oda

01.feb.2011 kl.22:55

jeg var egentlig fast bestemt på australia, men så oppdaget jeg New Zealand :)

så til sommeren flytter jeg til andre siden av kloden :D

for meg var aldri USA egentlig et alternativ, vurderte det aldri, ettersom det ble for inside the box for meg :)

01.feb.2011 kl.23:11

jeg ville dratt til australia eller frankrike!

Ida Marlene<3

01.feb.2011 kl.23:28

jeg er litt enig me deg, men jeg bestemte meg for å velge det lande jeg brenner veldig for og som jeg vet at jeg elsker å være i...som er England!:D

02.feb.2011 kl.00:20

Jeg skal dra til Australia til sommeren, selv om jeg egentlig hadde tenk å dra til USA.

Jeg følte at dette landet/kontinente virket så fjernt og spennende i forskjell til USA. Det virket liksom så annderledes, selv om det er en del mer likt den europeiske måten å leve på enn f.eks. USA. Å skulle reise til et annet land der jeg ikke hadde forstått språket, ville ha vært uaktuelt for meg, selv om dette hadde vært nytt og spennende. Når jeg skulle velge hvilket land jeg ville dra til, var det viktig at jeg visste at jeg kunne komme i et miljø som jeg ville bli godt tat i mot i. Og kan man språket, er man jo på god vei allerede, det er nærmest en forutsetning.

Marthe i Argentina

02.feb.2011 kl.05:00

Jeg ville også fulgt (har for så vidt gjort det) rådet ditt med å velge utradisjonelt. Ikke noe galt med å velge USA, da det sikkert er en opplevelse i seg selv, men tenk på hvor mye du får ut av å lære et helt nytt språk og en kultur du ikke ante noe om i forveien? Har vært i Argentina i 5 måneder nå og jeg snakker så og si flytende spansk, så det skal faktisk ikke være noe problem. Og som Maiken skrev lengre oppe; kanskje er NOEN av hjemmene mindre hygeniske enn i USA, men jeg tror da pina meg at det finnes slike hjem i USA også? Om det er det man er redd for ved utveksling så burde man kanskje finne på noe annet:-)

leneesj

02.feb.2011 kl.11:04

Jeg skal til USA 2011/2012, så jeg hadde valgt det. :D men hvis jeg ikke skulle til USA, hadde jeg valgt England - ikke på grunn av engelsk men fordi jeg tror det hadde vært spennende!

Thea i London!

02.feb.2011 kl.12:30

Må bare si at dette var et skikkelig bra innlegg å lese, jeg har lenge ment helt det samme, og blir irritert når folk bare "ååh jeg skal til USA, håper jeg ender opp i california eller new york!" .. for det siste de kommer til å gjøre er alt det de tror, da kan man heller bare dra dit på ferie. Jeg har selv bodd i USA halve livet mitt, ca 10 år, og selvom det stemmer som på film så er det mye jeg føler jeg gikk glipp av når jeg ikke fikk vært Norsk ungdom. Det er jo en fantastisk opplevelse, men jeg tror de fleste har en mening om at utvesklingsår kommer til å være som en ferie- noe det absolutt ikke er!

Stå på med den bra bloggingen Hedda, syntes det er så gøy å lese :) og du er så søt!

Mette

02.feb.2011 kl.13:11

Hei.

Jeg var i Spania og det angrer jeg absolutt ikke på!!! Utrolig fasinerende land. Kort flytur hjemmefra med billige flybilletter, noe som gjorde at jeg fikk besøk iløpet av året også, utrolig kjekt å vise familien sitt nye liv. Nå er jeg ferdig utdannet og det er vel det punktet på CVen min som har fått mest positive reaksjoner på jobbintervju. Både det at man behersker et språk som de fleste bare kan noen ord av og at man har gjort noe som er litt annerledes enn alle andre.

iselin

02.feb.2011 kl.13:36

lol. blir for teit. du har nok masse erfaringer du vil dele med andre, men finnes jo like mange grunner til at folk skal velge usa som at de skal velge spania f.eks? du virker sykt innstilt på å få folk til å velge alt annet, og du er bare negativ ovenfor usa i bloggen din. Da kan du kanskje bare dra hjem da om ingenting er som du forventet og alt er fælt? jeg vet jeg overdriver, men håper du tar poenget. og hvis ikke så, stakar

thao

02.feb.2011 kl.17:29

jeg ville nok ha dratt til USA, Spania eller New Zealand. :)

Hedda

02.feb.2011 kl.17:32

Iselin: Bra du er klar over at du overdriver. Les alt for du buser ut med slike idiotiske kommentarer, heahe. "For meg følte jeg (og føler jeg fortsatt) at USA har passet best, men jeg vil likevel råde dere til å tenke dere godt om, og kanskje velge et litt mer utradisjonelt land." Haaper du tar poenget ogsaa ;) Denne bloggen er aerlig og realistisk, takler du ikke det saa kan du vel dra deg langt vekk fra bloggen min ogsaa da.

Mathilde

02.feb.2011 kl.17:37

måtte du ha et høyt snitt for å få dra til USA?:)

Stine

02.feb.2011 kl.17:40

helt enig med deg! jeg dro til Gran Canaria, for å være der et helt år. Og jeg er utrolig glad for at jeg valgte det og ikke USA :) selv om de fleste av venninnene mine dro til USA, og stortrives : )

Ayla

02.feb.2011 kl.19:10

Vil nok til usa, argentina, eller ecuador

Julie S. Sviggum

02.feb.2011 kl.19:57

Wow! Dette innlegget inspirerte meg virkelig! Takk!

Jeg har lenge hatt planer om å dra til USA, men du får meg til å tenke litt her... For det er jo rett som du sier at vi kan alt om USA... Jeg har lest så mange utvekslingsblogger at jeg nesten føler at jeg har vært der selv! : )

Kanskje det blir Italia... Tusen takk! :-D

maiken

02.feb.2011 kl.20:59

chill, jeg sa det ikke for å være fordomsfull. alle jeg har snakka med som har vært på utveksling i de landene har fortalt meg om sine erfaringer, og det er det jeg forteller her. jeg drar på ingen måte alle husene i spania og england under en kam ;)

Maren

03.feb.2011 kl.09:13

Veldig enig i det du skriver i innlegget!

Vil bare få med at Frankrike også er et kjempe land å dra til, og fransk er jo som spansk, et verdensspråk, så det kommer også veldig bra med om det står "flytende fransk" på CV'n. Ellers syns jeg det var et flott innlegg. Skal selv til Belgia til høsten, så det å går an :)

Silje Mari

03.feb.2011 kl.19:08

ENGLAND<3

Julie S. Sviggum

04.feb.2011 kl.16:45

Til ELISE:

Du er nødt til å ha minst 3-er i alle fag hvis du vil reise. Så om du har 2 i engelsk så kan du ikke reise. Jeg tror også at du må ha minst 4-er i engelsk.

17.mar.2011 kl.01:28

Har vært utvekslingsstudent i Roma. Kan vel ikke akkurat si at jeg ville anbefalt det til noen som ikke snakker et ord Italiensk fra før.

En burde ha vært der i ett år og lært språket før en starter på skolen.

Heldigvis er landet, utdanningssystemet og infrastrukturen gjennomkorrupt og endte med bare 4ere og 5ere på "cv`n"

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits