Andre utvekslingsstudenter om det å dra på utveksling

Dato: 15.feb.2011 | Tid: 01:15 |

Jeg har spurt noen av de i utvekslingsgruppa mi som også er på utvekling i år om hvordan opplevelsen deres har vært, og de sendte meg noen små "sammendrag" jeg skulle få dele med dere. Sånn er det litt enklere for dere som skal på/vurderer å dra på utveksling å få høre det fra andres point of view også.

"Utvekslingsåret så langt har både vært fantastisk og kjipt. Det er lett å føle seg alene, og det er hardt å være borte fra alle du kjenner. Man må virkelig ut av sin comfortzone for å bli kjent med folk, liksom "put yourself out there". Det er også veldig vanskelig å leve med en annen familie, tilpasningen til hverdagen er tøff. Jeg har byttet familie nå etter fem måneder, og er lykkeligere enn på lenge. Man må virkelig være sin egen lykkes smed. Jeg elsker USA og jeg vet at de gode minnene vil overkomme de vonde." 
- Ingrid Cogorno i North Carolina, USA. (Fra Norge)

"For meg har utvekslingsåret gått veldig opp og ned. Noen dager har vært helt fantastiske, mens andre har jeg helst kunne klart meg uten. Jeg har vært frustrert og irritert over skole og AFS, men til sist kan jeg vel si meg annet enn stolt av meg selv for at jeg tok utfordringen, for dette er en opplevelse jeg ikke kunne gått glipp av!"
- Caroline Hammerø i Mexico. (Fra Norge)

"Å være utvekslingsstudent er noe jeg virkelig ikke angrer på. Har allerede lært utrolig mye, samt møtt mange nye mennesker som jeg aldri ville møtt hvis jeg ikke dro hit! Noen av de vet jeg faktisk ikke hva jeg skulle gjort uten hvis jeg ser tilbake. Har vokst utrolig mye, samt opplevd en hel masse. Alt jeg har å si er, har du sjangsen, DRA!"
- Stian Møst i Missouri, USA. (Fra Norge)

"Å dra på utveksling er det beste valget jeg har tatt. Ville ikke byttet ut dette året for alt i verden, og jeg er så stolt av meg for å ha gjort dette!"
- Monica Haugen i Ohio, USA. (Fra Norge)

"Jeg hadde aldri trodd at det kom til å bli så vanskelig å stå på den andre siden av jorda, og bare ha meg selv å stole på. Jeg er så skuffet, sint og lei meg for alt jeg måtte gå gjennom, og jeg kommer aldri til å glemme hvor vanskelig det var å stå for det jeg trodde på, når vertsfamilien prøvde å gjøre meg kristen. Jeg bestemte meg for å dra hjem fordi jeg ikke fikk hjelp til å skaffe ny familie, og fordi jeg på ett tidspunkt ble redd for min egen helse. Likevel sitter jeg igjen med opplevelser få andre på min alder har, og jeg angrer verken på at jeg dro til USA, eller at jeg dro hjem. Jeg har vokst på det, og har blitt en helt annen person etterpå."
- Elin Damstuen i Texas, USA. (Fra Norge)

"Mitt år i USA har vært det beste og det vanskeligste året i mitt liv. Det har vært utfordrende situasjoner, kule opplevelser på rekke og rad, fantastiske mennesker og tunge stunder. Jeg er så utrolig stolt av meg selv, jeg kom hit uten å kjenne noen; nå har jeg innrettet meg etter en familie veldig forskjellig fra min egen. Jeg har et stort nettverk av venner og bekjente. Jeg snakker engelsk nesten flytende. Jeg har blitt sterkere som et menneske. Jeg har overlevd snart ett år i USA helt alene. Er det noe jeg ikke kan gjøre etter dette? Det blir utrolig hardt å reise herifra, jeg elsker livet her. Men fytti grisen så godt det skal bli å se igjen familien min og vennene mine, spise norsk mat, og ta buss! Jeg er glad for at jeg fortsatt har fem måneder igjen, men likevel; jeg teller ned dager til jeg står på Gardermoen og klemmer mammaen og pappaen min."
- Anonym i California. (Fra Norge)

"Mitt utvekslingsår ble langt ifra slik som forventet. Etter et par måneder skiftet jeg vertsfamilie siden jeg ikke kom overens med den første familien i det hele tatt. I den nye familien viste vertssøstera mi seg å være både narkoman og tyv, og hun gjorde hva som helst for å gjøre sin egen situasjon så god som mulig. Ble grundig bedratt av både henne og andre jeg stolte 100% på, og inntrykket jeg fikk av USA er ikke akkurat særlig positivt. Etter min mening er det et veldig overfladisk land fylt av falske mennesker som ikke nøler med å dolke deg i ryggen så snart du snur deg. Menneskene der er alltid utrolig hyggelige mot ansiktet ditt, men det er umulig å vite om de faktisk mener det eller ikke. Men tross alt dette møtte jeg også mange fantastiske personer jeg kommer til å være venner med livet ut, og selv om jeg avbrøt året, og dro hjem tidligere enn planlagt, så sitter jeg igjen med mange gode minner derfra også. Angrer fortsatt ikke på at jeg reiste ut. Eneste jeg angrer på er at jeg ikke tenkte mer "utenfor boksen", jeg skulle kanskje heller dratt til for eksempel Sør-Amerika, i stedet for USA."
- Elida Langstein i Wisconsin. (Fra Norge)

Håper dette var til hjelp :-)

19 kommentarer

Kesia i Florida

15.feb.2011 kl.01:33

" et veldig overfladisk land fylt av falske mennesker"

Wææ, når jeg leser dette er det nesten så jeg revurderer å reise.. :(

Mona Høie

15.feb.2011 kl.01:39

Er ikke Sør-Amerika i USA ? :P hehe

astridinz

15.feb.2011 kl.01:50

håpe ej ikkje må bytte familie når ej reise :O

Vilde

15.feb.2011 kl.03:41

Utrolig bra innlegg! Smart! :) Jeg liker bloggen din veldig, liker at du er så åpen :)

Selv oppfordrer jeg alle til å dra, uansett om det er kjempe kjipt til tider. Fordi du opplever noe og vokser.

Forresten, det er nok smartest å ta et år om igjen når man kommer hjem. Jeg fikk trøbbel med skolegreier og må sannsynligvis opp i 3 privatist eksamner for å komme inn i tredje klasse vgs. Skolen min her i usa er så liten at den ikke har noen av fagene jeg vil forsette på. Vær forberedt på alt! Men absolutt verdt det. :)

Opplevelsen, og noen mennesker som lyser opp dagen er verdt det. Skolen kan man bare si farvel til i mitt tilfelle..

lenenepstad

15.feb.2011 kl.04:01

Jeg har også opplevd en del falske mennesker, spesielt jenter. De ekte og beste vennene jeg har er mine kristne venner fra kirka jeg går i, og en annen utvekslingsstudent fra tyskland. Europeere er så lettere å bli ordentlig kjent med, amerikanere er lettere på small-talk, men det skal mye mere til for å få dypere vennskap.

natalieusa

15.feb.2011 kl.05:59

kjenner meg igjen i sammendragene der. Det er noe av det beste og værste som jeg har opplevd hittil. Men hallo, jeg har opplevd mye mer enn jeg noen gang trodde jeg kunne tenke meg. Blitt kjent meg mennesker som jeg aldri kommer til å glemme, fått en familie som jeg ser på som min familie nr 2. Det er virkelig minne før livet. Man må bare forberede seg på oppturer og nedturer. men alt i alt er det verdt det! Liker bloggen din Hedda! :D

karine

15.feb.2011 kl.07:48

stian bor i missouri

eline i utah

15.feb.2011 kl.07:51

Uansett hvor mye dritt som har skjedd, hvor vanskelig, hvor helt fantastisk!! jeg har hatt det så langt under opphodet mitt angrer jeg ikke ett sekund på at jeg dro! helt klart et av mine beste valg i livet jeg ALDRI kommer til å angre på

Hedda i California

15.feb.2011 kl.08:01

Karine: WOOPS takk!

Helene

15.feb.2011 kl.10:06

Det er jo falske mennesker uansett hvor man er. USA er ikke eneste landet, og de har vel likke mange hyggelige mennesker de også :) Uansett hvor man drar, vil man finne noen man ikke komme like godt overens med!
Interessant :D

marie

15.feb.2011 kl.12:30

bra innlegg:D

Marte

15.feb.2011 kl.15:38

Bra innlegg! Viktig å vite om både oppturer og nedturer før man bestemmer seg for å flytte :-)

Marie

15.feb.2011 kl.16:31

Mona Høie: Hahaha, om Sør-Amerika er i USA? :) Nei, det er nok ikke det. Greit nok at det finnes sørstater i USA, men Sør-Amerika er et eget kontinent :) Hørt om Cuba, Argentina, Mexico...?

Hedda: Liker veldig godt denne typen innlegg. Du er flink som fremstiller det på flere måter, slik at vi får ulike synspunkter.

Elisabeth

15.feb.2011 kl.18:48

hvilket byrå reiser de forskjellige med?

Anette :)

15.feb.2011 kl.23:48

Herlig å få høre forskjellige folks meninger. Viktig å vite at ting ikke alltid går som planlagt!

....

16.feb.2011 kl.18:44

Marie: Hørt om Brasil + Argentina som du nevner? DET ligger i Sør-Amerika... Cuba og Mexico ligger vel strengt talt i Nord/Mellom-Amerika ;)

mia

21.feb.2011 kl.23:17

det er så orginalt å reise til USA og de traktene, jeg var i sør-afrika ett år, minneverdig! MÅ OPPLEVES

Mari

07.jun.2011 kl.23:07

Veldig bra innlegg! Det har virkelig fått meg til å tenke meg om en gang til om jeg vil reise eller ikke.

Hvilke reisebyrå anbefaler du å reise med?

Greit om du tar med erfaringer fra det du reiste med i forhold til andre :)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits