Utvekslingsårets..

Dato: 03.jan.2011 | Tid: 23:58 |

Utvekslingsårets..

Beste minne var turen til the Sierra Nevada National Park med AFS-gjengen.
Vanskeligste valg var da jeg bestemte meg for å bytte vertsfamilie.
Største avgjørelse var å ikke avbryte utvekslingsåret.
Beste venninner er Brianna, Marissa og Maria. 
Opptur var den nye vertsfamilien min.
Nedtur var at jeg fant ut at de jeg trodde var de næreste vennene jeg hadde her, viste seg å være de verste backstabberne jeg kan tenke meg.
Viktigste personer har vært mamma, pappa og AFS-kontaktpersonen min.
Matrett er og forblir spaghetti laget på italiensk vis av et vennepar av familien.
Butikker må bli American Eagle, Express, Abercrombie og Tilly's.
Største forandring er at jeg har blitt mer forståelsesfull og reflektert.
Mest idiotiske spørsmål må være "are penguins your pets over there?". Men "YOU GUYS HAVE NEW YEARS!?" ligger også høyt på lista.
Største erfaring var å feire jul på amerikansk vis.
Beste opplevelse var Union Square i San Francisco.
Overraskelse er at jeg ikke har gått opp i vekt!
Største savn er norsk mat og volleyball.
Takknemlighet er de fantastiske venninnene jeg har hjemme som har støttet meg gjennom hele året.
Beste kjøp er SOLEKLART Iphone 4.
Mest betydningsfulle ord "I want you to know that I will always be here for you. And I'm not like everyone else." sagt av Maria.
Største håp er at de neste månedene flyr avgårde fordi jeg har det så bra, og at jeg er hjemme til alle jeg savner før jeg vet ordet av det.
Jeg-gleder-meg-til er Las Vegas i april, muligens roadtrip til LA med jentene, kanskje Santa Cruz til helga, og GRADUATION!
Nyttårsforsett er å ta en dag om gangen, å trene mer, å holde meg mer opptatt, og å se mer positivt på ting.

Det er nå nedtellingen begynner. Nå er det 5 måneder og 25 dager til jeg kommer hjem. Det går mot lysere tider, finere vær, nye opplevelser, flere erfaringer og mange ting å glede seg til. Dette MÅ bare bli bra :-D

63 kommentarer

Det blir nok supert :) Rart du ikke har gått opp i vekt der nede. Da har du vel vært flink da :)

Lene

04.jan.2011 kl.00:18

Kan du skrive et innlegg om hvordan du har kontakt med vennene dine i norge? Hvordan dw har kontakt med deg. Om hvordan de prøver å holde kontakt med deg, skriver de på wallen din på face feks, sender de deg meldinger osv. Synes du de burde sende deg flere gaver eller noe annet? Svar helt ærlig... Siden du skal være russ når du lommer hjem eller det nye skoleårey har du planlagt hvem du sksl ha russebil med?

Kan du fortelle hva du mener om noen som er venn med en som er på utveksling bør gjøre for å holde kontak og vise at de fortsatt er der og at de ikke har glemt helt den som er på utveksling? Av egne erfaringer hvordan følerdu vennene dine i norge tar vare pådeg selvom du er i usa. Skulle du ønske noen tok mer kontakt med deg etc... Lurer veldig på dette se om vennene her hjemme tar kontakt selvom man er på utveksling og er der for deg .. Ps vil være utvekslingstudent selv, men er redd for å miste vennene i norge

Håper du svarer!!!

Rose Audrey

04.jan.2011 kl.00:29

Herlig å lese at du har det så bra :-D

Sara

04.jan.2011 kl.00:36

Naw, det var virkelig fine ord fra Maria!

Rakel

04.jan.2011 kl.00:54

Hva som skjedde med Shari egentlig? Var ikke hun din beste venn?

marina

04.jan.2011 kl.00:59

hvorfor gikk det ikke bra med den første vertsfamilien din ?
digger bloggen din, du skriver utrolig bra !

Hanna

04.jan.2011 kl.02:02

Er ikke du venn med shari lenger?

weronica natalie

04.jan.2011 kl.02:13

bra du har det bra der nede da :)

04.jan.2011 kl.02:22

kan du ikke være så snill å skrive om det med at vennene dine dolka deg i ryggen ?

hva skjer mellom deg og shari? og hvorfor har du ikke delt dette med oss på bloggen ?

godt nyttår hedda :)

04.jan.2011 kl.02:47

Blir litt oppgitt selv av alle kommentarene om Shari, så skjønner godt at Hedda blir litt fortvilt når hun opptil flere gang har sagt at hun ikke har lyst til å nevne det på bloggen her. Fordi hun har en blogg som handler om utvekslingsåret sitt der, så betyr det ikke at hun MÅ dele alt med alle sammen, vi har alle ting vi ikke vil at absolutt alle sammen skal vite. Men tenk dere litt om når hun sier at den største nedturen var at hun ble backstabba, så er det vel ikke så veldig vanskelig å skjønne at det er Shari hun snakker om? Så la det bare være med det. Skjønner godt om Hedda blir sliten og irritert over at dere spør så mye om akkurat det.

04.jan.2011 kl.03:46

Haha, finere vær xD Høres ut som om at du har hatt det ganske bra, her har vi hatt tornadovarsel, snøstormer og -20 grader :(

Skulle ønske jeg bodde i Cali på denne tiden... Btw, jeg elsker Express Men og Abercrombie også, de er sykt feeeete de klærne. Kanskje du ville likt Banana Republic??

Miriam

04.jan.2011 kl.07:48

Kjempefin blogg! Du er så heldig :)

ine

04.jan.2011 kl.09:03

virker som du er fornøyd med iPhone 4 :-) fikk min i dag.

har du noen apps å anbefale?

Hedda i California

04.jan.2011 kl.09:30

Ine: Av spill må det bli Cut The Rope, Angry Birds, Bubble Shooter Pro, Tetris, og Bejewled 2.

Av andre apps liker jeg Sleep Cycle (hjelper deg å våkne om morgenen), Sleep Talk (tar opp når du snakker i søvne om natta, kjempeartig), Spotify, WhatsApp (gratis smsing fra iphone til iphone, internasjonalt også), Viber (gratis ringing fra iphone til iphone, internasjonalt også), PS Express (enkelt bilderedigeringsprogram om du trenger å bare finpusse på noe), og så Facebook da, så klart.

Elise Bjørnstad

04.jan.2011 kl.10:07

Håper du får det kjempefint og at tiden går fort! :)

Helene

04.jan.2011 kl.10:45

Først og fremst, det virker som du trives på utvekslingsåret ditt, og det er jeg veldig glad for! Du hjelper mange som vurderer utveksling, eller som vet de skal, men er litt nervøse for hva som venter dem.

Men bare en ting..

Jeg er enig med deg i at det er irriterende at folk graver om hva som skjedde med de vennene du hadde først, men da kan du slutte å nevne det selv.. Det er vanskelig for folk å ikke bli nysgjerrige når du skriver den delen med at du ble backstabbet, så om du hadde utelatt slike småting så hadde sikkert folk glemt det litt fortere :-)

Hilsen ei som blir litt nysgjerrig selv når hun leser sånt!

Hedda i California

04.jan.2011 kl.10:50

Helene: Jeg skriver at jeg ble backstabbet så dere skal få mer peiling på hva som skjedde. Synes du snur det MOT meg nå, i stedet for å faktisk tolke det slik at jeg ga dere en ide om hva som skjedde uten å gå i detaljer.

fridarn

04.jan.2011 kl.11:57

Lykke ti videre :-) Jeg lover deg at tiden går kjempefort, og snart er du tilbake i Norge! På slutten av mitt opphold i usa, når jeg var utvekslingsstudent så fløy bare tiden avgårde, og plutselig sto jeg og grein og sa hade til noen av de mest fantastiske personene! Så nyt alt!!

charlotte

04.jan.2011 kl.12:37

Hva måtte du betale for en iphone 4 ? :)

Jack

04.jan.2011 kl.13:44

Har lest bloggen din i en god stund nå, og jeg må si at du er flink til å skrive. Mye ærlige og sanne ord med et par gode råd, og at det ikke er akkurat lett å være utvekslingsstudent i et annet land med nye kulturer og opplevelser. Det gjør det interessert å lese hvordan du opplever året i USA på både godt og vondt.

Jeg selv trenger ikke å vite alle detaljer om det som har skjedd fordi det er jo ikke min sak. Det bør folk forstå, selv om det finnes ord som kan lokke. "Backstabbet" er mer enn nok til å forstå at det finnes personer som ikke er verdt å ha som venn, selv i USA også.

Ser frem til flere gode innlegg utover det første halvåret i 2011 :)

Elisabeth

04.jan.2011 kl.13:45

hedda.. selv om du ikke har gått opp i vekt, kan du likevel ha mer fett på kroppen. Muskler veier tyngst, vet du. Så glem alt som heter vekt! Vekt er nemlig en dårlig indikator på om man har lagt på seg eller ei! :) Så, det er bra dersom du spiser sunt og trener jevnlig! Det er viktigst!

04.jan.2011 kl.14:44

Jeg har sett på bildene dine fra hva du har gjort dette siste halvåret, og jeg ser at dere lager en slags trekanting figur med fingrene, hva menes egentlig med det, hahah ?

Jeg håper resten av dette halvåret blir supert for deg :D

Hannah

04.jan.2011 kl.15:15

Utrolig fin sagt av Maria (: Og du har nydelige øyne!

Twi-F

04.jan.2011 kl.15:48

Det høres virkelig ut som om du har hatt det både godt og vondt dette året, men at du alt i alt har hatt det utrolig år! Nå håper jeg de neste 5 månedene og 24 dagene raser forbi med fart, spenning, moro, latter & kos. Godt nyttår, igjen!

(Du har nydelige øyne, forresten!)

Hannah

04.jan.2011 kl.16:04

Kunne du svare på 2 ting ? (bare hvis du vil)

1, Svarte du på det brevet du fikk av den fangen?

2, Er du ikke lenger venn Med Sam (samantha??) ?

Dina

04.jan.2011 kl.16:29

Heey, digger bloggen ! :D Faktisk oppdaget jeg den i går å sat å leste alle innleggene du har skrevet i over to timer :)

saraa

04.jan.2011 kl.16:34

helene: dette er jo hedda's dagbok, hun skriver jo det hun vil.. :) bare hun ikke skriver noe over grensa..

hedda, utrulig bra at du trives! :) blir glad. hvordan er forholdet til vertsfamilien din? er du og håkon fortsatt sammen?

fast leser<3

Jenny Grønnerud

04.jan.2011 kl.16:52

Hei!

Jeg skal være utvekslingsstudent 2011/2012.

Jeg har lest bloggen din fra begynnelse til slutt, og jeg må si at jeg syns du er kjempe flink til å skrive. Og du forteller ting akkurat som det er, og ting som har hendt med deg både på godt og vondt. Dette syns jeg er kjempe bra! Syns det er veldig bra at du skrive slik som ting virkelig er, og ikke slik folk vil at det skal være! Dette hjelper meg som utvekslingsstudent, for da kan jeg se på noen av dine utfordringer og kanskje etter hvert kjenne meg igjen. Og ta avgjørelser deretter!

Så fortsette å skrive på din måte, som er ærlig, spennende, lærerik og interessant.

Kos deg videre på ditt eventyr (utvekslingsåret) og ha et riktig godt nytt år!

Hilsen

Jenny Grønnerud

marianne

04.jan.2011 kl.17:19

lykke til med resten av året, hedda :D dette greier du!

Stine :)

04.jan.2011 kl.17:28

Høres veldig gøy ut å være utvekslingsstudent! Lykke til, og kos deg masse resten av året :)

Forresten hvis du vil ha gratis design så gir Lina ut gratis design hvis du kommenter dette innlegget:

http://linalynas.blogg.no/1294065391_vil_du_ha_gratis_desi.html

line

04.jan.2011 kl.18:10

sorry for masing, men når kommer spørsmålsrunden er litt spent og det er masse jeg lurer på når det gjelder utveksling hehe :) Utrolig bra blogg:) er en fast leser

04.jan.2011 kl.18:14

Så søtt sagt av maria!

Kan du fortelle hva som skjedde mellom deg og shari og de jentene som backstabbet deg?

04.jan.2011 kl.18:23

Your pictures look very great! Can I ask you what for camera do you have?

by:Kristin

04.jan.2011 kl.18:25

hvorfor byttet du vertsfamilie?

Elisa

04.jan.2011 kl.18:47

Åh, så bra for deg at alt ser litt lysere ut nå <3 Tror du kommer til å få det kjempebra resten av tiden også! Nyt det, og tenk hvor stolt du kommer til å være av deg selv, dagen du lander hjemme i Kristiansund. Det blir nok den beste dagen i ditt liv :) Er fast leser, både jeg og mamma :) Veldig artig å følge med på hvordan det går med deg! Du virker som ei herlig jente, Hedda! Jeg beundrer deg som gjør det her, når du faktisk bare er 17 år. Det er virkelig beundringsverdig! Jeg er 22, og tror aldri jeg hadde klart det. Du er nok en inspirasjon for mange, iallefall for meg! Stor klem :-))

Maria

04.jan.2011 kl.19:13

Heei :-) Kom over bloggen din for 2 dager siden, og jeg klarer ikke å slutte å lese. Min nye favoritt blogg, helt klart! Har bladd igjennom alle innleggene fra "vanskelige tider", tårene bare triller. Kan virkelig ikke forstå hvordan det føles å forlate alt man er glad i. Har også lest de siste innleggene, og det virker som om du har det bedre nå, kjenner jeg blir glad på dine vegne! Haha :D Men du må bare kose deg masse videre og tenk på alt det positive du får oppleve! Virker som en helt fantastisk mulighet.

Og du, fortsett med blogginga, du skriver helt utrolig bra! :-D

Celina Jakobsen

04.jan.2011 kl.19:27

kan du si hvorfor du byttet familie ? vurderer på utveksling neste år, men vet ikke om jeg tørr, virker skummelt :( hvorden er det å reise me det du reiser med ? :)

Helene

04.jan.2011 kl.19:59

Jeg beklager om jeg virket frekk på kommentaren min, var ikke ment slik!

Stå på videre, du er kjempeflink :-)

Emilie Marte Andrea ♥

04.jan.2011 kl.20:21

Hallo !

wethree lurer på om du har lyst til å melde deg på TOPPLISTEN på bloggen vår :) ?

mange klemmer fra oss tre !

Therese

04.jan.2011 kl.20:44

Jeg har ikke fått med meg at du byttet vertsfamilie:S Når var det?

04.jan.2011 kl.20:46

Hvorfor går du alltid med klær som har sjukt utringning? Virker litt horete liksom... Har ikke noe imot deg, og jeg elsker bloggen din. Men du burde tenke over det:)

Susanne

04.jan.2011 kl.21:19

Hei:) Du er veldig fink til å blogge^^ h

Har kansje tenkt å ta ett år i USA jeg også, men lurer på noen ting:

- Må man ha så og så høy karakter i engelsk for å få lov til å dra?

- Er det vanskelig i timene at all spåk foregår på engelsk også bøker?

- Er elevene på skolen du går på veldig åpen med at du er norsk og prøver å bli venner med deg?

- Må du kjøpe mangen helt vanelige ting som tankrem(det var bare ett eks!) og slik selv eller kjøper verts familien slikt til deg?

- Jeg vet ikke om du har feiret bursdag der nede, men hadde du noen fest da isåfall? hvem betalte den?:))

Håper du svarer:)

karen

04.jan.2011 kl.21:25

du blogger veldig bra, hedda!

har fått veldig mye ut av og lese bloggen din.. den har fått meg til å ville dra til usa som utviktingsstudent mer enn jeg hadde lyst til før jeg begynte å lese bloggen din. stå på! :)

håper 2011 blir velig bra for deg! kos deg videre :)

Embla

04.jan.2011 kl.21:29

Når du kommer hjem til Norge, så skal du vell ikke slutte å blogge?;o

Elise

04.jan.2011 kl.21:33

heeei :)

føst må eg bare sei at eg digge bloggen din <3

men e ikkje så lenge si eg bjunte å lesan så eg lure på, koffer bytta du familie ?:o

Sara

04.jan.2011 kl.21:37

Hahahah, til anonym: Jeg er 100% sikker på at folk ikke hadde tenkt det samme om hun hadde hatt mindre pupper. Selvføgelig ser alle jenter med store pupper ut som horer :)

Mia

04.jan.2011 kl.22:06

Bare lurte på en ting; Er det bare Shari du ikke er venn med lenger, eller er det fler av jentene? :)

Btw, du er farlig pen! :D

kristine

04.jan.2011 kl.23:30

ser ut som du har en flott tur,, har lyst og ta en sann tur e me ;P

Og du som lurte å ka trekanten betyr, det e nokke han jay z gjør ;P folk sir det e tegnet til djevelen;P

Devil Worshipper:D

anonym

05.jan.2011 kl.00:34

hva skjedde med det brevet fra fengselsfangen ? ;o svarte du på brevene hans ?:)

Sindre Raanes

05.jan.2011 kl.02:24

Dette er en av de beste "utvekslings"bloggene jeg har lest. Jeg kjenner meg igjen i mange av situasjonene du beskriver. Liker spesielt at du forteller hele sannheten med hvordan det er å være borte et helt år. Det virker som mange får inntrykk av at det bare er fryd fra ende til annen, noe som ikke er sant i 9 av 10 tilfeller.

"Hvorfor går du alltid med klær som har sjukt utringning? Virker litt horete liksom... Har ikke noe imot deg, og jeg elsker bloggen din. Men du burde tenke over det:)" - Jehovas vitne eller?

Anja

05.jan.2011 kl.02:26

Har du glemt bort at du hadde en spørsmålsrunde for en stund siden?:)

Elisabeth i USA

05.jan.2011 kl.06:24

Herlig! Har sagt det før, men jeg sier det igjen; det er så fantastisk å lese en blogg om utveksling som tar for seg det negative og det positive ved å være et år i USA. Og jeg har hatt noen tunge stunder selv, og jeg liker å tenke på at det er ikke bare for meg at det kan oppleves tungt til tider, selvom det for det meste er en utrolig opplevelse.

Kristina Søreng

05.jan.2011 kl.06:52

Hei hedda:) jeg bare lurte på om du kunne ta bilder av den amerikanske maten du spiser der borte? Ihvertfall maten på Taco Bell osv? haha, morsomt vis du hadde giddet ihvertfall! :- D

Hedda

05.jan.2011 kl.08:06

Kristina: Så klart. Skal prøve å huske det hver gang jeg er ute og spiser :-)

sarah

05.jan.2011 kl.17:31

Hei

hva skjer med spørsmålsrunden?:) glemt den?:)

veldig bra blogg:D

madeinmind

05.jan.2011 kl.17:50

NYDELIG KROPP!!!<3

05.jan.2011 kl.18:15

hvor mye kostet iphone 4 i usa? :) i norske kroner alså :)

supeeeeeer blogg! loveit

Sandra

05.jan.2011 kl.20:21

spørsmålsrunden daaaa?

Marte

05.jan.2011 kl.20:27

Du er en kjempeflink blogger! :D Hvor mye kostet iPhone 4 i USA? :)

GRATULERER MED 26. Plassen på topplista!! :D

Karoline

05.jan.2011 kl.20:52

Mest betydningsfulle ord "I want you to know that I will always be here for you. And I'm not like everyone else." sagt av Maria

Så utrolig fine ord!

Jeg skal til USA med AFS neste år :-) Kos deg resten av oppholdet.

Elise

06.jan.2011 kl.00:26

Jeg har så utrolig lyst på utvekslingsår neste år, men jeg har bare 2 i engelsk, og er ikke særlig flink. Burde det hindre meg i å dra, og tror du at jeg fort kommer til å lære meg engelsk ? Håper på svar !! plis :-D digger bloggen din btw!

Lea Reiff

09.jan.2011 kl.17:47

Hei :) må først og fremst si at du virker skikkelig søt og snill! Jeg bare lurte på en ting, su har sikkert svart på det før, men jeg har nettopp begynt å lese bloggen din.

Du sier du bestemte deg for å avslutte året, men du er der jo fortsatt. Hva skjedde?

Hedda

09.jan.2011 kl.23:53

Lea: Neinei, skrev at jeg bestemte meg for å IKKE avbryte året. I overgangen fra november til desember var jeg nemlig nære på.

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits