6 måneder til hjemreise!

Dato: 28.des.2010 | Tid: 01:20 |

Tenk på det. Tenk at det er hele fire måneder siden jeg satt på flyplassen og gråt mine modige tårer fordi jeg skulle dra fra alle jeg var glad i. Tenk at det er fire måneder siden jeg og Håkon lå med verdens største klump i magen på Gardermoen, den natta før jeg skulle dra. Jeg vet ikke helt om det har gått fort eller sakte. Alt jeg vet at fire måneder er ganske lenge, og jeg er stolt av å ha holdt ut såpass lenge også. For det er så lett å bare snu og dra hjem. Jeg tror og håper at tiden etter jul kommer til å fly avgårde. Da er den mørkeste tida over, jeg skal begynne med en aktivitet, det er mer å finne på, og jeg har en del planer. Forhåpentligvis LA-tur med Jenny, og så blir det Las Vegas i april.

Apropos det å dra hjem, så jeg at dere lurte på om jeg kunne skrive et innlegg om det å dra hjem fra utveksling før planlagt, så det kan jeg vel gjøre.

Når vet man om det er riktig å dra hjem?

Uansett hva du velger å gjøre kommer det ikke til å føles 100% riktig. Personlig synes jeg at hvis du føler du har prøvd alt du kan lenge nok uten å se forbedringer, hvis du ikke har noen glede av å være der lengre, og hvis det eneste som motiverer deg til å stå opp om morgenen er at du er en dag nærmere å komme hjem, DA tror jeg ikke utveksling er noe for deg.

Hvordan gjør man det?

Slik det helst skal gjøres: Først tar du kontakt med kontaktpersonen din i AFS og forteller det til han/henne. Så er det kontaktpersonen sitt ansvar å formidle det til AFS lokalt, som formidler det til AFS i landet, som så formidler det til AFS Norge. Så setter de i gang med prosessen med å få deg hjem. Dette kan ta lang tid, spesielt hvis det ikke er noe som haster. Det kan lett ta opp til tre uker.

Hva innebærer det av konsekvenser?

Den største og sureste konsekvensen er vel helt klart at du mister stipendet. Hadde jeg dratt hjem nå, hadde stipendet jeg fikk på 51000 kr blitt omgjort til lån, noe som hadde vært VELDIG kjipt. Det er mye penger altså. En annen konsekvens er at det ikke er sikkert skolen din lar deg begynne rett på 2. semester av 2.året ditt i Norge. Noen skoler tillater det, men ikke alle. Dette innebærer da at du må gå et halvt år uten å gå på skole, og at du må gå om hele 2.året hjemme. Enda en konsekvens er at kanskje vil du angre etter bare en liten stund, og da er det tungt å gå rundt og irritere seg over at man ikke greide å holde ut det antall måneder som var igjen.

Hva synes jeg om folk som drar hjem?

Jeg synes ikke det er noe skam i det å dra hjem. Absolutt ikke! Jeg synes det er et stort valg å ta, og de som velger å dra hjem er sterke fordi de greide å ta et såpass vanskelig valg fordi det var til sitt eget beste.

Har jeg vært inne på tanken om å dra hjem selv? Hva har stoppet meg?

For å være helt ærlig så har jeg faktisk det. Det som har stoppet meg er at jeg VET med meg selv at jeg hadde kommet til å angret når jeg satt hjemme og blomstret på Atlanten VGS etter å ha kommet hjem. Jeg hadde også kommet til å fått ekstremt dårlig samvittighet med tanke på at foreldrene mine hadde vært nødt til å betale 51000kr ekstra. Ikke det at vi ikke kan ta oss råd til det, foreldrene mine sier at jeg ikke skal tenke på pengene, og at de vil at jeg skal komme hjem for at det blir for ille. Men likevel, jeg tenker på det, og det er MYE penger foreldrene mine måtte betalt fordi jeg ikke greide å holde ut 6 fattige måneder til i USA! Den største grunnen er vel det at jeg er redd for å angre, og at jeg egentlig ikke har noen god grunn til å dra hjem. Det vil være mange oppturer og nedturer, og nedturene kan være helt jævlige. Det gjelder å pushe seg selv til å holde ut, du må bare ha det innstilt i hodet ditt, at dette skal jeg klare.

Ingen tvil om at den dagen jeg kommer hjem kommer til å bli den beste dagen i mitt liv så langt, da.

38 kommentarer

Maja - Kommenterer tilbake

28.des.2010 kl.01:27

Jeg syns du er flink som holder ut Hedda. Jeg hadde aldri klart å være borte fra familien så lenge..

Regine

28.des.2010 kl.01:38

Jeg synes også du er kjempe flink som holder ut! En ting å beundre de som reiser hjem, men dere som holder ut er bare fantastiske :) Håper du får ett fint opphold i Amerika resten av turen din!

Andrea

28.des.2010 kl.01:46

Har lest mye av bloggen din de siste dagene, og jeg må si jeg beundrer hvor sterk du er som har holdt ut de verste nedturene på andre siden av jorda. Hadde det vært meg hadde jeg pakket kofferten og dratt hjem. Tror uansett at jeg ikke hadde klart å være unna familie og venner så lenge. Du er en tøff jente! :)

Helene

28.des.2010 kl.02:46

Uff, hadde det vært meg hadde jeg sikkert dratt hjem nesten med en gang! Du er tøff som greier dette med å være borte fra familien og alle vennene dine hjemme i Norge, i et helt år! Håper du greier det da, ikke at jeg tviler på at du ikke greier det!

Men du , jeg respekterer det med Shari åsånn, men liksom, var ikke Brianna og Shari bestevenner?

Hedda

28.des.2010 kl.02:59

Helene: Jo, de har alltid vært det siden barnehagen. Men etter dette hater Brianna Shari.

28.des.2010 kl.03:26

Unnskyld for at jeg er nyssgjerrig, men hva skjedde mellom dem? (Shari og Brianna)

28.des.2010 kl.03:28

du er sterk du , stå på nyt det siste halvåret :) , men jeg skjønner ikke helt får en liten oppfattelse av at du ikke liker deg der , tar jeg feil ?:)

Hedda i California

28.des.2010 kl.03:42

Anonym: Har sagt at jeg ikke kommer til å nevne noe om det. Hun leser bloggen, orker ikke unødvendig drama.

Anonym: Jeg trives godt her jeg. Men det er som man sier; borte bra, men hjemme best ;)

sara

28.des.2010 kl.04:34

uff, trist at vennskapet er borte, om det noen gang kommer tilbake..? ingen som vet.

men uansett, du er en utrolif tøff jente! jeg ser opp til deg, du er et godt menneske :)

sant det med: borte bra, men hjemme best.

hilsen fast leser, stå på hedda og nyt tiden i america selv om du lengter hjem.

<3 GOD JUL.

Erik

28.des.2010 kl.05:19

Sant, den mørkeste tiden er over! Det blir gøy å holde på med aktiviteter for å holde seg opptatt! Bare hold ut, så går alt kjempefint så lenge du ikke tenker på hjem altfor mye :)

...

28.des.2010 kl.05:47

"...Jeg hadde også kommet til å fått ekstremt dårlig samvittighet med tanke på at foreldrene mine hadde vært nødt til å betale 51000kr ekstra."

ok, for det forste saa jeg hva du skrev etter dette at foreldrene siner at de ikke tenker paa pengene. men du trenger ikke ha daarlig samvittighet for aa ha reist hjem! blir litt lei meg naar du sier det, fordi jeg ble sendt hjem etter bare 2 maaneder pga vertsforeldrene mine seksuelt trakaserte baade meg og andre. Foreldrene mine fikk over 50000 kr i laan, og nei, jeg har ikke daarlig samvittighet fordi jeg kunne komme hjem til folk som ikke provde aa voldta meg. haaper du ser dette, for de 2 maanedene forandret livet mitt, og jeg vil at alle andre skal vite at det ikke er en skam aa maatte reise hjem igjen, og de trenger absolutt ikke ha daarlig samvittighet.

Aimee

28.des.2010 kl.11:18

Hvor mye var det du måtte betale tilsammen for et år i USA? :) Å hvor mye penger bruker du utenom?

Jeg skal også gå 2. året i USA, eller skal og skal. Jeg vil, har fått lov så det må bare fåes til. Men går jo enda bare i 10. klasse. Hehe :)

Marie

28.des.2010 kl.11:19

Til; ...

Jeg er sikker på at Hedda ikke har hatt dårlig samvittighet hvis hun hadde reist hjem hvis det hadde skjedd. Nå tar du og vinkler "saken" fra en helt annen side, dette er ikke snakk om seksuel trakasering, men om å reise hjem fordi man ikke klarer psykisk å være borte fra familien i ett helt år! Det er jo noe helt annet du har opplevd! og jeg håper aldri noen får oppleve det! og det er kjempe leit at du måtte oppleve noe slikt! Håper det går bra med deg..

Oda

28.des.2010 kl.11:37

jeg må bare få si at jeg elsker bloggen din. Tenker selv og gå andre året i USA. Men så er det så mange spørsmal, og få svar, men etter jeg satt i hele går og leste gjennom alle(!) innleggene dine siden du dro, og har fått svar på det meste :-) og jeg rettogslett ELSKER måten du skriver på, du er dødsflink! Lykke til videre i 2011!

Åsne Eileen

28.des.2010 kl.12:27

Tenker du gleder deg masse til å reise hjem :D

Ha et fint nyttår :) og forresten kjempe fint bilde :)

Lene

28.des.2010 kl.12:49

Elsker bloggen din!! Kan du lage et innlegg av en helt vanlig hverdag f. Eks med film og bilder ? :)

Men jeg lurer bare om de andre vennene som også var venn med shari feks samantha er hun venn med dere eller shari eller begge? Er brianna venn med de andre jentene selvom hun keangler med shari?

Shari som virket så snill :(

Når de amerikanske vennene dine leser blogg din bruker de google trabslate?

Celine

28.des.2010 kl.13:39

wow, det har gått fort :D er sikker på at det neste halvåret går kjempefort jeg!

Hannah

28.des.2010 kl.13:48

Du blogger utrolig bra ! ((:

HK

28.des.2010 kl.14:13

Helt utrolig hvor fort året der borte faktisk går, kunne ikke tro det da jeg stod på flyplassen og skulle hjem og det allerede var juni!

themakeupartist

28.des.2010 kl.14:49

Du kommer til å ha så mye igjen for dette året at det kommer til å være verdt det! :) Du vokser så mye på slike situasjoner, er nok hardt nå, men du vil være glad for at du gjorde det senere i livet :) hold ut ;)

sara

28.des.2010 kl.16:06

jeeg vil at du skal fortsette å blogge når du kommer hjem!

stå på hedda! :-)

Christina

28.des.2010 kl.16:13

Heihei :)

Eg har og budd i usa, jobba for disney i florida.. Eg vett det e kjempevanskelig til tider å vær der borte, hadde det vært opp til meg flærre gonger så hadde eg reist heim på flekken, MEN tenk på det sånt.. Det e ETT år av livet ditt!!! Eg trudde ALT kom te å forandra seg når eg kom heim fra USA, at alle e liksom *DER* heila tio.. Men sånn e da ikkje.. Du komme te å se på det året som ett fantastisk år, når du sitte her hima ! Nå e eg mye eldre enn deg å budde for meg sjøl der borte å jobba, men eg vett kå tongt det e, MEN kos deg så møkje du kan! :) Opplev masse!

Du klare deg resten av oppholde ;) det trur eg!

hald mote åppe frøken ;)

Christina

Solveig

28.des.2010 kl.16:15

Du skriver utrolig bra. Jeg leser bloggen din hver dag, og jeg ser fram til å se hva du har gjort siden sist. Jeg har utrolig lyst å reise på utveksling selv, men det er så utrolig mye som må gjøres, i tillegg til at det er veldig dyrt.

Når jeg er innpå det med penger, hvor mye må du betale for hele dette året, inkludert stipend? og hvor mye penger bruker du omtrent i mnd. ? :)

Elisabeth i USA

28.des.2010 kl.17:02

Synes det er veldig herlig å høre at et utvekslingsår oppleves veldig likt for all utvekslingsstudenter. Og jeg er glad for at du setter fokus på det negative også, uten å høre sutrete ut :))

Kristine

28.des.2010 kl.17:54

hei :) Utrolig bra blogg, digger at du er så flink til å blogge hverdag :)

men bare lurer på når spørsmålsrunden kommer hehe?:)

kanskje du kunne lagt ut en video?:)

kos deg masse!

Astrid

28.des.2010 kl.18:00

Hei :) Jeg lurer på om du kommer opp i noen fag til våren, altså eksamener, og isåfall hva?

Lykke til videre, og håper resten av oppholdet blir bra :)

Twi-F

28.des.2010 kl.18:17

Du er vakker <3

Lykke til videre, jeg håper også at resten av oppholdet ditt blir å gå fort & knirkefritt!

Benedicte

28.des.2010 kl.21:38

Jeg er helt enig med Elisabeth over her. Jeg tror vi utvekslingsstudenter på mange måter går gjennom den samme greia, selvom hver enkelt opplevelse jo er forskjellig fra hverandre. Og jeg er også glad du også skriver om det negative, for det er bare å face at det ikke bare er positivt hele tiden. Det er både oppturer og nedturer :-) Ha en fin dag!

Siri Elise

28.des.2010 kl.22:53

Du er jo kjempeflink som holder ut! Har lest bloggen din lenge, den forrige òg for den saks skyld, og jeg må bare få si det at jeg syntes at du er en veldig sterk jente! Jeg har lest om dine nedturer, og hvor "vondt" du hadde det - om jeg kan kalle det det, og jeg vet at hadde det vært meg, hadde jeg nok sittet på flyet hjem igjen for lengst. Jeg digger deg, og jeg liker det at du skriver litt fra "begge sider" om det å være på utveksling. Det er utrolig bra, og jeg elsker bloggen din av den grunn. For det er jo ikke bare positivt med å være borte fra hjemlandet og familien/ de som er nær deg i over ett år, og jeg syntes du formidler dette på en fin måte!

Håper de neste 6 mnd blir noen flotte måneder for deg, Hedda, også må du ha et fint nyttår! :) Lykke til.

Marie M.

29.des.2010 kl.00:53

Er mange ulemper med å dra hjem, ja. Det beste hadde vel vært om alt gikk som man ville! Det høres så spennende ut, og morsomt, men virkeligheten er annerledes. Det er uansett bra at noen skriver om det også, så man får et litt mer realistisk bilde av alt sammen. Godt nyttår:D

JS

29.des.2010 kl.01:27

Sykt fin header! :) Den var stilig! DU ERFLINK Å BLOGGE, KOS DEG :)

Tina A.

29.des.2010 kl.01:47

så utrolig negativ til usa da. er det sånn at du angrer skikkelig på at du dro ?

emma

29.des.2010 kl.02:08

haha, du er såå søt når du sier at du ikke vil svare noe videre om ting som har skjedd (som eks. med shari, eller når ting ikke var helt ok med håkon, men så avslører du litt og litt ... likeeer det! :D Jeg respekterer at du ikke vil si noe om hva som har skjedd, når hun leser bloggen din osv.. men du skjønner, det er nettopp dette vi lesere er så veldige nysgjerrige på, hvertfall jeg (og sikkert mange andre) som har lest bloggen din fra første innlegg. Som du kanskje allerede vet så ligger du på topplista, noe som jeg synes du fortjener etter så ærlig og bra blogging nesten hver dag!! :)

Nå håper jeg bare du klarer å finne en løsning på hvordan vi lesere (som er sykt nysgjerrige) skal få vite hvorfor dere ikke er venner med Shari lenger.. Hun så jo såå søt ut. Eller hele gjengen SAMMEN gjorde det!

Forsett å blogg på denne måten, så håper vi at du klarer å komme lengre opp på topplista. Noe jeg synes denne bloggen fortjener. :)

emma

29.des.2010 kl.02:10

forresten, får du og hele gjengen på samme skole/klasse? :)

anonym

29.des.2010 kl.02:25

det høres ut som om du er der bare for at du må. kos deg for svarte, skjønner ikke greia ass

Hedda i California

29.des.2010 kl.11:54

...: Du var i en helt annerledes situasjon da. Jeg mener at man ikke bare bør dra hjem hvis det ikke er ille.

Aimee: Det koster 76000kr, jeg fikk 51000kr dekket i stipend. Utenom dette kommer kostnader for vaksinasjon (og det er ganske dyrt), mye ting som må ordnes osv. I måneden bruker jeg vel omtrent 4000kr tilsammen..

Astrid: Hadde finals (det er på en måte som eksamener) rett før jul, og det har vi før sommerferien også. Hadde det i alle fagene jeg har.

Tina: Negativ? Hvor?

Emma: Ja :-)

Anonym: Obviously you don't.

sandra

29.des.2010 kl.15:25

Hvordan / når søkte du stipend? Fikk du stipend av AFS, eller søkte du hos lånekassen?

30.des.2010 kl.00:46

vet du hva Hedda! Jeg beundrer deg virkelig som er så tøff at du i det hele tatt har turt å dradd til USA for å studere. Og at du holder ut og ikke lar hjemme lengselen ta helt over! Det er i allefall det jeg har fått inntrykk av :)

Hadde aldri klart å reise hjemmefra(sånn langt), fra kjæreste og alt, tanken på det gjør meg skjelven. Jeg syns det er hard å bo i en by 2 timer unna! Det er liksom, ingenting i forhold til deg! du er TØFF :D Stå på videre :)

-Hilsen Stine fra kjærestebloggen

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits