USA vs. Norge

Dato: 27.des.2010 | Tid: 10:33 |

Dere har flere ganger spurt meg hva jeg liker bedre med USA enn ved Norge og omvendt, så jeg tenkte jeg skulle lage et innlegg om dette.

Maten

Her vinner definitivt mitt kjære hjemland, Norge. I'm not gonna lie, jeg ELSKER junken her da. Kunne sikkert levd på Mc Donalds, KFC, Tacobell osv, men jeg foretrekker definitivt noe sunn norsk mat fremfor det. Jeg savner faktisk FISK. Tenk på det, mamma! Jeg liker heller ikke kjøttdeigen her, den smaker seig gummi, og jeg finner ALLTID bein/brusk i den. Savner også norske pølser.. Ellers er noe av det jeg savner mest tandori chicken/tikka masala (bare den mamma lager), stappe (fra stappebua), fishan (det har de her også, men det smaker herk), gyros (den pappa lager), pølsegrateng (den stemor lager), fiskegrateng, panini (fra 7 Eleven, hehe), og spaghetti carbonara (den faren til Håkon lager).Godteriet

Amerikansk godteri tror jeg må være noe av det kvalmeste jeg vet om. Kanskje DET er grunnen til at jeg ikke har blitt smellfeit enda. Jeg spiser jo aldri godteri her. Bare det norske godteriet familien min sender nedover, og Brianna spiser som regel opp halvparten av det, haha! De har forresten ikke hørt om salt lakris her! Alle jeg har delt ut salte måner fra Mix, dundersalt-drops, tyrkisk peber og slikt til, har laget den SAMME grimasen og spyttet det ut med en gang. Skjønner ikke jeg. De har heller ikke plukke-godteri på kolonialvarebutikkene. Synes mye av godteriet her er for søtt også. Liker mye bedre det norske.

Klimaet/temperaturen

Der vinner soleklart California. Soleklart... SOLeklart. Faen så dryg jeg er. Det blir kanskje LITT for varmt på sommeren, når det er oppi 50 grader (slik som det var da jeg kom hit), men fra august - november var det veldig herlig temperatur. Nå er det litt kaldt synes jeg, men det har aldri gått under sånn 13-14 grader siden jeg kom hit, så jeg skal ikke klage. I dag gikk jeg ut i bare t-skjorte liksom, og jeg frøs ikke engang. Jeg savnet snø litt i jula da. Eller... skal innrømme at det har vært sykt godt å slippe å gli og tryne 5 ganger på vei til skolen, og å ikke trenge å tenke på hvilke sko jeg har på meg når jeg går ut. Det er så artig å se hvor fascinert vennene mine her blir av snø/is. Her en morgen var det frost over hele baseballbanen, og Brianna bare "OH MY GOD HEDDA, LOOK!!!" og pekte på banen, og jeg bare "mhm.." Kom til Norge, så skal jeg vise deg frost, tenkte jeg. Haha.Stilen/klærne

Tror jeg må gå for den norske stilen. Eller europeisk, mer. Her bruker de fortsatt slengbukser, magetopper, topper som så vidt går nedenfor hoftene (tok meg en stund å vende meg til å bruke det selv), UGGs er fortsatt nyeste mote, og det går veldig mye i hoodies. Synes stilen her er litt mer knæsj og laid back, hjemme er den litt penere og mer urban? Dere forstår vel. Sier ikke at de kler seg stygt her altså, de gjør de absolutt ikke. Må bare nevne det. Forresten, sist gang noen av dere nevnte noe negativt om den amerikanske klesstilen hadde vennene mine her sett det og blitt fornærmet. Lol. Fikk forklart det til dem, da, så forstod de det. Alltid må jeg forsvare dere!

Husene/innredningen

På utsiden synes jeg amerikanske hus er finere, in general. De ser mye mer moderne og "velstående" ut, synes jeg. Dessuten har alle så fine hager med palmetrær og slikt. På innsiden foretrekker jeg norske hus. De er mye koseligere, "varmere", og penere innredet. Mye mer stilrent. Tror nordmenn har mer estetisk sans enn amerikanere. Her er alt veldig simpelt på innsiden. Ikke mye bilder på veggene, ikke mye kunst/ting og tang rundt om kring. Og mye vegg-til-vegg-tepper..... Enough said, haha! Må bare nevne at da jeg viste Brianna husene til mamma og pappa på google maps, sa hun at det ser ut som vi alle bor i kvadratiske bokser. Og det er jo faktisk sant! Her er husene inndelt i mye mer kringer og kroker, de er mer fortelt utover flaten, de er ikke bygd oppover liksom.Skolen

Vet ikke helt hvor jeg likte best å gå på skole. Her er det MYE lettere, mye mindre lekser og færre prøver, men skoledagene er like lange og jeg har timene i samme rekkefølge hver bidige dag. Derfor der det litt kjedelig. Det er også mye strengere, og alle mulige kleskoder som må følges. Hjemme har jeg varierte skoledager, jeg lærer mer, jeg har alle vennene mine der, jeg har mer frihet, og jeg snakker språket mitt. Dessuten har vi god mat i kantina hjemme. Så jeg må gå for min kjære skole hjemme i Norge.


SAVNER DERE!

Folkene

Den var vanskelig. Liker de på hver sin måte. Her er alle veldig direkte, de sier det de mener om deg til deg, i stedet for å si det bak ryggen din. Det synes jeg er bra. Har fått inntrykk av at de er mye mer imøtekommende og vennlige her, og ikke fult så fordomsfulle som nordmenn! Vet ikke hvordan jeg skal si det, og er redd for at noen av vennene mine her skal lese det, og misforstå helt. De er også litt mer "barnslige" her, de gjør ting som vi i Norge gjorde da vi gikk i 7.klassen liksom. Ikke det at det nødvendigvis er noe galt med det. Hjemme har folk mer ironi og humoristisk sans, og man trenger ikke passe på alt man sier så gale, for folk tar seg ikke nær av så mye, fordi de skjønner ironien i det. Her forstår de knapt ironi, og de MINSTE ting kan være fornærmende for dem. Derfor kan jeg vel si at jeg føler meg mer avslappet blant folk hjemme i Norge. Men det har vel noe med å gjøre at det er slik jeg forestiller meg at det skal være. Nå snakker jeg om folk generelt. Jeg ELSKER vennene mine her.Shoppingen/butikkene

AMERICAN! Definitivt. Har ikke fått inntrykk av at så mange har de samme klærne her. Sikkert fordi det er så mye å velge i. Dette er kanskje litt ironisk, siden jeg tidligere sa at jeg foretrekker europeisk fashion. Men det er MYE å velge i, så jeg finner meg alltid noen fine ting, i tillegg til at alt er billigbillig! Mine fem favorittbutikker her er Express, American Eagle, Pacsun, Hollister og Victoria's Secret. Dere lurer kanskje på hvorfor Forever 21 ikke er på lista? Nå skal jeg gi dere dagens fakta; kvaliteten er SYKT dårlig, klærne revner, de krymper i vask, farger falmer og det går hull i klærne når du vasker dem. Når det kommer til kolonialvarebutikkene foretrekker jeg de norske, fordi det virker som om det er mer kvalitet over varene som selges, i tillegg til at utvalget ikke er så stort at du ikke greier å velge mellom de 80 forskjellige deodorant-variantene i hylla! Mest av alt fordi jeg liker alt som selges da. FORRESTEN, neste gang noen føler for å sende meg en pakke fra Norge, ønsker jeg meg Snack A Jacks! De med ostesmak eller de med bare salt, helst de med salt. Både de i de store og små pakningene :-DEllers vil jeg anbefale en blogg til dere. Venninna mi, Monica, er på utveksling i Ohio i år. Ta en titt på bloggen hennes nedenfor. Jeg vet at hun blir veldig glad om dere tar dere tiden til å legge igjen en kommentar også :-)

www.monicainusa.blogg.no
www.monicainusa.blogg.no
www.monicainusa.blogg.no

40 kommentarer

bestandig

27.des.2010 kl.10:48

veldig bra innlegg :D!

Man skulle trodd de var mest sånn moteriktig i USA, siden det er jo dær alle kjendisene og alt sånnt er x)

Foresten det er en ting jeg lurer på! Leser vennene dine i USA bloggen din? Og kommentarene liksom? Høres så tungvindt ut å oversette alt i google transelate liksom :p

Hilsen Stine fra kjærestebloggen ^^

Hedda i California

27.des.2010 kl.10:55

Bestandig: Skulle nesten trodd det ja! Noen av vennene mine her leser den, og de tar seg visstnok tiden til å oversette ja, og tror naturligvis at oversettelsen i Google Translate er 100% korrekt. Av og til er den jo helt på jorde, derfor jeg er litt nervøs.

sabirin

27.des.2010 kl.11:03

ville jo valgt usa selfølgeleg

♥ marie svardal

27.des.2010 kl.11:24

Altså, hva slags sport har du der nede? Er ikke det obligatorisk? Og har du drevet med dans ellernoe før? :-)

Oda

27.des.2010 kl.11:29

ååh, jeg har så lyst til og dra på utveksling i USA!! :-D

Hedda i California

27.des.2010 kl.11:31

Marie: Sport er ikke obligatorisk, nei. Har ikke drevet med noen sport enda. Gikk på dansing i ca. 4 år tilsammen da jeg var mindre.

nora

27.des.2010 kl.12:17

Prater du flytende Amrikansk?

nudiidun

27.des.2010 kl.12:24

dritbra innlegg, pleier ikke å lese så lange tekster - men dette her var bra og et tema som interesserer mange :) Hvertfall meg :)

stinep

27.des.2010 kl.12:55

Er du ikke venn med Shari mer ?

julie

27.des.2010 kl.13:00

Tror du steder i resten av USA likner mye på der du er? Nå snakker jeg ikke om klima, men ungdommsmiljø, mennesker osv? Ikke alle er like heldige å ende opp i California :)

Maja - Kommenterer tilbake

27.des.2010 kl.13:21

skikkelig bra innlegg:) stå på Hedda:)

heia

27.des.2010 kl.13:46

kjempebra innlegg! Jeg har lurt på dette lenge, altså hva forskjellen er mellom Norge og Amerika, og nå har jeg svarene :-) Takk!

Marte

27.des.2010 kl.14:37

Veldig bra innlegg, Hedda! Spennende å følge med på deg :-)

Celine

27.des.2010 kl.14:37

veldig bra innlegg hedda :D

sara amalie

27.des.2010 kl.14:46

Kjempebra inlegg, Hedda! Med tanke på at jeg skal også dra, er det vel fint å være litt 'forberedt'.

Men jeg lurer på en ting... Føler du at du går glipp av mye som skjer i Norge? Jeg mener, ting vennene dine eller familien din gjør, fester, trender innen alt mulig osv. Jeg klarer ikke forestille meg hvordan jeg kommer til å føle det, så jeg må bare spør:)

lone

27.des.2010 kl.15:32

bra innlegg :D

elsker bloggen din!

anonym

27.des.2010 kl.16:06

du er så pen<3 forstå meg rett, jeg er jente så jeg mener ikke sånn.

Monica

27.des.2010 kl.16:27

Veldig bra innlegg, Hedda! Jeg er veldig enig med deg. Tusen takk for at du anbefalte bloggen min :)

:)

27.des.2010 kl.17:44

Jeg er litt nyskjærrig så jeg spørr:)jeg hadde en veninne som jobbet på disney land for noen år siden og hun snakket om at brusen der nede snakker helt forferdelig sammenligenet med den norske brusen hva er dine erfaringer på det:)??og hvordan er klesstørelsene i forhold til her:)??

kjempe bra blogg du har du er flink til og skrive:)

Siri Elise

27.des.2010 kl.18:02

kjempe bra innlegg!

hvordan er temperaturen der nede nå? :)

Emilie

27.des.2010 kl.18:13

Kjempe bra innlegg, jeg elsket det!!!! :) Utrolig bra blogg forresten!!

Randi

27.des.2010 kl.18:24

Jeg husker du brukte en fast shampoo og balsam før, kan du svare meg på om den virket?

har sikkert spurt deg 4 ganger nå ;)

Hannah

27.des.2010 kl.18:47

Utrolig bra innlegg ((:

Anonym

27.des.2010 kl.20:09

Vet du sa at leserne ikke skal være så nysjerrig, men du henger med sam/samantha enda ikke sant?? :-) Har ikke fulgt så mye med i det siste, sorry at jeg spør!

tonje

27.des.2010 kl.20:22

Nice! Rart det der med at de blir lett fornærma, trodde ikke det altså ;-)

Btw, du er utrolig pen :o)

lisiii

27.des.2010 kl.21:20

har dere skoleuniform på skolen deres ? hva mener du med grensen fra hva dere kan gå med? har dere noe grense, altså at dere ikke kan gå med alle typer klær ?

VERSÅSNILL og svar !

themakeupartist

27.des.2010 kl.21:38

Veldig kjekt innlegg! :)
Bra innlegg :D

Randi :-)

27.des.2010 kl.22:39

Utrolig bra innlegg! supergøy å lese om hvordan det er å bo i usa!

Jeg leste faktisk alle innleggene i arkivet helt fra starten av på en kveld! haha hørtes sjikkeli stalker ut nå, men bare ramlet over bloggen din og klarte ikke stoppe å lese :-) Håper du har det fint der nede nå! utifra det jeg har lest, så virker du som en kjempesøt jente! stå på videre :-)

emma

27.des.2010 kl.22:47

Hei :) jeg lurte på en ting, går du i samme skole som Brianna, Shari og alle de andre? Eller går dere på forskjellige klasser? Håper du svarer! :D

julie

27.des.2010 kl.22:51

holder du mye kontakt med vennene dine hjemme? :)

kari-anne.

27.des.2010 kl.23:28

haahhahahaha jeg lurte faktisk på hvorfor forever21 ikke sto der, før jeg leste videre ! :D haha

Lars Georg

28.des.2010 kl.01:39

Sv; Haha, sier du ja ;-)

Misunner deg virkelig den varme temperaturen, her (Oppdal) er det 10- og alt for mye snø .....

:)

28.des.2010 kl.15:59

Bra innlegg! Ganske interessant å lese om faktisk : P Men hva syns egentlig amerikanerne om norsk? Har alltid lurt på hvordan det høres ut for andre :)

Idiary

28.des.2010 kl.20:12

de liker det norske godteriet da? bortsett fra lakrisen :b rart å høre at de ikke har lakris, det er jo såååå godt ! :D

€MK€

29.des.2010 kl.08:39

Hvor i Kr bor du egentlig da? Er ikke såå mange blokker å velge i, men er jo som regel flere etasjer på husene da;) Atlanden du egentlig går på da sikkert? Ser det bare ikke helt for meg. De hadde alltid så annerledes stil der da jeg gikk på videregående. Bestevenninna mi forandra stil helt de åra hun gikk der, men kanskje media og kommunikasjon har hatt en påvirkning av skolen;) Godt å høre at Norge og lille baillsund er favoritten! Hehe

Randi

29.des.2010 kl.22:04

VIRKET FAST SHAMPOOEN OG BALSAMEN??????

vært kjekt med svar :)

Hedda i California

29.des.2010 kl.23:20

Randi: Ja, den virket. Men den hjalp ikke på å pleie håret, bare på selve hårveksten.

Synne

30.des.2010 kl.01:09

elsket den buksen du har på under der du skriver om klimaet!

Randi

30.des.2010 kl.18:38

Okei, takk :)

kos deg videre!

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits