Om det å få seg venner på utveksling

Dato: 09.des.2010 | Tid: 09:24 |

Dere spør mye om dette med å få seg venner på utveksling, om det er vanskelig, hva man må gjøre osv. Så jeg tenkte å skrive litt om dette.

Ta initiativ. Du kan ikke forvente at de skal komme løpende til deg, det er DU som må ta initiativ til å vise at du er interessert. Du er den som må gå bort til dem og introdusere deg selv, og du er den som må spørre om å få være sammen med dem.

What matters? For all del, IKKE se etter de peneste, mest populære jentene på skolen. Det er helt uvesentlig. De er som regel ikke de beste å være venner med. Se heller etter noen som ikke stikker ut hodet sitt så veldig, da det vanligvis er de som er de jordnære personene det går an å danne et skikkelig vennskapsforhold til. Dette varierer selvfølgelig, da.

Ikke takk nei. Spør de deg om å være med på noe, takker du ja. Om de skal på kino takker du ikke nei fordi de skal på en film du ikke liker, du blir med for å være sosial, og for å vise til dem at du er takknemlig for at de spurte deg. Sier du nei tror de kanskje at du ikke vil være sammen med dem, og spør deg ikke nødvendigvis flere ganger.

Vær smart og observant. Du legger fort merke til hvem som er venner med deg fordi de virkelig liker personen du er, fordi de vil bli bedre kjent med deg, og fordi de liker å være sammen med deg, og hvem som kun er sammen med deg fordi de populære guttene liker deg, pga. utseendet og klærne dine, og pga. det dyre speilreflekskameraet ditt, for å si det sånn.

Still spørsmål. Spør dem om alt mulig, enten du bryr deg eller ikke. Det viser at du er interessert i hva de holder på med. Prøv å engasjere deg i livene deres, og memoriser så mye som mulig av det de sier, slik at du kan ta del i samtalen i senere situasjoner når det er snakk om det. Ikke vær stille og beskjeden, da føler de seg ukomfortable og tror du mistrives.

Go with the flow. Ikke still for mye krav til hvor dere skal dra, hva dere skal gjøre osv. I begynnelsen er det lurt å være stille og bare bli med på det de gjør, enten du har spesielt lyst til det eller ikke. Det er DU som må justere deg til deres måter å gjøre ting på, de kommer ikke til å forandre seg for deg.

Åpne deg opp til dem. Sørg for at de vet at de har tilliten din. Fortell dem hva du føler, tenker, synes om ting. Da får de med en gang følelsen av at du er en av dem, og at du føler deg såpass trygg på dem at du kan fortelle dem slike ting.

Ikke finn deg i hva som helst. Ikke la de si og gjøre ting som sårer deg, eller som du synes er ekkelt. Let them know hvis du synes det er irriterende at de stopper deg opp midt i det du holder på å fortelle dem noe alvorlig for å le av et ord du uttalte feil, hvis du synes de kommer med spydige kommentarer osv. Du kan sammenligne det med en ballong. For hver ting som plager deg, kan du blåse en gang i ballongen. Når det er for mye luft i ballongen, eksploderer den. Sånn er det med menneskene også. Når flere og flere ting plager deg, blir det til slutt så mye at du ikke takler det.

Vær deg selv. Det er alltid det beste, det er da det er enklest for begge parter å finne ut om dere passer sammen. Da er det også enklere for deg å lære å kjenne deg som person, og du virker mye mer ekte.

Vær realistisk. Ikke tro at det er som på film, har erfart at sånn er det ikke. Har du en vanskelig dag, kommer de ikke løpende på døra di med sjokolade og en artig film, det er ikke sikkert det fungerer sånn i gjengen deres.Tro heller ikke at alt kommer til å være slik som vennskapet du har til bestevenninnene dine hjemme, for sånn blir det heller aldri. Jeg har jo et bilde i hodet mitt av hvordan alle bestevenninner skal være, ut ifra bestevenninnene mine hjemme, men jeg VET at jeg aldri kommer til å finne noen likedane. Sånne venner er one of a kind. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det. Det er ikke sikkert du finner deg venner du kommer til å ha kontakt med resten av livet, eller som du i det hele tatt kommer til å snakke med etter du drar hjem. Men er det virkelig så viktig? Det viktigste er vel at du har noen å være sammen med mens du er på utveksling, slik at du ikke føler deg ensom. Av og til finner du noen helt fantastiske bestevenninner du kommer til å hate å dra fra, som du kommer til å dra tilbake og besøke flere ganger i livet, og som du ALDRI kommer til å kutte kontakten med, mens andre ganger finner du deg noen gode venninner du har det kjempebra med sammen i løpet av året, men som du aldri klikket helt med, hvis dere skjønner.Håper dette hjalp dere litt. Spørrerunden kommer etter hvert, bare gi meg litt tid. Det var mange spørsmål, og jeg har det travelt for tiden! Men det blir :-)

25 kommentarer

Marie

09.des.2010 kl.10:16

Kan du skrive et innlegg på engelsk? :)
Bra skrevet! :D

Maja

09.des.2010 kl.10:36

<3

Anja

09.des.2010 kl.10:44

Du skriver så synsykt bra hedda ! :D

09.des.2010 kl.14:10

sykt bra, hedda!!!

kristin

09.des.2010 kl.15:21

Dette var jo veldig gode tips:) Tipper det er mange som er nervøse før de skal på utveksling og er redde for at det blir vanskelig å få venner.

Ser headeren er på plass, nice ;)

Qvam

09.des.2010 kl.15:24

Gode tips Hedda, og rå fint bilde av dere :) xx

Twi-F

09.des.2010 kl.15:44

Dette var en del flotte tips som jeg er sikker kommer til hjelp for mange, men noe må jeg kritisere litt... Dette er nok den første gangen jeg skriver noe negativt i en kommentar til deg og føler meg veldig kjip som gjør det, men jeg føler at jeg må det.

"Spør de deg om å være med på noe, takker du ja. I begynnelsen er det lurt å bare være stille og bare være med på det de gjør, enten du har lyst til det eller ikke."

Tenk om det er noen som leser bloggen din som skal på utveksling, så er det noen elever der om h*n vil røyke gress med dem eller ta dop med dem elns, så husker de tipsene dine og gjør det?

Jeg vet at dette var veldig "tenk om", men med EN gang jeg leste dette tenkte jeg på noe sånt

Hedda

09.des.2010 kl.15:59

Du er så flink!

Celine

09.des.2010 kl.16:16

bra skrevet! likte spesielt godt den med ballongen, så sant, så sant!

Kesia Olsen i Florida 11/12

09.des.2010 kl.16:20

Tusen takk!

09.des.2010 kl.18:15

so wrong.. Bare lat som om du e noe. Det e d man skal i usa. Lat som du e de populære vil du skal være så får du litt goder av det ; )

Marte

09.des.2010 kl.18:23

Du er sinnsykt flink til å skrive! Digger deg, Hedda :)

Benedicte :)

09.des.2010 kl.18:37

Kjempe fin blogg :)

Live

09.des.2010 kl.18:39

kan du skrive litt om hva som er høflig der nede, sånn vanlig folkeskikk hvis du skjønner?

har for eks hørt at det er høflig å la litt mat ligge igjen på fatet når du har spist, for da viser du på en måte at du er mett og satt pris på maten. Men her hjemme i norge er det jo høflig å spise opp alt :p

er det flere slike ting utvekslingsstudenter burde vite om når de drar til Usa? :)

digger deg, Hedda!!

linn

09.des.2010 kl.18:53

Man må nesten velge venner utifra hvordan man vill at året skal være!

Vill man vere populær velger jo man selvfølgelig de populære!

Også har det veldig mye å si hvor pen man er selv!

Jeg har vert på utveksling i calefornia selv, Og det er ikke så vanskelig å komme inn i den gjengen man vill! Det eneste man må huske på er egentlig å ikke få alle guttene til å se på deg og like deg godt for da er det veldig lett å få seg uvenner :s En veninne av meg som jeg møte ble sendt hjem pga at hun hadde sex med sønnen til de hun bodde hos. Hvordan er det med sånt der du er nå ?

Hannah

09.des.2010 kl.19:03

Utrolig bra skrevet !

Stine

09.des.2010 kl.19:05

Gode råd :D skal selv ut neste år, og er ikke den mest utadvendte personen, så supert :D

stine

09.des.2010 kl.19:05

Hvordan er ditt forhold til de? :-D kommer du til å dra tilbake på besøk, å de kanskje komme til deg hjemme i norge?

Synne

09.des.2010 kl.21:49

åå, du skriver så bra, elsker bloggen din :)

madeinmind

10.des.2010 kl.17:15

du er min ynglingsblogg, digger deg som person :)

anne

10.des.2010 kl.21:04

bra skrevet! mange ting der som jeg har lurt litt på

Martine

10.des.2010 kl.21:32

jeg syns det virker kjempefett å dra på utveksling! og jeg ELSKER USA!! har vært der to ganger allerede og hadde veldig lyst til å ta andreåret der til neste år men jeg fikk ikke lov av foreldrene mine :/ men jeg bare lurte på noe... for til neste år er jo ditt årskull russ og jeg bare lurte på hvordan det går når du er borte og ikke får vært med på dugnader og sånt da! (hvis du i det hele tatt skal være russ) :P det hadde vært veldig fint om du svarte! :)

Karri

11.des.2010 kl.21:06

Twi-F: Hedda trodde vel kanskje at bloggleserne er smarte nok til å si nei til ting som er ulovlige, tror de aller fleste er det, men tydeligvis ikke alle... Er vel mere sannsynlig at hun mener at man skal si ja til å være med på kino, konserter og andre sosiale OG lovlige ting, tror du ikke?

tine

14.des.2010 kl.18:55

må du ha brae karakterer for og være utvekslings student? sånn 5-6 liksom ?

digger bloggen din :D

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits