From my point of view

Dato: 26.nov.2010 | Tid: 02:55 |

På det forrige innlegget mitt så jeg at noen av dere hadde misforstått litt, og noen tok seg friheten til å skrive ting som "du har tydeligvis ikke møtt mye motgang", og "du overdriver veldig!". Tror dere jeg sitter og skriver om de tingene som har vært vanskelig for meg her fordi jeg synes det er så jævlig artig å dele det med dere? NEI, det er fordi jeg vil at dere skal få et realistisk bilde av hvordan et utvekslingsår faktisk KAN utarte seg. Jeg sier ikke at alle utveklingsår er som mitt, alle har ikke like mye hjemlengsel, enkelte synes enkelte ting hjelper bedre enn andre, og noen synes enkelte ting er vanskeligere enn andre. Men jeg forteller dere dette fordi jeg vil være oppriktig og ærlig med dere, jeg vil ikke sitte her og skrive at jeg lever livet i USA på en rosa sky hvor alt er rosenrødt og fantastisk. Men dere må forstå at jeg er kun ETT tilfelle av maaange tusen andre som har dratt på utveksling tidligere, dette er bare et utvekslingsår from my point of view. Så ikke tro at dette er definisjonen på hvordan ditt utvekslingsår kommer til å bli. Det blir hva du gjør det til. Det er helt sikkert mange ting jeg kunne gjort bedre/annerledes også. Mange reagerte på dette med å ha mye kontakt med de hjemme. Personlig har jeg opplevdt på lang sikt at det er det som hjelper for meg, og det synes foreldrene mine også. Hjemlengselen min er ikke på langt nær like sterk nå som den var den tiden hvor vi prøvde å ha minst mulig kontakt. Men vær så snill ikke angrip meg med slike spydige kommentarer. Synes det er respektløst og utrolig dårlig gjort når jeg sitter her og bretter ut følelsene mine for dere for å hjelpe dere som skal på utveksling til å forberede dere. Dette gjelder så klart kun bare noen få, de aller fleste av dere er helt fantastiske, og jeg setter veldig pris på alt dere skriver, det skal dere vite.

Over til noe annet! Jeg hadde en kjempebra kveld i går kveld. Alle samlet seg hjemme hos Marissa igjen, vi hadde det veeeldig artig. Nå kom jeg nettopp hjem fra Denny's med verdens beste vertsfamilie. Vi lo og spiste mye god mat (chocolate chip pancakes with powdered sugar for min del, haha).

I bilen på vei til Denny's:


FV: Brooke Lynn, Brad, Judi, Nana (bestemor), Bernie, Tata (bestefar). Haha, akkurat da jeg tok bildet sa Nana "TATA, don't smile, you forgot your dentures today!" Hahahah, hun er så artig. Et av de søteste parene jeg vet om.

I kveld skal jeg og familien på kino for å se den nye Harry Potter-filmen, og ved midnatt skal jeg møte alle jentene, så skal vi på shopping siden det er Black Friday. Tenkte å få gjort unna de fleste julegavene i dag, så det er gjort! Kjenner jeg gleder meg til jul nå. Judi fortalte meg at Bernie bruker å ta HELT av når det kommer til juledekorasjonene på huset, så det gleder jeg meg veldig til å se. Han sa at han som regel bruker omtrent 3 uker på å få fikset alt, fordi han vil at det skal være perfekt. Dere skal selvfølgelig få se når den tid kommer.

Skal prøve å få tatt litt bilder på shopping i natt, folk blir visst helt gale, slåss om varene og greier! Gleder meg. Håper på å finne ei varm jakke, siden det nå er hutrende kaldt ute (les: 15-20 grader, haha). Kommer sikkert enda et innlegg i løpet av kvelden.

18 kommentarer

lenenepstad

26.nov.2010 kl.03:31

kontakt med familien har hjulpet meg også mye! Jeg tar det sakte med å ha mindre og mindre kontakt med mamma, hvis du skjønner. Jeg er ikke like avhengig av å snakke med henne som jeg var. Det er bare betryggende å kunne ringe min ekte mamma, fordi det er ingenting bedre enn en samtale med verdens beste mamma når man har tyngre dager. Studenter takler avstand fra familien på forskjellige måter. Noen føler ikke behov for å snakke med familie mer enn en gang i måneden, noe som er helt utenkelig for meg. Jeg visste ikke hvor avhengig jeg var av min mor før jeg reiste hit, og det er veldig lærerikt for meg. Vi vokser utrolig mye på dette :D Gleder meg sinnsykt til å komme hjem, men samtidig vil jeg klare 7 mnd til her over.
Når man blogger (Noe jeg har gjort i flere år) så har man ikke gjort inntrykk på noen før noen må slenge frekt med kjeften :) Så husk på det. Og gi en lang faen i de negative bunnløse kommentarene! :D

26.nov.2010 kl.08:08

Er snart 15-20 grader her hjemme også, bare med en liten minus foran :o)

elisabeth

26.nov.2010 kl.08:19

wow. 15-20 grader.... her hjemme er det nesten -15 !!! heldig du :D

Christina Damayanti

26.nov.2010 kl.09:11

trist at det er noen som gidder å bruke tiden sin på å skrive slike kommentarer :(

i Norge er det meldt å bli den kaldeste vinteren på lenge her (Gran kommune) var det meldt -30 denne uken her.. mareritt spør du meg... heh! Så kos deg der du har det! :-*

Chocolatechip pancakes... åh, savn :(

står sikkert en oppskrift på nett, kjenner jeg må ha en! hihi :D eller kanskje to...

anyways, håper du finner masse fint Hedds! Kos deg skjønnheta :)

ana.

26.nov.2010 kl.09:39

jeg vet du ikke liker maset, men jeg trodde du ikke hadde kjæreste lenger?

cathrine

26.nov.2010 kl.11:27

skulle gjort alt for å hatt 15-20 grader nå ja.

Her er det -19 grader liksom. haha

Mari Halvorsen - i Canada

26.nov.2010 kl.12:41

Kunne gjerne tenkt meg sol og varme, men i dag passer det meg perfekt at temperaturen er litt kaldere her oppe i Canada, for vi har fri fra skolen pga. glatte veier! :D

kristin

26.nov.2010 kl.13:19

15-20 grader ja. i wish! Her er det minus 3, og jeg vurderte å gå inn igjen og legge meg da jeg sto på busstoppet i dagmorges !

Hannah

26.nov.2010 kl.14:11

Du skriver så utrolig bra ! :D

Hei

26.nov.2010 kl.14:28

Her hjemme er det - grader å det kan kalles iskaldt!

sara elisabeth

26.nov.2010 kl.15:22

hahhahaha kaldt, ja !

her er det tosifret tall med minusgrader. dør fem ganger på vei til skolen hver dag.

stine

26.nov.2010 kl.15:25

her i kr.sund er det -8 :D haha, så du er heldig!

Maiken

26.nov.2010 kl.17:00

ser helt herlig ut! utrolig koselig at du har fått så godt forhold til alle i vertsfamilien din :-D og det er godt å høre at du gleder deg til jul!

Carrie

26.nov.2010 kl.17:54

Som utveklsingselev setter jeg pris på at du skriver om det som ikke er bra også. Høres litt fælt ut, men er litt betryggende å vite at andre strever med de samme tingene.

26.nov.2010 kl.18:13

de mener sikkert andre promblemer i livet åsså, det ser ut som du syntes at hjemlengsel er det verste i verden. det er det altså ikke.

Junie

27.nov.2010 kl.01:12

Hei, jeg var på utveksling selv 07/08 og jeg strevde mye med første vertsfamilien min mye krangling om blandt annet kontakt med de hjemme. Ikke like mye bråk om det med den andre familien. Men, jeg følte det samme som deg at det hjalp faktisk å snakke med de hjemme, uansett om det var positivt eller negativt. Organisasjonen mente at dette ikke var bra for meg og at man fikk mer hjemmelengsel av å ha kontakt med de hjemme, men for meg var det motsatt, og drit i alt det negative folk sier. De vet nok ikke hvordan det er å være på utveksling og som du sa noe kan være veldig vanskelig for noen og det er ikke så vanskelig for andre. stå på :)

Kaia

27.nov.2010 kl.04:06

Hev deg over de negative og uvitne kommentarene Hedda. Er helt sikkert på at de fleste som leser bloggen din, gjøre det fordi de liker det du skriver og forteller om livet ditt "over there".

Selvfølgelig er ikke livet rosenrødt, og alle har vi dager som er bedre enn andre. Håper du ikke lengter alt for mye hjem nå i førjula, men også koser deg der du er.

Stå på, og ikke la deg påvirke av negativitet.

Ha ei trivelig førjul :)

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits