Jeg savner mammaen min.

Dato: 26.okt.2010 | Tid: 02:55 |

Nå som det begynner å bli høst, det er kaldere ute, og stemningen er dystrere, er det ikke så kjekt å sitte på den andre siden av jordkloden. Det er vanskelig å ikke kunne gå inn på stua og to smilende fjes sitte i sofaen, å høre flammene og vedkubbene knitre i peisen, å se verdens fineste hund varme seg på saueteppet sitt, å se tente lys i vinduskarmene, og å høre den gode stemmen din som sier "heia, pia mi!" hver gang jeg kommer inn i rommet. Det er nå jeg skulle hørt "skal du ikke ha på deg et skjerf, da?" når jeg gikk ut av dørene, og fått en sms som sa "vil du at jeg skal lage boller og kakao til du kommer hjem fra trening?". Det er på denne tiden vi skulle gått på byen og lett etter vinterklær til meg sammen, mens vi småløp gjennom snø-fnuggene fra bilen og inn på butikkene. Jeg skulle ønske du var her så jeg kunne gi deg en stor klem og fortelle deg hvor glad jeg er i deg, mens du strøk meg på ryggen og sa at alt kommer til å gå bra til slutt. Jeg kjenner at jeg gruer meg til jul. I år blir det ikke noe snø å se utenfor vinduene, jeg kommer ikke til å høre norske julesanger fra stua, jeg kommer ikke til å ha muligheten til å løpe opp i kjøleskapet og ta med meg julebrus ned på rommet, og jeg kommer ikke til å få se bikkja som febrilsk prøver å få av seg den røde sløyfa jeg alltid prøver å knyte rundt halsen på henne.. Jeg kommer ikke til å sitte under juletreet på julaften og pakke opp alle gavene fra nære og fjerne, og på 1. juledag kommer jeg til å være den med færrest pakker under treet. Jeg kommer til å savne pepperkakene, kakemennene, bollene og vaniljehornene du lager. Det kommer til å være rart å drikke annerledes kakao, for det finnes ingen som lager så god kakao som du gjør.

Det er på dager som dette jeg virkelig kunne trengt mammaen min her.

37 kommentarer

Jeg savner mammaen min og!! Jul kommer nok til å bli en tøff tid for de fleste utvekslingsstudenter. Jeg vet iallefall at det er da jeg kommer til å savne familien min mest. Det er ikke bare bare å være borte fra de man er mest glad i :-)

anette

26.okt.2010 kl.04:03

åh, jeg kjenner igjen akkurat den følelsen. ingen er som mamma.

Christina Damayanti

26.okt.2010 kl.06:21

Vi er alle glad i mammaene våre.. men du får meg virkelig til å tenke bedre på hvor viktig og god hun er ..

Mina Sofie

26.okt.2010 kl.07:12

Nå fikk jeg klump i magen:/

Sunniva

26.okt.2010 kl.07:16

Wow. Tenk på at du er heldig så har det så fint hjemme du

turidod

26.okt.2010 kl.07:46

Det blir flere juler og jeg skal bake boller og lage kakao til deg mange ganger når du kommer hjem. Dette går bra,vennen min. Vi later bare som det ikke er juj og prøver å ikke tenke for mye på det.

Sara

26.okt.2010 kl.08:05

Tenk heller på hvor herlig det blir NESTE jul : D Du har jo ikke opplevd julen der enda, så for alt du vet, så kan det jo faktisk bli koselig ^^ Men klart det er rart å ikke ha det sånn som det pleier å være. Julaften har liksom blitt en "rutine" for de fleste (:

Ordner seg! : ))

Oda

26.okt.2010 kl.09:54

fikk tårer når jeg leste dette!

jeg skal til england neste år, jeg gruer meg litt til jul :\

Marie Holmström

26.okt.2010 kl.11:13

Fikk litt tårer i øyekroken! Mamma er det beste jenter har !!

Men skal du ikke hjem til jul ?? Kjenner mange som er på utveksling, men dem får reise hjem til jul ;o..

Frida April

26.okt.2010 kl.11:22

Åå, jeg felte noen tårer da jeg leste dette. Du skriver jo så utrolig bra! Er innom bloggen din titt og ofte, og følger deg på din reise. :)

Stå på, Hedda, du kommer deg igjennom dette, selv om det virker uutholdelig tøft til tider. Jeg har trua på deg! ;)

Stor klem fra Frida April. ♥

MarenØA

26.okt.2010 kl.11:49

Utrolig pent skrevet,hedda!

veronica

26.okt.2010 kl.12:03

Hva hadde du i snitt på ungdomsskolen? Må man ha et spesielt gjennomsnitt for å komme inn som utveklinsstudent? : )

sara helene

26.okt.2010 kl.13:53

fikk nesten litt tårer jeg. tror ikk jeg hadde klart meg uten mamma. :O det var et koslig innlegg da, kjenner den følelsen. Gleder meg til jul. :)

Sandra

26.okt.2010 kl.13:53

Syns du er tøff jeg. Har selv jobbet et år i Orlando, Florida, i Disney World. Syns selv dette var veldig tøft etter vgs. Stå på:)

E m i l i a

26.okt.2010 kl.14:21

aww, utrolig fint skrevet!

Stine S

26.okt.2010 kl.15:51

Går skole i Lillehammer, men kommer fra Trøndelag.

Og jeg sliter med tidenes hjemlengsel, mens jeg fortsatt er i samme land.Du skal vite at du er virkelig sterk som gjennomfører dette.Og sterkere kommer du til å bli. Du kommer til å tjene på dette.

Bare vent til du møter familien din igjen, i det hele tatt kommer hjem.Det blir som du har kommet til himmelen. Til og med de tingene du mislikte ved hjemmet ditt kommer til å få fram et smil.

Du opplever tidenes mest spennende hendelser nå.

Se på det positive. Det varer ikke evig :P

Qvam

26.okt.2010 kl.16:16

Off, jeg kan tenke meg at det er tungt å tenke på jula. Jeg vil ikke hjem fra herifra, men selv jeg er glad for at jeg skal hjem til alt det kjære til jul..! Synes du er virkelig sterk Hedda! <3

Mathea Nathalie ;*

26.okt.2010 kl.16:44

Nå fikk jeg tårer i øynene. Du er faktisk heldig som har en mamma som er der for deg. Jeg bor ikke med mamma og pappa engang. Men vær sterk ! <3

Christina

26.okt.2010 kl.17:42

Du kommer sikker til å få en kjempe fin jul! Jeg har hørt at Amerikanerene overdirver veldig når det gjelder dekorasjoner osv, og det kommer sikkert til å få julefølsen i sving :) Og etter hva jeg har lest, så har du fått noen kjempe koslige venner, så det hjelper sikkert litt på.

Dette kommer sikkert litt ut av det blå. Men, for å reise til USA et år for å studere må man jo gå gjennom et intervju. Og jeg lurte på hvilken spørsmål de stiller, og hvilken svar du tror de forventer?

Sara Strand

26.okt.2010 kl.18:10

Åå, nå ble jeg litt trist. Har flyttet til Oslo og savner mamma fælt jeg også :( Flott skrevet da :) Tenker det varmet hjertet til en mamma :) Spennende å lese om hvordan du har det. Jeg er dessverre litt dårlig på å kommentere for tiden.

Jannike og Cecilies

26.okt.2010 kl.18:25

Utrolig bra skrevet! Tror jeg kan klare å forstå selvom jeg ikke er utvekslingsstudent, å være langt unna nære personer er ikke bare bare.. Stå på :-)

Johanne

26.okt.2010 kl.18:35

Jeg kjenner igjen litt av den følelsen du beskriver. Men tenk på de 70-80 andre julekveldene du får lov til å feire sammen med de du er aller gladest i :) Dette er bare en av mange!

Jeg syns det er kjempespennende å følge med bloggen din, og jeg gleder meg også til å følge med etter du har kommet tilbake til Norge igjen! :)

A

26.okt.2010 kl.19:15

Så vakkert skrevet <3

frida

26.okt.2010 kl.19:26

utrolig fint skrevet, Hedda!

en mamma er det beste en jente kan ha, og jeg forstår godt at du savner henne!

Camilla

26.okt.2010 kl.20:30

Skjønner godt hva du snakker om! Har selv bodd et stykke unna familien et års tid men hadde i det minste muligheten til å besøke dem i ferier osv. Men uansett; følelsen av å savne mamma er det verste som finnes. Det er så ubeskrivelig vondt! Men det gjør det bare enda bedre å møte dem igjen. Når jeg savner min mamma prøver jeg så godt jeg kan å tenke sånn at "hun eksisterer enda, og jeg kommer til å møte henne igjen snart". Kanskje litt rart, men for meg hjelper den tankegangen! Hun er ikke borte for alltid!

Stå på, Hedda! Er innom bloggen din hver dag! Du er sterk!

Cecilie

26.okt.2010 kl.20:41

Hei. :)

dette har ikje så mykje med saken å gjere, men eg lurte på om du kunne svara på korleis karakterane dine var då du reiste til USA og korleis dei er no?

Randi

26.okt.2010 kl.22:17

Off, skjønner godt at du savner moren din! Hadde jeg også kommet til å gjort.

Men jeg husker at du prøvde en fast shampoo og balsam for en stund siden, og lurte på om den funket? Kan ikke huske at du skrev noe om den var bra eller ikke sjø :)

Håper du koser deg i USA!

Henriette (:

27.okt.2010 kl.00:25

Åh, jeg er så enig, så enig ! Å være borte fra mamma er MYE hardere enn jeg hadde trodd! Her borte er det jo ingen som stikker hodet inn døra hver kveld for å si god natt og hvor glade de er i meg. Gruer meg masse til jul jeg og. Det blir bare så anderledes, og ikke....riktig! Hehe ! Er så deilig at ikke jeg er den eneste (:
Stå på videre ! Dette SKAL bli det beste året i vårt liv ! :D

Caroline Hammerø

27.okt.2010 kl.03:52

no fikk i tåra i øyan, føle d akkurat likens. savne mammaen min:( utrolig fint skreve,hedda. les bloggen din all the time!

Maiken<33

27.okt.2010 kl.09:09

Kjempe fin blogg! <3 :)

Birgitte

27.okt.2010 kl.10:57

åh, for et herlig innlegg.. ! skjønner deg utrolig godt, jeg hadde også savnet mamma'en min om jeg hadde vært utvekslingsstudent, det er jeg helt sikker på.

leneesj

27.okt.2010 kl.18:24

Åh! Så kjipt... alltid negative sider ved ting, dessverre.

Men tenk på hvor EKSTRA koselig det blir å se henne igjen neste gang du møter henne :-)

Hannah

27.okt.2010 kl.20:44

Så flink du er til å sette ord på følelsene dine ! (:

Anine

28.okt.2010 kl.19:12

Jeg fikk tårer i øynene da jeg leste dette Hedda! Jeg skjønner deg. Men tenk på de verdiene du har i livet.. Du vil nok få det kjempefint denne julen også. Tenk på hva som venter på deg, her hjemme...

Jeg skal til USA til neste år, og jeg tenker stadig vekk på slike ting som dette. Savnet og alt, vil bli vanskelig, det er likt for alle!

Stå på!

Mariam

28.okt.2010 kl.21:42

Høres ut som om du er i et fengsel. Er du ikke glad for å ha flyttet der i et helt år? Dt var jo det du ville.

Aurora

31.okt.2010 kl.12:20

Du skriver utrolig fint! Får skikkelig tårer i øynene. Vet at jeg kommer til å savne alt her hjemme når jeg drar bort, men jeg vet at jeg kommer til å angre veldig om jeg ikke drar. Det er jo en mulighet som aldri kommer igjen! Du kommer nok til å få en herlig jul alikevel :D

MalinThams

20.mai.2011 kl.22:14

Seriøst, jeg har en litt trist sang på. Også leser jeg dette. Jeg sitter med tårevåte øyer. Jeg tuller ikke en gang.. :/

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits