"Are you from Norwegia?"

Dato: 21.okt.2010 | Tid: 07:36 |

Jeg har fått så mange kallenavn siden jeg kom hit. Nesten ingen kaller meg Hedda, de kallenavnene de bruker mest er "Flawless", "Norway", "Norweezy", "Dollface" og "Knockers" haha.... Synes bare det er artig jeg. Enda artigere er det når folk tror jeg kommer fra "Norwegia". Folk her er så koselige, tenk om alle på skolen min i Norge var slik som de er her liksom! Alle er bestevenner med alle, selv om det går 1400 elever på skolen min. Folk er også veldig utadvendte og vennlige, jeg elsker amerikanere. Får fortsatt en del dumme spørsmål:

"So you speak European, right?"
"Do you guys wear eskimo jackets and uggs all year long?"

Åpenbart tror de at det er snø året rundt, at vi nesten fryser ihjel, at vi bare spiser fisk, at vi alltid er innpakket i store jakker, at alle har blondt hår, at alle er pene (generelt sett er det jo faktisk sant), at vi er rike og at vi fester mye.

Noe annet jeg har lagt merke til, er at amerikanere er VELDIG strenge på dette med å ha gutter på beøsk. Her i huset er det ikke lov for noen å ha gutter opp i andreetasjen, det er ikke lov å ha gutter på besøk når foreldrene ikke er hjemme, og det er DEFINITIVT ikke lov til å ha gutter på overnatting what so ever, selv om det så er kjæresten din. Foreldre som lar barna sine ha kjæresten på overnatting blir sett på som dårlige foreldre, og det er liksom litt skam. Så jeg må si jeg fikk meg et sjokk da jeg spurte Judi om Håkon kunne komme på besøk:

Hedda: My boyfriend wants to come visit, would that be fine by you?
Judi: Yeah, that's fine.
Hedda: Good! He could just sleep in my room since my bed is huge.
Judi: HAHAHAHAHA.
Hedda: What?
Judi: There is NO way he's sleeping in your bed, honey.
Hedda: Alright then, he can sleep in the guest room.
Judi: No no no... He can't even stay in the same house, he would have to stay at Shari's.

Det synes jeg er litt sykt, men ungene her er vant til det, og synes det er helt sykt at jeg har fått lov til å overnatte hos Håkon siden jeg var 15 år. Hva synes dere om dette?

Nå skal jeg se Frustrerte Fruer, og så legge meg. I går kveld sovnet Brianna med ansiktsmaska si, hun er så søt.

Natta!

33 kommentarer

Eline

21.okt.2010 kl.08:21

Dere har jo vært sammen såpass lenge, så jeg synes ikke det er rart... Jeg begynte å overnatte hos kjæresten min da jeg var 15, selv om vi bare hadde vært sammen i 1-2 mnd!

Anja Riise

21.okt.2010 kl.08:31

Elsker når du skriver innlegg om hva amerikanere tror om Norge!

Må Håkon virkelig overnatte hos Shari når han kommer til amerika? :o

Sara

21.okt.2010 kl.09:37

Oj, det er litt sykt da :b

Sov godt ^^

Pernille F

21.okt.2010 kl.10:04

Herregud så kjipt!! Jeg hadde blitt så forbanna daff.

Christine

21.okt.2010 kl.10:06

Jøss, det visste jeg ikke.

Marte

21.okt.2010 kl.10:34

Jeg fikk ikke sove hos min kjære før mamma og de var skikkelig kjent med han, jeg var vel mellom 15 og 16 jeg også :) Men er sånn det skal være føler jeg. Men er egentlig litt rart at det er sånn som det der i Amerika egentlig, føler alt virker så løst på film. Med dette mener jeg at barna får lov til å gjøre som de vil :p hehe.

Åsne Eileen

21.okt.2010 kl.10:48

Søtt bilde ;)

Jannike

21.okt.2010 kl.12:04

Jeg hadde aldri trodd at amerikanere hadde et sånt forhold til guttebesøk!! Jeg har alltid trodd at amerikanere var veldig avslappet med regler, at reglene er veldig tøylige og ikke så strenge.. Synes det er morsomt når du skriver om hva de tror om Norge og sånt, hehe :-)

Sara

21.okt.2010 kl.13:33

Hva syns DU om at han må sove hos Shari da? : )

For hva vil foreldrene til Shari si om at Håkon overnatter i huset der? Går det greit siden de to ikke er sammen?

Ingrid

21.okt.2010 kl.14:09

Jannike: Det varierer jo fra sted til sted da, blir feil å si at alle amerikanere tenker sånn.

Ellen

21.okt.2010 kl.14:20

Skriv mer om hva de tror/trodde om Norge/nordmenn, feks. få venninene dine til å lage innlegg om det! Alle nordmenn elsker å høre om det, haha! :)

Jannike

21.okt.2010 kl.14:47

Ingrid: Jaja, det er jo sant :-) Nevnte heller ikke alle amerikanere..

Therese

21.okt.2010 kl.15:20

Utrolig fin blogg!

Koselig med en kommentar tilbake :-)

Christina Damayanti

21.okt.2010 kl.15:28

så utrolig kjipt! :O

Hedda

21.okt.2010 kl.15:37

Haha, litt rart at de er så streng på det! Blir det ikke litt rart om han får lov å overnatte hos Shari og ikke hos deg?

Artig å høre hva de synes og tenker om Norge og nordmenn :)

Hannah : D

21.okt.2010 kl.16:07

Litt morsomt å høre om hva amerikanerne synsen om norge xD

Lena

21.okt.2010 kl.17:21

Haha, morsomt å høre hva amerikanske tror om oss nordmenn :p

Syntes det var ganske strengt at han ikke en gang kunne bo på gjestehus rommet.

stine

21.okt.2010 kl.17:40

er ikke langt i fra at det stemmer at her er snø året rundt da. Her er snøen allerede kommet og jeg bor ikke engang i nord Norge:P Synes det er rart at de ikke får ha kjæresten eller andre gutter på besøk!

Sofie

21.okt.2010 kl.17:43

Skriv om afs! Anbefal organisasjoner, eller fraråd diverse ting. Det er MANGE som tenker på utveksling for tiden, og det er veldig interessant å lese når man tenker å dra selv. Hadde vert fint med litt råd om hva man bør tenke på ovs. Digger bloggen din, Hedda!

jeanette

21.okt.2010 kl.18:26

Jeg synes det er greit å ha overnattingsbesøk fra man er 16 jeg, asså over seksuell lavalder:) Men det har sikkert noe med at sånn er jeg oppdratt liksom! Er jo ikke sånn at jeg ser ned på noen som sover hos hverandre tidligere og sånt!

sara elisabeth

21.okt.2010 kl.19:04

Tja, det er jo nesten sånn jeg begynner å lure på om snøen har tenkt å være her hele året, så. I Ålesund er det iallefall kommet ganske så mye snø allerede, og det er meldt den lengste vinteren på over 1000 år. Heldig du, slipper kulden her.

Blir jo sikkert kjipt for både deg og Håkon, og jeg ser egentlig ikke problemet med at han sover på gjesterommet iallefall. Men det er jo selvfølgelig helt opp til familien du bor med å bestemme. :)

Qvam

21.okt.2010 kl.20:36

Litt overdrevent med guttereglene daa, skjønner det hvis det hadde vært ingen overnattingsbesøk hvis foreldre ikke er hjemme og ingen overnattingsbesøk av noen man ikke er sammen med, men er man sammen med de og i denne alderen så burde det ikke være noe problem. Men siden de er vant til å ha det slik så kan jeg fortså det også - rart det der :p

HENRIETTE

21.okt.2010 kl.20:39

Oi, det er ganske sykt. Jeg merker jeg både gleder- og gruer meg til jeg skal til USA til neste år! Jeg får også lov til å sove hos kjæresten min og han hos meg, og jeg er også bare femten. Jeg syntes noe annet ville vært sykt urettferdig og kjipt, så forstår ikke hvordan de klarer det! En annen ting jeg lurer på er, hvordan klarer du og kjæresten din å være sammen til tross for at du er i USA? Beundringsverdig!

isabel

21.okt.2010 kl.22:16

Jeg er enig med deg. Er sånn her også?

liten jente

21.okt.2010 kl.22:23

Hhaha, det er såå rart! gutter får ikke lov å være i andre etasjen her heller :s

21.okt.2010 kl.23:22

du er faktisk på 42. plass på topplisten!!! gratulerer med det :D hvis du bryr deg om slikt da... tehe.

21.okt.2010 kl.23:49

Får han ligge til shari da ? :-D er det greit for foreldrene hennes?

22.okt.2010 kl.06:14

kan du ikke legge ut litt mer bilder av deg selv? er så spent på å se om du forandrer deg utseendemessig, med tanke på hvordan du ser ut, stilen din, håret ditt, fasongen din osv! :)

Inger-Elisabeth

22.okt.2010 kl.12:03

Hei Hedda! Har lest bloggen din en stund, kjenner igjen mye fra jeg var utvekslingstudent i 2004. Min kjæreste kom også på besøk, og vi hadde et stort ekstra gjesterom i huset. Allikevel måtte han bo hos naboen;) hehe:) De ville heller ikke la oss være alene på kvelden for å se film osv, de kom hvert 15 min og spurte om masse;) hehe:) Så vær forberedt:)

Jeg valgte forresten også å bytte familie, og det var til det beste:):)

martha

22.okt.2010 kl.17:04

Haha, morsomt hva de tror om oss nordmenn.

Litt spesielt at han ikke kan overnatte i samme huset en gang?

★MK★

23.okt.2010 kl.09:36

Ler meg i hjel av innleggene dine Kr-girl! Morsomt å høre om hvordan de tror vi er gitt. Og visste ikke at de var så strenge på guttefronten. Hehe er det rart at så mange unge der sniker rundt og blir gravide når dere 15 da?;)

Eline

24.okt.2010 kl.09:43

Hahah, morro at de i usa også tror at du kommer fra norwegia osv. Jeg er på i australia på utveksling atm og jeg har blitt kalt masse rart jeg også, og ikke minst så stiller de så utrolig dumme spørsmål: "Do people die because of how could it is in Norway?" HAHA! Kjempeherlig blogg forresten :-) Keep it up!

Odette

24.okt.2010 kl.15:50

Eg er ikkje overraska, men eg er 9 år eldre enn deg og det er då naturleg med litt modning og auka kunnskap om ymse tema.

I USA er mykje av politikken styrt av religiøst konservative grupper (enten direkte eller indirekte gjennom økonomisk støtte). Desse gruppene oppfordrar unge til å vente med sex/"spare seg" til ekteskapet, og det å dele ut prevensjonsmiddel er eit stort fyfy. Dei same gruppene hindrar også utdeling av prevensjon i u-land som får bistand frå USA. Såg ein dokumentar for 4-5 år sidan: i ein afrikansk landsby var det eit heilt lager med kondomar som ikkje vart delt ut. Desse kunne ha beskytta mange kvinner for HIV, men kondomane vart ikkje delt ut fordi det gjekk i mot synet til dei som stod bak bistanden til det afrikanske landet.

Viss ein overfører dette til innanriks-USA, så er det ikkje lett å få tak i t.d. kondomar. Dei som delar ut kondomar kan lett bli stempla som "umoralske" fordi dei oppfordrar til sex. Viss eit kjærastepar overnatter med kvarandre/er åleine, ja, kva er det som ofte skjer då? Utan prevensjon blir resultatet gjerne ein unge. Det å få ein unge før ein er ferdig med high school er ikkje berre berre, det fører gjerne til at mor sluttar og dermed har svært få moglegheiter til å "bli noko". I eit land som USA er det ikkje flust av velferdstilbod, og ein kan risikere å havne i nedre sjikt i.f.t. levestandard. Det kan derfor vere lurt å ha dette i tankane før ein seier "så teit ass!".

Men nokon spørsmål i retur: kva syn har venninene dine på sex før ekteskapet? Kan ein få prevensjon hos helsesøster og har ungdommane tilbod om seksualundervising?

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits