Om det å ha et avstandsforhold til kjæresten

Dato: 11.okt.2010 | Tid: 02:30 |

Før jeg dro til USA, var jeg helt sikker på at jeg ikke ville gjøre det slutt med Håkon. Personlig ser jeg ikke noen grunn til det. Vi elsker jo hverandre, og vi hadde jo funnet tilbake til hverandre når jeg kom hjem uansett. Hva er da vitsen med ett års pause, når man heller kan ha en støttende kjæreste man kan fortelle alt til, og søke råd og trøst til i løpet av året? Når utvekslingsstudenter sier de vil ha pause fordi de vil ha frihet og løsere tøyler, da elsker de ikke kjæresten sin nok, tenker jeg. For om man gjør det slutt med kjæresten fordi man vil ha frihet, er det så man kan fly rundt med andre gutter/jenter uten å få dårlig samvittighet for det. Det er stygt å si det, men det er jo faktisk sant! Det var derfor jeg ikke engang vurderte det. Jeg har virkelig ikke behov for noe mer frihet enn jeg har nå.

Det å ha et avstandsforhold er noe av det tøffeste jeg har opplevd. Jeg har ikke sett Håkon på over 2 måneder, annet enn på Skype. Kan ikke beskrive hvor mye jeg savner han. Så langt har jeg ikke opplevd noen problemer med å ha et avstandsforhold, ser ikke noen negative sider ved det, og jeg vet jeg ikke hadde savnet han noe mindre om vi hadde hatt pause. Jeg føler at Håkon opplever dette året sammen med meg, siden jeg forteller han alt (og det er mye jeg ikke nevner her på bloggen, altså). Han er den jeg går til når jeg vil ha noens synspunkt på hvilket valg jeg bør ta, når jeg trenger trøst, hvis jeg trenger råd osv. Det er flere ganger jeg har ligget og skreket på kveldene, så har jeg ringt Håkon, og han har ikke nølt med å komme på Skype så jeg kunne få snakke med han, selv om det var midt på natta i Norge. Etterpå sovner jeg alltid med et smil om munnen.

Mange sier at man ikke skal ha så mye kontakt med de hjemme når man er på utveksling, fordi det forsterker hjemlengselen. Det synes ikke jeg stemmer i det hele tatt. Jeg synes det hjelper på hjemlengselen å snakke med Håkon. Vi snakker sammen nesten hver dag, det er så godt! Om det så bare er en liten melding som sier "god natt, vennen, jeg elsker deg!" før jeg sovner på kvelden. Personlig synes jeg man skal holde seg oppdatert i den andre parten sin hverdag, og man skal vite hvordan den andre personen har det. Det som er det aller viktigste i et avstandsforhold er tillit, man må kunne stole på kjæresten sin. Jeg vet helt sikkert at jeg kan stole på Håkon, og han vet at det er gjensidig, derfor har ikke det vært noe problem for oss.

Jeg angrer ikke et sekund på at vi valgte å ikke ha pause, og Håkon forteller meg hele tiden hvor glad han er for at vi fortsatt er kjærester også. Er det ekte kjærlighet, holder man sammen i tykt og tynt. Av og til innser jeg hvor heldig jeg egentlig er. Det skal sies at man lærer å sette pris på kjæresten sin når man sitter alene på den andre siden av jorda.

You're close enough to see that you're on the other side of the world to me.

24 kommentarer

Anniken

11.okt.2010 kl.02:37

vakkeert! dere er så søøøte,adorable-gleder meg til å se dere gå hånd i hånd her i byen neste sommer,awi

Ina Pedersen

11.okt.2010 kl.02:42

utrolig søtt innlegg, hedda ! virker råkult å dra på utvekslingsår, du er heldig :-D

Catherine Sund

11.okt.2010 kl.02:48

Du er så heldig Hedda, og det er kjempebra at du vet det !

Håper du har det bedre nå enn du hadde de første dagene, det virker isåfall sånn !

klem fra Cath :D

Sara

11.okt.2010 kl.03:16

Du er heldig Hedda! Jeg var såå sikker på at jeg og eksen min kom til å klare dette og alt gikk kjempebra den første måneden, men så skar det seg. Jeg personlig er ikke helt sikker på hva som skjedde, men har fått å vite at følelsene forsvann, fra hans side. Men det viser vel bare at det ikke var meant to be.

Håper du har det bra :)

-Sara

Hilde

11.okt.2010 kl.04:35

Jeg er enig i det du sier om kontakt. Det føles mye bedre å snakke med venner osv hjemme ofte enn å ikke gjøre det, det er godt å vite at de er der for deg og at du har noen å snakke med som du virkelig kan stole på og som forstår deg på enn annen måte enn det amerikanske venner ratt gjør.

Du er sterk som gjør dette uten kjæresten i nærheten, så stå på! :)

Marie

11.okt.2010 kl.07:57

Jeg har avstandsforhold med kjæresten min til vanlig, og det er sant det du sier. Vist man ikke stoler på partneren er det umulig.

Så ikke kjæresten min på 9 mnd en gang, og det er vell det lengste jeg ikke har sett han. Så var jeg 6 mnd på han i Milano. Så så jeg har ikke 1 mnd igjen, så var jeg sammen med han 8 mnd i Serbia. Når jeg reiste hjem så jeg har ikke på 4 mnd, men nå er han her med meg :) Vi har ett ganske sterkt forhold, og jeg er sikker på at du og kjæresten din ogås ha det :)

Marie

11.okt.2010 kl.08:50

Vet alt om det der ja, men mitt forhold har jo alltid vært et avstandsforhold så jeg vet ikke så mye om å ha kjæresten her hver dag :)

Men heldig du, som har Håkon!

Marie Holmström

11.okt.2010 kl.09:39

Veit alt om avstandsforhold. Så veit hvordan du har det. Å er enig! Å holde kontakt er MYE bedre enn å ha minst mulig kontakt. Jeg selv føler at kjæresten min var der med meg hver dag, fordi jeg hadde mulighet til å snakke med han. Hadde vært værre om vi ikke snakket ;p

Nora

11.okt.2010 kl.11:49

Veldig bra skrive!

Hannah : D

11.okt.2010 kl.13:18

Utrolig bra skrevet ! (:

våril

11.okt.2010 kl.14:19

gikk ikke å tekste til europa når jeg var i usa, hvordan får du til å tekste dit?

Marte

11.okt.2010 kl.14:24

Fantastisk og inspirerende! :-) Kjæresten min skal snart i militæret og om et år vurderer jeg skole i en annen by her i Norge. Jeg har lenge lurt på hvordan det vil bli med kjæresten min, men jeg ser ikke noe problem i det. Er det ekte, klarer vi alt og jeg er sikker på det! :-)

Synne Linnea

11.okt.2010 kl.15:25

utrolig bra innlegg, Hedda! det er bra at du ikke tar en pause. Det er jo bare dumt. ;) kos deg videre.

jennyemilie

11.okt.2010 kl.16:20

så utrolig søtt skrevet!

E m i l i a

11.okt.2010 kl.17:23

dere er så brae! klart dere klarer dere gjennom året <3

Christina Damayanti

11.okt.2010 kl.17:36

fikk frysninger flere ganger da jeg leste dette innlegget!

herlig skrevet! dere er så heldig som har hverandre, er ikke mange som finner kjærligheten så ung! og jeg er helt enig med det å ta pause, at man da ikke betyr nok for hverandre!

CELINE DG

11.okt.2010 kl.20:00

er utrolig enig i det du sier!! virker kanskje dumt det jeg sier nå, men jeg føler at man nesten burde klare ett år borte fra hverandre om det er ekte kjærlighet.. SELVFØLGELIG er det vanskelig, men jeg mener.. en pause, hva hjelper det?

frida

11.okt.2010 kl.21:37

kunne ønske jeg var deg Hedda. du er så sterk ! <3

Pernille F

12.okt.2010 kl.00:26

Herliig

Mona

12.okt.2010 kl.13:30

Helt enig med deg, Hedda! Bor ett år i Egypt nå, mot min egen vilje, og den som støtter meg aller mest er min herlige kjæreste hjemme i Norge. Å vite at jeg kommer tilbake til samme kjæresten som virkelig må elske meg siden han venter, hjelper så utrolig mye på tunge dager!

Kaisa Wales

13.okt.2010 kl.21:39

Det er så fantastisk å lese om dere to, for dere virker virkelig som om dere har noe ekte! Blir så glad av det. Herlig par, dere to. ^^

kristin

14.okt.2010 kl.21:35

Tror det er utrolig bra at dere er sammen, istedetfor å ta pause. Vet om mange som har tatt pause, og funnet ut at de ikke gadd å bli sammen igjen etterpå allikevel, fordi de finner på så mye teit med andre gutter/jenter mens de har pause.

Det virker som om dere har et utrolig bra forhold! Kjenner jeg er litt glad i dere, selvom jeg ikke kjenner dere en gang :)

Jone

04.jan.2011 kl.16:26

Jeg blir så glad når jeg leser bloggen din, og ekstra glad ble jeg da jeg leste dette innlegget. Neste år skal jeg også dra til USA, og må gjennom 10mnd med avstandsforhold med kjæresten min. Ved å lese bloggen din, vet jeg at dette er mulig :)

Ida Fredrikke

06.mar.2011 kl.02:20

Hei Hedda! Håper du leser dette :$

Jeg har lest bloggen din siden dag 1, og jeg vet at du har skrevet mye om avstandsforhold og sånn.

Jeg har sykt lyst til å reise til England til høsten, men jeg greier liksom ikke tanken på å dra uten kjæresten (Forlovet da egentlig, men bruker kjæresten for det meste :$). Er det sånn at man kan få besøk, eller gjøres det opp med i familien? Er det så hardt at du skulle ønske du ikke gjorde det, og angrer du på at du dro?

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits