Svar paa sporrerunde - om vertsfamilien og plassen.

Dato: 28.aug.2010 | Tid: 19:28 |
Har du faatt et veldig nert forhold til vertsforeldrene dine?
Ja, det vil jeg si. Jeg blir mer og mer kjent med dem, og det gjor jo at vi automatisk blir litt mer close.

Er vertsfamilien din strenge paa noen spesielle ting?
Njaa, jeg vet ikke helt jeg. De er strenge paa at alle skal spise sammen, at jeg maa vere hjemme til angitt tidspunkt (22.00 paa hverdager, 23.00 paa helg), og at det ikke er lov aa banne i huset.

Har det vert prom night? Dro du ikke?
Prom er ikke for til jul.

Hva liker du mest med vertsfamilien din? og det du liker minst?
Det jeg liker mest med familien min er at de er veldig forstaaelsesfulle, de er artige og de bryr seg om meg. Det er ikke noe spesielt jeg ikke liker med dem, faktisk.

hva er de største forskjellene fra norge og usa?
Folkene, de er mye mer utadvendte og hyggelige. Folk er ogsaa mer overfladiske og dobbeltmoralske. Ellers er det store forskjeller i maten, ting folk verdsetter osv.

har du lært noen nye "slang"-ord?
Tja, alle her sier "DUDE" hele tiden, de svarte starter alltid setninger med "I SAID" eller "maaan", folk bruker ord som "hella (hell of)" og "hecka", for eksempel sier de "IT'S HECKA HOT!" og da betyr det "det er jevlig varmt".

hvor gamle er de i vertsfamilien din?
Mom og Dad er 49, Theresa er 16, Christine er 18, Daniel er 23 og Marie er 25 eller noe (har ikke mott henne).

er de veldig kristne?
Ikke saann BLODkristne, men de er i kirka hver sondag (noe jeg synes foles veldig unaturlig og rart siden jeg ikke er troende), og saa ber de bordbonn hver gang for de spiser.

hvordan er folk mot deg? er jentene bitchy eller noe sånt?
Folk er VELDIG hyggelige og imotekommende, og jeg har blitt tatt veldig godt vare paa. Folk smiler naar de ser deg paa skolen selv om de ikke kjenner deg, det er ikke slik som paa skolen i Norge, hvor folk ser paa deg og du bare SER at de tenker "jeg er saa mye bedre enn deg, saa jeg gidder ikke smile til deg". Folk stopper faktisk opp og sier "oh my gosh, you are so pretty! your skin is flawless" osv,  selv om jeg aldri har snakket med de. Opplever det hver dag, det er saa koselig!

trives du i byen du bor i?
Joda, det er helt greit, men jeg skulle selvfolgelig onske det var litt mer sentralt, og at nermeste klesbutikk var nermere enn en time unna. Maa ogsaa kjore en halvtime for aa komme til nermeste matbutikk, veldig slitsomt. Er jo ganske urban av meg, det er vel derfor. Men ellers er det en veldig fin og ikke minst koselig by (det er som et eventyr her, haha). Palmetrer over alt, lemon trees, tomataakre, nektarintraer, aprikostraer osv..

Hvem betaler for all maten og får du noe med vertsforeldrene dine?
Vertsfamilien min betaler maten min, alt annet betaler jeg selv.

hvordan er 'fjortisser' i usa i forhold til de i norge? brunkrem, tupert hår osv
Folk virker mye mindre bitchy her, og jeg tenker ikke over at folk er "fjortisser" egentlig. De er saa voksne i maaten de snakker paa uansett, og oppforer seg ikke slik som fjortisser i Norge gjor. Folk bruker ikke mye sminke her (bare myyyyye oyensminke, eyeliner, mascara osv), og de fleste har normalt haar. Folk er generelt sett mye mindre jaalete enn hjemme i Norge.

Hvordan musikksmak har de i usa? hva ligger på topplistene der liksom? Er det veldig forskjellig fra det vi hører på ?
De har AKKURAT samme musikksmak som vi har hjemme i Norge. Taio Cruz, Tiesto, Katy Perry, Lady Gaga, Ke$ha osv. Forresten saa er det et av de mest stilte sporsmaalene jeg har faatt. Skjonner ikke hvorfor folk vil vite hva slags musikk jeg horer paa!

hvordan er været der borte? altså er det sol og 30 grader hele tiden eller regn og litt uvær også?
Det er sol og 40-45 grader hele tiden, frem til slutten av september. Saa er det mellom 25-30 grader helt frem til desember. Det regner SJELDEN her, har ikke opplevd at det verken har regnet, vert overskyet eller at det har vert storm eller noe siden jeg kom hit.


13 kommentarer

Regine

28.aug.2010 kl.19:43

Hei Hedda! Bare ett lite spørsmål. Husker at du pleide å annbefale FAST serien - shampoo og balsam. Hvor får jeg tak i den? :)

Kos deg masse videre i USA, følger med !

CELINE DG

28.aug.2010 kl.19:59

du er flink til å svareee :D virker som at du har det mye bedre hedda, det liker jeg :D

28.aug.2010 kl.20:03

bra svart:) håper du får et fantastisk år!

Victoria Venbakken

28.aug.2010 kl.20:18

Det høres så fett ut :)

28.aug.2010 kl.23:11

Jeg digger deg! Den mest søteste jenta jeg vet om! Du er favoritt bloggeren min! Og gråt når du sa du skulle slutte å blogge! Men samtidelig så skjønnte jeg deg veldig godt! Håper du får et fantastisk år! Og masse lykke til! :D

Hedda

28.aug.2010 kl.23:32

Regine: Nisim.no :)

Johanne

28.aug.2010 kl.23:42

Nå kom jeg på et spm! Kan hende noen har spurt før meg da men. Hvordan uttaler du navnet ditt når du hilser på folk/eller folk spør? Og har amerikanere hørt navnet før, eller er det nytt for dem? :)

MarenØA

29.aug.2010 kl.00:07

Utrolig bra besvart! Ser ut som du koser deg mye! Kos deg massemasse i usa :-)

Hedda i California

29.aug.2010 kl.00:14

Johanne: Jeg sier paa en maate "Herra", og saa sier de "uhm what?", saa sier jeg "HEDDA", saa skjonner de det ikke, saa maa jeg stave det for dem, saa sier jeg "call med Herra" etterpaa. De uttaler jo to d'er ved siden av hverandre som "r" :) De har aldri hort det for nei!

Kaisa - Wales

29.aug.2010 kl.11:34

Gode svar! Stå på, "Herra". ;P

Rikke

29.aug.2010 kl.12:23

Så utrolig kult det virker! Kos deg masse! Jeg klikker meg inn på bloggen din hele tiden, for jeg syntes det er så spennende å lese! :)

Hannah : ))

29.aug.2010 kl.12:31

Bra svart !

(:

kristin

30.aug.2010 kl.16:29

Gøy med svar:D

Skriv en ny kommentar

Hedda i California

17, Kristiansund

Jeg reiser på utveksling til California skoleåret 2010/2011 med AFS.

Kontakt meg på hedda.123@hotmail.com hvis du lurer på noe.

Hjemreise:


bloglovinhits